Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

peugeot 206 rolland garros 1,6

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13602
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 15:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: peugeot 206 rolland garros 1,6
Mesajı Yazan: pele001
Konu: peugeot 206 rolland garros 1,6
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 20:42
peugeot 206 rolland garros araç sahibiyim benzinle 20tl ye 60 km yol gittim şehir içi ortalama km/tl 333ykr yakıyo bu çok fazla degilmi bunun sebebi ne çokmu acık, bakım yaptırsam veya ayar yaptırsam düzelirmi bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen .Ouch

-------------
??????

Cevaplar:
Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 20:51
normal.hava soguk artı benzının fıyatı yuksek.bırde sehır ıcı dıyosun.bence hıc sesını cıkarmaThumbs Down

-------------
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:07
Aramıza Hoş Geldin Fakat keşke İlk önce kendini bi tanıtsaydın 

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:51
Orjinalini yazan: pele001 pele001 Yazdı:

peugeot 206 rolland garros araç sahibiyim benzinle 20tl ye 60 km yol gittim şehir içi ortalama km/tl 333ykr yakıyo bu çok fazla degilmi bunun sebebi ne çokmu acık, bakım yaptırsam veya ayar yaptırsam düzelirmi bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen .Ouch

evet guzel kardesım. forum kuralları geregı kendını tanıtırsan sana yardımcı olmaya calısırızz

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:58
ksr bakmayın dikkatli bakmamışım kurallara ,
ama tanıttım kendimi geç oldu ama ......

-------------
??????

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:03

gelelım yakıt tuketımıne. aracın 2000 model olduguna gore sanıyorumkı 8V lı makıne yanı 90bg. soylemıs oldugun kmde 33kr gayet ıyı bır rakam hemde sehır ıcınde... daha ne ıstıyorsun??? :)))) yaklasık olarak 100km de 8lt ye denk gelıyor :))))

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:18
 uygun diyosunuz  gaz sistemi taktırcam aracada yaklasık penzinle yarı yarıya fark edermi Hangi sistemi önerirsiniz..

-------------
??????

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:32
Tabii LPG ile araç dahada tasarruflu olacağına inanıyorum.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:38
Orjinalini yazan: pele001 pele001 Yazdı:

uygun diyosunuz  gaz sistemi taktırcam aracada yaklasık penzinle yarı yarıya fark edermi Hangi sistemi önerirsiniz..

yarıya farketmez. cunku lpg fıyatları yukseldı eskıye nazaran. kalıtelı bır montaj olursa en fazla %40 tasarruf edersın. benzın sarfıyatı daha fazla olan arabalarda parasal bazda tasarruf daha fazla oluyor... sen benzınde 8 LT ıle gıdıyorsan lpgde de kabaca 9 LT ıle gıdersın...

ama montaj ıcın kalıtelı bır usta bulman lazım. sendekı 1.6 8V motor full grup puskurtmeye sahıptır. atıker safe fast, lovato, zavolı vs gıbı kıtlerden kullanabılırsın. brc nınde yenı my-10 yazılımı cıktı. onuda arastırabılırsın... bırde bunların lamda baglantılarını yapıp otomasyon olarak calıstırabılırsen daha duzgun olabılır...

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 11:38
yakıtın normal bence. bende de 1.6 16v 206 var hemen hemen aynı yakıyorum. uzun yolda depo fulleme yontemıyle; acık hava fıltresı ıle 100km de 35 tl, orjınal fıltresıyle 28 tl yakıt yakıyorum. sehır ıcınde ıse 350 kurusun altına pek ınemedım ama cokta sakın kullandıgım soylenemez.

Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 11:50
30 TL'ye 80 km gidiyorum 1.4'le sus şükret bence :)

-------------
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 13:30
Bende de 206 Quik var. 1,6 110HP. Şehiriçi 32 kuruş civarı.

Mesajı Yazan: kuzgun
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 11:19
Selam 

ben de 206 cc ile 100 TL benzin ile 180 km yaptım şu an ibre 0 dan önceki seviyenin biraz üzerinde ve ışık yanıyor acaba o seviyeye kadar kullanılıyor mu araç ve sonra da 0'a inmesi için biraz daha mı yol yapılıyor ben 250 300 arası bir km'ye razıyım sanırım daha fazlasını beklememek lazım yorumlarınızı bekliyorum.

-------------
I was me but now he is gone

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 12:36
Orjinalini yazan: kuzgun kuzgun Yazdı:

Selam 

ben de 206 cc ile 100 TL benzin ile 180 km yaptım şu an ibre 0 dan önceki seviyenin biraz üzerinde ve ışık yanıyor acaba o seviyeye kadar kullanılıyor mu araç ve sonra da 0'a inmesi için biraz daha mı yol yapılıyor ben 250 300 arası bir km'ye razıyım sanırım daha fazlasını beklememek lazım yorumlarınızı bekliyorum.

100 TL = 22 litre. Yani sizin araciniz 12.2 / 100 km yakmis ki biraz fazla. Bu degerler sehir ici mi yoksa uzun yol mu? Birde aracinizi ceyrek depodan asagiya kullanmamaya calisin.

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 13:59
1.6 quicksilver kullanıyorum çok dikkatli kullandıgımda 100/7 lt dusurdum.ama cok gayret ettım.
normal kullanım 100/8.1 civarında yakar. Tabi arabanın bakımlarıyla orantılı olarak 1 2 puan oynuyor yakıt. Ortalam 30 = 100 Km gidiyor.

