Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Trafik polisi cam filmi ve 140 tl lik ceza

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12835
Tarih: 11 Haziran 2025 Saat 21:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Trafik polisi cam filmi ve 140 tl lik ceza
Mesajı Yazan: kitay
Konu: Trafik polisi cam filmi ve 140 tl lik ceza
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 00:52
selam arkadaşlar akşam 19:00 saatlerinde cam filmi yüzünden  istinye parkın önünde polislerin çevirmesi üzere cam filminden 140 tl ceza yedim ceza öyle bir  dokunduki inanın çok moralim bozuldu 140 tl ceza +20 ceza puanı çevirme esnasında sislerimde acıktı adam ilk başta 260lira kesiyordu zor ikna ettim ve tutanagın üzerine cam filmi nedeniyle 7 gün süre verildi yazdı filmlerimi söküp bu derten kurtulmak istiyorum

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 00:57
Büyük Talihsizlik Geçmiş Olsun...
Arkadaşlar Aldığım Duyumlara Göre Trafike Gereken Hassasiyet Verilmediğinden Dolayı Bu Aralar Trafik Polislerine Fazla Takılmayın
Hemen Hemen Her sabah İstanbul - Millet Caddesinde trafik çevirmesi Yapılyor...
şöyle dikkatimi çeken olayda genelde Modifye yatkın araçlar çeviriliyor.
Bu aralar herkes önlemini alsın diyorum

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 01:03
Ayar oluyorum cam filmine cezaya. geçen gün evdeki kapının camını kırdım, üzeri bir çeşit filmli olduğu için zerre düşmedi yere. sanki kağıttan topmuş gibi aldım attım çöpe. ya hayatı böyle kolaylaştıran böyle güzelleştiren bir aksesuarı neden yasak ederler!!!

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 01:06
ya madem yasak üretiminide yasaklasınlarda hepten kurtulak
bu arada geçmiş olsun

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 01:45
tskler sökücem ama nasıl sökülceği konusunda fikri olan varnı acaba

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 01:55
geçenlerde arkacamlara denemek için kendi yaptığım filmleri söktüm
kenarları iyi olmamıştı ama 2 ay falan kaldı üzerinde
sökerken lekeler kaldı  kolonya ile hemen çıktı
tiner yada alkol  veya kolonya işini görebilir

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 01:56
geçmiş olsun

-------------
Peugeot 1998 106 1.4 XR
Gökay ÜNAN
Küçükyalı / İSTANBUL
0536 298 53 70
Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN
[o.o]
/)__)
-"--"-

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 02:00
geçmiş olsun kardeşim nedir bu polislerden çektiğimiz valla yaa bendede  filimvar korkmaya başladım artık  valla ya

Mesajı Yazan: higungor
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 02:07
arabayı aldığımda film vardı ruhsatı çıkarmak için trafiğe gittim polis yuh bide buraya gelip önümde duruyosun bu cam filmiyle dedi bende arabayı yeni aldım sökeceğim dedim 1 hafta sonrada söktüm. Bendekiler rahatsız edici derecede siyahtı ama hava karardımı ben bile birşey görmüyordum.

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 02:25
nasıl söktün?

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 06:55
Valla 140 lira guzel para. Ben olsam hic cam filmi isine bulasmazdim.

Cam filmini sokmek mesakkatli bir is. Zira bu is cam filminin ne kadar suredir camda olduguna da baglidir. Cok uzun sure kalan filmler cama isliyor ve cikarilmasi pek mumkun olmuyor.

