Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kimse başkasının malını kendi malı gibi kullanmıyo

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13294
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 16:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kimse başkasının malını kendi malı gibi kullanmıyo
Mesajı Yazan: Çetinler
Konu: Kimse başkasının malını kendi malı gibi kullanmıyo
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 16:02
Arkadaşlar ilk araba sahibi olduğum günden beri muzdarip olduğum bir konu var paylaşmak istedim.
hiçkimse arabama bindiği zaman hiçbirşeye dikkat etmiyor sigara içen arkadaş izmariti döşemeye düşürüyor mangaldan sonra eli kirlin olan ellerini arabanın göğsünde ve döşemesinde temizliyor arabanın aksesuarlarını kırarcasına dikkatsizce kullanıyor cips yiyen hertarafa döküyor yav allah rızası için sağda oturan yolcular birkerede parkettiğimde açtıkları kapı kaldırıma değermi diye akletsinler.ya adam kaldırıma vuruyor kapıyı sonrada ne kızıyorsun yaptırırız diyor :(((
sıfır araba aldım 6 ayda anasını ağlattılar ben üzerine titriyorum ışıklarda durup paspası çıkarıp silkeleyecek kadar titizim eş dost arkadaş ciğerini söküyor ha bişey söylersende malı kıymetli derler
sattım arabayı sırf onlar için aldım bitane dandik araba isterse içine çişlerini yapsınlar artık :)))
başkaları yüzünden istediğim arabaya binemiyorum paylaşayım dedim.

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Cevaplar:
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 16:22
Esprili bir şekilde gerekli lafları söylesen anlarlardı bence anlamıyor ve anlamamak istiyorlarsada sorun etrafındakilerde maalesef.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 16:30
malesef böyle şeylerle bende karşılaşıyorum ama fayda etmiyor..
bi kere arabaya çocuklu insan bindirmeyeceksin Sırıtma

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 16:37
katılıyorum kardesım sana bazen kapıyı kapatırlarken kap gıttı dıyorum bazen ınıyorum bahane bulup kendım kapatıyorum valla

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 16:40
Arabamı pisleten arkadaşı (kız da olsa) direk arabamdan atarım abi. 

Mesajı Yazan: marasov
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 18:10
Wall öncelikle arabasını verende ,vermek istemeyende haklı,
ben kullanmasına güvendiğim arkadaşlara veriyorum. ehliyeti olmayanlara kesinlikle vermiyorum  ama mal canın yongası demişler elbette aracı alınca bir şeylerin değiştiğini fark ediyorsun Olsun Şükretmek lazım Senin araban olmaya bilirdi.. bence vermeliyiz %60

Mesajı Yazan: line03
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 18:15
Ben arabada sigara içirmiyorum. :) 
Arabamı verirsem de çok sevdiğim bir arkadaşımdır  ( ALLAH dan çevremde araba isteyen yok )
onun için de onların insafına kalmış oluyoruz.
Dediğin gibi laf söylesen olmaz katlanmakdan başka çare yok gibi gözüküyor.

-------------
peugeot 206+ envy 2011

Mesajı Yazan: psychoabi
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 18:24
bende aynı konudan muzdaripim hele o kapı kapatmaları yok mu vurdukça içim acıyo soyluyorumda ama millet ne bilecek kıymatini başkasının arabası ya yap gitsin diye düşünüyolar herhalde

-------------
106 XS Balıkesir

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 18:24
Babamin meshur bir lafi var. Esyasini isteyen birisi oldugunda babam esyasina sorar: "Ey malim, seni vereyimdemi kotu kisi olayim yoksa vermeyimde mi kotu kisi olayim. En iyisi vermeyimde kotu kisi olayim".

Kissadan hisse, esyanizi verseniz de vermeseniz de o kisiyle aranizin bozulma ihtimali cok yuksektir. Verseniz, adam iyi kullanmayacak ve siz adama kizacaksiniz ve araniz bozulacak. Vermeseniz zaten bozulacak.

