Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Bagaj Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12796
Tarih: 13 Haziran 2025 Saat 02:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Bagaj Problemi
Mesajı Yazan: cermiki
Konu: 307 Bagaj Problemi
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 12:40
Tüm arkadaşlara iyi günler. 307'min bagajını bugün açamadım tutukluk yaptı. Kapıları kilitledim açtım ama bir türlü açamadım. 10 dk lık uğraş sonucu açıldı.  Ama daha sonrasında da gene tutukluk yapmaya devam ediyor. Havalar soğukta değil. Sorunun neden kaynaklandığını bilen veya daha öncesinde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı. Ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 13:20
benimde sağ kapı açılmıyodu bi ara bi sprey sktılar açıldı..içeriye tanzikli suyla yıkandğı zaman su kaçabilyomuş o da zamanla pas yapıyomuş..yetkili servis kilit yandı değşcek dedi özele gttim 3-5 liralık bi sprey sktı allaha şukur o gün bu gün sorun yok..sizde bı deneyim adını hatırlamıyorum ama spreyin..

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 13:59
Umarım işe yarar. Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 13:59
Orjinalini yazan: cermiki cermiki Yazdı:

Tüm arkadaşlara iyi günler. 307'min bagajını bugün açamadım tutukluk yaptı. Kapıları kilitledim açtım ama bir türlü açamadım. 10 dk lık uğraş sonucu açıldı.  Ama daha sonrasında da gene tutukluk yapmaya devam ediyor. Havalar soğukta değil. Sorunun neden kaynaklandığını bilen veya daha öncesinde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı. Ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Eger hic acilmiyorsa ve mekanik bir problem varsa once onu cozmeniz gerek. Ama eger bir acilip bir acilmiyorsa alin bir WD-40 ve bolca uygulayin.

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 14:58
içindeki mili kırılmıştır yazın benimde başıma geldi açılıncada kapanmıyordu/ bi ihtimal içi çamur ve toz dolmuşda olabilir wd 40 sıkın düzelmezse herhangi bir tamirci yapabilir

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 16:04
Sağolun arkadaşlar önerilerinizi en kısa sürede deneyeceğim. Hiç açılmıyor diye birşey olmadı. Arada bir tutukluk yapıyor.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 16:20
Tutukluk yaptıgında aracın tum kapılarını içten kıtleyen bır dugme var torpıdo uzeırnde ıcerden ona bas kıtle ve tekrar bas aç o sekılde bı dene 

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 16:37

önce güzel bir temizlemeli wd 40 sürülmeli sonra değişim yada tamir bence

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 22:15

Söylediğinizi de denedim gene fayda etmedi. Yarın wd-40 olayını deneyeceğim. Olmazsa servis yolu gözükecek galiba

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 22:16
wd40 işe yarıyor bu durumlarda, benim de arka kapıların zor açılması sorununu çözdü bolca sprey..

Bir de bagaj kilidi bende tutuklukyapıyor, kapandığında tekrar açılıyor tık edip atıyordu kapandığı an. Çözümünü deneme yanılmayla buldum.

Düğmeye hafifçe dokunup bagajı tutacaktan kaldırırsan problem yok, eğer düğmeye basıp yine düğmeden kaldırırsan tutukluk yapıyor. Bu sorun çok kişinin başına geliyor benim bildiğim, deneyin belki çözüm olur size de.

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 00:27
WD-40

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: kabusizmit
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 00:49
Bende arabayı ilk aldığımda bagaj kapağı zor kapanıyordu 8-10 sefer vurmam gerekiyodu.Sonra havalar ısındı yaz geldi arıza ortadan kalktı :) 

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 18:01
benim 307 de de aynı problem var kış geldikten sonra zor kapanıyor acaba havalar ısınınca geçermi bu problem.

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 22:46
benim bagaj kapağı da aynı kardeş. ama o kadar süre beklemiyorum. bgaj açma koluna üstten bastırınca açılıyor. tabi bu kalıcı çözüm değil. arkadaşların dedikleri gibi yapmalı bence wd- 40 ı denemeli

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 00:13
Hamd olsun bu dediğiniz bende yok. usulca itiyorum, paşa paşa oturuyor yerine. ne ses, ne itiraz :) aman maşallah maşallah, darısı başınıza

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 14:39
BENİMKİNİN AÇILMASINDA Bİ PROBLEM YOK İŞ KAPATMAYA GELİNCE BİR KAÇ KERE BAĞAJ KAPAĞINI VURDUKTAN SONRA KAPANIYO KIŞ GELDİ GELELİ BÖYLE AMA BAZENDE İLK VURUŞUMDA KAPANIYO