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 08:48
geçmiş olsun.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 10:01
Puglar zaten polis gözünde mimli arabalar birde filmin varsa adamlar affetmiyor geçmiş olsun nedeyim

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 10:38
ben şu orjinal 206 perdelerinden alacagım.film gibi duruyor ve sıkıntısıda yok.
filme baştan beri karşıyım.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: formulaone
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 10:44
merhabalar arkadaslarım bu cezaya sasırdım dogrusu cam fılmı kanun tasl*gına gore suan yasak degıl hangı kanuna gore trafık polısı gelıp ceza kesıyor bunuda anlamıs degılım tuv muane servıslerınde fılımlı gıden aracların hepsı buyuk bır kusuru yoksa hafıf kusurlu olarak gecmektedır bu ceza cok garıbıme gıttı acıkcası benım aracımdada cam fılmı var on cam harıc 2 numara acık sıyah ve arabam tam bır ılgı odagı halınde ve hıc daha trafık polıslerı durdurmadı benı daha bu yuzden ceza yemedım ve haldır haldırda gezıyorum bence trafık polısı once sısten takmıs bu arkadasımıza sonrada bır bahane bulup yazmıs cezayı sevgılerımle

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 10:54
Orjinalini yazan: formulaone formulaone Yazdı:

merhabalar arkadaslarım bu cezaya sasırdım dogrusu cam fılmı kanun tasl*gına gore suan yasak degıl hangı kanuna gore trafık polısı gelıp ceza kesıyor bunuda anlamıs degılım tuv muane servıslerınde fılımlı gıden aracların hepsı buyuk bır kusuru yoksa hafıf kusurlu olarak gecmektedır bu ceza cok garıbıme gıttı acıkcası benım aracımdada cam fılmı var on cam harıc 2 numara acık sıyah ve arabam tam bır ılgı odagı halınde ve hıc daha trafık polıslerı durdurmadı benı daha bu yuzden ceza yemedım ve haldır haldırda gezıyorum bence trafık polısı once sısten takmıs bu arkadasımıza sonrada bır bahane bulup yazmıs cezayı sevgılerımle

2918 sayılı trafik kanununun 63. maddesinin son fıkrası;
"
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. "
"(b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir."

Data detayli: http://www.bilecik.pol.tr/haberoku.asp?id=367 - http://www.bilecik.pol.tr/haberoku.asp?id=367

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 11:24
yaklasık 1.5 yıldır arabanın üzerinde filmler vardı   bu süre içerisinde 4  yada 5 kere çevirmeye girdim  hiç bir problem olmamıstı bende  anlamadım inan dün akşam uykularım kaçtı paradan degil sinirden 

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 11:27
% 30 a kadar içerisinin görünmesi gerekir yani gündüz kafa golge gıbı bellı olacak sekılde :) gecelerı malum zaten gorunmez bunu trafık polısi kendısı soyledı ona göre cekın fılmınızı %30 gorunuyorsa ıtıraz edıp cezayı ıptal ettırebılıyormussunuz  bu arada geçmiş olsun bazen canları sıkılınca boyle cezalar kesebılıyorlar :/

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: Çetinler
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 11:38
geçmiş olsun ceza yemek hiç yere para ödemek gerçekten çok kötü.
benim arabamdada cam filmi vardı trafik polisi beni durdurdu ya filmleri sökersin yada ceza yazarım dedi,ben kaytarmak için nasıl söküldüğünü bilmediğimi söyledim o önce anahtarla camın enüst kısmından çizdi yani filmi yırttı sonrada o yırtık parçadan tutarak çekti ve gerisini sen sonra sökersin dedi,yani film böyle camda parça parça kaldı.ben bikaçgün sonra bir elime camsil aldım bir elimede maket bıçağının sadece bıçağını aldım camsille iyice ıslatıp maket bıçağıylada böyle sanki camı sakal traşı yapıyormuş gibi çizmeden filmi çıkardım,çok kolay çıktı hiç zorlanmadım.aynı şekilde yaparsan önce açık kısımlarından yada filmin camdaki enüst kısmından iyice ıslatırsan sakal tıraşı gibi maket bıçağını kullanırsan sende hiç zorlanmazsın.aman ha dikkat maket bıçağını mekanizmasından çıkarıp sadece bıçağını kullanacaksın.kolay gelsin.

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Mesajı Yazan: Çetinler
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 11:46
tiner ve alkol gibi kimyasal maddelerin çözücü özelliği vardır bu sebepten dolayı kesinlikle ve kesinlikle camlara sürülmez,eğer sürersen camın parlaklığını alır matlaşır ve birdaha o camı kullanamazsın.benden söylemesi sadece camsil kullanmalısın. 

