Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

angel eyes (melek gözü) far yapımı ( RESİMLİ )

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13054
Tarih: 22 Ağustos 2025 Saat 14:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: angel eyes (melek gözü) far yapımı ( RESİMLİ )
Mesajı Yazan: Mesut
Konu: angel eyes (melek gözü) far yapımı ( RESİMLİ )
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 16:17

Araçların görüntüsünü, estetiğini değiştiren bir modifiye olduğu kesin, ayrıca araca bir ruh da katıyor.
Gelelim projemize;

Melek gözü yapımı için ihtiyaç duyacaklarımız;
1- Jaluzi perdelerinin apartı olan çubuğumuz
2- 2 adet led ve tercihen 220ohm luk bir direnç
3- 8mm çapına tekabul eden bir kavanoz
4- bir adet fırın
5- elektrik bandı
6- kablo

Jaluzi perdelerinin apartı olan çubuğumuz;

Bu çubuğumuz uzun olduğu için yeteri uzunlukta kesiyoruz.

Kesilen bu saydam plastik çubuğu fırına koyup hafif şekil alması için yumuşamasını bekliyoruz;

Daha sonra fırından çıkan çubuğu, bir cam kavanozun yada yuvarlak başka bir malzemenin etrafına sararak şekil almasını sağlıyoruz.

Daha sonra bu plastiğin 2 ucuna led lambaların içerisine girebilmesi için matkap ile delik açıyoruz.

Açtığımız deliklerin içerisine LED lambaları sokuyoruz.

Sonra led lambaların 2 ucunu + ve - kutuplarına uygun şekilde bağlıyoruz.

Daha sonra bu çemberin üzerindeki çizgilerin oluşması için, halka çubuk üzerine çizikler atıyoruz. Drill aleti kullanabileceğiniz gibi normal testereleri de kullanabilirsiniz.

Bu çubuğun uçlarına taktığımız LED lambalara güç verildiği zaman görüntü aşağıdaki gibi olur.

ALINTI

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 16:36
maşallah çok basit ve güzel bir uygulama. ben bunların kırmızılarından yapmayı düşünüyorum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 16:41

Bende dusunuyordum ama baktım da hıc bos vaktım yok ugrasmak ıcın.. bugun albayla bı arkadasın yanına gıttık komple gırdık olaya spoıler yan marspıyer angel ve tavan kaplama :)) artık ısı bagladık c. tesı garaja cekıoruz kısmetse. Ama su halka ısını cozemedım fıyatlar yuksek gelıyor :D

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 17:50
güzel çalışma çokda basit..
bu arada hayırlı olsun şimdiden merakla bekliyoruz :)

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 17:54
Silikon tabancasına koyulan silikonla da yapılabilir. Fırınlamaya da gerek kalmaz.

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 17:59
Orjinalini yazan: muratgulen07 muratgulen07 Yazdı:

güzel çalışma çokda basit..
bu arada hayırlı olsun şimdiden merakla bekliyoruz :)

İnan bende sabırsızlıkla beklıorum :))) araba servıste 2 gundur kısmetse c.tesı cıkıyor cıktıgı gıbı alıp goturecem hemen .. parasını bıle verdım adamların :D parayı harcarım marcarım yapamam dıye :DD albayımla c.tesı ınslh yolculuk yapıcaz oraya kadar :D yapım asamasını tek tek fotolucam ve sızlerle paylasıcam kısmetse...

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 18:13
çok kolay birşeye benziyor

-------------
Peugeot 1998 106 1.4 XR
Gökay ÜNAN
Küçükyalı / İSTANBUL
0536 298 53 70
Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN
[o.o]
/)__)
-"--"-

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 18:38
çok guzel paylasım ama benım arac H4 abı olmaz heralde benım araca :D hayırlı olsun abı umarım ıstedıgınden daha guzel olur:))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 19:15
ınslhhh... Tesekkurler :)))) bu arada forumu ozlemısım beeee :)=))))

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 19:28
Orjinalini yazan: Mesut Mesut Yazdı:

ınslhhh... Tesekkurler :)))) bu arada forumu ozlemısım beeee :)=))))
hayırdır abı gırmıyomuydun Sırıtma

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 19:48
uzun zamandır gırmıodum yalan yok :)) gıdıgımdede boyle ıkı dk goz gezdırıp kacıyordum ıslerın yogunlugundan:D   ama artık burdayız :DD

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 22:09
Mesut kardeşim hiç merak etme 10 numara olacak
bak görürsün Thumbs Up

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 23:13
"8mm çapına tekabul eden bir kavanoz" yazmıssın da, onun capından anca yüzük yapılır..Dil Çıkarma 80mm olması lazım galiba onun..