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:14
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Selam 

100 TL = 22 litre. Yani sizin araciniz 12.2 / 100 km yakmis ki biraz fazla. Bu degerler sehir ici mi yoksa uzun yol mu? Birde aracinizi ceyrek depodan asagiya kullanmamaya calisin.

Teşekkürler bana da biraz fazla geldi o yüzden sorma gereği hissettim bu veri şehir içi verisidir.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:17
bu arada normal seviyesi kaçtır? acaba benim bakım mı yaptırmam gerekir araca daha 11.000 km gösteriyor bakıma gitmek için sorunu çözerseniz çok sevinirim dediğim gibi ben 100 TL ye 300 KM yaparsam muazzam olur Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:28

bu arada normal seviyesi kaçtır? acaba benim bakım mı yaptırmam gerekir araca daha 11.000 km gösteriyor bakıma gitmek için sorunu çözerseniz çok sevinirim dediğim gibi ben 100 TL ye 300 KM yaparsam muazzam olur Big smile

Siz birde sehir disinda deneyin aracinizi, birde o rakamlari gorelim ona gore yorum yapalim. Cunku sehir ici dediginiz zaman pek cok farkli sey akla geliyor.

Internette buldugum kadari ile:

sehir disi 6,0 litre/100km
sehir ici 10.6 litre/100km

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:31

10.000 Km bir yağını filtrelerini değiştirmelisin.2 yag degısımınde bır bujılerını degıstırırsen yakıt konsuunda tassaruf saglarsın.yol bilgisayarına bakarsan 30.000 kmden duser asağı doğru.o yanıltır senı eyer 20 bın kmdır yagını degıstırmıyorsan koşa koşa servise git. içindeki yağ kömür olmuştur.

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:49
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

10.000 Km bir yağını filtrelerini değiştirmelisin.2 yag degısımınde bır bujılerını degıstırırsen yakıt konsuunda tassaruf saglarsın.yol bilgisayarına bakarsan 30.000 kmden duser asağı doğru.o yanıltır senı eyer 20 bın kmdır yagını degıstırmıyorsan koşa koşa servise git. içindeki yağ kömür olmuştur.

çok teşekkürler benim esas başka bi sorum olucak ben bu yazdıklarıma cevap gelince haber almak istiyorum hemen dönebilmek için ne yapmalıyım sizce Tongue

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:56

Siz birde sehir disinda deneyin aracinizi, birde o rakamlari gorelim ona gore yorum yapalim. Cunku sehir ici dediginiz zaman pek cok farkli sey akla geliyor.

Teşekkürler benim 100 tl 300 km hayal gibi gözüküyor o zaman sanırım ama sizin verilere göre çok da kötü değilmiş benimki de...

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 15:10

100km 9,5lt diye buldum ben de netten benimki bu durumda baya fazla yakıyor gibi gözüküyor 9,5 litre 43 TL eder ki bence bu çok uygun ama sanırım o verilere her zaman ulaşılamıyor Shocked

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 17:02

100km 9,5lt diye buldum ben de netten benimki bu durumda baya fazla yakıyor gibi gözüküyor 9,5 litre 43 TL eder ki bence bu çok uygun ama sanırım o verilere her zaman ulaşılamıyor Shocked

1.6 16V 110 Hp değilmi araç ? dedıgınız 9.5lu rakamlar cok yuksek.sehır ıcı ıdeal tuketım 8/8.5 olması gerek.sehır dısı 6.5 / 7.5 arası gezer. bu dedıgım degerler normal kullanım için yer yer gaz basarsınız yer yer sakın kullanırsınız. ama ben hep devr bıtırıyorum dersenız o aman söylicek lafım yok =).

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 17:07

çok teşekkürler benim esas başka bi sorum olucak ben bu yazdıklarıma cevap gelince haber almak istiyorum hemen dönebilmek için ne yapmalıyım sizce Tongue

Uye profilinizde "Cevap Yazdığım Konulara Cevap Geldiğinde E-posta Adresime Yolla" diye bir secenek var. Onu Evet diye isaretleyip kaydettiginizde olacaktir.

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 17:10
yuvarlak içerisindeki kutucuğu işaretlerseniz e-posta olarak açtığınız konu veya yanıtladığınız diğer konulardaki durumu takip edebilirsiniz.. iyi forumlar

http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 17:11

Uye profilinizde "Cevap Yazdığım Konulara Cevap Geldiğinde E-posta Adresime Yolla" diye bir secenek var. Onu Evet diye isaretleyip kaydettiginizde olacaktir.

hocam ben de foto yüklemekle uğraşıyordum.. senin eline su döker gibi oldu biraz ama.. LOL 

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 17:12
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

hocam ben de foto yüklemekle uğraşıyordum.. senin eline su döker gibi oldu biraz ama.. LOL 

Estagfirullah Wink

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2012 Saat 14:58
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

1.6 16V 110 Hp değilmi araç ? dedıgınız 9.5lu rakamlar cok yuksek.sehır ıcı ıdeal tuketım 8/8.5 olması gerek.sehır dısı 6.5 / 7.5 arası gezer. bu dedıgım degerler normal kullanım için yer yer gaz basarsınız yer yer sakın kullanırsınız. ama ben hep devr bıtırıyorum dersenız o aman söylicek lafım yok =).

inşallah sizin dediğiniz gibi olsun da ben de mutlu oluyim ne yapmam lazım ki bu şekilde sarfiyat olması için ?

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net