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Mesajı Yazan: slnysf
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 13:07
geçmiş olsun kardeşim.. bende geçen hafta istanbul ankara yolunda arabada zincir bulundurmamadan dolayı ceza yedim.. baktım 66 lira.. bana bide camında film var ondanda yazalım dedi.. yapma komerim dedim öğrenciyim ökücem felan.. neyse ondan kurtuldum 66yı yazdı. bide bana 15 gün içinde ödersen 49 ödeyeceksin hadi yine iyisin diyo ya dalga geçer gibi:) neye Allah tan filmlerden kurtuldum.. bu arada aksesuarcılarda 5tlye söktürebilirsin filmleri..

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 13:42
birazdan uygulamaya başlayacagım  sökücem   cezayı erken ödersen %25 indirim var internetten ödemeye çalısıyorum ceza gözükmüyor

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 16:58
Geçmiş olsun
Filmin(açık tonda) kimseye zararırının olduğunu düşünmüyorum.Ancak sisleri yakıp gezenler hakkında karşıdakinin ne düşündüğünü herkes tahmin eder.ha uzunu yakmış ha sisi.karşımdan sisi yakıp gelene sellöktör yapar gibi bende sis yakıyorum anlasın nasıl birşeymiş bu diye.sis yokken sis yakılması da ne demek.
asıl mevzuya gelelim, bende geçende hem asayiş hem de trafik kontrolüne takıldım.benim ki biraz da açık tonda olduğundan trafik kontrolünde fark etmediler.bir gün sonra asayiş kontrolde memur farketti kaç numara bu dedi en incesinden dedim içi gözükmüyor sanki dedi koltuk rengindendir deyince üstelemedi

Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 17:58
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.UMARIM BENİM VE DİGER ARKADASLARIN BASINA GELMEZ.SENIN CAM FILMI KAC NUMARAYDI?

-------------
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET

Mesajı Yazan: ceronimo1978
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 18:52
hocam cok gecmis olsun. sanırım herkes sokecek boyle giderse filmlerini

Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 19:17
SADECE FİLM VARSA PROBLEM YOK AMA EKSOZ FİLTRE YADA TRAFİKTE İLGİ ÇEKECEK BİR HAREKET YAPARSAN MALESEF SNUŞ BU OLUYOR. YILLARDIR FİLM VAR ARAÇLARMDA AMA Hİ.Ç CEZA YEMEDİM. TABİ BENDEKİLER 1 NUMARA FİLM ONUNDA ETKİİ VARDIR MUHAKKAK.

Mesajı Yazan: Alparslan
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 21:13
en uygunu 2 numara bence polislerde birşey demiyorr

-------------
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :)

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 21:20
benim arabanında camları filmli, sökmeye kıyamıyorum umarım başımıza bir sıkıntı gelmez..

Mesajı Yazan: line03
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 21:26
Geçmiş olsun. Şimdi birde bunun muayenesi var. 140 tl ceza + flimleri söktürme parası, muayenede ufak tefek şeyler çıkarsa onlarla uğraşması, git gel sıkıntısı işin zor.
flim yaptıracaksanız en iyisi 1 numara gerisi yalan o bile ters bir ekibe gelirse cezaya sebep olabilir.

-------------
peugeot 206+ envy 2011

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 21:56
arkadaslar kolay bir şekılde filmleri söktüm yaklasık 1saatimialdı  camsıl+ufak falçata ucu ve bez aracımın üzerindeki filmler 2 numaraydı aracım 206 hdı eksoz kitide yoktu ayrıca muayeneye gidiceksin diyede bir şey söylemedi  filmli camlara alışmısın aracım bir tuhaf geldi

