Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 kalorifer peteği

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13714
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 10:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 kalorifer peteği
Mesajı Yazan: semih
Konu: 206 kalorifer peteği
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 13:33
mrblar aracım sürekli yüksek hararette çalışıordu 90 dan aşağı hiç düşmüyodu.termostat bozuk dediler değiştirdim ama onla alakalı değilmiş.arac kalorifer peteğinin ve dolaşımın tıkalı olmasından dolayı harareti yükseliyormuş aracın ğöğsünün sökülüp kalorifer peteğinin değişmesi gerekiyormuş.ne kadara mal olur sonra bi problem kalmayacakmış.kalorifer peteğini ne kadara değiştiririm.işçilik ve parça ne kadar tutar.

aracım: Peugeot 206 rollandgarros 2001 model 1.6 motor 110 hp

saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 13:54
Ortalama 300 tl civarı çıkar diye tahmin ediyorum  kardeş...   Handshake

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 13:59

teşekkür ederim.peki servise gitsem ne kadara mal olur?

saygılarımla

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 14:07
450 tl civarı fiyat çıkar diye tahmin ediyorum..

-------------
Feline 2006

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 14:09

gecmıs olsun kardesım

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 14:11
evt çok geçmiş olsun kardeş...

-------------
Feline 2006

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 18:01
çok teşekkür ederim abilerim o zaman servise giderim.sanayiye gidiyorum termostatı değiştir diyor  usta değiştiriyorum hararet sorunu yine devam ediyo.müşürü değiştir diyor değiştiriyorum sorun yine devam ediyor.tüpün beyni bozulmuş diyo tüpün beynini yaptırıyorum yine sorun devam ediyo.en son kalorifer peteğinden olduğunu söylediler.şimdi servise gidicem inşallah.bide aracımın bi sorun daha var yolda giderken araç biras zorlandımı tüpten benzine geçiyor rahata geldiği zaman benzinden gaza geçiyor(sıralı sistem atiker).ğöğüs sökülüp kalorifer peteği değiştirilirse hararet sorunu ortadan kalkacak ve tüpten benzine geçme olayıda çözülecekmiş.tüm abilerime teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı.
                                                                                                                 saygılarımla.

Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 18:26
110 mılyon kalerıfır peteği orjınalı cın 50 tl işçilik olarak 100 tlden fazla verme ayrıca bnm aracım 206 xs gogus kaldırmadan degıstırılııyor haberın olsun

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 18:32
çok teşekkür ederim abim saygılarımla.bana ustanın dediği aracın ğöğsünün altında olduğu ve plastikmiş sanırsam kalorifer peteği değişmesi  gerek dedi.ğögüs sökülmeden olmaz dedi.380 tl tutar hepsi dedi.servise götürsem ne kadar tutar ki servise mi götürmeliyim.
                                                                                                                        saygılarımla.

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 18:41
kardeş servise göster illa yaptırmak zorunda değilsin fiyat al ondan sonra efe neyden o parçaların fiyatını al kendine bi usta bul ne kadara yapacağını öğren ama iyi usta olsun ona göre kararını ver yaptır

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 18:45
Efe Bey' e sordum cevap bekliyorum abim.bide servise göstermeye ne kadar alırlar?benim gittiğim usta 380 tl fiyata yapılır dedi.çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
                                                                                                                   saygılarımla.

Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 19:11
Orjinalini yazan: semih semih Yazdı:

çok teşekkür ederim abim saygılarımla.bana ustanın dediği aracın ğöğsünün altında olduğu ve plastikmiş sanırsam kalorifer peteği değişmesi  gerek dedi.ğögüs sökülmeden olmaz dedi.380 tl tutar hepsi dedi.servise götürsem ne kadar tutar ki servise mi götürmeliyim.
                                                                                                                        saygılarımla.

ben 200 tl ye yaptırdım gogusşe oynatmadan. basta banada ole demıslerdi

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 23:47
teşekkür ederim yardımlarınız için.

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 12:25
mrb arkadaşlar sanayide gittiğim usta 380 tl ye değişeceğini söylemişti kalorifer peteğinin bende servisi aradım ve peugeot yetkili servisinde parça ve işçilik 350 tl dediler.sanayiden daha uygun nedense servisler.saygılarımla.

Mesajı Yazan: desert197
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 14:50
sorunun sadece kalorifer peteği ise sakın göğüsü söktürme.Ben o kazığı bir kere yedim banada göğüs sökülmeden olmaz dediler.İyi para ödemiştim eski arabamda.Değiştirdim arabayı yeni aldığım arabadada kalorifer peteğinin bağlantı borularındaki contadan su kaçırıyordu göğüsü sökmeden gözümün önünde beş dakikada çıkarttı peteği usta.Daha önce ödediğim paraya yandım.Ayrıca göğüs söküldükten sonra eskisi gibi olmuyor mutlaka bir yerleri tam oturmadığından ses yapacak delirtecek seni.Sökmesi çok basit sen bile sökebilirsin. 