Mesajı Yazan: lamblia
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 15:24
benim bagaj kapağını kapatınca tık edip tekrar açılıyordu.birkaç kez denemek zorunda kalıyordum. bazen de tek seferde kapanıyordu.en sonunda bagaj kapağı hiç açılmaz oldu.içeriden kilidin içerisine tel sokup açmak zorunda kaldım.sonra açma kolunu söktüm.içindeki çıtçıt düğme bozulmuştu.açma işlemini bu düğme elektriksel olarak sağlıyor.düğme bozulunca devreyi tamamlayamadığından kilit açılmıyor. nasıl mı yaptım? servise götürmedim. başka biryerden bulduğum eski bir radyodan çıkardığım çıtçıt düğmeyi kilide uyarladım.uydurmak için biraz kesme, eğeleme ve lehimleme yaptım.en sonunda oldu.şimdi nazar değmesin saat gibi çalışıyor.tek tıkta açılıyor.kapanınca tekrar açılmıyor.

-------------
2003 peugeot 307 xt tiptronik teleflex gfi lpg

Mesajı Yazan: maslakpeugeot
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 15:33
slm bu problem için bir arkadaşım  var oo bu işte usta sanırım telefonuınu verim görüş istersen 05363348292  ender:F

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2011 Saat 18:05
arkadaşlar bendeki bu problemi hallettim ustaya götürdüm kilidi söktü ve buradaki elektronik swicth in tırnağı kırılmış o krılan yeri yapıştırdı ve ektradan oraya bir yay yerleştirdi ve orjinalinden daha sağlam ve sağlıklı oldu

Mesajı Yazan: bestfear
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 02:43
Herkesin başına gelenler benimde başıma geliyor... Allah daha masraflılarından korusun...
Bagaj açılmayınca bagajı içerden açtım... döşemeyi söküp kilidi çıkardım, gelen kabloları ve kilidin içindeki motoru kontrol ettim sorun yok... sorun damağın açıp kapadığı swichte bir kaç elle açıp kapamadan sonra kendine geldi...   Birkaç gün önce hiçbir sebeb  yokken kilidin içine pas sökücü sıkmıştım sanırım  o zarar verdi . ...montajladım fakat daha sonra tekrar arızalandı içindeki swich değişse iyi olacak ama bunu nereden buluruz ki....

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 12:55
arkadaslar benim 307 de kis geldimi ayni hatayi veriyodu^
bagajin kilitleme yerindeki alt tirnaklarin vidasi zamanla gevsiyo ve kayiyio
 alt taki kiliti tutan mekanizmanin  3 vidasi var alyan anahtariyla once sôk sonra biraz kaydir dene  ondan sonrada  sabitle;  ozaman insallah duzelir ; benim rahmetli 307 oyle duzelmisti

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: irfnsnck
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 11:45
Maalesef aynı sıkıntı ben de de var. Arka sağ kapı ve bagaj açılmıyordu. Sabah arabayı sanayide ustaya bıraktım, kapıyı halletmiş ama bagaj için elektronik parçanın bilgisayar sistemi olan bir serviste kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Artık fırsat bulunca bir gün gidip baktıracağım herhalde. Kumandadan kilit açma düğmesine bastığımda bagaj kilidinden hafif bir zorlanma sesi geliyor ama açılmıyor. Kapıyı 30 TL ye yaptılar inşallah bagaj da fazla tutmaz. Şu wd-40 nasıl bir şey, işe yarar mı acaba?

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 12:10
Orjinalini yazan: irfnsnck irfnsnck Yazdı:

Maalesef aynı sıkıntı ben de de var. Arka sağ kapı ve bagaj açılmıyordu. Sabah arabayı sanayide ustaya bıraktım, kapıyı halletmiş ama bagaj için elektronik parçanın bilgisayar sistemi olan bir serviste kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Artık fırsat bulunca bir gün gidip baktıracağım herhalde. Kumandadan kilit açma düğmesine bastığımda bagaj kilidinden hafif bir zorlanma sesi geliyor ama açılmıyor. Kapıyı 30 TL ye yaptılar inşallah bagaj da fazla tutmaz. Şu wd-40 nasıl bir şey, işe yarar mı acaba?

WD-40 pek cok yerde ise yarar. Ozellikle bu kilit sistemlerinde cok kullanilir. Denemek bisey kaybettirmez. Ses duyugunuzu soyluyorsunuz o halde mekanizma calisiyor. Bir deneyin derim WD-40.

Mesajı Yazan: irfnsnck
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 13:15
Evet bu durumda ilk iş wd-40 bulup kullanmak olacak anlaşılan. Trabzon'da biryerlerde bulurum inşallah. Kullandıktan sonra da burada sonucu yazarım.

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 13:33
Orjinalini yazan: irfnsnck irfnsnck Yazdı:

Evet bu durumda ilk iş wd-40 bulup kullanmak olacak anlaşılan. Trabzon'da biryerlerde bulurum inşallah. Kullandıktan sonra da burada sonucu yazarım.

En kotu ihtimalle forumda koctasta mutlaka vardir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net