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 22:32
aracıma okadar düşkünüm ki kendim bile binmeye kıyamıyorum sırf köye falan giderim araç isteyen olur diye çevremde bitane doğan aldım sx onu veriyorum pug umu çok seviyorum o yüzden kimseye vermiyorum isteyen olursada doğanı veriyorum
                                                                                                                                         saygılarımla

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 22:34
Sana verene sen de vereceksin olay budur :))

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 22:43

bende bu konuda kralını tanımam :))))))))))

ben ona kolay sahıp olmuyorum...

aracımda asla sıgara ıcılmez 
durumuna gore kapıyı kapamadan evvel "yavas cek" dıye uyarırım :)
kaldırım yuksekse ben ona dıkkat edıp yanasmadan once yolcuları ındırmeye bakarım :)
arabayı cocuk ınıp bınecekse kendım bındırırım yoksa kapı fıtıllerını anında yırtarlar.
yegenıme bıle ınıp bınerken esıge basmamasını ogrettım :))

ayrıca cok hassas bır konudurkı yolcu ındırılecegı zaman yanda duran araclara yakın durmayıp kapı acılacak mesafe bırakırım. yoksa bırcok kısı kapıyı actıgı gıbı yandakı araca kapıyı carpar ve yandakı aracın kapısını anında cokertır. buna dıkkat edıp baskalarının aracına da zarar gelmemesıne ozer gosterırım. ozellıkle bu konuda bayanlar cok hıssıyatsız :))) aracımda bayanda varsa dar bır noktada ısek kapıyı acmadan once uyarırım :))

bende cok mu tıtızım neyım yaa :))

tıtız oldugumu herkes bılır ve herkes hıc dusunmeden bana malını teslım eder. ama ben pek vermem... gercı baskasındanda pek ıstemem. onlar emanet ederler :))

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 23:48
hazır konu açılmış bende bi içimi dökeyim  çok titizimdir araba konusunda içerde bitane çöp bile görsem hemen yıkamaya sokarım geçen gün işten çıktım akşam eve gidiyorum bizim semte gelmeme 3 km var bizim mahalleden bi arkadaşı gördüm neyse elinde sigara dedimki binmeden bilader sigarayı at içerde içirtmiyorum tamam bilader dedi neyse baya bi gittiim bi arkadaş daha vardı yanımda bizim şirketten onu bırkatım eve abi arkamı bi döndüm bi baktım sigara elinde avcunuda açmış külü döküyo camlar kapalı bende sigara içtiğim için kokuyu alamadım herneyse başladığım bağırmaya ya dedim ben sana demedimmi arabaya sigarayla binme diye içmiyom diyo elimde tutuyom hay dedim senin eline ben at dedim a.q o sigarayı senin dedim yaptığın insanlık dışı ben sigarayla girme diyom sen giriyon insanlık yapıyoz alıyoz diyom  haklısın bilader diyo bide en sinir olduğum şey kapımın çarpılması :)

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 23:55
Orjinalini yazan: serkan24577 serkan24577 Yazdı:

hazır konu açılmış bende bi içimi dökeyim  çok titizimdir araba konusunda içerde bitane çöp bile görsem hemen yıkamaya sokarım geçen gün işten çıktım akşam eve gidiyorum bizim semte gelmeme 3 km var bizim mahalleden bi arkadaşı gördüm neyse elinde sigara dedimki binmeden bilader sigarayı at içerde içirtmiyorum tamam bilader dedi neyse baya bi gittiim bi arkadaş daha vardı yanımda bizim şirketten onu bırkatım eve abi arkamı bi döndüm bi baktım sigara elinde avcunuda açmış külü döküyo camlar kapalı bende sigara içtiğim için kokuyu alamadım herneyse başladığım bağırmaya ya dedim ben sana demedimmi arabaya sigarayla binme diye içmiyom diyo elimde tutuyom hay dedim senin eline ben at dedim a.q o sigarayı senin dedim yaptığın insanlık dışı ben sigarayla girme diyom sen giriyon insanlık yapıyoz alıyoz diyom  haklısın bilader diyo bide en sinir olduğum şey kapımın çarpılması :)
206 CC'm olsa yine sigara içirtmem.. Sırıtma

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:02
Orjinalini yazan: berkaygr berkaygr Yazdı:

Orjinalini yazan: serkan24577 serkan24577 Yazdı:

206 CC'm olsa yine sigara içirtmem.. Sırıtma

heh kafayı yicem incem dövcem o olucak :)

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:12
Bende sigara içirmiyorum ama önceki sahibi baya içmiş hatta koltuk döşemelerinde yanık var 2-3 tane :/

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:31
ben aracımı aldığımda hiç sigara içilmemiş içinde bende içmedim :) ne gerek var leşgibi kokuyo içi sonra

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 07:59
İlk kural araba emanete verilmez, ben veremem kusura bakmasın kimse :)

Diğer konu ben daha arabaya 5 kişi binip biryere gitmedim desem yeri hep 2 kişi :)

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 08:57
senin arkadaş çevresi araba görmemiş o zaman , sen külüstür almakla doğru yapmışsın taşınınca arabayıda değişir rahat edersin artık Embarrassed

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 10:41
Herkes görüşlerini yazmış bende yazayım. :)

Öncelikle aracımı bende seviyorum araba kullanmayı da seviyorum. Yalnız arabayı amaç olarak değil araç olarak kullananlardanım. Birisi arabama binmiş orasını kirletmiş burasına bilmem ne yapmış çokta umurumda olmaz. Nede olsa dünya malı dünyada kalacaktır. Bunu söylüyorum diye de her önüme gelene de arabayı vermem.

İnsan kırmayı hiç sevmem hele hele dünya malı için , cebimde 10 lira varsa 5 lirası mutlaka bir başka olmayan arkadaşımın dostumundur diye düşünürüm. 

Kolay mı sahip oluyorum ? Tabi ki değil hele ki bu zor dönemlerde , lakin yine dediğim gibi arabama çocuk binerken bir şey yapar gülerim çocuktur yapar derim , canı sağolsun derim , arkadaşım kapısını çizer orasına burasına bir şey yapar , canı sağolsun. Hiç yer etmez gönlümde çünkü dünya malı hakikaten burada kalacak ben bu şekilde düşünmeyi ve böyle yaşamayı daha çok seviyorum. Ben bunları başkasına yaparmıyım kesinlikle yapmam ama yine dediğim gibi dostumun , kardeşimin , annemin , babamın , çocukların canı sağolsun.

Çok şükür demekten hiç bir zaman kendimi alıkoymadım , malım varsa olmayan ile de paylaşmasını bilirim. Eminim ki bunun için Rabbim bana her zaman daha da fazlasını geri verir. Her maaşı aldığımda eğer ki o ay cebimde benim borçlarımı ödeyebileceğim ve beni geçindirecekten çok daha fazlası cebime kalmış ise İnşallah bir fakire yardım ederim. Onun verdiği mutluluk ve ondan sonra bana tekrar katı katı geri dönmesi çok şükür ruhumu dinlendirir. 

Sigara içen biri olarak  , arabamda kesinlikle sigara içilmesin isterim başkasının sağlığı açısından. Bende içmem eşim arabada ise kimseye içirmem ,  Ama kalbini kıramayacağım dostum olursa ve arabadakiler sigara içicileri ise o zaman 1 tane içsin ne olur ki sanki ? :) Satınca sigara içilmemiş arabaya 1000 lira daha mı fazla verecekler. :)

Bakımlarını aksatmam bakarsan bağ bakmazsan dağ olur demişler , ama modifiye ve benzeri konularda eğer ki aracımın ihtiyacı yok ise daha anne karnında gelişen 4 aylık bebeğimin rızkını arabaya harcamam saklarım. Bu konuda bir çok insana çok kızmışımdır paran var ise yap ama paran yok ise bunları yapmak için borçlanma diye.. 

Bunlarda benim nazicane düşüncelerim bende böyleyim işte.. :)))

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesajı Yazan: CihanHançerli
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 12:46
Vaaay rıfat abim aynı düşüncedeyim çok iyi konuşmuşsun helal olsun Thumbs Up

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 16:26
Arabamda sigara içilmesi, kapı eşiğine ve lastiğe basılması , koltuğa yan gelip yatılması, egzozuma oha bu ne bıcım egzost deyipde ayakla dokunulması , teybimin kurcalanması.. en gıcık oldugum şeylerdir :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net