Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir türlü bu sesten kurtulamadım. Yardım Lütfen

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14162
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 08:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bir türlü bu sesten kurtulamadım. Yardım Lütfen
Mesajı Yazan: nteker
Konu: Bir türlü bu sesten kurtulamadım. Yardım Lütfen
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 11:12
Arkadaşlar 2004 model 307 1.6 XR LPG'li aracımı aldığımdan beridir, ilk çalışmalarında cikcik gibi ses geliyor. İlk olarak özel serviste triger seti değişti ses 1 ay gelmedi sonra yine geldi, bu sefer krank kasnağındandır dendi o orjinal ile değişti yanlız özel serviste ama 1-1,5 ay sonra yine aynı ses. Sonra indirimli bir zamanda aydın yetkili bayi kahyaoğullarına gittim korkarak(fiyat konusunda) burada altarnatör(v) kayışını değiştirdiler 30TL işçilik dahil neyse ses yine kesildi 1 ay sonra yine ses gelmeye başladı.

Delireceğim arkadaşlar birtürlü bu ses gitmedi. Yanlız yetkili serviste altarnatör kayışı değiştirilirken içinden çıkan kayış orjinalden baya bi uzundu. Hatta arkadaş, adam bunu nasıl takmış buraya dedi. Şu anda yine indirim var arkadaşlar arka balatalarım değişmek zorunda, acaba trigeri de değiştirsem mi diyorum çünkü adamın taktıklarına hiç güvenemiyorum.

Bu arada triger set + 3lt antifiriz + arka balatalar için işçilik dahil 400-450 TL civarında para biçtiler. Ne yapmamı önerirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 11:43
acaba bu sesı avare bılya mı yapıyor??

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 11:46
kardesım benı 206 da da vardı gergi kayısının olcusunden kaynaklanıyor ben degistirdim kesildi ilk degisimi ist yetkili serviste degismisti son olarak 30 tl verdım ısparta özel servisinde degistirdim kesıldı..:)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 13:19

benimde bazen yapıyor triger ve kasnağı bakım yaparken değiştirdim acaba nedir merak ettim şimdi.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 13:24
cikcik sesi geliyorsa volant parçasının değişmesi gerekiyor en azından bende böyle oldu ve bu parça değişince sorun ortadan kalktı...

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 14:33
Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

cikcik sesi geliyorsa volant parçasının değişmesi gerekiyor en azından bende böyle oldu ve bu parça değişince sorun ortadan kalktı...

volant parçası nedir maliyeti ne olur?

-------------

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 14:46
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

volant parçası nedir maliyeti ne olur?

Kolay kolay değişmeyen bir parça diye biliyorum 800tl civarı olması lazım anlayacağın pahalı bir parça,inş sizin araçlardan gelen ses bu parçadan kaynaklanmıyordur Ouch.Volant dişlisinin bazı kısımlarında kırılan dişler mi ne vardı bu yüzden ses yapıyordu sanırım, aracı ilk çalıştırdığında cikcik diye iğrenç bir ses..

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 15:57

anladım sen aracı yavaş yavaş satılığa çıkart diyorsun (:

-------------

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 16:32
alternatör kayışı gergisi otomatik mi yoksa anahtarlamı ayarlanıyor eğer otomatikse otomatik gergiden yapar değilse onun etrafındaki rulmamnlardan da yapabilirm...
aslında şarj dinamasındanda yapabilir ancak 1 ay gitti geldi dimişin anlamadın birde taktığınj volant arjinal değilse ondan da yapar...

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 17:16
Benim arabamda kaloriferi kapatınca geliyor cikcik sesi. Arabayı stop edene kadar devam ediyor. Bir dahaki binişimde gelmiyor. Ama aynı ses mi bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2011 Saat 08:53
valla bende anlamadım arkadaşlar, dün soğukken çalıştırdım krank kasnağı sanki 8 çiziyo gibiydi. Ama ben krank kasnağınıda v kayışınıda yeni değiştirdi.

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2011 Saat 09:10
Ayrıca araba ilk çalıştıktan sonra 2. vitese attığımda sanki boğulacak gibi oluyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net