Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arabam Çalışmıyooor!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13433
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 06:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arabam Çalışmıyooor!
Mesajı Yazan: Ako06
Konu: Arabam Çalışmıyooor!
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 18:06
Arkadaşlar Merhaba. daha önce söylemiştim aracım 2002 307 xt.  arabayla cıkıyorum bi süre gidiyorum. stop edip durdugumda tekrar calısmıyor bazen. sarı bi ışık yanıyor sanırım abs ışığı. stop yanıp sönüyor falan. çözemedim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:28

Neden yardımcı olmuyorsunuz arkadaslar ?

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:32
Bilgili arkadaşlar girdiğinde yardımcı olacaklardır Gülme

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:35
Calismiyordan kasit hic dondurmuyor mu yoksa dondurup calistirmiyor mu? Dediginiz abs isigi. Aku ile ilgili bir probleminiz olmus olabilir mi? Mars basabiliyor musunuz?

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:44
evet sanırım o abs ışığı. o yanık kalıyor. marşa basabiliyorum fakat almıyor,çalışmıyor . bugun oldu mesela bi yere gittim tekrar geri dönerken çalışmadı. 10-15 saniye marşa basılı tutunca yedi çalıştı .

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:51
Mars almamanin pek cok nedeni olabilir ama abs isigi da yandigi icin ben akuye takildim. Aracinizi soyle bir iki gun baska bir akuyle deneme sansiniz var mi? Hani degis tokus yapin tanidik varsa.

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:53
öyle denemeye kalksam baya bi süre bende kalması lazım akünün. çünkü bu olay 1 aydır falan olmuyordu. 1 ay öncesinde bi kaç kez olmuştu . bayadır yapmıyordu.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 23:47
Bu tür bir problemin basit bi durum olmadığını düşünüyorum.Özellikle uzun vadede ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin.Teşhis koymak açısından aracı bilgisayara bağlatmanızı öneririm.Böylelikle sorun hakkında fikir sahibi olursunuz.Yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama sorunu bilip araca ona göre davranmak lazım.Belki 10 saniye marşa basmak daha büyük probleme neden oluyordur.

Mesajı Yazan: mehmet066
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 00:38
Stop Stop demesinin tek sebebi arabanda bir sorun olması.Sadece abs ışıgının yanma sebebide aırbagın olmamasıdır yada varsa oda yanıyordur.el freni ışıgın vs de yanması gerek hepsi aynı anda yani.Araçlarımız en ufak bir sorunda dıt dıt dıt stop diyor.Misal 1 ay önce aracımda aynı sorun vardı serviste bilgisayara soktum balatalardanmış.bu balata değil atıyorum disklerde olabilir.yani kısaca komple makinaya bağlatman lazım arkadaşım :)

-------------
YAŞAM TARZI 206 <3

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 11:52
aküyü kontrol edin. zaten üzerinde dolu boş ibareleri olması gerek, ufak yuvarlak cam gibi parçanın içi yeşil ise akünüz iyi durumdadır. Bu şekilde kullanmamanızı öneririm.

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 14:07
yanlız bi arabayı alalı 2-3 ay oldu. ilk aldıgımız zaman bilgisayara bağlattık. hiçbi sorun yok gayet iyi durumda dediler. hatta  o günün aksamı deneme sürüşüne çıktığımda yine olmuştu bu sıkıntı.

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 14:24

marşa 10 15 saniye basılı tutman iyi olmaz. endüksiyon bobini yanabilir. o kadar süre bastıktan sonra çalışıyorsa arabanın ateşleme sisteminde sorun vardır. aküden gelen akımı çoğaltan endüksiyon bobininde sorun var diye tahmin ediyorum.

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 18:36
arkadasim motora mazot veya benzin gidiyomu yada yeteri kadar gidiyomu
 10 saniye marsa da basma akuyu cabucak bitirirsin
 ; belkide  depodan gelen boruda pislik olabilir;birde bunlara baktir

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net