Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arkadaşlar bir saniye bakar mısınız?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13360
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 17:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arkadaşlar bir saniye bakar mısınız?
Mesajı Yazan: crms
Konu: Arkadaşlar bir saniye bakar mısınız?
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 20:46
Öncelikle iyi akşamlar hepinize, ismim osman. Arkadaşlar  peugeot 307 marka 2007 model araç kullanıcısıyım . gecenlerde eve giderken ekranda "abs fault" ve brake fault gibi uyarı yazdı, stop lambası yanıp sönüyordu. ekranda elfreni simgesi de gözüküyordu( el freni inik olduğu halde) . eve geldim stop ettim, aracı tekrar çalıştırdım uyarılar kayboldu .  ondan sonra da böyle bir uyarı ile karşılaşmadım . arkadaşlar bu sorunun nedeni ne olabilir, bu konuda bilgisi olanlar lüften paylaşabilirler mi?
Teşekkürler....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 21:36
Toprağım hoşgeldin, forum tanışma sorularını gonderıyorum, Tekrar hoşgeldin.

Arkadaşlar yardımcı olacaklardır

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 21:56
Volkan Kardeşim İsmim Osman. 27 yaşındayım . aracım  2004- 307 xr. Düzce Merkezde oturuyorum, mesleğim Öğretmen.

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 21:57
hocam peugeot larda arıza lambası biraz kronik gibi bişeydir fazla takılma rahat ol

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 22:02
Harun bey Arıza lambasına alışığım zaten .  ama bu ilk kez başıma geldi. stop lambasının sürekli yanıp sönmesi ekranda "ABS FAULT" yazısı açıkçası tedirgin etti beni. Bu konuda tecrübesi olan  arkadaşlara sorayım dedim
Saygılar.

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 23:47
AlkışGüncel Alkış

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 23:52
hoşgeldiniz iyi forumlar

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 23:57
teşekkür ederim hoş bulduk. ilgisiz kaldık :(

Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 00:29
Xenon takıldımı sonradan araca yada elketrık aksamıyla yakın bı zamanda her hangı bı ıslem yapıldımı...  konuyuda guncel tutalım barı... ayrıca hoşgeldınız...

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 00:43
Hoşbulduk üstat. Xenon var araçta sonradan takılı. 2 ay önce akü kutuplarını sökmüştük . neden olabilir sizce?

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 08:22
EmbarrassedGüncelEmbarrassed

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 12:32
Ağlama

Mesajı Yazan: bulent 77
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 13:07

malum havalar soguk ve yagışlı acaba donmuş olabilirmi el freni teli

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 13:15
Bilmiyorum ki usta. O gün hava epey soğuktu, stop edip çalıştırdıkdan sonra sorun kendiliğinden gitti.

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 14:34
xenon olduğu için yakıyo takılma hocam bendede aynı aradabi estikçe yanıyo bazen yanmıyo :) problem değil yani

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 14:44
Teşekkürler Serkan Hocam.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 15:08
Orjinalini yazan: crms crms Yazdı:

Teşekkürler Serkan Hocam.

rica ederim hocam nedemek ilk başlarda kafayı yiyosun ama sonradan düzelyo :)

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 15:27
serkan serkan ustam Özel Mesaj atmışşınız ama cevap gönderilemiyor size sorunuzu burdan cevaplandırayım.
 A. slm . aldığımda panelde motor simgesi vardı zaten o da 307 lerin kronik sorunuymuş benzinde o işaret gözükmüyor genelde gaz da beliriyor. 
Asıl sorun bahsettiğim gibi geçen haftalarda eve giderken seyir halinde  gösterge panelinde stop lambasının sürekli yanıp sönmesi abs faul uyarısının çıkması . ne olduğu ve neden olduğuna anlam veremedim . zaten o gün eve gidince stop ettim tekrar  çalıştırdım  biç bir problem görünmedi. o günden sonra da aynı uyarı ile karşılaşmadım.

