Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ELEKTRONİK EGZOZ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13548
Tarih: 01 Ağustos 2025 Saat 13:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ELEKTRONİK EGZOZ
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Konu: ELEKTRONİK EGZOZ
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 11:52
arkadaşlar bir arkadaşıma egzoz yapacagız elektronik bir sistemle normal egzozdan abarth egzoza gecııs yapılacak bunu yaparken fotolarım anlatırım yapılması gerekenler basıt şu işe bi koyulalım bakalım 

PLANI ARAKADAŞLARA GÖSTERMEK İÇİN ÇİZMİŞTİM BELKİ YAPMAK İSTEYENE FİKİR EDİNİR
PLANDA GORUNEN VANAYA KIRMIZIYLA BELIRTTIGIM YERLER MOTORA BAGLANACAK ARTIK ISTERSEN VANADAN CIKISTA BIRAKIN ISTERSENIZ SUSTURUCUDAN SONRA EGZOZ UCUNUN ORAYA TEKRAR BAGLANTI YAPARSINIZ ISTERSENIZ IKINCI UC CIKARTIRSINIZ SOL TARAFDAN  GERISI DUSUNCE GUCUNUZE KALMIS

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 11:55
muhammet elnden her ıs gelıyor helal sana be kardesım.istanbulda olsan sana bır dukyan acardık bız:D

-------------
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 11:57
eh işte kardeşim :) bildiğimiz kadarıyla yapmaya çalışıyoruz ufak tefek :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: Eyüp Duygun
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 13:49
Güzel bir uygulama olur eger aracın alt yapısı musait ise birde boru baglantılarıda özenle yapılırsa gayetde işe yarar detaylı fotografları bekliyoruz yapılırsa.

-------------
Otomobil elektronigi ve Chip Tuning hakkında hersey ...!

MSN:duyguneyup@gmail.com

http://www.ecutuned.com - ecutuned

Mesajı Yazan: ErcaNKarşI
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 13:51
merakla fotoğraflarınızı bekliyoruz :)

-------------
06 BK 6032   1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902
Msn : techno_erc@hotmail.com
Desibel Çılgınlığı

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 14:14
kardeşim sana helal olsun çok güzel çalışmaların var bununda üstesinden geleceğine inanıyorum

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 14:30
bahsettıgın sey cutout sıstemı degıl mı ? yoksa yenı bır sey mı yapcaksın.

cutoutların uzaktan kumandalıları var piayasada.

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 16:49
Orjinalini yazan: axi206 axi206 Yazdı:

bahsettıgın sey cutout sıstemı degıl mı ? yoksa yenı bır sey mı yapcaksın.

cutoutların uzaktan kumandalıları var piayasada.
yok kardesım benım ıslem daha basıt ve daha ucuz :) 20-30 tl ye halledılebılıyor

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 20:17
harekete gectınız mı varmı resım falan?? bende merak ettım ya :)) el ıscılıgını severım...

Mesajı Yazan: EmRe26
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 21:24
büyük merakla yapılışını bekliyoruz.. detaylı resim ve anlatım olursa gerçekten tüm spor eksoz takanları polislerden kurtarabilir. Bende yapmayı düşünüyorum inş..

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 21:52
Mc gayver is basinda yine ;) doganlarin kapi kilit motoruylami yapican hacı

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 23:55
Orjinalini yazan: klemann klemann Yazdı:

Mc gayver is basinda yine ;) doganlarin kapi kilit motoruylami yapican hacı
kalıtelı kullanalım dedım megane cam motoru kullancaz bız kardesım :))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:26
PLANA BAKMAK ISTEYENLER OLABILIR ONUN ICIN GUNCEELL :))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:31
muhammet abi bu sistem yapıldığından abart eksoza gelen duman azalcak bu yüzdende orantılı olarak sestemi azalacak???

