Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ferrari korna(Montajı Resimli)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13017
Tarih: 23 Ağustos 2025 Saat 05:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ferrari korna(Montajı Resimli)
Mesajı Yazan: tigerland
Konu: Ferrari korna(Montajı Resimli)
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 10:27
Merhaba arkadaşlar,

internet üzerinden 15 tl civarnda ferrari korna aldım. aracıma  monte edicem fakat aklımda orjinal ve ferrari kornayı aynı anda buton ile kullanmak istiyorum. Yani Akımı ayırıp ferrariye vericem muayene tarihi gelince tekrar altına girip korna değiştirmek zorunda kalmayacağım.

Daha önce yapan arkadaşlar var ise fikir almak istiyorum sizce nasıl olur. Uğraşmasamda direk ferrariyi mi taksam diye düşünüyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum..
arkadaşlar ferrari kornanın montajını bugün yapabildim sonunda, resimler net değil idare edin,
ilk önce kornayı sağ sis farının yakının olan metale monte ettim,
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

sokete kablo ekledim köprü yaparak, soket yine orj. kornanın yanında kalacak şekilde monte ettim,

orjinal kornanın yanına izole bant ile sıvı temas etmeyek şekilde iyice bantladım ve orj kornanın yanında bıraktım,

köprü yaptığım kabloyu ferrari kornanın yanına kadar plastik kelepçe ile çektim,

kablo ucuna soket ekledim ve kornaya taktım, aynı şekilde izole bant ile sardım,

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 11:04
ya modacar made in china :) hediye çeki kullandım vs 10 tl geldi bana senn aldığın boschtur, 1 defa uğraşmak istiyom bi daha tekrar araç alştına girmek zor kriko girmiyo araca tahta takoza çıakrtıp kaldırıyoz basık olduğu için muayeneye giderken tekrar korna değiştiricem sonra geldiğimde tekrar ferrariyi takıcam yani 3 defa ama buton koyarsam 1 defa uğraşçam ne bilim direk bağlıyım mı sorun çıkmaza TÜV'de düşünmezdimde biliysonuz işte :)

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 12:46
çok basit iki kornayıda bir korna elektrıgıne bagla ama baglamadan once ayırıcı koycan elekrıkcılere gt al btane onu bagla araya ıcerı anahtar koy anahtarın bı tarafda ferrari kornası bı tarafda normal kornan çalacak

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 14:35
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

çok basit iki kornayıda bir korna elektrıgıne bagla ama baglamadan once ayırıcı koycan elekrıkcılere gt al btane onu bagla araya ıcerı anahtar koy anahtarın bı tarafda ferrari kornası bı tarafda normal kornan çalacak
walla süper düşündüğüm olay bu muayeneye giderken normale çekicem çıkınca ferrariye devam :)

Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 00:45
2 yıldır aracımda Stebel marka F1 korna kullanıyorum. Orjinal kornam araç üzerinde duruyor, bağlantısını çıkarttım, taktığım zaman kullanılmaya uygun halde duruyor o günden sonra hiç bağlatmadım tekrar. Muayeneye de F1 korna ile girmiştim, hiç bir sıkıntı çıkmadı, direkt geçti muayeneden, TUV da bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 01:13
Bende 60 TL ye Aldım 1 ay önce Stebel ferrari Korna Çokta Memnunum ama direk bağlattım. eski kornanın kablolarını ona taktırtım biyere montre ettirdim devam.

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 08:46
BENDEDE FERRARİ KORNA WAR VE DAHA YENİ VİZE ALDIM SORUN ÇIKARTMIYOLAR.
AMA SENİN DEDİĞİN GİBİDE OLUR AYIRAÇLA İKİ KORNAYIDA İSTEDİĞİN ZAMAN KULLANABİLİRSİN.
FİYAT OLARAK ÇOK İYİ ALMIŞSIN BENİM ARABANIN ALTINDAN İLK KORNAMI ÇALDILAR  VE İKİNCİ ALDIM VE 160 TL STABEL
SENİN FİYAT İYİ....

