Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ustaların ustası Efe usta

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13580
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 22:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ustaların ustası Efe usta
Mesajı Yazan: insomnia
Konu: Ustaların ustası Efe usta
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:03
Benim 306 da ABS yok yağmurlu havalarda frenlemeden çok şikayetçiyim geneldede seri araba kullanıyorum çıkma yada sıfır sonradan ABS kiti montajı uygulaması yapılabirilrmi arabam 306 xr 2000 model 

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:05
Yapılır yapılmaz diye bi şey yok fakat baya uğraş ister ve maliyetli abs ninde bi faydası olmaz normalde 306 nın frenleri güzeldir aracınızda lastik ve jant olarak ne var

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:08
Üstat lastiklerim yeni 185 65 14 jantlarım  daha geçen ön balataları değiştirdim ama zemin ıslakken önler kilitliyor benim burakbey dahi bukadar erken kilitleme yapmıyordu tek sıkıntım bu araçta frenleme 

-------------
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:16

araca 4 tane çelik jant 15 '' veya 16'' olmak şartıyla takarsanız 4 tanede güzel lastik alırsanız kızaklama sorununda 100%80 kurtulursunuz abs le hiç uğraşmayın derim pek bi faydası olmaz

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:23
Efe ustam şuanki jantlarım 14 ınch 5 kollu falan almayı planlıyordum eğer 15 ınch alırsam 4 tanede yeni lastik kesin bu sorun ortadan kalkarmı çünkü şuanki lastiklerimin durumu çok iyi daha tırnak azalması dahi yok benim bu sorunu çözmem lazım araç yağmurlu havalarda güven vermiyor ayrıca spin atmaktanda tırsık vaziyetteyim

ilave lastik ve jant seçimi ne olmalıdır üstadım

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:29

kendi aracımdan örnek vereyim peugeot partner aracım var işte kullandığımız 14 jantlar vardı sıfır michellin lastikler vardı üzerinde 185/65/14 bariz bişekilde kızaklıyordu 16 '' jant taktım 205 / 50 / 16 sorun ortadan kalktı abs li gibi oldu.Diyceğim 195/55/15 ölçülerinde bişey tak taban 195 olsun yanı yere daha güzel basar

-------------

Mesajı Yazan: 3rkans
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 21:36
Efe gtı tamponu hala yok mu?

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 22:26
yok malesef

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 19:14
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

kendi aracımdan örnek vereyim peugeot partner aracım var işte kullandığımız 14 jantlar vardı sıfır michellin lastikler vardı üzerinde 185/65/14 bariz bişekilde kızaklıyordu 16 '' jant taktım 205 / 50 / 16 sorun ortadan kalktı abs li gibi oldu.Diyceğim 195/55/15 ölçülerinde bişey tak taban 195 olsun yanı yere daha güzel basar

artı 4 adet te lastik gerekecek üstat değilmi anlayamadığım şuki burakbeyimde 13 ınch jant ve lastik vardı yağmurda kuruda frenden hiçbir sıkıntı yaşamadım ben ise şöyle birşey düşünüyordum acaba ön diskleri tornaya verip düzelttirsemmi diye balataları değiştirirken diskin dıştan tırnak yapmıştı biraz usta muayenen yakınsa sıkıntı yaşarsın dedi gitmeden eğe ile düzeltelim diye söylemişti

efe usta bu disk tornalama olayı hakkında ne dersin biraz iyileşme sağlarmı lastik ve janta en az 1000 tl bayılmam gerekiyor

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 19:33
benimde serviste 120000 bakımında aracımın balatalar ve diskler değişti fakat ön sağ taraf çekme yapıyor erkenden kapıyor serviste fazlamı sıkıldı orası ne oldu ki böyle oldu

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 19:53

Efe kardeş,

Ben de bir soru sormuş olayım. 307 1.6 16v  aracımda sanırım fincan denilen subap iticisilerinden birinden ses geliyor gibi. 16 adet benzinli motora ait sübap iticisi fiyat olarak ne tutar? Eğer cüz'i bir şeyse bu sesin zararı yok ama olmamasını tercih ederim. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:49
Orjinalini yazan: insomnia insomnia Yazdı:

