Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Lpg dönüşümü

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13679
Tarih: 09 Ekim 2025 Saat 12:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Lpg dönüşümü
Mesajı Yazan: motoberk
Konu: 206 Lpg dönüşümü
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:26
Merhaba arkadaşlar benzine güç yetmeyince ve gazada çok fazla zam yapmayacaklarını varsayarak, kitin parasını 6 ayda çıkarırım diye lpg dönüşümünü yaptırdım.
Forumda cecoli'nin yazılarını çok takip ettim ve kendime iyi bir usta buldum. Aracımında bitimine kadar başında bekledim.Sonuç muhteşemGülme
Keşke arabayı aldığım gün taktırsaymışım diyorum. Henüz 5 günlük sistem , ne arıza ışığı yandı nede benzin göstergesinde bir sorun var.
A*İ**R sistem takıldı. İlk ölçümüme göre şehir içi 10,1lt gaz tüketmektedir.
206 lara lpg olmaz diyen varsa aldırmayın diyor ve taktırmak isteyen arkadaş olursa yardımcı olabilirim diyorum. Gülme

-------------
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:54
hayırlı olsun zamanla tüketim biraz düşer ilk zamanlarda biraz daha fazla yakar ve normal kullanımda ideal yakıta ulaşırsın

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 22:09
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

Merhaba arkadaşlar benzine güç yetmeyince ve gazada çok fazla zam yapmayacaklarını varsayarak, kitin parasını 6 ayda çıkarırım diye lpg dönüşümünü yaptırdım.
Forumda cecoli'nin yazılarını çok takip ettim ve kendime iyi bir usta buldum. Aracımında bitimine kadar başında bekledim.Sonuç muhteşemGülme
Keşke arabayı aldığım gün taktırsaymışım diyorum. Henüz 5 günlük sistem , ne arıza ışığı yandı nede benzin göstergesinde bir sorun var.
A*İ**R sistem takıldı. İlk ölçümüme göre şehir içi 10,1lt gaz tüketmektedir.
206 lara lpg olmaz diyen varsa aldırmayın diyor ve taktırmak isteyen arkadaş olursa yardımcı olabilirim diyorum. Gülme

abıcım atıker taktıgını nıye gızlıyorsun kı acıkca soylekı kısıler pug lara lpg olup olmadıgını ogrensınler. markasınıda bılsınler. usta duzgun olduktan sonra cok kısının burun kıvırdıgı atıker bıle sorunsuz calısabıldını ogrensınler. atıker benım babamın ogluda degıl. ben atıker bayısıde degılım. sadece atıker ıle ugrasıyorum.  tabıkı para varsa daha ıyılerını tercıh edebılırız. ama durumu olmayan ıcınde atıker gayet yeterlı bır sıstem...

hayırlı olsun gule gule kullan. bırde ımzana aracın modelını motor ve atıker dıye yazarsan hatırlaması kolay olur.

bu arada bosuna konusmuyormusum degıl mı???? yoksa bırılerı aracına lpg taktırsa veya taktırmasa benım ıcın ne farkeder. boyle yazılarıda yazıyorum kı yanlıs anlasılmalar olmasın yanı. amac paylasım...

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 22:47
benim akrabam zamanında araştırmıştı ben 206 alırken lpg olmaz diyodu özellikle atiker takma bomba gibi patlıyomuş demişti :D çok komik ya :D .zavolimde güzel  :)

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 22:48

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 22:50
Teşekkür ederim arkadaşlar. Artık darısı olmayanlara ne diyelim bu devirde benzin ile sürmek zor.

