Follow Me Home Özelliği
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14349
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 01:57 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Follow Me Home Özelliği
Mesajı Yazan: EmRe26
Konu: Follow Me Home Özelliği
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 22:55
Merhaba arkadaşlar abiler. Aklıma bi fikir geldi sizlerle paylaşmak ve sormak istedim. VW Audi Mercedes Bmw gbi saydığım arabalarda follow me home özelliği mevcut bilmeyenler için söyliyim. Aracınızı uzaktan kumandadan açtığınız zaman farları veya genelde sisleri ya belirli bir zaman dilimi içinde yada kapıları açana kadar yanık tutuyor. Kapatırkende aynı şekilde 30 sn gbi bi zaman farları veya sisleri açarak geceleri yolunuzu aydınlatıyor. Şimdi sorum şu olacak. 2002 model 206mda kumandadan açtığım zaman tavan lambası yanıyor. Bunu aracın beyni yapıyor sonuçta yani ben öyle tahmin ediyorum. Bu follow me home özelliğini beyne yazılım olarak yükletebilirmiyiz? Yada başka şekilde nasıl olur?? Yorumlarınızı önerilerinizi her türlü tavsiye ve bilgilerinizi bekliyorum..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 22:57
307'lerde zaten mevcut diye biliyorum. Şahsen bir 206 kullanıcısı olarak 206'larda var mı bilmiyorum. Belki de vardır.
|
Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:00
aracı stop ettikten sonra far kolundan selektör yaptığında follow me devreye giriyor. ben 307 kullanıyorum 206 da olması gerekir
------------- 2004 307XR 1.6 atiker
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:00
yeni modellerinde falan belki olabilir ama 2002 model xt de yok. bunu bi internet sitesinde focus a yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. isteyen olursa bulup buraya alıntı yapabilirim. fakat onların yaptğında bi elektronk cihaz vardı kapı kilitlerinin tetiklenmesiyle söleyle falan baya elektrk işleri vardı. bunun kolay yolu yok mudur?
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:01
VEDATDINC Yazdı:
aracı stop ettikten sonra far kolundan selektör yaptığında follow me devreye giriyor. ben 307 kullanıyorum 206 da olması gerekir |
bunu hemen şimdi denesemmi :D havada soğuk yarın deneyeceğim. anahtarı kontaktak çıkartcaz mı? tam olarak anlatabilirmisiniz?
|
Mesajı Yazan: sace
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:03
Citroen C4 lerde uzaktan kumandadan far açıp kapanabiliyor onu bir arkadaşta görmüştüm de 307 de yok böyle bir özellik. Beyne tanıtmayla olur mu bilmem ama olsa hiç fena olmaz :)
------------- 2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:04
307 araçlarda olan com 2000 varsa olması gerekir yoksa çıkma takarak kullanırsın ben bi arkadaşımın 206 sına çıkma takmıştık onda çalışıyordu modeli 2006 idi
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:05
vedat abi nasıl yapacaz bu işi 2002 model 206 xt de olurmu?
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:06
benim bahsettiğim aracı stop edince sanırım 45 saniye boyunca yolu aydınlatıyor kumanda ile açılmasından söz etmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:08
307 com 2000 ler 206 lara direk uyuyor tahminim 150 liraya çıkma temiz bulursun yazılım falan istemiyor sadece takılıyor
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:08
bu özellik adındanda anlaşıldığı gibi araçdan inince eve kadar aydınlatır.
Follow me home = Beni eve kadar takip et yani yolumu aydınlat anlamına geliyor. Yani kapıları açınca farlar yanmıyor sadece aracı stop ettiğinde far koluna bir kez sellektör yapıyorsun ve araç 45 saniye boyunca yolunu aydınlatıyor. Ha kapıları açınca yanan yokmu dicen evet var ama peugeotta hiç rastlamadı (:
Senin dediğin olayıda biyerde görmüştüm araç içindeki kapı açılınca yanan lambayı sislere bağlamış kapıları açınca sisler yanıyordu.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:09
aynı şeylerden bahsedyruz abi nasıl stop edince aydınlatıyorsa uzaktan açtığındada aydınlatacak. 206 dan ayriyeten 2006 golf plusmız vardı onda bu özellik mevcuttu. şimdi 206yada yapmak istyrm.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:12
ben şöyle bi fikir vereyim kapı kilidi açık konumundan sisleri karanlığa duyarlı zaman rölesi ile devreye alırsın
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:17
ben yarın bi deniyeyimde selektör ile olacakmı bakalım. olmazsada iyi bi araştırmaya girecem. sisleri tavan lambasına bağlamak amele işi olur :D sisleri yaktığımızda tavan lambası yanar tavanı yaktığımızda sisler yanar. başka bi çözüm bulmak lazım.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 23:21
tavan lambası ile olması sorun değil gece kullanmak gerekir karanlığa duyarlı olmalı.
