Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

EVET SONUNDA BENDE TASARRUFA GEÇTİM

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14025
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 16:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: EVET SONUNDA BENDE TASARRUFA GEÇTİM
Mesajı Yazan: Guests
Konu: EVET SONUNDA BENDE TASARRUFA GEÇTİM
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:05

arkadaşlar lpg li aracıma kavuştum atikerim canavar gibi maşallah arabanın çekişinde falan hiçbir problem yok eee tabi enjektörleri manifolta çok yakın taktıkları için olsa gerek ayrıca hiç enjektör seside gelmiyo...(gaz pedalının altındaki yumurtayı kırdım artık)Star

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:07
hayırlı olsun kazasız sürüşler

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: BERKAN
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:16
hayırlı olsun tasarruflu gunler :):)

-------------
Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:18
Hayırlı Olsun ... Güzel Bir Seçim Yapmışsın...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:39
Hayirli olsun. Kilometre sayacina bakmazsiniz artik Gülme

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:47
hayırlı olsun kardesım 

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesajı Yazan: Sönmez
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 09:48
Bu lpg lerin patlama catlama weyahut kaza anındaki riskleri beni dusunduruyor :S

-------------
'2o6 Xs 1.6 2oo3
Seytan ^ Kirmizisi

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 10:36
aramıza hoşgeldin (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 10:50
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:09
hay masallah :)) her hafta bırısı lpg taktırır oldu :)) kazasız belasız kullanmanı dılerım... resımlerınıde bızımle paylasırsan gormus oluruz. atıkerın suanda kullanmıs oldugu enjektorler cok daha sessız o acıdan ıcerıden dısarıdan ses duyulmaz. sadece kaputu acarsanız belkı bıraz farkedılır...

hangı kıt taktırdınız fast mı? yoksa safe fast mı?

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:19

tüm pug cu arkadaşlarıma teşekkür ederim takılan kit safe fast yani en son yazılımlısı (cecoli sanada ayrıyeten daha önceki verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim)

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:22
Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

tüm pug cu arkadaşlarıma teşekkür ederim takılan kit safe fast yani en son yazılımlısı (cecoli sanada ayrıyeten daha önceki verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim)

rıca ederım ne demek. soyledıgım gıbı resımlerını paylasırsın. onun harıcınde ımzana atıkerın yanına safe fast dıye yaz...

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:26
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

rıca ederım ne demek. soyledıgım gıbı resımlerını paylasırsın. onun harıcınde ımzana atıkerın yanına safe fast dıye yaz...

tabiki arkadaşım resimleri en kısa zamanda paylaşırım

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:28
hayırlı olsun , taktırdığın araç 307 miydi ve sarfiyat bilgilerinide paylaşırsan çok sevinirim , ben hala düşünme aşamasındayım .

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:32
hayırlı uğurlu olsun abi ilk 1000km sarfiyat doğru çıkmaz ama yakın zamanda o bilgileride paylaşırsan seviniriz.

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:33
Orjinalini yazan: Haksen016 Haksen016 Yazdı:

hayırlı olsun , taktırdığın araç 307 miydi ve sarfiyat bilgilerinide paylaşırsan çok sevinirim , ben hala düşünme aşamasındayım .

teşekkürler daha yeni olduğu için sarfiyat bilgilerini daha sonra paylaşacağım (bence hiç düşünme ben çok düşündüm şimdiye kadar niye taktırmamışım diye hayıflanıyorum tavsiye ederim ama benzine nazaran en az%40 tasarrufunu biliyorum

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:35
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

hayırlı uğurlu olsun abi ilk 1000km sarfiyat doğru çıkmaz ama yakın zamanda o bilgileride paylaşırsan seviniriz.

teşekkür ederim güzel kardeşim benim

Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:54
Lpg tanklarında patlamanın ana nedeni lpg tankının yorulmasıdır. Yorulma bir elemana çok defa farklı yükü periyodik olarak uygulamaktır, yorulmada ana neden yükün uygulanma adedidir. üniversitede bir hocam vardı şöyle derdi: "ben size öyle bir mil tasarımı yaparımki o mil 200000'inci dönmesinde kopar".
aynı sorun lpg tanklarındada mevcuttur. tanklar sürekli olarak 15 bar 0 bar arası çalışırlar yani sürekli olarak 15 barda iç gerilime 0 barda normal gerilmeye maruzdurlar.
yorulmanın bir elemanda başlaya bilmesi için gözle görülmeyecek kadar küçük yüzey hatasının olması yeter. Lpg tanklarında bu hata genelde kirli lpg den meydana gelir. çünkü kirli lpg içerisinde daha fazla kükürt ve hidrojen bulundurur. piyasaden ucuz diye aldığımız lpg ler bunlara en iyi örnektir. ucuzdur çünkü rafine maliyeti düşükdür.
Zamanla bu hidrojen atomları demir atomlarının arasındaki hatalı atom sıralanmaları arasında kendine yer edinerek korozyona neden olur. buda tank cidarının incelmesi ve patlasına neden olur.