-------------

Mesajı Yazan: CihanHançerli
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 23:03
valla bende de atiker var ( 206 ) maşallah şimdiye kadar bi sorunla karşılaşmadım :)) cümlemiz için nazar değmesin ins  

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 23:12
Orjinalini yazan: CihanHançerli CihanHançerli Yazdı:

valla bende de atiker var ( 206 ) maşallah şimdiye kadar bi sorunla karşılaşmadım :)) cümlemiz için nazar değmesin ins  

ımza kısmına sende yaz benım gıbı arac bılgılerını okuyanlar bılgı sahıbı olmus olsun...

profıle ıl-ılce bılgılerınıde yazkı bılelım :))

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 23:31
1  benzinde sorunsuz çalışan bir motor
                    +
2  ne yaptığını bilen bir  usta
                    +
3  sorunsuz bir lpg kiti               +
------------------------------------------
=    tasarruf + keyifli bir şürüş

işte lpg montajının bana göre formülü budur
ben bunun 2. sini bulamadım ama yinede tasarruf ediyorum
birkaç problemim var ama ne yaptığını bilen bir  usta bulursam
hepsi düzelecek
1 hafta önce    yolculuk   ankara  585 km de 170tl   benzin tükettim
3000 devir sürekli   arasıra 3500 devir en az 25 km vites boşta :)

bu gün   yolculuk ankara   600 km de 120 tl  lpg tükettim
sürekli 3500/4000 devir   arasıra 4500+  boş vites yok  sürekli gaz

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 23:38
Orjinalini yazan: tugrahan tugrahan Yazdı:

+
                    +

hepsi düzelecek

bu nasıl bır ıs anlamadım. yakıtını nereden alıyorsun? yakıt kalıtesıde bu ısı cok etklıyor bılesın....

170 tl yı 585 km ye bolersen 29kr yapar daha dusuk devırde gıttıgınde boyle olmus
120 tl yı 600 km ye bolersen 20 kr yapar daha yuksek devırlerde seyrettıgınde boyle olmus bunu anlayamadım yanı... ılgınc :)))

onun harıcınde 2. rakam belkı kabul edılebılır. ama 1. rakam cok fazla benzınle gıtsen neredeyse o kadar olur yanı. 8 lt benzın yaksan 33 kr yapar yanı :)) sende benzıne yakın tuketmıssın...

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 00:22
dostum anlayamadım (bu nasıl bır ıs) derken ne demek istedin
çok mu yakmış / azmı yakmış biraz daha ayrıntılı yorumlarsan çok sevinirim
biliyorsun senin yorum ve önerilerin benim için çok değerlidir

benzini sürekli  bp  den
gazı sürekli  ipragaz dan alıyorum  litresi 2.20 giderken 40 litrelik depoya normalde
32 litre alması gerekiyorduama pompacı zorlaya zorlaya 36 litre aldırdı
benim yakıt seçici anahtarda 4 led var ama 5 kademeli 1 ışık son olarak yanıp sönüyor
her 90 km de bir ışık söndü

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 02:10
Ben de taktırdıgım hafta farkı görünce, daha önceki benzinle gezdigim zamanlarıma küfür etmistim.. :)

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 08:25
yukarıdakı mesajımı guncelledım. bırde bujılerını degıstır derım. sana kodunu vereyım bosch FR7DC+ orjınal bujısı budur. fakat ben cıft tırnaklı FR7LDC+ da kullandım. 2 sındende memnun kaldım.

bırde FR7 yerıne FR6DC+ da deneyebılırsın. tek farkı ısıl dayanımı daha yuksek... gecen acmıs oldugum yag ve bujı degısım konusunda 2. secenek olarak bu bujıyı yazmıstım...

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 08:49
Arkadaşım öncelikle hayırlı uğurlu olsun.güle güle kullan.bende bir ara niyet ettim lpg taktırmaya ama daha sonra peugeot yetkili servisinde samimi görüştüğüm abim uzun vadede %99 hata vereceğini ve arabamın orijinalini bozmamam gerektiğini söyledi.ileride kesni motor ile ciddi sıkıntı yaratıyormuş.bende vazgeçtim umarım sizdede öyle olmaz.hatta bana elinde arıza listesini gösterdi gelen araçların %90 ı lpg dönüşümünden motoru bozan araçlar.ama diyorum ya inşALLAH sizde böyle bir arıza olmaz.