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 10:14
fikirler için teşekkürler direk bağlatıcam bende gerek yok butona ayırıcıya o zaman tüvde sorun yoksa. gerçekten tatlı sesi var ferrarinin :)

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 19:58
nasıl olur yaa orjinal bosch 40 tl ferrari

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 20:44
ferrari korna muayenede sorun mu çkarıyor ya ilk defa duyuyorum.

bunu bilen arkdaşlar sebebi ile açıklayabilir mi bende takmayı düşünüyordum da

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:09
tekrardan konu açmadım, konuyu güncelledim.. sonunda korna hazır, tam istediğim gibi oldu :) takacak olan arkadaşlarda bu şekilde montaj yapabilirler en azından muayeneye gittiğimde sorun çıkarsa sadece soketin bandını sökerek kornaya takıcam feraridende bir kutup sökünce orj. çalışacak :)

Mesajı Yazan: darkred
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:20
Lanet korna başımın belası...

2 adet çin malı ve 3 adet orjinal italyan stobel korna bozdum...Arabanın bagajı korna çöplüğü gibi...Arabayı yıkatıyorum sesi kayıyor yağmur yağıyor sesi gidiyor...Birde araba 106 olunca korna mühim bir ihtiyaç...Orjinal düt düüt korna takıcam inşallah kurtulucam su lanet kornadan :D

-------------

PA GTI

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:24
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

ferrari korna muayenede sorun mu çkarıyor ya ilk defa duyuyorum.

bunu bilen arkdaşlar sebebi ile açıklayabilir mi bende takmayı düşünüyordum da
silivri muayne istasyonunda ahenki bozuk ağır kusur yazmışlar arkadaşa

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:25
Orjinalini yazan: darkred darkred Yazdı:

2 adet çin malı ve 3 adet orjinal italyan stobel korna bozdum...Arabanın bagajı korna çöplüğü gibi...Arabayı yıkatıyorum sesi kayıyor yağmur yağıyor sesi gidiyor...Birde araba 106 olunca korna mühim bir ihtiyaç...Orjinal düt düüt korna takıcam inşallah kurtulucam su lanet kornadan :D
iyi yere monte ettim su alacak gibi değil ama bakalım arıza yapmaz inş. yaparsana org. kornaya devam :)

Mesajı Yazan: qEccE
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:26
hocam fiyatı oldukça uygun peki ses nasıl acaba bide video felan çeksen bizde duysak sesini :) hayırlı olsun güle güle kullan

-------------
|qEccE|

'00 206 XS 1.6cc

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:31
tamam sesinide video olarak eklerim :) sesi çok hoş :)

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:35
Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

Orjinalini yazan: darkred darkred Yazdı:

iyi yere monte ettim su alacak gibi değil ama bakalım arıza yapmaz inş. yaparsana org. kornaya devam :)

106 GTI da yer seçeneği cok yok malesef mecburen sis farının arkasına monte ediyoruz bütün suyu çamuru alıyor ordan sesi kayıyor sonra çalmaz oluyor :) Arabada küçük olunca kornasız olmuyor...

İnş sizinki sorunsuz olur cok heves edip ağız tadıyla kullanamadım su kornayı ona üzülüyorum :)

-------------

PA GTI

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:37
bnmde 206 gti koycak yer bulamdım sizinkide mi sis farının arkasındaydı :) bnm sağ sis farının tam arkasında altında plastik davlumbaz var kuytuda kalıyor :)

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 00:55
Valla ben sol sis farının arkasına tampon cıtasının oraya kadar cıkarttım davlumbazın içinden neredeyse farın hemen altına geliyordu ama yinede su alıyordu :)

Orjinal kornaya dönmeden rahat yok bana inşallah sizinki sorunsuz olur elinize sağlık :)

-------------

PA GTI

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 01:16
eline saglık kardesım :) guzel olmus