Üstat lastiklerim yeni 185 65 14 jantlarım  daha geçen ön balataları değiştirdim ama zemin ıslakken önler kilitliyor benim burakbey dahi bukadar erken kilitleme yapmıyordu tek sıkıntım bu araçta frenleme 

tahmınımce senın lastıklerın pek kalıtelı degıl. benım aracımda abs var ama devreye gırdıgı cok cok nadır olur yanı. ve lastıklerımın bır tanesı 2005 dıger 3 u 2006 uretımı dıslerı yarıda sayılabılecek brıdgestone B330 yanı :))  buna ragmen ben tutunumundan cok memnunum... gecenlerde baska bır 306 kullanmıstım uzerınde 16" jant kumho ecsta spt (ku31) yenı lastık takılıydı ve alcaltılmıstı. ne ılgıncse benım arabama gore tutunumu cok daha zayıftı. bende bır anlam veremedım... fakat lastık cok onemlı bır faktor buna emın ol...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:54
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

tahmınımce senın lastıklerın pek kalıtelı degıl. benım aracımda abs var ama devreye gırdıgı cok cok nadır olur yanı. ve lastıklerımın bır tanesı 2005 dıger 3 u 2006 uretımı dıslerı yarıda sayılabılecek brıdgestone B330 yanı :))  buna ragmen ben tutunumundan cok memnunum... gecenlerde baska bır 306 kullanmıstım uzerınde 16" jant kumho ecsta spt (ku31) yenı lastık takılıydı ve alcaltılmıstı. ne ılgıncse benım arabama gore tutunumu cok daha zayıftı. bende bır anlam veremedım... fakat lastık cok onemlı bır faktor buna emın ol...

cecoli üstat benim lastiklerde yanılmıyorsam brıdge iyice bir bakarım model ve numaralarına üzerinde üretim tarihi yazarmı ve bu üretim tarihi tutunma ve frenleme için ne kadar önemli bunu bilmiyorum açıkçası yanılmıyorsam 8000 yapmış arkalarda daha derinlik azalmasıda yok ön arka çenç etsem faydası olurmu sence

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:59
lastıklerı gormeden konusmak yanlıs olur. ama arka lastıkler daha yenıyse yer degıstırmek fayda saglayabılır...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:02

lastıklerı gormeden konusmak yanlıs olur. ama arka lastıkler daha yenıyse yer degıstırmek fayda saglayabılır...

efe usta jant ve lastikle çözeceğimi söyledi bu bana pahalıya patlar maddi olarak ama ustamın söylediğine herzaman saygılıyım bu vesile ile öncesinde küçük maliyetlerle çözebileceğim tavsiyeleriniz varsa okumak değerlendirmek isterim yağmurlu havalrda bu araca binmek dahi istemiyorum

resimlere gelince ilk fırsatta çeker yüklerim

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:06

efe usta jant ve lastikle çözeceğimi söyledi bu bana pahalıya patlar maddi olarak ama ustamın söylediğine herzaman saygılıyım bu vesile ile öncesinde küçük maliyetlerle çözebileceğim tavsiyeleriniz varsa okumak değerlendirmek isterim yağmurlu havalrda bu araca binmek dahi istemiyorum

onun soyledıgı dogru zaten. 195 55 15 kalıtelı bır lastık alırsan en garantı cozum olacaktır. buda kalıtelı lastık ıcın ortalama 170-180 tl lastıgın tekı demektır. jantlarada 500 desen ortalama 1200 tl eder. ama zımba gıbı olur... 5 sene sıkıntı yasamazsın...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:15

onun soyledıgı dogru zaten. 195 55 15 kalıtelı bır lastık alırsan en garantı cozum olacaktır. buda kalıtelı lastık ıcın ortalama 170-180 tl lastıgın tekı demektır. jantlarada 500 desen ortalama 1200 tl eder. ama zımba gıbı olur... 5 sene sıkıntı yasamazsın...

cecoli üstat bu benim şuan için B planım

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:19

3 kanal su yollu, yumuşak hamurlu, 195 taban 55 yanak kedi gibi tutar.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:24
Orjinalini yazan: mustafakirli mustafakirli Yazdı:

3 kanal su yollu, yumuşak hamurlu, 195 taban 55 yanak kedi gibi tutar.

arabayı hızlandırmak kadar durdurmakta önemlidir bendeki durma konusunda özürlü zaten oldum olası freni sevmedim baktım çözemiyorum egzosta bir kelebek rotarder misali ileridede param olursa bir webasto oldumu sana kamyon : )

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:31
tamam ıste oncelıkle lastıkler arasında en ıyı durumda olanları on tarafa almalısın... A planı bu...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:37

tamam ıste oncelıkle lastıkler arasında en ıyı durumda olanları on tarafa almalısın... A planı bu...