|
Mesajı Yazan: efecelebi
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 17:11
Değerli arkadaşlar, benim follow me home özelliği üzerinde acizane olarak profesyonel bir çalışmam var, bu çalışma bazı araçlarda olan follow me home özelliğiyle aynı olup detayda bazı üstünlükleri olan, yeni nesil birçok marka - modelde sorunsuz çalışan ve iş arkadaşımın 2001 model pug206 sına da tarafımca montajı yapılmış - sorunsuz çalışan bir çalışma. Yalnız öncelikle şunu belirtmek isterim ki tek amacım burada bunu pazarlamak değil, internette araştırma yaparken bu forumda bu konuyla ilgilenen arkadaşların iletilerini gördüm, hem oldum olası ilgi duyduğum otomobil dünyasında güçlü bir yeri olan bir markaya sahip foruma üye olarak bilgi edinmek ve çalışmam olan bu konuda arkadaşlara yardımcı olmaki istedim.
Buraya bir konu açıp ya da ilan verip çekip gitmek gibi bir niyetim de yok, Pug um yok ama buradaki insanları bir arada tutan tek şey de pug araçlar değildir elbette :)
Eğer yanlış anlaşılma olmazsa ürün bilgilerimiz sizinle paylaşmak isterim.
Saygılarımla...
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 17:26
efeçelebi sonuçda burada paylaşımlar yaptığımız için çalışmanıda bizimle paylaşman bizi mutlu eder.
ama işin ticari bir yönü var ise admin ile görüşmen gerekir çünkü böyle şeylerin yasak olduğunu biliyorum,
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 17:39
metin Yazdı:
efeçelebi sonuçda burada paylaşımlar yaptığımız için çalışmanıda bizimle paylaşman bizi mutlu eder.
ama işin ticari bir yönü var ise admin ile görüşmen gerekir çünkü böyle şeylerin yasak olduğunu biliyorum, |
Sizi anlıyorum Metin bey, tek amacım ticaret olmadığı ve tamamen kendi el emeğim olan bir ürün olduğu için zaten bu denli hassas davranıyorum, konuya yazdığım mesaja yönetim den bir arkadaşın cevap vermesini bekleyeceğim, hatta bir hatırlatma mesajı göndereyim.
Öneriniz için teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 17:58
o halde sizden yeni bir başlık altında mümkünse ressimli ve ayrıntılı açıklamalı bir şekilde anlatmanızı tavsiye ederim.
sitemizde nasıl yapılır başlığı altında sizin gibi arkadaşlarımızın kendi becerileri ile yaptığı paylaşımlar var. onları inceleyerek aynı şekilde sizde paylaşımda bulunabilirsiniz. yöneticilerimiz uygun görürse nasıl yapılır başlığına ekleyerek diğer arkadaşlarımızın daha kolay ve çabuk bilgilere ulaşmasınıda sağlayabilirler.
|
Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 18:11
mrblar bendede 2002 xt var fakat gece kontagı kapttıgımda kapıları kitlemedigim surece farlarım acık kalıyor taki kapıları kumandayla kitleyene kadar. kitledikten sonra sönuyor.. ayrıca bu opsiyonu hrmnky murat arkadasımız 40 tl gibi bir rakkama kapıları kitledigimizdede yanması için bir devre yapıyor diye biliyorum. ister farlarda ister sislerde ister hepsindede kullanılıyor.. saygılar
------------- 2002 xt bva otomatic 206 1.4 8v yalnızca benzinli :)
|
Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 21:33
EmRe26 Yazdı:
yeni modellerinde falan belki olabilir ama 2002 model xt de yok. bunu bi internet sitesinde focus a yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. isteyen olursa bulup buraya alıntı yapabilirim. fakat onların yaptğında bi elektronk cihaz vardı kapı kilitlerinin tetiklenmesiyle söleyle falan baya elektrk işleri vardı. bunun kolay yolu yok mudur? |
kaç model focus kanka koysana ben bi bakıyım bizim arabayada yaptırrız belki :D
------------- 1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı) 1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07"
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 21:43
kanka dediğim focusa adam kendi el yapımı elektronik devreyle yapmıştı. servise gidince soracağım böle bişey yapabiliyorlarmı diye.
|
Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 21:49
tamam kanka benim babayı bi kandırayım :D
------------- 1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı) 1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07"
|
Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 22:13
Yazılanları okumaya fırsatım olmadı, bilginiz olsun benim 2004 XT 307 de orjinalinde var.
