Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kapı fitili çözüm

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14265
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 11:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kapı fitili çözüm
Mesajı Yazan: motoberk
Konu: Kapı fitili çözüm
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:28

Malum bu kapı fitillerinin piyasa fiyatları çok yukarılarda. Bir kaç okuduğum yazıya yönelik olarak akvaryum hortumu denedim önce. Gerçi tam olarak akvaryum hortumu mu bilmiyorum. Bauhaustan aldım yeşil renk hortum ve kapı fitilini kesip içine soktum biraz zor giriyor ama. Neyse bitirdim kapıyı kapadım kapanmıyor. Çok sert örtmek gerekiyor ve kapıyı açtığınızda sanki kol kırılcakta elinizde kalcakmış gibi oluyor.Geri çıkarttım onları ve bu alüminyum doğramalara çekilen epdm fitiller var onlardan incesini kullandım. Ve şimdi gerçekten güzel kapı kapanırken falan tok bi ses geliyo ve yol sesini az da olsa kesti.

-------------
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:36
 Thumbs Up++
Güzel Bir Uygulama Olmuş...
Emeğine Sağlık

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:37
güzel çözüm tebrikler sorun çözüldüyse ne ala, şuan fitill sorunu yok ama olursa ilk olarak bu yöntemi deniyicem:)

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:43
resimli anlatsan daha iyi olur hocam bi zahmet

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:49
Orjinalini yazan: göktuğ göktuğ Yazdı:

ok o zaman en kısa zamanda çekiyorum fotoları.

-------------

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:51
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

Orjinalini yazan: göktuğ göktuğ Yazdı:

ok o zaman en kısa zamanda çekiyorum fotoları.

eyvallah kardeşim...

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:54
Ne demek amaç Farklı beyinleri birarada buluşturup birbirimize yardımcı olmak sonuçta.

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 23:57
Çok Doğru +

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 00:01
emeğine sağlık. bende resimleri bekliyorum
saygılar

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 00:55
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

emeğine sağlık. bende resimleri bekliyorum
saygılar
resimlerine bekleyenlere +1 :))

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 08:13

Malum bu kapı fitillerinin piyasa fiyatları çok yukarılarda. Bir kaç okuduğum yazıya yönelik olarak akvaryum hortumu denedim önce. Gerçi tam olarak akvaryum hortumu mu bilmiyorum. Bauhaustan aldım yeşil renk hortum ve kapı fitilini kesip içine soktum biraz zor giriyor ama. Neyse bitirdim kapıyı kapadım kapanmıyor. Çok sert örtmek gerekiyor ve kapıyı açtığınızda sanki kol kırılcakta elinizde kalcakmış gibi oluyor.Geri çıkarttım onları ve bu alüminyum doğramalara çekilen epdm fitiller var onlardan incesini kullandım. Ve şimdi gerçekten güzel kapı kapanırken falan tok bi ses geliyo ve yol sesini az da olsa kesti.

epdm fitili merak ettim. şimdi sen orjinal fitilin içinemi fitil çektin yoksa söküp başka bir fitil mi taktın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 10:31
valla görsellerde arattım benim kafama oldukça yattı. şimdi imalatçıları araştırıyorum, bu şekilde hem güzel hemde orjinal fiyatının çok çok altında olacak iyi olacak.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 10:51
valla mm okadar önemli değil kapıya yapışsın yeter (:

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 11:02

aldığın yer fiyat konusunda yardımcı olursan valla bizim peugeotlara can gelir (:

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 11:03
Yapistirmali olani fitilin icine nasil yerlestireceksiniz, zor olur. Aluminyum dogramalara cekilen derken sonradan izolasyon icin cekileni(yapiskanli) kastetmiyor sanirim. Pencere geldiginde kenarlarinda plastik bir malzeme oluyor onu diyor herhalde. Yani su resimdeki:

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 11:19
bence geçmeli olandan yapmış olması lazım. içine sokmuş olsa serum hortumu bigi bişeyi sabunlayıp yapması gerekli.

bence eskisini söktü ve ona benzeyen geçmeli olarak yeni fitil çekti.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 13:37
:)
Arkadaşlar içine soktum ben bu fitili. Dediğim gibi önce hortum denedim kalın geldi bende epdm fitil koydum içine kalınlık yaptı.Artık eskisi kadar gevşek değil fitil içi dolu olduğundan. Zaten bu epdm fitiller yumuşak malzemedirler. Kalın veya ince kullanmak sizin seçiminize kalmış, mevcut fitilin deformasyonuna göre.
Bu epdm fitili alüminyum doğrama atölyelerinden temin edebilirsiniz.Bu fitillerin birçok çeşidi vardır ben kapı kanadının dışına çekilen fitilden kullandım.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 13:49
Daha ölçülebilir özelikler söyleyebilseydin keşke. fitil kaç mm bilmiyoruz? Kolivanın koyduğu fotoğraftaki fitil ile senin bahsettiğin fitil aynı mı?

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 13:57
ama bu çözüm tam çözüm olamaz çünkü kapının fitilil deforme olmuşsa içine istersen altın kaplama fitil koy yinede etki etmez. önemli olan kapıdaki fitili yenilemek,

yan sanayi firmaların her sektöre göre, otomobil, inşaat vs kauçuk modelleri var onları bir araştırmak lazım. araçlar için de üretim yapıyorlar onların modellerini bir incelemek gerekli.

-------------

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 14:06
resım yokmu fitilin neresıne taktın

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 14:15
Bu şekilde serum hortumu veya başka hortumlarla terazi hortumu dedikleri 8-10 mm lik hortumlarla uygulamalar yapılıyor, işe de yarıyor tavsiye ederim. Filiti aracın karoserinden söküp ek yerinden yoksa uygun bir yerinden ucu halka şekli verilmiş tel geçirip (fitili yırtmamak için) tel diğer uçtan çıkaralıdığında sonuna içine kullanmak istediğinia hortum veya fitili bağlayıp geçirebiliyorsunuz. Uygulanan malzeme çapı kalınsa veya kaymıyorsa sıvı bulaşık detarjanı veya sıvı sabun ile uygulanan dolgu malzemesinin kayganlaştırılması sağlanır.
Bir topicde vardı yanlış hatırlamıyorsam Aksarayda bir yerde imalatcı var fitilleri temin etmek isteyen bir arkadaşa önermişlerdi.
Fitil deforma olduysa değiştirmeden çok da bir fayda sağlayacak dediğinzi gibi, kolay gelsin.

-------------
http://img850.imageshack.us/i/yenibitelemresmi2.png/" rel="nofollow">

Uploaded with

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 15:08
Çok merak ettim. pug. kapıları zaten çok kalitesiz. sanki ahır kapısı :) langırttttt diye ses öldürüyo adamı. hemen araştırmaya başlıyorum

-------------
2003 model 206

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 19:22
tebrik edreim arkadaşı çok güzel pratik uygulama için yani fitile bir sürü para vermek yerine böyle pratik çözümler çok işe yarar benimde şimdilik sorun yok ama olursa kesinlikle böyle pratik bir çözümle sonuca ulaşacağım

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 19:26
Arkadaşlar oto camcılarında hortum gibi içi boş siyah fitiller var bi araştırın derim.

-------------
2004 307XR 1.6 atiker

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net