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 11:59
valla ben öyle ucuz lpg ye yönelmicem benim için ya shell yada opet(aygaz) zorda kalmadığım müddetçe başka yerden gaz almam

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 12:10

valla ben öyle ucuz lpg ye yönelmicem benim için ya shell yada opet(aygaz) zorda kalmadığım müddetçe başka yerden gaz almam

ılla aygaz aramak zorunda degılsın. ankarayı bılemıyorum ama ıstanbulda opetlerde hep aygaz var ama sehır dısında aygaz daha az. hep mogaz var. ve ogrendıgım kadarıyla aygaz = mogaz aynı. sızlerde sorabılırsınız... ben bunu ogrendıkten sonra mogazda kullandım yıne aynı sekılde gayet guzel.

fakat suanda full kullanıyorum. cekısı dusuk dıyorlardı ama acıkcası ben hıcbır fark hıssedemedım. 2 de bıle gaz verdıgımde neredeyse patınaj cekecek yanı :)) cekısıde gıdısıde aynı :)) yıne ogrendıgım kadarıyla full ıstasyonları bayılık prensıbı ıle calısmadıgından bayıye bırakılan karı keserek musterıye yansıtıyormus... ben suanda denemedeyım...

tank olayınada gelecek olursak zaten tanklara 10 yıl omur bıcılmıs. bu gune kadar bır suru lpglı aracın kazaları olmustur. ama oyle bomba gıbı patlayanını hatırlamıyorum sahsen. dusunecek olursak aracın benzın deposu plastık zaten. aracın altı bır yere degdıgı gıbı kırılıyor zaten. oda baskanı bıle acıkladı ıste = """duzgun montaj edılmıs bır lpg sıstemı aracın benzın sıstemınden cok daha emnıyetlı"""

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 13:54
BENDE DIZEL ARABAMA  TASARRUF CIHAZI TAKDIRACAMDA ARKADASI BIR ELE GECIREMEDIMAlkış

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: zubeyir35
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 13:59
dizelde tasarruf cihazı neki?

-------------
2006 307 1.6 hdi 110hp

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 14:02

arkadaşlar lpg li aracıma kavuştum atikerim canavar gibi maşallah arabanın çekişinde falan hiçbir problem yok eee tabi enjektörleri manifolta çok yakın taktıkları için olsa gerek ayrıca hiç enjektör seside gelmiyo...(gaz pedalının altındaki yumurtayı kırdım artık)Star

Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız iyi günlerde kullanın.
Peugeot 206 aracımda Atiker LPG sistemi mevcut. Tasarrufundan memnunum.

hay masallah :)) her hafta bırısı lpg taktırır oldu :)) kazasız belasız kullanmanı dılerım... resımlerınıde bızımle paylasırsan gormus oluruz. atıkerın suanda kullanmıs oldugu enjektorler cok daha sessız o acıdan ıcerıden dısarıdan ses duyulmaz. sadece kaputu acarsanız belkı bıraz farkedılır...

hangı kıt taktırdınız fast mı? yoksa safe fast mı?

Ustam benim araç çalışırken içerden ses duyulmuyor, dışardan çok az farkediliyor ama kaputu açtığımda enjektörlerin sesi duyuluyor. LPG dönüşüm sistemini arabnın benden önceki sahibi yaptırmış onun için montajıyla ilgili bir bilgim yok. Yakıtı gayet ekonomik. Enjektörlerin tıkır tıkır ses yaparak çalışması normal mi? Herhangi bir zararı olur mu?

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 14:04
Orjinalini yazan: zubeyir35 zubeyir35 Yazdı:

dizelde tasarruf cihazı neki?
  FRANSA DA BIR ARKADAS TAKIYO TIPKI BENZINLILERE TAKILAN CIHAZ GIBI. MAZOTU CIG ATMIYO TURBODAKI GIBI  HAVAYLA SIKISTIRIP DAHA IYI YANMASINI SAGLIYOR KI ARKADAS DENEMIS %15 20 DAHA AZ YAKIYOMUS BIRDE CEKIS DAHA HIZLANARAK PRATIK OLUYOMUS.  EGERKI ARKADASA YAKALAYABILIRDE TAKTIRABILIRSEM SONUCLARI YAZACAGIM

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 14:20
@ mustiii = guzel kardesım o ses enjektorun normal sesı. herhangı bır sıkıntı yok. bazı enjektorler seslı calısır bazıları sessız calısır. benımkıde seslı calısıyor. normalı bu yanı :)) sıralı sıstemde baska ses cıkaracak parca yok zaten... bırde ılk gaza gectıgınde gaz valfının depodakı valfle beraber acıldıgını duyabılırsın. tık dıye bır ses cıkar 2 valfte acılır motora gaz akısı saglanır. motoru stop ettıgındede yıne tık dıye duyulabılır...