-------------
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307
|
Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 22:18
arkadaslar benım fiestada var bu özellık fakat nasıl calısır nasıl yapar ınananın bılmıyorum.sadece kullanıyorum o kadar.
------------- 2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 09:07
metin Yazdı:
o halde sizden yeni bir başlık altında mümkünse ressimli ve ayrıntılı açıklamalı bir şekilde anlatmanızı tavsiye ederim.
sitemizde nasıl yapılır başlığı altında sizin gibi
arkadaşlarımızın kendi becerileri ile yaptığı paylaşımlar var. onları
inceleyerek aynı şekilde sizde paylaşımda bulunabilirsiniz.
yöneticilerimiz uygun görürse nasıl yapılır başlığına ekleyerek diğer
arkadaşlarımızın daha kolay ve çabuk bilgilere ulaşmasınıda
sağlayabilirler. |
Yönetime bu konu hakkında özel mesaj attım, görüşmemiz sürüyor, bir
netice aldığımızda önerinizi değerlendirmek isterim, cevap gelmeden bir
konu açmak doğru olmaz sanırım, İlginiz için tekrar teşekkürler Metin bey, bekleyelim görelim :)
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 09:08
dinoco Yazdı:
mrblar bendede 2002 xt var fakat gece kontagı kapttıgımda
kapıları kitlemedigim surece farlarım acık kalıyor taki kapıları
kumandayla kitleyene kadar. kitledikten sonra sönuyor..ayrıca bu
opsiyonu hrmnky murat arkadasımız 40 tl gibi bir rakkama kapıları
kitledigimizdede yanması için bir devre yapıyor diye biliyorum. ister
farlarda ister sislerde ister hepsindede kullanılıyor.. saygılar |
2002 xt de kontak kapandıktan sonra farlar o kadar uzun süre açık
kalmaz, belli bir süre boyunca siz kapıları kilitlemeseniz de farlar bir
süre sonra kapanır diye biliyorum ama yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Benim de herşeyiyle el emeği olan kendi çalışmam da uzaktan kumandayla
kapı açma ya da kapı kilitleme butonuna bastığınızda far yada sisleriniz
sizin isteğinize göre ayarladığınız süre (10-60 sn.) boyunca yanar ve
kapanır,
bu çalışmaya dahil ışık sensörü olduğu için normalde sadece akşamları
kumandaya basınca far - sisleriniz yanar, ama dilerseniz ışık sensörü
hassasiyetini istediğiniz gibi ayarlayarak gündüz-gece çalışmasını
sağlayabilirsiniz.
Yani klasik follow me home dan farklı olarak uzaktan kumandayla
tetikleme yapılabiliyor ve sadece uğurlama değil siz aracınıza doğru
yaklaşırken karşılama da yapılmış oluyor, ayrıca far - sislerin yanma
süresini de keyfinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
Kontak anahtarını çevirmenizle beraber bu sistem devre dışı kalıyor elbette ;)
Kargo gönderimi de bana ait olmak üzere ücreti : 50 TL :)
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 09:42
ürünün montajı nasıl yapılacak? şema vb. birşey gönderiyormusunu?
|
Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 09:55
fiyatı iyide arkadaşın dediği gibi montajı kolaymıdır. yada biz yapabilirmiyiz.
------------- 206 hdi x-line 307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 10:05
EmRe26 Yazdı:
ürünün montajı nasıl yapılacak? şema vb. birşey gönderiyormusunu?
|
Ankaradaki montajları kendim yapıyorum ama montajı zor olan birşey değil, işinin ehli olan her elektrikçi kolaylıkla montaj yapabiliyor zaten. Ürünün montaj ve kullanım bilgilerini içeren detaylı bir talimatname gönderiyorum, çalışma mantığı ve kablo bağlantıları v.s. hakkında :)
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 10:07
qqyyxx Yazdı:
fiyatı iyide arkadaşın dediği gibi montajı kolaymıdır. yada biz yapabilirmiyiz. |
Oto elektriği konusunda biraz bilgi ve tecrübe sahibiyseniz siz de yapabilirsiniz, bireysel kullanıcılar için de çok zor bir işlem değil aslında, ve montaj konusunda takılan herkese telefonla yardımcı oluyorum ben. Bir üstteki mesajımda bahsettiğim gibi işinin ehli her oto elektrikçi kolaylıkla montaj yapabiliyor zaten...
