206 da yasadiğim sorun
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12751
Tarih: 07 Kasım 2025 Saat 13:07 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 da yasadiğim sorun
Mesajı Yazan: klemann
Konu: 206 da yasadiğim sorun
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 11:06
Merhaba arkadaslar, yaklasik 3-4 ay once arabam kayış kasnağını kırdı. neyse sanayide değiştirdim kayışları yeniledim felan, 2-3 gun sonra araba yolda giderken kendi kendine stop etmeye basladi. stop ediyor hemen geri calisiyor felan. sanayiye gittim, makinaya baglattim sorun yok dediler. usta deneme yanılma yontemi ile krank sensorunu, egzantirik sensorunu degistirdi. yine olmadi. hatta mazot filtresini bile orijinal bosch aldirdi, sorun ondan da degilmis tabiki. gitmediğim elektrikci kalmadi, kimse sorunu bulamadi. bu arada sorun gittikce buyudu, araba tamamen calismaz oldu bi aksam. neyse sabah sanayiye cektirdim araci, yine bulamadilar. mazot pompasi basinc musurunden olur dediler, pompaciya goturduk olcturduk,, basinclar gayet guzel dediler. en son elektrikcim servise git, onlarda daha kapsamli makina var daha iyi olur dediler. Citroen yetkili servisi arkadasim olur, gittik neyse cihaza baglandi arac yine bulamadilar :) en son usta sagolsun sag on lastigi, davlumbazi soktu. baktiki krank sensorunun soketinin kablolari hasar gormus kasnagin kirilmasindan dolayi. onlari degistirdi, 10-15 gun oldu cok sukur bi sıkıntı yok arac eski haline döndü. sizinde başınıza boyle birşey gelirse gereksiz masraf etmeyin, buyuk ihtimal krank sensoru ve elemanlarindan yapiyordur. hayirli gunler dilerim.
------------- 206 van hard style
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 11:24
Eyvallah sağol kardeş. Geçmiş olsun bu arada.
------------- Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 11:25
Guzel bilgi. Genellikle boyle cok uzun zaman alan, birbirini takip eden ve sorunun kaynagi bir turlu bulunamayan problemler icin ilk ortaya cikan hataya ve bu hataya karsi yapilan mudahalelerin dogruluguna bakilmasi gerekir. Sizde oldugu gibi.
|
Mesajı Yazan: mod55
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2011 Saat 23:29
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2011 Saat 23:31
güzel bi paylaşım eline sağlık kardeş geçmiş olsun
|
Mesajı Yazan: akantek
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2014 Saat 14:18
|
gerçekten ilginç ve faydalı bilgi paylaşım için teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2014 Saat 14:23
bilgilendirme için teşekkürler.
------------- PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2014 Saat 22:12
bilgi için teşekkürler, çok geçmiş olsun. 
------------- https://www.pejo206.com" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: semus
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2014 Saat 01:22
|
aynı sorun başıma geldi :) serviste bana 1300 tl masraf çıkardıar. neymiş efendim krank sensör soketi tek olarak satılmıyormuş komple tesisatın değişmesi gerekiyormuş. sağolsun forumdan bir ustamuz bana onu kargo parasına göndermişti. :)
|
|