Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YAĞ ŞEÇİMİ !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12792
Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 16:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: YAĞ ŞEÇİMİ !
Mesajı Yazan: albay32
Konu: YAĞ ŞEÇİMİ !
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 09:54
ARKADAŞLAR ARACIMIN YAĞINI DEYİŞTİRİCEM 10/40 CASTROL MAGNETEC KOYDURMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE NASIL?Gülme

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 09:59
Magnatec gayet iyi. Periyodik olarak ta Carbon clean işleminden geçir. Daha iyi randuman sağlar aracın. Bence her 30.000 km'de yaptırılmalı.

-------------
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!

Mesajı Yazan: albay32
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 10:09
ARACIMIN PERFORMANSI ÇOK GÜZEL BENDEN ÖNCE CARBON CLEAN YAPILDIMI BİLMİYORUM ARACIMI ALALI 15 GÜN OLDU İLK SAHİBİNDEN ALDIM ARACIM ŞUAN 86 BİNDE ACABA TRİĞERİ KAÇBİNDE DEYİŞİYOR BU ARAÇLARIN ?

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 10:57
Carbon clean işlemini her arabaya yapıyorlar mı. Ben arabayı 172.000 km de aldım. Şimdiye kadar yapıldı mı bilmiyorum. Şimdi yaptırmanın bir sakıncası olur mu? Bir de arkadaş sadece motor yağını sormuş. Direksiyon ve fren yağlarını da değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun için marka ve numara belirterek tavsiyede bulunabilir misiniz?

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 11:18
Dizel ve benzinli tüm araçlara yapılabilir. Tabi enjektör sistemlerinde kullanılan yeni teknolojik durumlar göz önüne alınırsa tahminimce dijital enjeksiyonlu araçlarda randuman daha verimli olacaktır. Sağlam bir ustaya danışılmalı. Ne zaman yaptırırsan yaptır sakıncası olmaz. 172.000 yorgun bi araçtır. Kesinlikle göstermelisin. Direksiyon ve fren yağları için bir fikrim yok tabi :(

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 11:42
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Carbon clean işlemini her arabaya yapıyorlar mı. Ben arabayı 172.000 km de aldım. Şimdiye kadar yapıldı mı bilmiyorum. Şimdi yaptırmanın bir sakıncası olur mu? Bir de arkadaş sadece motor yağını sormuş. Direksiyon ve fren yağlarını da değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun için marka ve numara belirterek tavsiyede bulunabilir misiniz?

fren hıdrolıgı ıcın DOT4 standardında bır hıdrolık kullanmanız gerekır. yakın sure once fren hıdrolıgımı komple degıstırdırdıgımde Bendıx marka kullandım. maslaktakı parcacım devamlı bunu satıyormus. bır sıkayetım olmadı yok. frenım sımdı daha guzel...

dıreksıyon hıdrolıgıde otomatık sanzuman hıdrolıgı ıle aynıdır. bende degıstırecegım Mobıl ATF320 koymayı dusunuyorum...

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 14:45
selam arkadaslar aracımın yağını değiştirmek istiyorum hepsi buradaya sipariş verdim geldi yalnız kafama takılan birşey oldu şöyle bir ürün geldi castrol magnetec 10w-40 a3/b4 kısmı sentetik benzinli ve dizel araçlar için diyor benim aracım 206 hdı bu yagı kullanabilirmiyim

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 15:02
Evet

-------------

Mesajı Yazan: kabus
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 15:16
Castrol doğru seçimThumbs Up

-------------
2003 PEUGEOT 307 1.4 XR HDİ BEYAZ

Mesajı Yazan: tugayt4
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2011 Saat 12:51
BENCE CASTROL SADECE İSİMLE İŞİGÖTÜRÜYOR. BP VİSCO 5000 VE 7000 SERİLERİ FİYAT OLARAK ÇOK İYİ.ZATEN CASTROL YAĞI bp DEN ALIYOR.PETROL OFİSİ MAXİMA 5W-40 VEYA 0W-40 YAĞLERDA SEÇİLEBİLİR. MOBİL'İN  ÇOK İYİ YAĞLARI VAR.cASTROLDA BİRAZ UCUZ.BEN CASTROLA O PARAYI VERMEM.YARI SENTETİK 10w-40 YAĞI DİĞER MARKALARIN TAM SENTETİKYAĞDAN PAHALI...

-------------
SW 307 YOZGATLI

Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2011 Saat 12:58
BENDE CASTROL 10/40 KULLANMAKTAYIM VE BU KULLANDIGIM YAG HEM BENZINLI HEMDE DIZEL ARACLARA UYUYOR. YILLARDIRDA BU KULLANIYORUM.10.000KM KAFANIZ RAHAT OLUYOR VE PERFORMANS OLARAKTA GUZEL.40.000 KM BIR YAGDEGISIMINDE BIR BOR YAG KATKISI ATIYORUM.MOTORU COK RAHATLATIYOR.BENCE CASTROLU GONUL RAHATLIGI ILE KULLANABILIRSINIZ.Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 12:38
Cem bey, peki siz rabanıza hiç carbon clean yaptırdınız mı? 100.000 km ye kadar bu işlemi yaptırmayn araçlar için daha sonra yaptırmanın çok sağlıklı olmadığını duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum.  

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 13:11
aracı 96.000 kmde aldım suan 119.000 kmde. bende carbon clean yaptırmadım. aracın 3. sahıbıyım ama daha evvel yaptırıldımı bılmıyorum. acıkcası her kafadan bır ses cıkıyor ama bende pek yaptırmak nıyetınde degılım. zaten benım aracım lpg lı oldugu ıcın kurum namına bırsey olusmuyor :))

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 17:45

Ben Lpg yi yeni taktırdım. Bana ne tavsiye edersin? LPG içindeki kurumu temizler mi yoksa bi baktırmam mı lazım? Benim endişem yüksek kilometrelerden sonra yaptırılınca kurum parçaları sekmanlara be pistonlara zarar verir diyenler var. Eğer doğru ise pirinç için bulgurdan da olmaya gerek yok.

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 19:26
dizeller icin 15/40 turbo motor yagi bile koyulabilir, ben oyle yapiyorum yani genelde. Motor yaginda mobilden baska birsey kullanmiyorum.

-------------
206 van hard style

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 19:52
Magnatec ten şaşmayın derim.. Thumbs Up

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2011 Saat 19:46
Ben de magtantec diyorum...

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesaj Tarihi: 01 Mart 2011 Saat 21:11
yağ da mobilden şaşma çok kaliteli bir yağ ben kullanıyorum çok memnunum...

Mesajı Yazan: tugrabozan
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2011 Saat 21:24
açık yağ kullanıyorum 3000- 4000 de bir değiştiriyorum bi sıkıntı yaşamadım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net