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2011 Saat 11:44
arkadaşlar dün selektörü yapıp arabadan indim gerçekten bir süre far açık kaldı,ancak sonra arabayı açında yakmadı farı yani,neyse geri bindim araca indim yine farı yakmadı her seferinde selektör mü yapacaz calısması için
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2011 Saat 11:56
alisuat Yazdı:
arkadaşlar dün selektörü yapıp arabadan indim gerçekten bir süre far açık kaldı,ancak sonra arabayı açında yakmadı farı yani,neyse geri bindim araca indim yine farı yakmadı her seferinde selektör mü yapacaz calısması için | aracı stop etmeden once farlar acık olması gerekır stop ettıkten sonra farları kapatıp selektor çaktıgında belli bi süre açık kalır yani selektör çakmadan acılmaz sen arabayı calıstırmadan calısmadıgı gıbı :)
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 10:50
2004 model 206 da denedim oluyormuş. ama özellik benim bi işime yaramıyor.eve girebilmem için aracın arka tarafından geçmem gerekiyor. 
------------- 206 hdi x-line 307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 11:17
alisuat Yazdı:
arkadaşlar dün selektörü yapıp arabadan indim gerçekten bir süre far açık kaldı,ancak sonra arabayı açında yakmadı farı yani,neyse geri bindim araca indim yine farı yakmadı her seferinde selektör mü yapacaz calısması için |
peugeot' lar da aracı stop ettiğinde kitlemeden önce sellektör yaparsan çalışır. kapıları kitledikden sonra açıp yapsan çalışmaz.
anca ya aracı stop ettikden sonra sellektör yapıcaksın yada kontağı açıp kapatıp sellektör yapıcaksın ozaman 45 saniye aydınlatır okadar. onun dışında kapıları açtığında kitlediğinde vs çalışmaz.
adından da anlaşıldığı gibi anlamı "beni eve kadar takip et" dir. yani sadece seni eve gidene kadar yolunu aydınlatır gerisine karışmaz.
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 11:19
qqyyxx Yazdı:
2004 model 206 da denedim oluyormuş. ama özellik benim bi işime yaramıyor.eve girebilmem için aracın arka tarafından geçmem gerekiyor.  |
ozaman sen aracı tam ters şekilde park etmelisin (:
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 11:20
bu benim araçtada çalışırmı ki? Kontağı kapattıktan sonra 1 kere selektör çakacaz açık kalacak. deneyelim bkalım
------------- 2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı 26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 11:33
EmRe26 Yazdı:
bu benim araçtada çalışırmı ki? Kontağı kapattıktan sonra 1 kere selektör çakacaz açık kalacak. deneyelim bkalım |
dene tabiki. aracın XT olduğu için bu özellik olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 12:23
metin Yazdı:
adından da anlaşıldığı gibi anlamı "beni eve kadar takip et" dir. yani sadece seni eve gidene kadar yolunu aydınlatır gerisine karışmaz. |
Amma güldüm Metin, ama doğru, benim çalışmada kumandayla tetiklendiği için süre bitse bile tekrar basıp bir süre daha yakabiliyorsunuz far ya da sisleri, ve hem eve uğurlama hem de karşılama var, yani gerisine karışıyor 
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 12:29
efecelebi Yazdı:
metin Yazdı:
adından da anlaşıldığı gibi anlamı "beni eve kadar takip et" dir. yani sadece seni eve gidene kadar yolunu aydınlatır gerisine karışmaz. |
Amma güldüm Metin abi, ama doğru, benim çalışmada kumandayla tetiklendiği için süre bitse bile tekrar basıp bir süre daha yakabiliyorsunuz far ya da sisleri, ve hem eve uğurlama hem de karşılama var, yani gerisine karışıyor 
|
senin olayın farkını anladım abi. Benim sisleri biliyormusun bilmiyorum far'ın içindedir 307' lerde. Benim asıl niyetim sisleri yakması. Tamponu delip 206 sisleri yerleştirmeyi düşünüyorum ozaman sizin uygulamanız çok güzel olucak.