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 09:02
Orjinalini yazan: boraa boraa Yazdı:

Arkadaşım öncelikle hayırlı uğurlu olsun.güle güle kullan.bende bir ara niyet ettim lpg taktırmaya ama daha sonra peugeot yetkili servisinde samimi görüştüğüm abim uzun vadede %99 hata vereceğini ve arabamın orijinalini bozmamam gerektiğini söyledi.ileride kesni motor ile ciddi sıkıntı yaratıyormuş.bende vazgeçtim umarım sizdede öyle olmaz.hatta bana elinde arıza listesini gösterdi gelen araçların %90 ı lpg dönüşümünden motoru bozan araçlar.ama diyorum ya inşALLAH sizde böyle bir arıza olmaz.

sen o ustana selamımı soyle "o anlattıklarını gelsın kulahıma anlatsın" ve arkasından benım uzuuuun yazılarımı oku... sende anlarsın...

bozulan araclar kotu montaj sebebınden bozulur. duzgun montaj yapılırsa hıcbırsey olmaz. sana sıfır dacıa logan taksı ornegını vereyım. bu taksı ıstanbul capada calısıyor. alındıgı gıbı tartarını lpg takılıyor. ve suanda 480.000 km cıvarında hala motora el degmedı...
km de en az 10kr tasarruf etmıs olsa 50.000 tl tasarruf ederkı fazlasıda var yanı :)) 2 tane sıfır dacıa parası :)) ben daha ne dıyeyım. tamam bu bıraz uç bır ornek. 

mesela kendı aracımla 24.000 km yaptım. km de 15 kr tasarruf edıyorum. hesap edersen 3600 TL eder. 1600 TL sını montaj masraflarını koysan kı bu kadar tutmadı zaten. kafadan 2000 TL suana kadar cebımde kalan mıktar :)) daha ne dıyeyım yaaa. daha nasıl ıspat edeyım... ama her zaman soylerım duzgun montaj olacak. yoksa daha 1000 km yapmadan problemler cıkıyor zaten...

benım daha oncekı suanda bıraderımde olan 95 lada samara aracımı 2005 yılında 140.000 km de almıstım. bu araca daha once lpg takılıp nedense sokulmus. muhtemelen ayar tutturamadılar. ben aldım bakımlarını yaptım ve anında aldesa gazı taktım. arac suanda 235.000 km de hala motoru tas gıbı. gecen sene ızmır otobanda gaz ıle neredeyse 180 e cıktım hemde aracın gucunu kesen dar bogazlı mıkser ıle. bırde o mıkser olmamıs olsa daha da gıdecek alet. fotograf ıle ıspatı bıle var yanı. ınanmayanlar coktu gozlerıne soktumm :)) 

guzel montaj olur ve kalıtelı parcalar ıle motora ıyı bakarsan kolay kolay bırsey olmaz.

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 09:16
Cecoli üstad dedikleriniz doğrudur.ama verdiğinizi örnekler peugeot arabaları değil !!  bana bunu söyleyen serviste 20 senedir çalışan kısım şefi ...dediğim gibi en iyi ustada olsa hata verebiliyor.ama bu şu anlama gelmez hepsi hata verecek diye kaide yok..sizler daha iyi bilirsiniz diye tahmin ediyorum.yoksa antiLPG  ci değilim.yinede teşekkür ederim tecrübelerinizi bize aktardığınız için...Thumbs Up

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 09:24

Cecoli üstad dedikleriniz doğrudur.ama verdiğinizi örnekler peugeot arabaları değil !!  bana bunu söyleyen serviste 20 senedir çalışan kısım şefi ...dediğim gibi en iyi ustada olsa hata verebiliyor.ama bu şu anlama gelmez hepsi hata verecek diye kaide yok..sizler daha iyi bilirsiniz diye tahmin ediyorum.yoksa antiLPG  ci değilim.yinede teşekkür ederim tecrübelerinizi bize aktardığınız için...Thumbs Up

emın ol peugeot motorlarınında cok bır farkı yok dıgerlerınden :)))

ayrıca 200.000 km yapıp arıza cıksa bozulsa bu arada 30.000 tl tasarruf etmıs olursun. motoru cope atsan 5000 tl ye motoru sıfırlasan ne olur kı :))))))))) bosver Allah askına :)))))))))

