Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 rampada arıza veriyor bilgi...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13747
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 rampada arıza veriyor bilgi...
Mesajı Yazan: bugra_bk
Konu: 307 rampada arıza veriyor bilgi...
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 13:30
3 -- 4 km sürekli rampa cıkarken arac arıza verdi ama okuyamadım tam olarak yanlız arac teklemeye baslıyor  stop edip calıstırınca geciyor düz yolda gidişinde hızlanmada sorun yok ...aracın kataletik kanvöktör orjinal deil ondan yapıyor olabilirmi cünkü yüklü olunca aracı zorlayınca oluyor bosken arac hiç bi sıkıntı yok bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim..

-------------
307 ovpack

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 14:56
aracı bi ustaya gösteriniz

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 16:03
Benim 206 dada oluyor kardeş.her zaman değil ama arada sırada D modunda çıkarken birden gaz kesiyor S ve KAR modu ışıkları yanıyor.durdurup stop ettikten sonra çalıştırınca normale dönüyor ama Triptonicte 1. ve 2. viteslerde rampayı dört dörtlük çıkıyor.bu kronikmiş peugeot larda..servise gösterdim cihaza bağladılar bir şey çıkmadı Confused

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 16:37
Orjinalini yazan: boraa boraa Yazdı:

Benim 206 dada oluyor kardeş.her zaman değil ama arada sırada D modunda çıkarken birden gaz kesiyor S ve KAR modu ışıkları yanıyor.durdurup stop ettikten sonra çalıştırınca normale dönüyor ama Triptonicte 1. ve 2. viteslerde rampayı dört dörtlük çıkıyor.bu kronikmiş peugeot larda..servise gösterdim cihaza bağladılar bir şey çıkmadı Confused
araç kaç binde kronik değil benim araçda hiç olmadı böyle sorunu olan arkadaşlar selonoid valflerini değiştirerek kurtuldular selonid valfı arızası kronik servis sizi başından salmış olabilir rastlıyoruz  böyle olaylara araç sıcak ve soğukken şanzuman basıncı ölçülmelidir basınç probleminden dolayı öyle yapıyor

soruyu soran arkadaş araç otomatikse şanzumandan sıkıntı olabilir manuelse veya otomatikse bir çok nedeni olabilir kaç binde başka belirtileri var mı biraz daha açın bi tahmin yürütelim sonuçta hiçbirimiz usta değiliz ama tecrübelirimi paylaşmak yardımcı olmak isterim

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 17:03
boyle kullanmaya devam yani ne kadar kronikliği var bunların.............

-------------
307 ovpack

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 17:47
[/QUOTE]
araç kaç binde kronik değil benim araçda hiç olmadı böyle sorunu olan arkadaşlar selonoid valflerini değiştirerek kurtuldular selonid valfı arızası kronik servis sizi başından salmış olabilir rastlıyoruz  böyle olaylara araç sıcak ve soğukken şanzuman basıncı ölçülmelidir basınç probleminden dolayı öyle yapıyor

soruyu soran arkadaş araç otomatikse şanzumandan sıkıntı olabilir manuelse veya otomatikse bir çok nedeni olabilir kaç binde başka belirtileri var mı biraz daha açın bi tahmin yürütelim sonuçta hiçbirimiz usta değiliz ama tecrübelirimi paylaşmak yardımcı olmak isterim
[/QUOTE]

Araç 60 binde.servis çok yakın bir aile dostumuz  ve 30 senedir bu işi yapan peugeot servisinde şef olarak yetkili bir büyüğümüz.hatta aldık beraber sürdük ama araç onda o hatayı vermedi.ara sıra yapıyor.ama ilginç.bilgisayarada bağladık.bakımlarınıda yaptık arada yine böyle hata veriyor.bende dik yokuşlarda triptonice alıp 1 ile çıkıp 2 ile devam ediyorum o zaman sıkıntı çıkmıyor üstadım.ama siz yinede biz acemilere tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.teşekkür ederim Alkış

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 18:48

[/QUO

[/QUOTE]