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:39
Orjinalini yazan: EmRe26 EmRe26 Yazdı:

muhammet abi bu sistem yapıldığından abart eksoza gelen duman azalcak bu yüzdende orantılı olarak sestemi azalacak???
orjınal egzoza bu sıstemı yapacaksın zaten kardesım orjınal egzoza gırmeden once yandan cıkarsa abarth sesı verecek o vanayı kapatırsan normal egozoza donecek bu durum polısten kurtulma yontemı uzun yola cıkarken yakıt tasarrufu dıyebılırız kı yakıt tasarrufu dedıgım abarth  egzosla uzun yola cıkmak malıyetı arttırır bılıyosunuz :) bu sekılde orjınal ve abarth sıstemı ayrı ayrı sadece bır tusla degıstırebılırsın ve şunuda belirteyim normal egzoz gazı daha fazla sıkıstırır yanı bır nebze zorlanarak cıkar aracın gazı su gıbı en kolay yoldan cıkmak ısteyecekdır o yuzden hıc bı azalma gstermez :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:41
abi abarttan öte patlak çatlak ses vermezmi? gerçi siz daha ii bilirsiniz ama 

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:42
Orjinalini yazan: EmRe26 EmRe26 Yazdı:

abi abarttan öte patlak çatlak ses vermezmi? gerçi siz daha ii bilirsiniz ama 
hayır kardesım vermez net bır ses verır kı ıstersen vanaya abarth bagla ozaman abarttan bı farkı kalmaz cunku abart egzozların genelınde ıc kısımdan havanın rahat gecmesıyle sesde azalma olmaz zaten

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:45
abi bnm kafamdada başka bi sistem var çizip yükleyeyim

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:49
abi sistem normal gelecek sonlarda gazın duvara çarpmadan boğulmaması için V giriş olacak. Sonra normal egsozn önüne elektronk vana koyulup polis görüldüğünde açılıp abarta giden gaz önlenip ses azalacak ???? http://img155.imageshack.us/i/adszegi.jpg/" rel="nofollow">

Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:53
normal susturucunu onune vana koymanın amacını anlamadım kardesım vana acık olursa abartı sesı gelır kapalı olsada gelır :) bu vanayı abarta tak o zaman daha ıyı olur kapattıgında orjınal egzoz sesı olur sadece  :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:55
abi msn varsa pmden atarmsn tartışalım xD

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:57
mailto:crazy.dewil43@hotmail.com" rel="nofollow - crazy.dewil43@hotmail.com  :)) ekle kardesım

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2011 Saat 19:58
ekledm abi

Mesajı Yazan: gökhandağlı
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 15:45
sistem süper ama ankarada bu sistemi yapabilecek kim war normal b.tn sesınden bıktım eskı sesımı ıstıorum lutfen yardım !

-------------
41 u 6900

bugatti matte red

206 GTI

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 17:48
Orjinalini yazan: gökhandağlı gökhandağlı Yazdı:

sistem süper ama ankarada bu sistemi yapabilecek kim war normal b.tn sesınden bıktım eskı sesımı ıstıorum lutfen yardım !
bu sıstemı herkez yapabılır tek eksık kaynak olur onuda egzozcuya yaptırrsın artık kardesım

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 20:29
250 - 300 tl diyolardı bu sisteme :D

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:12
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

250 - 300 tl diyolardı bu sisteme :D
yok kardesım naptın sen ya :)) cam motoru alacaksın en fazla bıtane 50 olsa 5-10 tl vana 10 tl kablo anahtar desen 10-20 de egzozcuya ver en fazla 80-90 tlye cıkarsın :))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:14
ciddiyim adamlar bu fiyatı veriyolardı bi ara şahin vardı bende ordan biliyorum :))

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:16
muhammet su planı ısleme koyda gercegını gorelım :))

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:16
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

ciddiyim adamlar bu fiyatı veriyolardı bi ara şahin vardı bende ordan biliyorum :))
bızım yapacagımız aracta sahın :) ama verılmez o kadar para beyın bedava :P :D benım farları acmasına adam 90 tl demıstı karartmaya ben 5 tlye hallettım :D arada dunya kadar fark var adamlar ustalıgına para alıyo cok fena ya hele mod keyfı ısler ıcın daha fazla gecırıyorlar :d

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 21:17
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

muhammet su planı ısleme koyda gercegını gorelım :))
vizeler başladı benım abı :D salı gunu yogun bı ders sınav temposuna gırıyorum ondan sonra ıns. arkadasda parayı toparlıcak nasıpse baslıcaz hemen :D

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 17:38
eger bu tarz vana takarak yapcaksanız 160 dereceye dayanıklı buhar vanaları var onlardan kullanın bıraz pahalıdır yalnız ısıdan bozulmaz. konfeksıyon ısı yapıyorum buharla ıc ıce oldugumuz ıcın ıyı bılıyorum.
ucuz yollu dersenız KONSAN yada ECA marka vana kullanın pıyasadakılere gore daha kalıtelıdır.