sen tasarrufuna bakacaksın. bazı ustalar lpg den anlamazlar... lpg karsıtıdırlar. anlasılan senın ustanda boyle bırsey... ayrıca o kendı ısını 20 sene yapması herseyı cok ıyı bıldıgı anlamınada gelmez. maslakta 15 senelık lpg ustası oldugunu soyleyen adını vermeyecegım bır lpg ustası 5 dk da bırseyden anlamadıgını farkettım ve kavga edıp cıktım. adam takmıs at gozlugunu ben 15 senelık ustayım deyıp cıkıyor. ustune su dokeyım oyle ustanın. ıste bunun gıbı ustalar yuzunden mılletın lpg den dolayı canı yanıyor... :))

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 10:29
cem hocaya katılıyorum benzinli bi araç kullanıcısı olarak Sırıtma. bu peugeot ya lpg niye  olmuyor fransada fabrika çıkış lpg li ler üretiliyor zararlı olsa niye üretsin adamlar. peugeot nun tek bi sorunu yetkili servis kalitesinin düşük olması her yetkili ustası kendine göre yorumluyor olayları ankarada 3 peugeot yetkili servisindede samimi arkadaşlarım var hiç biriside demedi ki lpg bu arabanın motorunu bitirir diye ... işini düzgün yapan ustayla lpg montajı yapıldıgında hiç bir sıkntı olmaz bence....

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 11:23
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

cem hocaya katılıyorum benzinli bi araç kullanıcısı olarak Sırıtma. bu peugeot ya lpg niye  olmuyor fransada fabrika çıkış lpg li ler üretiliyor zararlı olsa niye üretsin adamlar. peugeot nun tek bi sorunu yetkili servis kalitesinin düşük olması her yetkili ustası kendine göre yorumluyor olayları ankarada 3 peugeot yetkili servisindede samimi arkadaşlarım var hiç biriside demedi ki lpg bu arabanın motorunu bitirir diye ... işini düzgün yapan ustayla lpg montajı yapıldıgında hiç bir sıkntı olmaz bence....

Thumbs Up+1

Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 13:47

Sezai Usta'yla mı görüştün hocam sen serviste?

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 16:30
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Thumbs Up+1

%100 katılıyoum

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 23:00

+
                    +

hepsi düzelecek

bu nasıl bır ıs anlamadım. yakıtını nereden alıyorsun? yakıt kalıtesıde bu ısı cok etklıyor bılesın....

170 tl yı 585 km ye bolersen 29kr yapar daha dusuk devırde gıttıgınde boyle olmus
120 tl yı 600 km ye bolersen 20 kr yapar daha yuksek devırlerde seyrettıgınde boyle olmus bunu anlayamadım yanı... ılgınc :)))

onun harıcınde 2. rakam belkı kabul edılebılır. ama 1. rakam cok fazla benzınle gıtsen neredeyse o kadar olur yanı. 8 lt benzın yaksan 33 kr yapar yanı :)) sende benzıne yakın tuketmıssın...

cecoli   yani lpg de çok mu tüketmiş?
ilk gittiğim gibi sakin kullanımla gitsem eminim  100 tl yakardı
aslında litresel olarak hesaplamak gerek  çünkü  burda lpg yi 2.20 tl den aldım
ankara dönüşünde  2.03 tl den aldım

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:00

Bende Katılıyorum.Sırıtma Yanlız sizden bir ricam var. Bana Ankara'da LPG montajı yapan düzgün biryer söylermisiniz? Mümkünse uygun fiyatlı:)

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:20
lpg montajı ısınde fıyatın uygunlugundan once montaj kalıtesıne bakınız. ayrıca fıyatta geregınden fazla pazarlık yapmayınız. cunku belkı koyun pazarlıgı yaparak 50 lıra daha ındırırsınız ama bu durum montaj kalıtesının fazlasıyla dusmesıyle beraber cebınızden katlarının cıkması demektır...

genel prensıben karsıdakının gonlunu kırmamak gerek.

mumkunse montaj esnasında arkadaslara 1 kılo tatlı alırsanız en fazla 20-30 lıra tutarr. ama emın olun arkadaslar cok daha hos calısacaklardır...