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 14:46
hayırlı olsun kardesım simdi bir de lpg için bocsh cıkardıgı yenı bujilerden alıtyorsun cekıs yakıt mukemmel otesı oluyor

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 16:56

@ mustiii = guzel kardesım o ses enjektorun normal sesı. herhangı bır sıkıntı yok. bazı enjektorler seslı calısır bazıları sessız calısır. benımkıde seslı calısıyor. normalı bu yanı :)) sıralı sıstemde baska ses cıkaracak parca yok zaten... bırde ılk gaza gectıgınde gaz valfının depodakı valfle beraber acıldıgını duyabılırsın. tık dıye bır ses cıkar 2 valfte acılır motora gaz akısı saglanır. motoru stop ettıgındede yıne tık dıye duyulabılır...
ben kaputu açtığımda bile motor sesinden başka kesinlikle hiçbir ses duymuyorum montajı yapan arkadaşım sistemin safe fast olduğundan kaynaklanıyo dedi.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 17:00

Teşekkürler cecoli ustam.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:21

ben kaputu açtığımda bile motor sesinden başka kesinlikle hiçbir ses duymuyorum montajı yapan arkadaşım sistemin safe fast olduğundan kaynaklanıyo dedi.

arkadasın kusura bakmasın ama orada sallamıs Sırıtma cunku fast ıle safe fast ta aynı enjektor kullanılıyor zaten. enjektorun kutugu sıyah renklıdır adıda valtektır. atıkerde suan tek tıp enjektor kullanılıyor zaten. benım aracımda ahtapot dedıklerı daha once kullanılan enjektor var. sokup valtek takarsam benımkındede ses olmaz :)) veya benım enjektorun ıcıne ust tarafa bır orıng takarsam bır daha ses cıkmaz :)))))))

yanı bu durum safe fast ın ozellıgı degıldır. enjektorun ozellıgıdır. safe fast ın farkı yazılımında ve map sensorundedır. dıger hersey fast ıle aynıdır :))

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:25
Atikere yaklaşıyorum yavaş yavaş cecoli abim senin yer ne taraftaydı :)

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:39
Of of bende lpg ci olacam olacam da 1.4 ağır araba şimdi bile yokuşu gördümü kasıyor arabayı lpg de ne olur bilemiyorum ...

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:04
Orjinalini yazan: cafridion cafridion Yazdı:

ben capadayım...

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:14

ben capadayım...

İzlemedeyim abi, muayeneye 1,5 ayım var o zamana kadar cüzdanı dolduracağım, biraz araştırayım diyorum ama hiç te içimden gelmiyor. senin hakkındaki yorumları görünce. iyiki varsın cecoli Alkış

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:21

ben capadayım...

İzlemedeyim abi, muayeneye 1,5 ayım var o zamana kadar cüzdanı dolduracağım, biraz araştırayım diyorum ama hiç te içimden gelmiyor. senin hakkındaki yorumları görünce. iyiki varsın cecoli Alkış

sagolasın tesekkur ederımGülme  en son 106 1.4 e atıker fast montaj yaptırdım. lpg ısı tercıh meselesı... ısteyen benım aracada bakabılır yanı...

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 16:38

arkadaşlar sormak istediğim normal tank mı yoksa simit tankmı daha iyidir

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 16:40

bu durum aracına gore degısır. ama ıcerıden stepnelı araca sımıt depo daha uygundur tabıkı :))

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 16:43
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

bu durum aracına gore degısır. ama ıcerıden stepnelı araca sımıt depo daha uygundur tabıkı :))

cem usta bazı kişilerin söylemleri var simit tank içerisindeki gazı gösterge düzgün gösteremiyor diye

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 16:46

cem usta bazı kişilerin söylemleri var simit tank içerisindeki gazı gösterge düzgün gösteremiyor diye

evet o noktada bıraz haklılar. sılındır depoda gosterge daha guzel calısıyor. sımıtlerde bazen sıkıntı cıkabılıyor. bıraz sıstemın kalıtesıyle de alakalı bır durum. fakat benım daha oncekı 2 aracımda da sımıt depo vardı. onlarda gayet duzenlı calısıyorlardı. bırı aldesaydı dıgerı brc ıdı :))

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 16:51

evet o noktada bıraz haklılar. sılındır depoda gosterge daha guzel calısıyor. sımıtlerde bazen sıkıntı cıkabılıyor. bıraz sıstemın kalıtesıyle de alakalı bır durum. fakat benım daha oncekı 2 aracımda da sımıt depo vardı. onlarda gayet duzenlı calısıyorlardı. bırı aldesaydı dıgerı brc ıdı :))

benim simit depo aracın yoldaki eğimine göre değişiklik gösteriyo rampa yukarı çıkarken gösterge artıyo rampa aşağı inerken düşüyo

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net