cecoli üstat haftaya vardiya olacağım gündüz müsait olunca A planına ek olarak arka ve önleri çenç ettikten sonra arka kampanaları açtırıp balata durumuna bakacağım el frenimde zayıf gibi çok sert çekmek gerekiyor dik yokuşta ilave olarak belki ön disklere tekrar baktırırım belki tornaya veririm hoşuma gitmezse arkasından bir rot balans B planından önce eklemek istediğiniz bir şey varmı acaba fren merkezi vs olabilirmi orayada baktırmam gerekirmi

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:41
zaten senın frenın ıyı sen lastıgın kaymasından sıkayetcısın... baska bır yere bakmana gerek yok yanı. frenın zayıf olsa baska yerlere bakabılırsın. frenın ıyıyse tornaya vermenın bır anlamı yok. tabı dıskler fatura yapmıssa o baska...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:43

zaten senın frenın ıyı sen lastıgın kaymasından sıkayetcısın... baska bır yere bakmana gerek yok yanı. frenın zayıf olsa baska yerlere bakabılırsın. frenın ıyıyse tornaya vermenın bır anlamı yok. tabı dıskler fatura yapmıssa o baska...

faturanın nedemek olduğunu tam bilmiyorum ama sadece ustanın dediği en dıştan tırnak yapma var ele geliyor onuda eğe ile düzeltirim dedi

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:49

faturanın nedemek olduğunu tam bilmiyorum ama sadece ustanın dediği en dıştan tırnak yapma var ele geliyor onuda eğe ile düzeltirim dedi

afedersın ama sen nasıl bır ustaya gıttın merak ettım :))

fatura dedıgım sey ıste ustanın sana tırnak dedıgı seydır. cok kısı bılır faturanın ne oldugunu. hele torna ustasının kesın bılmesı gereken bırseydır. ayrıca oyle bır faturanın ege ıle alındıgını hayatımda ılk defa goruyorum. tornaya baglayıp almak varken neden egelemeyı sana soylemıs bır anlam veremedım... ona bakarsan benımkınde ıc kısımda bıraz fatura var. ama o kadar onemlı degıl.

ayrıca senın lastıklerın tutunmaması o fatura ıle alakalı degıl kı...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 23:07

afedersın ama sen nasıl bır ustaya gıttın merak ettım :))

fatura dedıgım sey ıste ustanın sana tırnak dedıgı seydır. cok kısı bılır faturanın ne oldugunu. hele torna ustasının kesın bılmesı gereken bırseydır. ayrıca oyle bır faturanın ege ıle alındıgını hayatımda ılk defa goruyorum. tornaya baglayıp almak varken neden egelemeyı sana soylemıs bır anlam veremedım... ona bakarsan benımkınde ıc kısımda bıraz fatura var. ama o kadar onemlı degıl.

ayrıca senın lastıklerın tutunmaması o fatura ıle alakalı degıl kı...

cecoli üstat burakbeyin frenlerini vs işlerini hep bu usta yapardı 10 sene frene sokmadan sattım arabayı usta muhtemelen faturanın ne olduğunu bilir ben bilmiyorum diskin en dış tarafından ele gelen çıkıntı diye düşünüyorum ki bende 2 mm kadar var sadece muayenede sıkıntı olur dedi ağır kusur yazıyorlarmış haftaya ön disk ve arka kampanaları tekrar bir açtıracağım o arada fotolarınıda çekerim kuru zeminde frenleme iyide ıslak zemin kötü sizdende bilgi aldığım iyi oldu lastiklerimin tırnakları iyi diye ben disk yada merkezle alakalı olabileceğini düşünüyordum

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 23:14
tamam ıste senın sorunun kaynagının lastık oldugu meydana cıktı...

kuruyken ıyı tutunurken ıslak zemınde tutunmuyorsa sebebı lastıktır. fren sıstemı kuvvetı ısl*ga kuruya gore degısmez. sadece yagıslı havada dıskler ıslanırsa kısa surelı zayıflama olur...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 08:38

abs ile ilgili yeni haberler görmüştüm sizinle paylaşmak istedim.

Tüvtürk Araç Muayene Kusurlardaki Son düzenleme

Araç muayenesinde, Anti Blokaj Sistemli (ABS) üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması “ağır kusur” sayılacak.

Ulaştırma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle bir önceki muayenesine göre kilometresi düşük olan araçlar “hafif kusurlu”, arka amortisörleri olmayan, lastik sayısı eksik olan veya aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılan, ön cam buğu giderme sistemi çalışmayan araçlar “ağır kusurlu” kabul edilecek.