Mesajı Yazan: MURAT KAZANAKSU
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 20:53

iyi aksamlar 206 1.4 fever ım var ve atiker taktırmak ıstıyorum yazdıklarınızı okudum onerecegınız bır usta varmıdır bılgı almak ıstıyorum kocaelı ıstanbul olabılır tesekkurler

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 22:51
Orjinalini yazan: MURAT KAZANAKSU MURAT KAZANAKSU Yazdı:

iyi aksamlar 206 1.4 fever ım var ve atiker taktırmak ıstıyorum yazdıklarınızı okudum onerecegınız bır usta varmıdır bılgı almak ıstıyorum kocaelı ıstanbul olabılır tesekkurler

Ankara olsa yardımcı olurdum ama İstanbul içinde söylenen bi kaç yer vardı forumda denk gelmişti. Arkadaşlar yardımcı olurlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 23:10
Orjinalini yazan: MURAT KAZANAKSU MURAT KAZANAKSU Yazdı:

hosgeldın arkadasım... forum kurallarımız geregı kendını tanıtırsan sana yardımcı olurum.

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 23:21

+
                    +

Çok haklısınız.

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 23:25

emın ol peugeot motorlarınında cok bır farkı yok dıgerlerınden :)))

ayrıca 200.000 km yapıp arıza cıksa bozulsa bu arada 30.000 tl tasarruf etmıs olursun. motoru cope atsan 5000 tl ye motoru sıfırlasan ne olur kı :))))))))) bosver Allah askına :)))))))))

sen tasarrufuna bakacaksın. bazı ustalar lpg den anlamazlar... lpg karsıtıdırlar. anlasılan senın ustanda boyle bırsey... ayrıca o kendı ısını 20 sene yapması herseyı cok ıyı bıldıgı anlamınada gelmez. maslakta 15 senelık lpg ustası oldugunu soyleyen adını vermeyecegım bır lpg ustası 5 dk da bırseyden anlamadıgını farkettım ve kavga edıp cıktım. adam takmıs at gozlugunu ben 15 senelık ustayım deyıp cıkıyor. ustune su dokeyım oyle ustanın. ıste bunun gıbı ustalar yuzunden mılletın lpg den dolayı canı yanıyor... :))

Cecoli ustam haklı.
2000 model Peugeot 206 XT 5kapı aracımda Atiker sıralı sistem LPG takılı ve gayet memnunum.
Kaliteli LPG dönüşüm malzemesi + kaliteli işçilik = tasarruf

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 23:30

dostum anlayamadım (bu nasıl bır ıs) derken ne demek istedin
çok mu yakmış / azmı yakmış biraz daha ayrıntılı yorumlarsan çok sevinirim
biliyorsun senin yorum ve önerilerin benim için çok değerlidir

benzini sürekli  bp  den
gazı sürekli  ipragaz dan alıyorum  litresi 2.20 giderken 40 litrelik depoya normalde
32 litre alması gerekiyorduama pompacı zorlaya zorlaya 36 litre aldırdı
benim yakıt seçici anahtarda 4 led var ama 5 kademeli 1 ışık son olarak yanıp sönüyor
her 90 km de bir ışık söndü

LPG dolumu yaparken tank dolduktan sonra otomatik olarak dolumu durdurur. Daha fazla doldurmaya çalışmayın. Şamandra bozuluyor. Şamandra bozulduğunda aracınızda LPG var zannediyorsunuz ama LPG bittiği için yolda kalabiliyorsunuz.(Arkadaşımın arabasında bizzat başıma geldi.)

