Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Direksiyon Sertleşmesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14398
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 17:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Direksiyon Sertleşmesi
Mesajı Yazan: friendkalp
Konu: 307 Direksiyon Sertleşmesi
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 12:28
merhaba 307 2004 model aracımın direksiyonu çok aşırı degil ama sertleşti havalara baktım sorun yok  neden olabilir acaba.bir soru daha araç yag eksitiyor yagını degiştirdikten sonra 2000 km yaptıktan sonra 750 gr yag koydum araca  çekişte falan problem yok kaçıran bir yerde yok cevaplarınızı bekliyorum saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 12:48
Direksiyonun sertlesmesi sorunuz icin, aracinizin hidrolik yagi seviyesini ve kalitesini kontrol edin.
Yag sorunuz icin ise, aracinizin kilometresini, hangi viskozitedeki yagdan koydugunuzu da belirtin.

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 22:24

bugun yag ilave ettim tekrar toplamda 5000 km yol yaptim 2 litre yag koydum yagin ismini hatirlamiyorum ama en kalitelisinden istemistim elf markaydi 10=40 olmasi lazim.bugun bir ustaya goturdum motor kapagini acti duman cikiyor bayagi yag cubugundanda az bisey atiyor.aracta su eksiltme olmuyor egzostan sadece sabahlari ilk calismada duman atiyor cekiste prblem yok ne yapmam lazim kaciran bir yer yok yanliz burnuma aractan inerken boyle bir yag kokusu geliyor yanik gibi.gaza yuklendim dumana bakmak icin 4000 5000 devirdeyken eksozdan siyah bir duman bir anlik yuklenirken geliyor bilgi verirseniz sevinirim saygilar

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 22:57
5000 kilometrede 2 litre yag cok yag. Zaten toplamda 3.3 litre civari bisey alir.  Sabahlari ilk calistirmadaki duman normaldir. Yag cubugundaki biraz duman da normaldir ama cok duman geliyorsa iyi degildir. Eger sisteminizde yag kacagi olmadigina eminseniz ve yag cubugundan cok duman geliyorsa araciniz yag yakiyor olabilir. Bence iyi bir ustaya gosterin.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 20:57
bir kac ustaya goturdum tanidik olan normal dedi kapaktan duman atmasi.baska ustalarda motor iyi degil dedi 4000 masraf cikar diyor 

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 21:15
Orjinalini yazan: friendkalp friendkalp Yazdı:

bir kac ustaya goturdum tanidik olan normal dedi kapaktan duman atmasi.baska ustalarda motor iyi degil dedi 4000 masraf cikar diyor 

Kapaktan bir biktar duman normal ve her arabada az cok olur. Siz cok duman geliyor dediniz ki bu iyi degildir.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 22:02
peki hocam tesekkur ederim sagolun

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 22:20
Orjinalini yazan: friendkalp friendkalp Yazdı:

merhaba 307 2004 model aracımın direksiyonu çok aşırı degil ama sertleşti havalara baktım sorun yok  neden olabilir acaba.bir soru daha araç yag eksitiyor yagını degiştirdikten sonra 2000 km yaptıktan sonra 750 gr yag koydum araca  çekişte falan problem yok kaçıran bir yerde yok cevaplarınızı bekliyorum saygılar
kardeş direksiyon hidrolik yağını değiştir

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 22:22
yagi var kontrol ettim. elimle yaga dokundum elimde hafif yapisiyor acaba ozelligini bitiriyormu

Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 22:26

Direksiyon kutusu yağı özeldir sakın ATF koymayın

-------------
2004 307XR 1.6 atiker

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 22:28
hangi yag onerirsiniz birde bu yagi degismek uzun birseymi her tamirci yaparmi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net