Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi soğutma suyu var ama uyarı lambası yanıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13415
Tarih: 31 Temmuz 2025 Saat 15:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi soğutma suyu var ama uyarı lambası yanıyor
Mesajı Yazan: mustafa8303
Konu: 206 hdi soğutma suyu var ama uyarı lambası yanıyor
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2011 Saat 22:18
arkadaşlar yaklaşık 2 aydır kullandığım 2004 model aracımda 3 gündür yolda hareket halindeyken soğutma suyu ikazıyla birlikte stop uyarısı vermesi. ilk çalıştırdığımda herşey normalken 5 dakka sonra hep aynı uyarıyı veriyo. soğutma suyu max. seviyesinde. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: soldiermertefe
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2011 Saat 22:20
biraz daha açarmısınız , nasıl bir işaret

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 00:56
kullanım kulavuzundaki tam ismi ''soğutma suyu asgari seviyesi gösterge lambası (dizel)'' ve bunula beraber sesli uyarıyla birlikte yanıp sönen ''merkezi alarm uyarı lambası (stop)''.
işin aslı servisi gidip çok fazla para vermek istemiyorum. arabamı kullanmayada korkuyorum. bu arada su seviyesi max. seviyesinin yaklaşık 1 parmak üzerinde. yardımlarınızı bekliyorum...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 07:42
Termostat arizali ise yapabilir. Diger bir neden de sogutma suyu seviyesini olcen sensor kirlenmis ya da arizalanmis olabilir. 

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 12:42
yetkili servise gitsem tahmini masrafı ne olur? yoksa sanayiye mi gideyim? bu arada arabaya kullanayım mı yoksa ilk iş servse mi götüreyim

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 13:19
sogutma sirkulasyon sistemi parcalarindan biri ii veya hic calismio olabilir...hararet nasil o normal seviyedemi...

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 15:48
suyun tamsa ve hararet de yoksa arkadaşların dediği gibi suyu kontrol eden sensör kirlenmiştir. serviste komle değiştirirler

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 16:28
hararet te herhangi bir sıkıntı yok. dediğiniz gibi sensördeyse problem tahmini bir rakam veremezmisiniz. servisine mi yaptırayım yoksa sanayide mi. bu ara izmirde yaşıyorum. tavsiye edeceğiniz servisler var mı?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 16:35
Orjinalini yazan: mustafa8303 mustafa8303 Yazdı:

hararet te herhangi bir sıkıntı yok. dediğiniz gibi sensördeyse problem tahmini bir rakam veremezmisiniz. servisine mi yaptırayım yoksa sanayide mi. bu ara izmirde yaşıyorum. tavsiye edeceğiniz servisler var mı?

Yetkili servise bunun icin gitmenize gerek yok. Sanayide iyi bir tamirci isinizi gorecektir. Hem bu sayede tamirciyle tanismis olursunuz Göz Kırpma Cok pahali bir parca oldugunu dusunmuyorum ama hatanin o parcada oldugundan emin olun.

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:48
arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun. yarın yetkili servisi arayıp fiyat öğrenmeye çalışıcam. çok aşırı bir fiyat vermezlerse servise götürürüm aracı. ama fazla fiyat çekerlerse sanayi yolu göründü bana. kafamdaki fiyat 100tl ne dersiniz mantıklımı?

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 10:56
arkadaşlar izmir peugeot arkas otomotivden fiyat aldım sensör 97TL işçilik 65TL ne dersiniz...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 12:23

Kafandaki fiyattan fazlaDil Çıkarma

Bu kadar önemli bir parçamı ki bu kadar pahalı. İşçiliği de çok İstemişler. Gerçi yerini bilmiyorum. Çok uğraştıran bir yerde ise işçilik normal.

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 14:24
bu gün öğrendimki aracımdaki hararet göstergesi çalışmıyormuş. acaba ondan mı yapıyo?

Mesajı Yazan: duman6kelimeler
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2013 Saat 15:29
aynı sıkıntı bende de var... çözüm bulan varsa fikir söyleyebilir mi
ekleme:
sensörü(müşürü) değiştirdim sorun kalmadı.

Mesajı Yazan: emin15
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2013 Saat 01:20
motorun sağ tarafında top şeklinde şeffaf bir kap ortasında sensör var değişimi 5 dakika radyatör su seviye sensörüdür ucunu temizle tak düzelmezse değiştir veya soketini iptal edersen arıza vermez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net