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 11:53
sağol sesini dinlemek isteyen arkadaş vardı http://www.stebel.it/stebel2009/products.asp?IDserie=6&uso=1&tipologia=auto" rel="nofollow - http://www.stebel.it/stebel2009/products.asp?IDserie=6&uso=1&tipologia=auto
sanırım bendeki modeli bu

Mesajı Yazan: kabus
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 13:08
bu uygulamayı sırf Muayene için yapacaksan kendini hiç yorma direk bağla gitsin Ferrari korna için Muayenede bir sorun çıkmaz emin ol ama şu apaçi kornaları olsa mesela fala fala fili filiEmbarrassedtip havalı korna olsa muayenede sorun olabiliridi

-------------
2003 PEUGEOT 307 1.4 XR HDİ BEYAZ

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 13:27
Orjinalini yazan: kabus kabus Yazdı:

bu uygulamayı sırf Muayene için yapacaksan kendini hiç yorma direk bağla gitsin Ferrari korna için Muayenede bir sorun çıkmaz emin ol ama şu apaçi kornaları olsa mesela fala fala fili filiEmbarrassedtip havalı korna olsa muayenede sorun olabiliridi
direk bağladım kornayı ama su alıp bozulduğunu düşünürsek sadece org. soketini takarak yola devam yeni korna alıncada soketi çıkartıcam tekrar :) tak ve kullan oldu yani

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 14:38
pıyasadakı 15-20 lıralık ferrarı kornalar bıraz fazla caldıgınız zaman ısınıp yanıyor dıye duymustum. sızler ne dersınız???

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 15:02
2 yıl garantisi var :D
hatta ben yaktım içini açtım geri takerken içinden bi kaç parçada kırıldı yolladım yenisi geldi :)

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 15:51
anlasılan saglammıs yanı :)) satıs sonrası hızmetlerı yanı :DD

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 16:42
no pro cecoli kardeş :) gözün kapalı al :)

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 19:25
çevreyi ve insanları çok rahatsız eden bi korna....

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 20:09
60 Euro ya aldigim korna bosch değil Hella idi ;) ve 2003 senesinde idi. simdi 89 lira sanirim.

-------------
206 van hard style

Mesajı Yazan: karayel1984
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 14:22
konu açılmışken bir şey sormak istiyorum 206 kullanıcılarına. benim 206 da kornayı çalmam için baya bi baskı uygulamam gerekiyor direksiyona hani o tofaşlardaki gibi ça ça çat die basardık öyle bi olay yok bayağı sert kornanın olduğu kısım herkeste böylemidir bu acaba

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 15:01
Orjinalini yazan: karayel1984 karayel1984 Yazdı:

konu açılmışken bir şey sormak istiyorum 206 kullanıcılarına. benim 206 da kornayı çalmam için baya bi baskı uygulamam gerekiyor direksiyona hani o tofaşlardaki gibi ça ça çat die basardık öyle bi olay yok bayağı sert kornanın olduğu kısım herkeste böylemidir bu acaba

Ayni olay benim 307'mde de var. Korna pek kullanmadigim icin cok onemsemiyorum ama sanirim olay suradan kaynaklaniyor. Detayli bir anlatim su sitede var http://www.glodark.com/peugeot-307-horn.htm" rel="nofollow - http://www.glodark.com/peugeot-307-horn.htm

Mesajı Yazan: karayel1984
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 15:36
güzel anlatmış ama baya uzun iş.aslında bende ferrari üşünüyorum ama sırf bu yüzden erteliyırum tigerland arkadşın dediği gibi ayrı bi buton fikri var aklımda ama olurmu bilmiyorum

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 16:25
hocam benim aracı aldığım vatandaş Bosch marka Ferrari kornayla muayeneden geçememiş, gitmiş orjinalini takıp geçirmiş, ağır kusur olarak da korna: ses gücü bozuk yazıyordu muayene raporunda. Aklınızda olsun, ferrari kornayla muayeneden geçen de var geçemeyen de

