Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TRIPTONIK KILITLENMESI

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13907
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 14:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: TRIPTONIK KILITLENMESI
Mesajı Yazan: ismail özdemir
Konu: TRIPTONIK KILITLENMESI
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:08

307 TRIPTONIK ARACIM VAR ANI VITES DEGISIMLERINDE ORNEGIN R DEN ARAC DURMADAN D YE GECIRDIGIMDE ARAC D TAKILI KALIYO EKRANDE N YAZIYO VE VITES KOLU KILITLENIYOR SANZIMAN KUTUSUNUN ICINDE TEL GIBI BISEY VAR ONU ELIMLE BASTIRDIGIMDA NORMALE DONUYOR AMA BU SEKILDE OLMASI NORMALMI YADA BOYLE BIR SORUNLA KARSILASAN OLDUMU HIC

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:14
NORMAL DEĞİL.

VİTES KOLUNDAN ŞANZIMANA GİDEN TELİN UCUNDAKİ PARÇADA SIKINTI OLABİLİR. BİRKERESİNDE YAĞ DEĞİŞİMİ YAPARKEN YERİNDEN ÇIKARTMIŞTIK KOL BOŞTA KALMIŞTI HİÇ BİR İŞ YAPMIYORDU YERİNE TAKINCA DÜZELMİŞTİ.

TAHMİNEN O PARÇADA SIKINTI OLABİLİR. YOKSA P MODU HARİCİNDE KOLUN KİTLEME YAPMASI İMKANSIZ.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:29
anladım o telde bır sıkıntı var yanı hemen sanzıman kutusunun ustunde zaten elımle ıttırdıgımde tık dıye bır ses gelıyo ve vıtes duzelıyo zaten arac 1 yıldır bende 3 kez yaptı bırınde lpg taktıran adam kullanırken oldu bırınde yıkamacı bırındede tamırcıde oldu nedense bende hıc olmuyor zaten ılk lpgcı aradı abı aracta boyle bır sıkıntı var dıye yanı telımı degıstırmem gerekıyor

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 17:48
0532 296 96 49 avni ustayı ara yardımcı olur. kendisi otomatik şanzıman ustası.

-------------

Mesajı Yazan: revolutionary26
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 15:43
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

NORMAL DEĞİL.

VİTES KOLUNDAN ŞANZIMANA GİDEN TELİN UCUNDAKİ PARÇADA SIKINTI OLABİLİR. BİRKERESİNDE YAĞ DEĞİŞİMİ YAPARKEN YERİNDEN ÇIKARTMIŞTIK KOL BOŞTA KALMIŞTI HİÇ BİR İŞ YAPMIYORDU YERİNE TAKINCA DÜZELMİŞTİ.

TAHMİNEN O PARÇADA SIKINTI OLABİLİR. YOKSA P MODU HARİCİNDE KOLUN KİTLEME YAPMASI İMKANSIZ.

P konumunda kitlenme şu şekilde mi oluyor? aracı stop etmeden bekliyoruz P ye alıyoruz sonra aracı tekrar çalıştırmadan herhangi bir vitese geçmeden kitleniyor. aracı yeni aldım ve ara sıra böyle oluyor . henüz 70 KM gittim ama Gülme

-------------
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 16:23
Orjinalini yazan: revolutionary26 revolutionary26 Yazdı:

NORMAL DEĞİL.

P konumunda kitlenme şu şekilde mi oluyor? aracı stop etmeden bekliyoruz P ye alıyoruz sonra aracı tekrar çalıştırmadan herhangi bir vitese geçmeden kitleniyor. aracı yeni aldım ve ara sıra böyle oluyor . henüz 70 KM gittim ama Gülme

hayırlı olsun öncelikle.

şimdi araç çalışır durumda p konumunda iken otomatik kolu kitler, sebebide;

araç çalışırken sen araçdan indin çocuklar kolu d ye alırsa yürümesin diye p den çıkmaz. çıkartmak için araca bindiğinde frene basarsın. fren pedalının altındaki müşür kolun kilidini açar ondan sonra vitese takarsın. tamamen güvenlik için yapmışlar ama frenin altındaki müşür dandik olduğu için bazen frene bassan bile kilit açılmıyor. çözüm olarak aracı stop edip yeniden çalıştıracaksın yada yaklaşık 50 tl ye fren müşürünü değiştireceksin.

-------------

Mesajı Yazan: revolutionary26
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 16:26

Orjinalini yazan: revolutionary26 revolutionary26 Yazdı:

NORMAL DEĞİL.

hayırlı olsun öncelikle.

şimdi araç çalışır durumda p konumunda iken otomatik kolu kitler, sebebide;

araç çalışırken sen araçdan indin çocuklar kolu d ye alırsa yürümesin diye p den çıkmaz. çıkartmak için araca bindiğinde frene basarsın. fren pedalının altındaki müşür kolun kilidini açar ondan sonra vitese takarsın. tamamen güvenlik için yapmışlar ama frenin altındaki müşür dandik olduğu için bazen frene bassan bile kilit açılmıyor. çözüm olarak aracı stop edip yeniden çalıştıracaksın yada yaklaşık 50 tl ye fren müşürünü değiştireceksin.

teşekkürler. kullanım klavuzunda okumuştum bunu. aslında 50 TL vericek kadar rahatsız etmiyor henüz :) sonra belki alabilirim:)

-------------
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı

Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2011 Saat 16:38
aynen.

ben sabahları çalıştırdığımda ısınmasını beklerken araçdan indiğimde n konumuda ısıtıyorum, oradan d ye alıp yürüyorum. ama araçda başkası varsa benim yaptığımı yapmak tehlikeli.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 13:44
yok bendekı sıkıntı farklı sanzımanın ustunde bır tel gıbı bısey var ucu kırmızı zaten onu ıttırdıgımızde duzelıyor sanırım o telde bı ayarsızlık var

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesajı Yazan: lamazibici06
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2016 Saat 15:10
bende olmuştu büyük ihitmalle içerdeki dişlilerde sorun olabilir dmişti usta

-------------
emre özer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net