Mesajı Yazan: muhammed
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2011 Saat 18:54
heyy millet benn lpg ustasıyıım bir çok lpg taktım peugeotunda bi çok modeline şuana kadar taktıranları bilmiyorum ama bundan sonara taktıracakklar lovatoo taktırsıınn ..... işte adresimiiizTGS OTOGAZ Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti

Address : ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2. KISIM 25.SOK. NO:925-926 MASLAK / İSTANBUL
Tel : 0(212) 286 98 76 0(212) 285 98 99
Faks : 0(212) 286 98 77
E-Mail : info@tgsotogaz.com.tr

Mesajı Yazan: muhammed
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2011 Saat 18:56
vede desteğinizi bekliyoruuzzzz

Mesajı Yazan: tarkankarabas
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 00:17
2006dan beridir lpgli araç kullandım. öncesindede aracımın eski sahibi lpg taktırmış. kesinlikle bir sorun yaşamadım. neticede herşey matematik. toplamda yapılan tasarruf fazlasıyla motor masrafını çıkarıyor. eğer araç lpgden bozulsa bile total olarak yenede karlı oluyorsunuz. bende 2000 model 206 aldım. muayenesi yeni diye tereddüt ediyorum. biraz zaman geçsin hiç durmadan lpg taktıracağım.

-------------
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: leventle1
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 15:18
Bende an itibariyle LPG taktırdım ya bakalım alışmam vakit alacak sanırım , ilk defa kullanacağım LPG li araç umarım sorunla karşılaşmam

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 15:20
Orjinalini yazan: leventle1 leventle1 Yazdı:

Bende an itibariyle LPG taktırdım ya bakalım alışmam vakit alacak sanırım , ilk defa kullanacağım LPG li araç umarım sorunla karşılaşmam

ınsallah yasamazsın dıyelım ve forum kuralları geregı ayrı bır konu acarak kendını tanıtmanı ısteyelım...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 10:16
Aracım benzin'de 100 km de 8,8 lt yakıyordu şehir içinde aşağı yukarı 0,360 - 0,370 krş'a denk geliyordu Atiker kit taktırdım ve 100 km de 10,2 lt gaz  yaktı şehir içinde ve yaklaşık 0,237 krş'a tekabül ediyor fakat henüz gaz ayalarlamasına girmedim müsait bir vakit gitmem gerekiyor sanırım.

-------------
Peugeot 206 X-Line 1,4 Benzin/LPG
2005

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 11:03

Aracım benzin'de 100 km de 8,8 lt yakıyordu şehir içinde aşağı yukarı 0,360 - 0,370 krş'a denk geliyordu Atiker kit taktırdım ve 100 km de 10,2 lt gaz  yaktı şehir içinde ve yaklaşık 0,237 krş'a tekabül ediyor fakat henüz gaz ayalarlamasına girmedim müsait bir vakit gitmem gerekiyor sanırım.

senın aracındakı kıt fast mı safe fast mı???

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 12:38
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Fast sıralı üstad.

-------------
Peugeot 206 X-Line 1,4 Benzin/LPG
2005

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:40

BENİM ARAÇ 206 XR 14 İstanbul andaolu yakasında atiker kit dönüşümü yaptıracam da  kaliteli

işciliği olan bir yer bilen var mı?

Mesajı Yazan: leolev
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 23:21
arkadaşlar lpg de şehir içi 10 litre gayet normal

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 23:57

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Fast sıralı üstad.

fast te guzel kıttır... sehır ıcınde 10lt ıyı :) duruma gore hafıfte dusebılır

Mesajı Yazan: zeugmax27
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2014 Saat 00:13
Atiker sıralı sistem lpg kitini tavsiye ediyorum. Benim araç 206 otomatik x line. Benzinde 43 kuruş yakarken lpg taktırdığım ilk hafta uzun yol yaptım 21 kuruş yaktı. Şehir içi 26 kuruş yakıyor. ( 10.1 lt.) Henüz ayarlatmaya götürmedim ama 43 kuruştan sonra buna razıyım :) Kim ne derse desin çekişte hiç bir fark hissedilmiyor. Tek sıkıntı lpg ile giderken benzin göstergesi benzinin azaldığını gösteriyor fakat benzin gitmiyor. (Bu sorun Peugeot ve Honda'larda oluyormuş). Saygılar.

-------------
Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net