Araç 60 binde.servis çok yakın bir aile dostumuz  ve 30 senedir bu işi yapan peugeot servisinde şef olarak yetkili bir büyüğümüz.hatta aldık beraber sürdük ama araç onda o hatayı vermedi.ara sıra yapıyor.ama ilginç.bilgisayarada bağladık.bakımlarınıda yaptık arada yine böyle hata veriyor.bende dik yokuşlarda triptonice alıp 1 ile çıkıp 2 ile devam ediyorum o zaman sıkıntı çıkmıyor üstadım.ama siz yinede biz acemilere tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.teşekkür ederim Alkış
[/QUOTE]
iyi ozaman fransız arabası işte:) benimde korna tutukluk yapıyor ne zaman ustaya veya servise götürsem düzeliyor şanzumanda yağ değişiminden sonra ayarla ilgili bi sıkıntı olmuştu adamlara her gidişimde dememe rağmen 4defa da anlayıp çözdüler

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: tilbe307
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 19:05
WOLLOUGHY YASASI

Birine bir makinanın çalışmadığını kanıtlamaya çalışırsanız, makine o anda çalışacaktır. :(

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 19:09
Orjinalini yazan: tilbe307 tilbe307 Yazdı:

WOLLOUGHY YASASI

Birine bir makinanın çalışmadığını kanıtlamaya çalışırsanız, makine o anda çalışacaktır. :(

Onun dogru ismi (yani aslinda soyadi) Willoughby YasasiGöz Kırpma

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 19:35

Sizin aracın selenoid valflerinde sorun var. Böyle kullanmaya devam ederseniz revizyon gerektiren sonuç ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkat edin motor soğukken mi yapıyor bu söylediklerinizi. Yada motor  soğukken yapmaya başlarsa bilin ki sonuç söyledğim gibi. Saygılar. Tecrübe yaşanmış olaylardan kazanılıyor.Dil Çıkarma

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 20:44
benim aracımda sıcakken yapıyor ve rampada aracta  2   3 kişi varsa sorun yok ama arabayı zorlayınca yapıyor yolbilgisayarı ekranında foult falan yazıyor
diyelim otomatikde araba 4 ile rampa cıkıyoruz araba birden motor arızası ışıgı yakıp teklemeye sarsmaya baslıyor durup stop edincegeciyor
aracım 108 000 km de

-------------
307 ovpack

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 20:51
Automatic gear fould değil sendeki hata

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 22:13
Orjinalini yazan: hakangumus hakangumus Yazdı:

Automatic gear fould değil sendeki hata
katılıyorum şanzuman arızasına benzemiyor burdan yorum yürütmek zor bence bir ustaya göstermelisiniz tarifinize göre mantıken aracın hava giriş çıkışlarında tıkanıklık olma ihitimali yüksek veya ateşlemede sıkıntı var veyalar artar bir çok nedeni olabilir

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 22:14
antipoluotıon fault  yazıp arıza ışığı yanıyorsa egzozdan katalatik konvektör tıkalı olabilir

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 23:07
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

antipoluotıon fault  yazıp arıza ışığı yanıyorsa egzozdan katalatik konvektör tıkalı olabilir

konvöktör orjinal deilzaten muhtemelen ondandır...çoksaolun

-------------
307 ovpack

Mesajı Yazan: touologist
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2011 Saat 01:05
benzer sorunla bugün servise girdik ve çıktım :)... Bujiler değişti ve kelebek temizlendi umarım bşr daha olmaz...

toplam ceza: 168 TL

-------------
Tourologist

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2011 Saat 01:07

hem antipollution hem de convector error veriyordu araç, 2004 envy triptronic araç 66.000'de

-------------
Tourologist

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2011 Saat 10:14
Aynı cevabı 2 ayrı yere yazmışın. Uykun gemiş. Böyle geç saatlere kadar bilgisayarla uğraşayın diye kızmıyor mu size annelerinizDil Çıkarma

Orjinalini yazan: touologist touologist Yazdı:

benzer sorunla bugün servise girdik ve çıktım :)... Bujiler değişti ve kelebek temizlendi umarım bşr daha olmaz...

toplam ceza: 168 TL

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 23:54
yaş 36 olunca valide serbest bıraktı Gülme

-------------
Tourologist

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net