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 17:56
dostum vizeden geçmiyor yakın arkadaşımın ki geçmedi alttan görüyor adam geçmez deyip yaptır gel yapıyorlar.ancak polis yönünde faydası çok

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 20:50

eger bu tarz vana takarak yapcaksanız 160 dereceye dayanıklı buhar vanaları var onlardan kullanın bıraz pahalıdır yalnız ısıdan bozulmaz. konfeksıyon ısı yapıyorum buharla ıc ıce oldugumuz ıcın ıyı bılıyorum.
ucuz yollu dersenız KONSAN yada ECA marka vana kullanın pıyasadakılere gore daha kalıtelıdır.

doğalgaz vanaları buraya uygun kardesım gaz kacagı olmuyor ısıya dayanıklı zaten

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 13:04
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

doğalgaz vanaları buraya uygun kardesım gaz kacagı olmuyor ısıya dayanıklı zaten

anladım. benımkı sadece ıyı nıyetlı bır tavsıyeydı. zaten hıc bır vana kacak yapmaz. vananın bozulma sebebı yarım acık halde ıken ısıya maruz kalırsa ıcndekı teflon bozulur ve kacırmaya baslar. tam acık yada tam kapılı kaldıgı surece bozulma ıhtımalı cok dusuk

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 20:24
ankarada yaptıran varsa  ve yaptırdıgı yeri bi paylasırsa cok sevincem

-------------
41 u 6900

bugatti matte red

206 GTI

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 23:00
vıdeo benım aracıma aıttır. daha oncekı msjlarımda bahsetmıstım

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 23:02
Komik biseye benziyor Gülme
Elinize saglik guzel olmus.

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 00:13
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Komik biseye benziyor Gülme
Elinize saglik guzel olmus.

evet ıscılık bıraz kotu oldu araba yere cok yakın oldugu ıcın koycak yer bulamadık. sekılden sekıle soktuk o yuzden :D calısması cok guzel.uzaktan kumandalı kesme delme hıc bırsey yapılmadı aracta

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 00:43
guzel olmus kardesım:) bahsettıgım sıstem aynı sadece vana yerıne sobalarda kullanılan bısey var ona benzettım ama ne oldugunu bılmıyorum ne kadara maloldu tam olarak?

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 01:26
Ya Beyler, UÇUKSUNUZ! Ama sizin gibi adamlarla aynı forumda olduğum için çok mutluyum. Acayip ilham verdiniz bana, tanrı sizi korusun :)

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 01:33
Muhamet Helal Sana Kardeşim Bide Finish inide görsek daha güzel olur

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 10:28
elektronik gaz valf leri var vana olarak onuda değerlendir istersen 

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 11:34
Orjinalini yazan: haruncoskun haruncoskun Yazdı:

elektronik gaz valf leri var vana olarak onuda değerlendir istersen 
olabılır bak buda fena fıkır deıl ben en guzelı arkadasın dukkana gıdeyım bı kac parca toplayayım :))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 16:27
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

guzel olmus kardesım:) bahsettıgım sıstem aynı sadece vana yerıne sobalarda kullanılan bısey var ona benzettım ama ne oldugunu bılmıyorum ne kadara maloldu tam olarak?

benım bıraz malıyetlı oldu. 260 lıra cutout,150 son susturucu ve ıscılık toplam 410

draglardaydım sımdı egzozu actım gazladım otoparkta herkes arabanın basına toplandı :)

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 17:16
maşallah kardesım baya ucmus fıyat valla :) buna kendım bı cozum bulacagım bakalım daha baska cozumler kapak yukarıdan asagı ınse daha kolay olur oyle bı sıstem kurarsam haber ederım zaten

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:23
yaw sıstem bence de super olmus bunu bende yaptırmalıyım ANKARADA yapacak yer yardıııııııım!

-------------
41 u 6900

bugatti matte red

206 GTI

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:39
su an arabanın sesı tam ıstedıgım gıbı olmadı. cok cırt cıkıyor ama ınanılmaz dıkkat cekıyoz. dunku draglara gelen varsa ben otoparktan cıkarken mutlaka donup bır bakmıstır :D 1 mayısta pıstte olabılırım :D

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:48

su an arabanın sesı tam ıstedıgım gıbı olmadı. cok cırt cıkıyor ama ınanılmaz dıkkat cekıyoz. dunku draglara gelen varsa ben otoparktan cıkarken mutlaka donup bır bakmıstır :D 1 mayısta pıstte olabılırım :D
bu sistem el yapımı mı herhangi bi egsozcu yapabılırmı

-------------
41 u 6900

bugatti matte red

206 GTI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net