Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ARKA KAPI SENSÖRÜ !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13425
Tarih: 09 Ekim 2025 Saat 00:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ARKA KAPI SENSÖRÜ !
Mesajı Yazan: albay32
Konu: ARKA KAPI SENSÖRÜ !
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 11:07
ARKADAŞLAR 206 ARACIMIN ARKA  SAĞ KAPISI KAPATTIĞIM HALDE TAVAN LAMBASI SİNYAL VERİYOR YANİ KAPIYI AÇIP TEKRAR SERT KAPATTIĞIMDA TEPE LAMBASI SÖNÜYOR NE YAPMAM LAZIM KAPI DÖŞEMEYİ SÖKSEM SENSÖR VE YA ALGILAYICI GÖREBİLİRMİYİM ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 13:00
kapi kapanirken kilit dis sensoru tam oturmuyodur; kabi kilit dislerini kontrol ettir

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 13:13
.

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 13:14
Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

kapi kapanirken kilit dis sensoru tam oturmuyodur; kabi kilit dislerini kontrol ettir

Thumbs Up

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: albay32
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 16:38
kapı klit dişlisinde bir problem yok gibi normal görünüyor başka nereden olabilir?

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 17:53
onun en büyük nedeni kapı lastiklerinin eski ve yıpranmış olmasıddır. aynı sorun bende de vardı değiştirdim alt lastiği özellikle. hiç yapmıyor artık.

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: ibrguven
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 23:45
Dostum öncelikle geçmiş olsun. Benim sağ ön kapıda aynı şey oldu. Serviste, "kapı içindeki sensrün kirlenmiş olabileceği" söylendi. Kendi kullandıkları bildiğimiz WD-40 türevi sprey sıktılar düzeldi.

-------------
122333444455555

Mesajı Yazan: s.uzan
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2012 Saat 22:20
Orjinalini yazan: ibrguven ibrguven Yazdı:

Dostum öncelikle geçmiş olsun. Benim sağ ön kapıda aynı şey oldu. Serviste, "kapı içindeki sensrün kirlenmiş olabileceği" söylendi. Kendi kullandıkları bildiğimiz WD-40 türevi sprey sıktılar düzeldi.

nereye sıktılar bu spreyi. benim de aynı kapıda problemim var. her yola çıkınca içten kilitliyorum kapıyı  öle lambalar sönüyor. bir de merkezi kilit ile uğrasıp duruyorum bazen arabadan inince kilitlemeye. bir türlü kilitlenmiyor. resim var mı

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2012 Saat 22:42
benimde sağ arka kapı açılmıyor bazen kilitliykende aynı kilitsizkende aynı neden acaba bilgisi olan varmı ?

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: soldiermertefe
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2012 Saat 13:41
kapı kilidine giren yere bir kaç tur siyah bant sarın veya ordaki mikayı penseyle çevirin  sorun çözülecektir. oradaki hortuma benzeyen mika( hortum şeklindeki) kilidin geçtiği yerde  iz yapmıştır. 

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2012 Saat 19:53
Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

kendim kontrol edebilirmiyim bu diş sensörünü. benim sol ön kapı (araç 206 ) kapalı olduğu halde açık göstgeriyor. kapıları anahtarın kumandasından kapattığımda kapı kapalı olmasına rağmen araç kilitleri bir kapatıp tekrar açıyor. anahtarı sorunlu kapının kilidine takıp elle kilitlersem tüm kapılar kapanıyor. bazen kapı kapalı gösterirken ufak bir bozuk yolda araba sarsılsa yine kapı kapalı olduğu halde açık gösteriyor. arkadaslardan biri elektrikçi bandı ile birseyler yapdemiş de ne olduğunu tam da anlamadım. bu kapının açık yada kapalı olduğuğunu gösteren sensör nerede.bilenler lütfen paylaşsın

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2012 Saat 19:56
Orjinalini yazan: ibrguven ibrguven Yazdı:

nereden sıktılsr bu dpreyi. kilidin ordan mı? nereye

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net