Mesajı Yazan: ugur
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 18:21

fren hidrolik yağını bi kontrol edin azalınca o uyarıları verir.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 18:50
Orjinalini yazan: ugur ugur Yazdı:

fren hidrolik yağını bi kontrol edin azalınca o uyarıları verir.

sadece fren lambası yanmıyo  abs ışığıda yanıyo arkadaşım hadi diyelim dediğin gibi fren yağından yapıyo sence fren yağı eksik olsa eklemeden sorun çözülürmü bence çözülmez :)

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 19:10

bız burada ne soylersek soyleyelım kımse gormeden bsıey dıyemez kardesım herkezın basına ne geldıyse yazar ama tek tek onları deneyemezsınız :) serkan abımın basında hala o bela oldugundan dırek oraya bagladı olayı ama tam emın degıl tabıkı en guzelı bılgısayara baglatarak o hataların okunmasıyla net bır sonuc cıkarabılırsınız ABS sistemi el frenın hata vermesının baslıca nedenlerı fren yagından kaynaklanmasıdır genellıkle ama dedıgım gıbı bılgısayara baglamadan neden sonuc soylememız yanlıs olur bu arada hsgeldınız

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 19:24
[QUOTE=Muhammet ÇAKIR]

bız burada ne soylersek soyleyelım kımse gormeden bsıey dıyemez kardesım herkezın basına ne geldıyse yazar ama tek tek onları deneyemezsınız :) serkan abımın basında hala o bela oldugundan dırek oraya bagladı olayı ama tam emın degıl tabıkı en guzelı bılgısayara baglatarak o hataların okunmasıyla net bır sonuc cıkarabılırsınız ABS sistemi el frenın hata vermesının baslıca nedenlerı fren yagından kaynaklanmasıdır genellıkle ama dedıgım gıbı bılgısayara baglamadan neden sonuc soylememız yanlıs olur bu arada hsgeldınız

[/QU

haklısın kardeşimde lamba sürekli yanmadığı için frenden olmaz dedim xenondan yapıyordur dedim fren yağından olsa problem ışık sönmez zaten ama bende söyledim arkadaşa pm den servise götürüp bi bağlattrı versin anya konya çıkar

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 19:30
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Öncelikle hoşbulduk arkadaşlar.  Yorumlarınız için teşekkürler. Haftasonu kısmetse bilgisayara bağlatıp baktıracağım. Umarım ciddi birşey yoktur.
Saygılar...

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 19:31
sınırda kaldıysa yag yapar abı arac sallandıkca :) bı var gıbı bı yok gıbı yapabılır ama bılgısayara baglanması daha ıyı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 21:43
Hocam ben burayı bundan sevıyorum Gülme

Umarım hafta sonu duzelır, bende goturecegım sen memnun kalırsan Sırıtma

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 21:44
Orjinalini yazan: crms crms Yazdı:

Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Öncelikle hoşbulduk arkadaşlar.  Yorumlarınız için teşekkürler. Haftasonu kısmetse bilgisayara bağlatıp baktıracağım. Umarım ciddi birşey yoktur.
Saygılar...
Merhaba hemşerim bende 2004  model 307 var abs hatasını bende 2 sefer gördüm yağmurlu havalarda olmuştu ama tekrar olmadı makinaya bağlatmaya gelince düzcede lexia yok adapazarında ise servisten ayrılan bi usta var onu tavsiye ederim 0536 374 62 22

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:21
[/QUOTE] Merhaba hemşerim bende 2004  model 307 var abs hatasını bende 2 sefer gördüm yağmurlu havalarda olmuştu ama tekrar olmadı makinaya bağlatmaya gelince düzcede lexia yok adapazarında ise servisten ayrılan bi usta var onu tavsiye ederim 0536 374 62 22[/QUOTE]

Merhaba Vedat Kardeşim. Yazmış olduğun numara bahsettğin ustaya ait galiba, aldım numarayı , çok teşekkürler.
Sendeki abs hatası kendiliğinden mi kayboldu, işlem yapıldı mı?

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:22
Orjinalini yazan: volkan_uysal volkan_uysal Yazdı:

Hocam ben burayı bundan sevıyorum Gülme

Umarım hafta sonu duzelır, bende goturecegım sen memnun kalırsan Sırıtma

Sağol Volkan . Umarım düzelir.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:29
aracı stop ettim çalıştırınca gitti

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:33
Orjinalini yazan: VEDATDINC VEDATDINC Yazdı:

aracı stop ettim çalıştırınca gitti
 Sırıtma evet bende de aynısı oldu stop ettim çalıştırdım bir daha olmadı.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:37
peugeotların en güzel tarafıda bu arızayı sürekli ekranda bırakmıyor diğerlerinde git makinaya bağlat para ver silsinler

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 23:47
Ereğlideki servis hakkında ne diyorsun toprağım.?

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2011 Saat 00:00
hiç gitmedim bilmiyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net