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 16:38
evet bende duydum birkaç kişiden bu sebepten resimde gördüğünüz gibi org. socket sadece izole bant ile bantlı muayeneye giderken sadece soketi takıcam ferrarininde + kutup çıkartıcam hemen aracın altına eğilip :) butonda olabilirdi ama uğraşmak istemedm buton yerine altına eğilcem birazcık Gülme

Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 16:54
Beyler ıkı haftao nce bende aracıma ferrarı korna taktırdım ama bırde dıreksıonun altına anahtar yaptırdım :D ıstedıgım zaman ferrarı ıstedıgım zaman normal kornayı kullanıyorum hıc sıkıntı olmuyor :DDD bır kac led dosemeyle beraber toplam ıscılıge 50 tl verdım kornayı da 30 tl ye almıstım ve cok ta memnunum :DDD 

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 20:46
ben stebel marka aldım 50 tl ye 139 db. sesi var,ilk önce normal bağladım aracın kendi rölesini kullanıp, daha sonra kendi rölesini taktım inanılmaz bir ses farkı oldu :) ama çokta fazla dikkat çekmemek için aracın orijinal rölesi ile kullanıyorum diğer türlü çok sesi çıkıyor :) ama Ankara da çok espirisi kalmadı artık bir çok araçta var daha değişik güzel bir şey bulmak lazım.

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 21:09
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

ben stebel marka aldım 50 tl ye 139 db. sesi var,ilk önce normal bağladım aracın kendi rölesini kullanıp, daha sonra kendi rölesini taktım inanılmaz bir ses farkı oldu :) ama çokta fazla dikkat çekmemek için aracın orijinal rölesi ile kullanıyorum diğer türlü çok sesi çıkıyor :) ama Ankara da çok espirisi kalmadı artık bir çok araçta var daha değişik güzel bir şey bulmak lazım.
ben röle kullanmadım direk bağladım röle takınca ses neden değişiyor :)

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2011 Saat 22:09
stebel marka aldım ben bunar rölesiz çalmıyor, dediğim gibi aracın kendi kornası içinde üzerinde röle mevcuttu oradan direk bağladım ama sanırım kendi rölesi biraz daha fazla akım çekiyor onun için sesi daha çok  çıkıyor.diğer markalar hakkında bir bilgim yok,aracınızdaki sitem nasıl çalışıyor onuda bilmiyorum ama ben gücü direk aküden alıp kendi rölesini bağlayıp sadece tetikleyici bağladığımda ses daha güçlü çıktı.ama polisler duysa çeviriyor ankara da,onun için bende kendi orjinal devresinde çalıştığını görüne oradan devam ettim zaten öyle bir yer koymuşlar ki canım çıktı takana kadar.altta sis farının arkasında 308 de ben kendi kornasınıda çıkardım onun yerine monte ettim.

Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 11:14
buton koy bencede muaynede ben sorun yaşadım ferrari kornada sen yaşama derim yok yere gittim korna aldım atalarımız boşa dememiş sakla samanı gelir zamanıSırıtma

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesajı Yazan: By.Professional
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 01:19
Öcelikle iyi forumlar :) Ufak bi sıkıntım var BOSCH marka F1 Korna aldım ama içinden röle çıkmadı sadece vidaları var bu röle hepsinde oluyor mu kafam iyice karıştı bi yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim :)

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 11:32
Bilen birileri yokmu acaba bi yardımcı olun.

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 11:40
Orjinalini yazan: By.Professional By.Professional Yazdı:

Bilen birileri yokmu acaba bi yardımcı olun.

röle içinden çıkmadıysa herhangi bir oto elektrikçisinden korna rölesi alabilirsin. sorunsuz bi şekilde uyum sağlar. fark yaratmaz.Wink

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 12:12
Teşekkür ederim çok çok sağol :)

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 13:54
Bende taktım ferrari korna ama aldıgım korna made ın ıtaly yani ıtal ferrari kornası krom kaplama rolede ıcınde cıktı takdık super oldu ama muthıs akım cekıyor role şart yoksa sogorta tablasını elınıze alırsınız.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2012 Saat 13:55
Bu arada kornaya 75 tl verdımLOL

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat