Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lastik Tamir Edici Spreyler

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12982
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 18:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Lastik Tamir Edici Spreyler
Mesajı Yazan: bestfear
Konu: Lastik Tamir Edici Spreyler
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 22:17
Arkadaşlar slm ... Piyasada satılan lastik tamir edici spreyler nasıl ... Kullanıp kullanmama konusunda kararsızım... kafama takılan bir kaç soru var.

* Diyelim bu spreyi kullandık işe yaradı içindeki madde deliği kapadı lastiği şişirdi. Peki lastikçi lastiği söktüğü zaman içindeki madde hava ile temas edip sertleşmez mi? Bundan lastik zarar görmez mi?

*Birde bu ürünü kulanırken aracı krikoyla kaldırmaya gerek var mı? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 22:27
bende de var ama daha kullanılıcak bi durum olmadı bende merak ediyorum lastiğin içini kaplayıp zarar verir mi krikoya gerek yoktur herhalde

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 23:30
ben kullandim hic krikoya falanda vurmadik lastigi en yakin lastikciye gidecek kadar sisiriyor kucuk delikleri tikiyor icersindeki kopuk sabun gibi bisey zaten bi zarari olmuyor
lastigi sokmeye gerek kalmadan hava ile temasa geciyor en yakin lastikcide hava basmak gerekiyor cunku pek fazla sisirmiyor ancak enyakin petrole gidecek kadar sisiriyor

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2011 Saat 00:15
Bir defa kullandım.
Köpük benzeri bir şey. Arkadaşların da dediği gibi küçük delikleri kapatıyor. Lastiği de  bir miktar şişiriyor ve bu sizi en yakın lastikçiye kadar idare ediyor. Bence mükemmel bir ürün.
Açıkçası lastiğe zarar verir mi bilmiyorum. Lastiğin içinde sıvı halde duruyor söktürmüştüm. Korkum bali benzeri bir maddeye dönüşmesi idi ancak katılaşmamış sıvı şekilde duruyordu. Bir bezle güzelce kuruladık sorun kalmadı hatta balansa baktık bozmuş mu diye herhangi bir bozulma yoktu. Ancak lastiğin yapısına zarar verir mi? Bilmiyorum sonuçta kimyasal bir madde ancak yolda kalmama adına güzel bir şey. Bagajdan eksik etmediğim bir şey.

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2011 Saat 03:35
idare işi anlaşılan

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2011 Saat 08:22
aslında bagajda yedekte dursa fena olmayacak gibi gözüküyor.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: gogly35
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 13:17
Son günlerde bu spreyleri araştırıyorum bende , aracımda lpg simit tank olduğu için stepneyi taşıyamıyorum mecburen, böyle bir durumda spreyi tercih etmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan tek soru lastiğin tekrar kullanımını engelleyen bir durum yaratıp yaratmadığı..

-------------
308 VTI // 2009

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:00
Ben lastikçiye sordum öyle bişey yok dedi ama ne kadar doğru bir cevap bilmiyorum, bu yaz tatile çıkarken bende bu spreye, çakmaklıktan çalışan kompresore ve yeni lastiklerin yol yardımına güvenip stepnesiz çıktım, çok şükür sıkıntısız geldim ve şehir içinde de stepnesiz geziyorum.

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:22
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Ben lastikçiye sordum öyle bişey yok dedi ama ne kadar doğru bir cevap bilmiyorum, bu yaz tatile çıkarken bende bu spreye, çakmaklıktan çalışan kompresore ve yeni lastiklerin yol yardımına güvenip stepnesiz çıktım, çok şükür sıkıntısız geldim ve şehir içinde de stepnesiz geziyorum.

Sen şimdi bunu yazdın sabaha lastigin inmiş görürsün hatırlarsan yaşamıştık aynısını :)))

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:24
Bende öyle stepneyi , tüm araç gereci evde bıraktım, açıkcası insan tedirgin oluyor yolda kalmaktan..

-------------
308 VTI // 2009

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:43
4 ay önce bir lastiğe 1 ay önce bir diğer lastiğe kullandık. Dayım biraz sert kullanır saolsun.

Geçen gün kışlık lastik için söktürdük herhangi bir sıkıntı yok. Lastikler sorunsuz ama jantlart ölmüştü :D Kaldırıma nasıl çıktıysa jatn dümdüz olmuş ama madde nasıl bir madde ise onu bil kapatmış.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:44
Evet Burak yaşamıştık ama yine stepne lazım olmamıştı :) Ben bu yaz stepnesiz 3.600 km yol gittim ama eve gelir gelmez derin bir oh çektim. Gece yarısı dağları aştık yolda kalma düşüncesi insanı tedirgin ediyor.

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:45
Tamam karar verdim alıyorum bende :)

-------------
308 VTI // 2009

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:52
Orjinalini yazan: gogly35 gogly35 Yazdı:

Tamam karar verdim alıyorum bende :)

Bitane de çakmaklıkla çalışan kompresör al benim bir kere bir günümü kurtardı, sabah kalktım işe gidicem lastik yere oturmuş hemen çıkarıp şişirdim lastikçiye kadar çok rahat götürdü.

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:54
Haklısın onu da bulundurmak lazım, stepneyi de satarız artık nasılsa kullanılmıyor :)

-------------
308 VTI // 2009

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 22:57
Ben bodruma attım duruyor ihtiyaç halinde konu komşu getirir belki diye binanın ortak kullanım alanında :)

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2013 Saat 23:27
Kİpalarda yeni çıkan carpex 400ml 8.90tl idi. Piyasadaki en iyi fiyat. Her araca 1er tane aldım

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net