Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Roland Garros jant tavsiyesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Jant Lastik Seçimi
Forum Tanımlaması: modifiyeli peugeotlar icin jant lastik şikayet ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12862
Tarih: 12 Eylül 2025 Saat 10:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Roland Garros jant tavsiyesi
Mesajı Yazan: manyaq_motorcu
Konu: 206 Roland Garros jant tavsiyesi
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 01:03

Arkadaşlar 206 Roland 1.6 16V aracıma jant takmaya karar verdim. 16" aracımın gücünden kısacağı için ve ben bu güçten hiç ödün vermek istemediğimden 15" jant almaya karar verdim. bayağı araştırdım ama karar veremedim jant konusunda. Cms'nin bi modelini beğendim cms560 diye sizce yakışır mı Roland'a?? Varsa 15" tavsiyelerinize açığım Gülme

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 10:14

1.6 16V motor 16" ı takınca kesılmez. cunku motor kasanın agırlıgına gore gayet yeterlı bır motor. zaten orjınal roland garroslarda veya cc lerde 16" jant var. arastırırsan gorebılırsın. 16" ınce cok kollu jantlar...  

o acıdan bence 16" dusunebılırsın. 307 nın 16" 5 kol jantlarıda 206ya guzel oluyor. ama malıyet ve konfor oranını dusunursen 15" daha uygun bır tercıh oluyor...

bu durumdada 15" ruzgar gulu jantı dusunebılırsın...

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 10:55
cecoliye katılıyorum senin motoruna ağır gelmez ama 15 düşünüyosan iki  seçenek ya ccdeki rüzgar gülü yada 206 gtiın üstündeki gti jantı güzel olur

Mesajı Yazan: the_beKKo
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 11:58
Cc rüzgar gülü derim yoksa 17 inc rc jantı çok yakısıyor :)

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 13:16
cc rüzgar gülü jant bulmak hazine bulmak gibi bişey :) gti jantını da pek sevmiyorum ama 307'nin 5 kollu jantını çok seviyorum tabi bulmak mesele :) 16" takmak hem jant hem lastik açısından daha maliyetli ve aracım için az da olsa güç kaybı demektir ki ben güç kaybını hiç istemiyorum çünkü performansını çok seviyorum aracımın. 15" ideal diye düşnüyorum yanılıyor muyum acaba ??

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 19:27
eğer CMS almaya kararlı isen CMS Pomona diye bi jant modeli var. kesinlikle bakmanı tavsiye ederim.

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 19:39
cms 560 modelini sipariş ettim arkadaşlar. 195/55/15 ölçülerinde briedgesotone  potenza veya turanza, michelin pilot exalto modelleri arasında seçim yapacam. Potenza 4 adet 900 lira, michelin pilot exalto 1000 lira. Hangisi tavsiye edersiniz?? Bozuk yollara michelin tavsiye etmiyor kimse bunun doğruluk payı nedir ??

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 19:55
16 takabilirsin, cok yormaz bence arabayı..

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 20:17
kormetal tak kardesım :) km445 modeli

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 22:10
jant seçildi ve sipariş verildi arkadaşlar. Lastik konusundaki soruma ne diyorsunuz ??

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 22:13
Michelin Pilot gayet iyi bir lastik. Bridgestone'lara göre yumuşaktır, araç içi konforu arttırır, fren mesafesi iyidir, performansı muadillerine göre üstündür.

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 22:54

Michelin bayisi bu ebatlardaki lastiklerle sorun yaşarsın dedi. ARaştırdığım kadarıyla da bozuk yol şartlarında michelin yumuşak olduğu için çok çabuk balon yapar diyorlar. Herkes bozuk yol şartlarında bridgestone tercih et diyor kararsız kaldım

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 23:49
307'de 35bin km'dir Michelin Pilot Primacy kullanıyoruz, gayet iyi, hiç bir problem çıkarmadı. Bayiler insanın kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Muhtemelen ellerinde o modelden yoktur. İnternetten araştırıp karar vermek en mantıklısı.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 00:09
Bayi istersem getirebileceğini ama kötü yol koşullarında 195/55/15 ebatındaki pilot exalto'yla sorun yaşarsın balon yapar lastiğin dedi. Sadece o bayi değil herkes michelin kötü yola gelmez diyor. Bridgestone potenza adrenalin almayı düşünüyorum sizce iyi bi tercih olur mu ??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net