belkide hiç biri olmaz bakalım araca müşteri çıktı belki hiç birini yapamadan araç gidebilir (:
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:16
metin Yazdı:
efecelebi Yazdı:
metin Yazdı:
Amma güldüm Metin abi, ama doğru, benim çalışmada kumandayla tetiklendiği için süre bitse bile tekrar basıp bir süre daha yakabiliyorsunuz far ya da sisleri, ve hem eve uğurlama hem de karşılama var, yani gerisine karışıyor 
|
senin olayın farkını anladım abi. Benim sisleri biliyormusun bilmiyorum far'ın içindedir 307' lerde. Benim asıl niyetim sisleri yakması. Tamponu delip 206 sisleri yerleştirmeyi düşünüyorum ozaman sizin uygulamanız çok güzel olucak.
belkide hiç biri olmaz bakalım araca müşteri çıktı belki hiç birini yapamadan araç gidebilir (: |
Birşey daha öğrendim Metin ;) Hayırlısıysa satılsın diyelim o zaman yoksa görüşürüz ;)
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:33
evet abi hayırlısı ile satılsın. Sizler açıldığında yere doğru vurduğunda araç bir başka güzel oluyor.
bende aracı aldıkdan sonra öğrendim. ha sisleri açmışın ha farları açmışın görüntü aynı. farkı ise sisler yeri farlar uzağı aydınlatıyor ona göre reflektör yerleştirmişler.
kısmetse kafamdaki yapacağım işlem budur.
http://imageshack.us/photo/my-images/32/kopyaswa0b3q.jpg/" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:37
güzel bi görüntü verecek hayırlısı. ama bi sitede okuduğum kadarını söylüyorum sis olayı yer tabakasının 30-35 cm üstüne çökermiş. sis farlarının ne kdr aşşağıda olrsa o kdr performansının artacağını yazıyordu. buna dayanarak konuşacakk olursam 307 lerde sis farının anlamı kalmıyor diyebilirm..
------------- 2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı 26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:40
mevcut yeri olarak doğru çok yüksekte, bu sisli havada önünü gösterme açısıcı azaltabilir. neden böyle bir saçmalık yaptıklarınıda anlamış değlim. aşağıya alıp güzelde bir ayarladık mı işlem tamamdır.
sen baktın mı çalışıyormu fllow me home?
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:46
yok daha bakmadm araba evde değil 4:30 gbi bkablrm :)
|
Mesajı Yazan: atakanka
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2012 Saat 21:46
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
alisuat Yazdı:
arkadaşlar dün selektörü yapıp arabadan indim gerçekten bir süre far açık kaldı,ancak sonra arabayı açında yakmadı farı yani,neyse geri bindim araca indim yine farı yakmadı her seferinde selektör mü yapacaz calısması için | aracı stop etmeden once farlar acık olması gerekır stop ettıkten sonra farları kapatıp selektor çaktıgında belli bi süre açık kalır yani selektör çakmadan acılmaz sen arabayı calıstırmadan calısmadıgı gıbı :) |
merak ettim şimdi araca inip deneyeceğim bakalım benim 2004 1.4 Xr de var mı ? Nasıl çalıştığını pek anlamadım gerçi ama yukarıda anlatılanı bir uygulayayım.
------------- Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
Mesajı Yazan: atakanka
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2012 Saat 21:54
atakanka Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
alisuat Yazdı:
arkadaşlar dün selektörü yapıp arabadan indim gerçekten bir süre far açık kaldı,ancak sonra arabayı açında yakmadı farı yani,neyse geri bindim araca indim yine farı yakmadı her seferinde selektör mü yapacaz calısması için | aracı stop etmeden once farlar acık olması gerekır stop ettıkten sonra farları kapatıp selektor çaktıgında belli bi süre açık kalır yani selektör çakmadan acılmaz sen arabayı calıstırmadan calısmadıgı gıbı :) |
merak ettim şimdi araca inip deneyeceğim bakalım benim 2004 1.4 Xr de var mı ? Nasıl çalıştığını pek anlamadım gerçi ama yukarıda anlatılanı bir uygulayayım. |
eveet şimdi denedim geldim ve oldu. valla 2 seneden fazla oldu arabaya alalı daha yeni öğreniyorum özelliği. nasıl dev mutlu oldum
------------- Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
|