Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Motor arıza lambası..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13109
Tarih: 18 Mayıs 2025 Saat 13:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Motor arıza lambası..
Mesajı Yazan: savatafatih
Konu: Motor arıza lambası..
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:25
Merhaba ,
Aracım 406 2000 model. Bazen araç giderken birden stop lamnbası yanıyor ve ötmeye başlıyor..
Aynı zamanda tabi yol bilgisayarı ekranında da motor çok ısındı yazıyor ingilizce.

Bilmiyorum ama motorun sıcaklığı da hemen hemen tam 90ın üzerinde duruyor.

Başka bir arkadaşımın aracında ise 90ın altında sabit duruyor. Acaba lpg den mi çok ısınıyor diyecem ama tek lpg li araç da benimki değildir. Bilmiyorum ya.. Araba çok güzel ama şu eksiklikler de giderilirse, daha güzel olacak. 

İyi geceler..

-------------
Saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:30
Orjinalini yazan: savatafatih savatafatih Yazdı:

Merhaba ,
Aracım 406 2000 model. Bazen araç giderken birden stop lamnbası yanıyor ve ötmeye başlıyor..
Aynı zamanda tabi yol bilgisayarı ekranında da motor çok ısındı yazıyor ingilizce.

Başka bir arkadaşımın aracında ise 90ın altında sabit duruyor. Acaba lpg den mi çok ısınıyor diyecem ama tek lpg li araç da benimki değildir. Bilmiyorum ya.. Araba çok güzel ama şu eksiklikler de giderilirse, daha güzel olacak. 

İyi geceler..

Eger aracinizi calistirdiktan kisa bir zamna sonra bu bahsettiginiz olayi yasiyorsaniz, muhtemelen aracinizin sogutma suyu sicakligini olcen sensor arizalanmistir.

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:35
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Merhaba ,

İyi geceler..

Eger aracinizi calistirdiktan kisa bir zamna sonra bu bahsettiginiz olayi yasiyorsaniz, muhtemelen aracinizin sogutma suyu sicakligini olcen sensor arizalanmistir.

kısa bir süreden ziyade, genelde bir süre sonra..
ama sürekli de değil. En çok iki üç kez, kısa süreli oluyor.
Tşk.

-------------
Saygılar..

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:37

kısa bir süreden ziyade, genelde bir süre sonra..
ama sürekli de değil. En çok iki üç kez, kısa süreli oluyor.
Tşk.

Eger uyari biraz devam ettikten sonra geciyorsa sogutma suyunda hava kalmistir. Aracinizin suyunu yeni mi degistirdiniz?

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:41
Eger uyari biraz devam ettikten sonra geciyorsa sogutma suyunda hava kalmistir. Aracinizin suyunu yeni mi degistirdiniz?
[/QUOTE]

Evet radyatör değişti. Suyu yağı çok şeyi değişti. Belki de dediğiniz gibi. Bakmak lazım..

-------------
Saygılar..

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 00:47
Alıntı

Evet radyatör değişti. Suyu yağı çok şeyi değişti. Belki de dediğiniz gibi. Bakmak lazım..

Eger hava alma yerini biliyorsaniz siz de yapabilirsiniz. Muhtemelen radyatorun ustunde bi yerde termostata yakin boru uzerinde bir vida vardir. Bu sayede havayi alabilirsiniz ama genellikle bu is icin ustalarda baska bir alet vardir. Buyukce bir huniyi termostatin yerine takarak islem yaparlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net