-------------
2004 206 HDI X-LINE
Şile/İSTANBUL

Mesajı Yazan: staticxxx
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 12:56
Orjinalini yazan: desert197 desert197 Yazdı:

sorunun sadece kalorifer peteği ise sakın göğüsü söktürme.Ben o kazığı bir kere yedim banada göğüs sökülmeden olmaz dediler.İyi para ödemiştim eski arabamda.Değiştirdim arabayı yeni aldığım arabadada kalorifer peteğinin bağlantı borularındaki contadan su kaçırıyordu göğüsü sökmeden gözümün önünde beş dakikada çıkarttı peteği usta.Daha önce ödediğim paraya yandım.Ayrıca göğüs söküldükten sonra eskisi gibi olmuyor mutlaka bir yerleri tam oturmadığından ses yapacak delirtecek seni.Sökmesi çok basit sen bile sökebilirsin. 

kardesim bu bela benide buldu. kaloriferin yanından kacırıyor. kayserideyim. bikac usta bozuntusuna sordum arabayı perte ayır yapılmaz o dediler. gögüslügü cıkartmadan nasıl yapabiliriz bi yardım edebilirmisin kardesim

-------------
2000 206xs 90hp 190.000km

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 21:00
Sonucu yazarsanız sevinirim geçmiş olsun.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 21:48
Geçenlerde bir video dolaşoyordu kalorifer petek sökümü ve değişimi ile ilgili istersen onu bir izle kardeş bende bakıyım bulursam link atıyım öyle kolay birşey değil ama sökme işi neye kolaygelsin.

-------------
halilefe

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 22:21
ole kaldi duruyo araba. evin penceresinden izliyorum. oda bana bakiyo. gaz pedalinin oraya pet sise sikistirdim. tepeden damliyo sise doldukca bende su tankindan geri dokuyorum icine. yaptirmayacam ole dursun. ibretlik olur. muayeneyede sokmayacam. curusun orda napiyim. pis sogudum arabadan. allah kimseyi sanayi milletiyle muhattap etmesin

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2013 Saat 23:14
Sıkma canını yapılır her şey. Olacak o kadar ya ikinci el araba işte ne zaman ne gelecek bilemiyor insan. Yaptırır tadını çıkarırsın. Basit arızalar bunlar boşver.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2013 Saat 00:37
Yaptırmadan önce bu linki incelemeni tavsiye ederim. 206 ve 307 deki parçalar hemen hemen aynı. 
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&KW=307+petek&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&KW=307+petek&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi

eğer kendin yapabilirsen petek tıkalıysa sadece petek için para ödersin çok uyguna gelir. Ayrıca hararetin petek ile alakalı olacağını zannetmiyorum. Çünkü motordan gelen sıcak su bir taraftan radyatöre giderken T şeklinde boru ile kalorifer peteğine ayrılıyor ve diğer tarafta birleşiyor. Yani kalorifer peteğinin tıkalı olması motorun devirdaimine engel değil. 

Termostat da motorun girişindedir yani gelen suyu kontrol eder. Hararet düşmüyorsa sorun suyu soğutma görevi olan radyatördedir. O soğutamıyorsa sıcak su yeniden geri geliyordur.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2013 Saat 08:58
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Yaptırmadan önce bu linki incelemeni tavsiye ederim. 206 ve 307 deki parçalar hemen hemen aynı. 
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&KW=307+petek&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&KW=307+petek&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi

eğer kendin yapabilirsen petek tıkalıysa sadece petek için para ödersin çok uyguna gelir. Ayrıca hararetin petek ile alakalı olacağını zannetmiyorum. Çünkü motordan gelen sıcak su bir taraftan radyatöre giderken T şeklinde boru ile kalorifer peteğine ayrılıyor ve diğer tarafta birleşiyor. Yani kalorifer peteğinin tıkalı olması motorun devirdaimine engel değil. 

Termostat da motorun girişindedir yani gelen suyu kontrol eder. Hararet düşmüyorsa sorun suyu soğutma görevi olan radyatördedir. O soğutamıyorsa sıcak su yeniden geri geliyordur.

parcalar aynıda 206 daha dar oldugu icin sokmek tecrube istiyo. ama cıkıyo ona eminim artık. nette bu kadar insan ufuruyo olamaz.

arabam cok guzel hocam hareret sorunum yok. hemen su radyatorunu sıfırı ile degistirdim. arabaya su ile binilmis. ben antifiriz koyunca kirec cozuldu. contalar kendini saldı. olay bu. contayı goguslugu sokturmeden nasıl degistiririm. suan ki tek istegim

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net