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 22:11
Orjinalini yazan: kitay kitay Yazdı:

selam arkadaşlar akşam 19:00 saatlerinde cam filmi yüzünden  istinye parkın önünde polislerin çevirmesi üzere cam filminden 140 tl ceza yedim ceza öyle bir  dokunduki inanın çok moralim bozuldu 140 tl ceza +20 ceza puanı çevirme esnasında sislerimde acıktı adam ilk başta 260lira kesiyordu zor ikna ettim ve tutanagın üzerine cam filmi nedeniyle 7 gün süre verildi yazdı filmlerimi söküp bu derten kurtulmak istiyorum

Kesinlikle muayene var. Arkadaşımızı lütfen yanıltmayın 7 gün süre verilmiş flimler söküldükden sonra muayeneye gidip kontrol yaptıracak. sonrasında birde gayrettepe ye gideceksiniz. İnşallah araba başka eksikler yoktur.  Arkadaşım gitti birsürü eksik çıkardılar yok lastik yok sinyal :) birde onlar ile uğraştı. 

-------------
peugeot 206+ envy 2011

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 22:47
Orjinalini yazan: Alparslan Alparslan Yazdı:

en uygunu 2 numara bence polislerde birşey demiyorr

benimde şahsen 2 numara şimdiye kadar film için kimse bişey demedi
şeytan kulağına kurşun.

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 22:58
Aman nazar değmesin o zaman. Senin ön camlarda 2 numaramı Benim arkadaş 2 numara ile 130 lira ve + muayene ceza yedi.  

-------------
peugeot 206+ envy 2011

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 23:07
ön camlarda film yok

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 23:14
ön camlarda flim yoksa polis ler uğraşmazlar. 

-------------
peugeot 206+ envy 2011

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 23:17
aslında istemiyorum değil abi
cumartesi fiyat aldım adam komple cam fiyatı verdi bana
bende vazgeçtim
sadece ön cama 50 lira istedi
normalde 4 cama bu fiyata yapıyorlar

Mesajı Yazan: higungor
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 00:23
Orjinalini yazan: kitay kitay Yazdı:

nasıl söktün?

Sıcak su + bulaşık süngeri ile çıkardım çok sorun yaşamadım sökerken ama sıcak su dediğim kaynar gibi yani çok sıcak

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 04:05
eger 50 liralık ne oldugu belli olmayan taiwan, cin mali gibi filmler varsa, onlar cok kolay cıkıyor ama llumar gibi dünyanın en kaliteli filmlerinden birini sökmek gercekten cok zor, filmi cektim geldi tek parca halinde, vay be dedim ne kolaymıs tek parca geldi dedim, taaaaki camın üzerinde kalan yapıskanları gorunceye kadar arkadasla beraber tiner, cam sil aksama kadar yardırdık camlarda, ne illetmis sökme işi anlatamam (bu arada cok kez cam filmi taktırıp, herhangi bi sebepten söktürmek zorunda kaldıgım icin her markayı, ucuzunu, pahalısını hepsini ögrendik zamanla)

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 09:50
takmıs olan kullanmaya devam edebılırde takmayı dusunupte daha takmamıs olanlara "bod perde" yı sıddetle tavsıye ederım... cam fılmını sokmesı takması sıkıntılı. arka camdakı rezıstansları bozabılıyor. hıc boyle rısklere gırmeyın... takın perdenızı ıstedıgınız anda da cıkıyor.

http://www.otoperde.com/tr/ - http://www.otoperde.com/tr/

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 10:48
geçen sene bndede film vardı sonra sorun yaşarım diye söktürdüm, önce kendim denedim olmadı, camcıya gittim 40 lira verdim ama 1 saatten fazla uğraştı...çok zor çıktı..şimdi çok memnunum filmsiz daha güzel bence....

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 10:50
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

takmıs olan kullanmaya devam edebılırde takmayı dusunupte daha takmamıs olanlara "bod perde" yı sıddetle tavsıye ederım... cam fılmını sokmesı takması sıkıntılı. arka camdakı rezıstansları bozabılıyor. hıc boyle rısklere gırmeyın... takın perdenızı ıstedıgınız anda da cıkıyor.

http://www.otoperde.com/tr/ - http://www.otoperde.com/tr/

bunun 106 için olanı yok galiba :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net