Alınan bilgiye göre, yarından itibaren geçerli olacak “2011-2012 Yıllarında Uygulanacak Kusurlar Tablosuna” göre araçların muayenede “emniyetsiz”, “ağır kusurlu”, “hafif kusurlu” kabul edilmelerine gerekçe olan ölçütlerde değişikliğe gidildi.

Buna göre, araçların ABS'lerinin çalışmaması veya arızalı olması, fabrika çıkışı ABS'li üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması, “ağır kusur” sayılacak.

Yeni kusur düzenlemesiyle ABS'li üretilen yolcu ve yük taşıyan M2, M3, N2,N3,O3 ve O4 sınıfı ticari araçların ABS'lerinin çalışır durumda olması ve iptal edilmemesi, ABS'li olmaları gerektiği halde teknik mevzuata aykırı şekilde ABS'siz üretilmiş/tadil edilmiş araçların ve özellikle M2 sınıfı minibüs, M3 sınıfı otobüs ve O4 sınıfı römorkların üzerine sonradan ve teknik onay olmadan takılmış ABS'lerin araç muayenesi sırasında tespit edilmesi ve bunların teknik onay almaları güvence altına alınmış olacak.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 09:07
evet bu onemlı bır bılgı... sımdı orjınalden abs olmayan araca abs takmak cok teferruatlı bır ıs. tekerlek sensorlerını takacaksın. onların tesısatını kuracaksın. abs pompasını montaj edıp butun hıdrolık tesısatını onun uzerınden gecırıp tekerleklere yonlendıreceksın. bunun ıcın bır suru hıdrolık boruları degısecek. buyuk ıhtımalle fren merkezıde degısecek. bu sıstemı aracın gosterge panelıne adapte edeceksın. kontagı actıgın zaman ısıgı yanması lazım vs.. astarı yuzunden 5 kere pahalıya cıkar yanı :))

boyle yapıncaya kadar satıp abs olan modelını almak daha ucuza gelır yanı :))

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 20:15
teşekkürler muhtemelen bu fren işi için pazartesiye start veririm cecolinin dediği gibi önce lastikler çenç sonra arka kampanaya vs baktırayım sorun olmasa dahi görmüş olurum sonuçlarıda burada yazar paylaşırım muhtemelen lastik yerleri değişeceği için tekrar önleri rot balansa sokmam gerekecek 

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 18:42
Cecoli üstat ön ve arka lastiklerim farklı arkaların diş seviyesi önlere nazaran ortalama 2mm daha dişli ve iyi durumda ben kızaklamanın en etkin nedeni bu olduğunu düşünüyorum bugün ayrıca diskleri yokladım fatura belirtisi yok tertemiz hafta içi değiştirince sonuçları yazarım paylaşmak istedim

ÖN LASTİK Bridgestone 185 65 14

http://img26.imageshack.us/i/dsc06762pi.jpg/" rel="nofollow">

http://img861.imageshack.us/i/dsc06767.jpg/" rel="nofollow">

ARKA LASTİK Good year 185 65 14

http://img850.imageshack.us/i/dsc06765m.jpg/" rel="nofollow">

http://img838.imageshack.us/i/dsc06764l.jpg/" rel="nofollow">

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 21:31
ama on lastıklerınde cok kotu gorunmuyor. degıstırmeyı bı dene bakalım.

pekı arka frenlerın yeterlı tutuyormu acaba??? el frenı nasıl tutuyor. cok yukarıdamı yoksa az cektınmı tutuyormu. belkı arka frenlerın yetersız olusu on tarafa cok yuk bınmesıne de neden oluyor olabılır. belkı bır ıhtımal yanı...

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 21:50

Cecoli üstat ön ve arka lastiklerim farklı arkaların diş seviyesi önlere nazaran ortalama 2mm daha dişli ve iyi durumda ben kızaklamanın en etkin nedeni bu olduğunu düşünüyorum bugün ayrıca diskleri yokladım fatura belirtisi yok tertemiz hafta içi değiştirince sonuçları yazarım paylaşmak istedim

ÖN LASTİK Bridgestone 185 65 14

ARKA LASTİK Good year 185 65 14

Abicim arabanın yer ile temasını havadan başka sağlayan bu lastiklerden başkası değil. Disklerin ince olması taşlanması fren mesafesini etkilemez.anladığım kadaro ile zaten yarım yamalak çalışıyor o diskler. Senin dediğin aracın kızaklaması buda aracın demekki disk, fren balata  yada fren merkezi yüzünden aşırı tutması. ama lastikler kusura bakmasınlar bizahmet yeri biraz tutsunlar. :)) 

Bu ara lastiklerin dişlerinin olması yol tutuşu olacağı anlamına gelmez 40 000 km yada 3 yıl sonra hiçbir lastikten hayır bekleme. lastiklerin üretim tarihine baktınmıydı ?

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 17:32
cecoli üstat elfrenine heralde salı günü açtırıp bakacağım bana çok iyi gibi gelmiyor biraz yukarıda tutuyor muhtemelen arkalar bitik olabilir

mustafa kırlı lastiklerin tarihini bilmiyorum ama 10 000 falan yapma maksımum oda

toparlarsak  bugünlerde arka kampanaları açtırıp ön ve arkaları değiştireceğim sonrası malüm rot balans eğer kızaklamada değişiklik olmuyorsa çindeki lamborgıhını gibi elime balyozmu alsam diye düşünüyorum ama sadece düşüneceğim uygulamaya geçmeyi planlamıyorum çünkü arabamı seviyorum o benim aşk böceğim :))))

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:24

bır ara bu tarafa ugrada bakayım senın aracına...

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:29

üstat durum ve şartlar uyarsa neden olmasın çapa civarı değilmiydi

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:32
ilave etmem gerekirse bu akşam yağmurda gezdim balataları değiştirmeden önce kızaklama çok fazlaydı bu akşam dikkatimi çekti biraz daha iyi bu yeni balatalar kaç km sonra tam otururur rayına girer değiştikten sonra 150 km falan yaptım

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:42

evet capadayım. hem bır gorusmus tanısmıs oluruz hemde cay ıcerız...

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 22:03

evet capadayım. hem bır gorusmus tanısmıs oluruz hemde cay ıcerız...

yazdım numaranı üstat isminide yazarsan özel yada tüzelden sevinirim ben erkan 

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 23:43

adım cem telefonunu beklerım...

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 13:30
SAĞ SOL ÖN FREN DİSKLERİ
VİRAJ DEMİRİ
ASKI ROTLARI VE GÖBEK LASTİKLERİ
DİREKSİYON KUTU AMORTİSÖRÜ ( Rot Amortisörü )
FREN MERKEZİ AYARI

2000 model 306 da heralde bunlardan hariç geriye bir tek yaylar ve gazlı amortisör kalıyor . Evet dostlar bugün rot balansa gittim kızaklamam var dedim onu bunu ve şunu yaptırdım olmuyor sorun gitmiyor dedim bunları tavsiye ettiler emme şair ruhlu dönjüvanlığımı en sona bırakıp komple balans + ön ve arka lastiklerin çenç işlemini yaptırdım arabamı 3 ay önceki aldığım ilk güne oranla kızaklama olayını ortalama % 70 oranında çözdüm dün ise arka kampanaları açtırıp temizletip ayarlattım biraz sıktım toparlamak gerekirse dostlar

Ön balatalar                           : 50 tl ( alman malı ) + 30 tl işçilik
Arka kampanalar                    : 10 tl işçilik + 6 tl balata spreyi
Balans + ön arka lastik çenç  : 20 tl

Toplarsa k en az % 70 iyileşme

Velevki yukarıdaki işlemleri tek seferde yaptırmaya kalksa idim böbreğimin bir tanesini satışa çıkarmak zorunda kalacaktım buradan önce cecoli ve tüm destek olan değerli Pup çu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler

Ayrıca teskoyuda bağladım daha önce dediğim gibi mediven altı böbrek taşı kırma işi yapıyorum kum dökmeyede para almıyorum Alpina S12 böyle bir özelliği var

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 13:39
cok sukur yanı :))  hadı hayırlı ugurlu olsun. en sonunda su sıkıntıyı astıgına sevındım... gule gule kullanmanı dılerım...

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 13:44

cok sukur yanı :))  hadı hayırlı ugurlu olsun. en sonunda su sıkıntıyı astıgına sevındım... gule gule kullanmanı dılerım...

Cecoli üstat şimdide aynı konuya müteakiben ( 2 ) adıyla

306 da aşırı hızlanma ve serilik var bunu nasıl önüne geçebilirim diye konu açmayı düşünüyorum nasiiii

ama sadece düşünüyorum :))))))

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 13:49

Cecoli üstat şimdide aynı konuya müteakiben ( 2 ) adıyla

306 da aşırı hızlanma ve serilik var bunu nasıl önüne geçebilirim diye konu açmayı düşünüyorum nasiiii

ama sadece düşünüyorum :))))))

ConfusedConfusedConfusedConfusedConfused  SırıtmaKahkaha

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net