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 08:33

Hacı ınan ben yazmadım paylasımın altında da belırttıgım gıbı alıntıdır. yanı emegım sadece kopyala yapıstırdan ve aradakı lınklerın sılınmesınden ıbarettır :D yınede hata varsa affola sayın meclıs uyelerı :))))

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 08:34
Orjinalini yazan: albaydemircan albaydemircan Yazdı:

Mesut kardeşim hiç merak etme 10 numara olacak
bak görürsün Thumbs Up

Albayııımm olacakkk olacaakkkk.. cumartesı hersey olacak :())))

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 08:51

hadı ınsallah :))

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 09:48
vayyy cem abım  gelmıs :)))) hoş gelmıs:))) saol abım :D

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:28

ARKADAŞLAR BENİM AKLIMA BAYA YATTI BU OLAY YANLIZ ORJİNAL FARLARIN İÇİNE TAKABİLİRMİYİZ ACABA BUNLARI BEN MALZEMELERİN SİPARİŞİNİ VERDİM DE FAR İÇİNE MONTAJI BEN YAPAMAM HERHALDE ELEKTİRİKÇİYE GÖTÜRMEM DAHA DOĞRU OLUR HERHALDE MONTAJI İÇİN. BİRDE BENDE KIRMIZI 106 WAR SİZCE LEDLERİ KIRMIZIMI YAPSAM YOKSA BEYAZ MI YAPSAM HANGİSİ HADA HOŞ GÖZÜKÜR???

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:32
hosbulduk :))  bız hergun burdayız zaten yaaa :)))

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:32
montaj ısı kolay aslında dırek parklardan cekersın elektrıgı ama elektrıkcı daha prof yapar bu ısı .. bu arada renge ghelınce arac rengıne gore yaparsan bence gayet guzel durur.. ben mavı ıcın sıparıs verdım kısmetse c. tesı onlar da takılıo uyacakmı bılmıyorum ama deneyıp gorecez artık :D  bu arada aracın kırmızı eger ledlerı kırmızı yapacaksan cok keskın kırmızı olmasına dıkkat et :DDd dırek goze vursun yanı :D

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:39
KIRMIZI ÇOK NET GÖSTERMİYORMUŞ DENEMİŞLER BANA BEYAZ YAP HEM DİKKAT ÇEKER HEMDE XENON HAVASI WERİR DEDİLER  BENİM DE KAFAM KARIŞTI BEN DE KIRMIZI DÜŞÜNÜYODUM.
NETTE İKİLİ YAPMIŞ O NASIL OLUR SİZCE BMW FARI GİBİ??106 FARININ İÇİNE SIĞARMI ACABA ??

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:50

Ikılı mı yapmıs :))) var mı lınk ozelden bı pm atabılırmısın zahmet olmazsa bı gormus oılurum fıkır saıbı olalm en azıondan :)

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:58
http://video.google.com/videoplay?docid=980547339061120203&q=angel+eye - http://video.google.com/videoplay?docid=980547339061120203&q=angel+eye # videosu Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 11:12
Dun gece bunu da ızledım paylasacaktım aslında sonra bı anda sızıp kalmısım oldugum yerde :))) neden olmasın kı normal angel mısalı yapıstırırsın olur masraflı degıl bence dene  zarar gormezsın :D

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 17:03

en basit uygulama bunların hazırları alınıp takılabilir. bu gün aracım fenni muayenesinden koşa koşa geçti. bu tuv deki uyanıklar benim arabada park lambası bulamamışlar :)))))) 4 tane parkı gösterince bunlar mı park biz görememişiz pardon dediler bilgilerinize. fıkra gibi ya sabahtan beri gülmekten karnıma ağrılar girdi :))))

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 17:55
haha ıyıymıs :)) hazırları ıcın yuksek fıyat gelıyor genelde  pekı bu konu hakkınde senın bılgın varmıdır :D  bu arada bunu paylasma sebebım vaktı ve el becerısı olan arkadaslarımızın bununla ugrasarak zamn gecırmelerı :D

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 21:03
ya hepsi güzel de nasıl oturtulacak farın içine? valla çok hoşuma gidiyor ama o far camını söktükten sonra geri takması var birde. ya oturmazsa o zaman gider paşa paşa alırız yeni farları

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 23:28
orası oyle tabıkı ama ınan ben yaparsam bıle ustundekı farları bozmıcam :))) cıkmadan alırım 2 cıft nede olsa efe sponsorumuz hemen ayarlar ınceden ınceden :)))) onlarla oynarım dıye dusundum hatta bunu yapmısken ıc karartmada yapabılırım belkı bakalım bunun zamanı var daha... ılk once su ıslerı bıtsın sonra basarız yazadogru sonra bırde far yaptıkmı cuk der kalr:DDD

-------------
          ____BLUETAZZ___

Mesajı Yazan: trtolgi
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2011 Saat 00:48
valla çok tatlı olmus.güle güle kullan.Allah nazardan korusun

-------------
bir başkadır 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net