kasko
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12722
Tarih: 18 Eylül 2025 Saat 20:00 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: kasko
Mesajı Yazan: kitay
Konu: kasko
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 02:40
selam arkadaşlar aracım yakın bir süre içerisinde kaskosu bitmek üzere aracım 2004 206 hdı xt eski kaskom yapıkredi idi pejoların kaskoları biraz pahalı uygun yere kaskosunu yaptıran arkadaşlarım varsa yardımcı olurlarsa çok teşekkür ederim.EMİRGAN /SARIYER İSTANBUL
------------- 34 KİTAY 18
2004 206 HDI
XT
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 02:50
fıyatı uygun diye kasgo yaptırmayın.cunku uygun fiyatla yapılan kaskolarda paranızı hakkıyla alamama yada 2 3 ayda alma gıbı problemlerle karsılasırsınız.50 yuz mılyon ıcın bunları goze almaya değmez.ayrıca yapılan kaskonun ıcerığını iyi bılmelısınız cunku kasko sırketlerı tam bir ölücüdür.basanıza bır ıs geldıgınde cok uğrasmak zorunda kalırsınız.bizzat yasayanlar var.benım tavsıyem kalıtelı bir fırmada yaptırmanız.allah korusun kotu bi durumda bi kaskocularla uraşmayın kırk dereden su getirtirler. 106 ve 206 grubu risk gurubunda oldugu ıcın kasko fıyatları baya yuksek.orn bende 2000 206 xs var babamda 2005 astra var bana verılen fiyat nerdeyse babamın kaskosunun ıkı katı
|
Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 08:36
Kasko olayı için birde peugeot yetkilli servislerine gidin onların aksigorta ile anlaşmaları var uygun fiyat veriyorlar.
------------- Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 09:31
aynı problem benimde başımda var.2005 model 206 ya 1600 lira kasko fiyatı biçtiler. ne yapacağım bilmiyorum
|
Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 10:27
Ben bankadan ötürü kasko yaptırıyorum yoksa yaptırmam. Alkollü araç kullanmadığım için trafik sigortam yeter. 2006 206 Xdesign 1.4 5 kapı 1300'e yaptırdım full. Ateş pahası hakikaten.
------------- Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
Mesajı Yazan: owl206
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 11:03
xdesign Yazdı:
Ben bankadan ötürü kasko yaptırıyorum yoksa yaptırmam. Alkollü araç kullanmadığım için trafik sigortam yeter. 2006 206 Xdesign 1.4 5 kapı 1300'e yaptırdım full. Ateş pahası hakikaten.
|
arabanın daha once kazası olmus ki bu kadar yuksek cıkıyor benım de koskom martta dolucak 690 liraydı bu sene ne olur bılmem
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 11:12
arkadaşlar bende fiyat aldım 1500 lira çıktı yaptıramadım. aracın öyle kazası vs yok 2006 model 206
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 11:35
Full kaskom var + lastikler, jant, teyp,bass,teyp,lpg = 550 tl :)
Sırrı: çalışan gözüküyorum :) :)
------------- 106 Quiksilver 2000 206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 11:45
nasıl çalışan oluyo kardeşim fomulü nedir neyle neyi karıştırıyon ?
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 12:10
Dostum aracın kazası darbesi hiçbirşeyi yok. Bölgesel faktörlerden dolayı oluyor. Ben de ayar oldum bu olaya ama öyleymiş yani.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 13:33
by-cx Yazdı:
nasıl çalışan oluyo kardeşim fomulü nedir neyle neyi karıştırıyon ? |
Heryerde adamnın almalı bu dünyada formul bu :)
------------- 106 Quiksilver 2000 206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004
|
Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 15:18
Tamamen kasko sirketiyle alakalı bi durum.. İsterlerse cok ucuza yapabiliyolar..
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:12
daha önceki sigortam yapı kredi 900 tl ful kasko idi şimdi ne olucak bakalım hayırlısı kaskosuz araca binmek istanbulda çok zor
2004 206 HDI
XT
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:21
[QUOTE=xdesign]Ben bankadan ötürü kasko yaptırıyorum yoksa yaptırmam. Alkollü araç kullanmadığım için trafik sigortam yeter. 2006 206 Xdesign 1.4 5 kapı 1300'e yaptırdım full. Ateş pahası hakikaten.
Alkollü araç kullanmakla kaskonun ne alakası var anlamadım. Alkollü iken yapılan kazlar zaten kasko dışı sayılıyor. Trafik kazalarında, trsfik sigortası kusurun oranında karşı tarafa ödeme yapar yani senin hasarını karşılamaz. Kasko da ise hatanın kimde olduğu önemini yitrir. Kasko her halükarda senin hasarını karşılar. Kusur karşı tarafta ise mahkeme yolu ile karşı taraftan tahsil eder. Sana yılda 1 kez arabanın ön ya da yan camını ücretsiz değiştirme hakkı verir. 8 adet 10 cm i geçmeyen küçük tamiratlarının yaptırma hakkı verir ki bunları yaptırınca hasarsızlık indirimin bozulmaz.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:23
Benim önceki arabamdan devreden hasarsızlık indirimim vardı. bu aracımı 512 TL ye yaptırdım. Kredi kartına da 10 taksit yaptılar.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:26
FTH Yazdı:
Sırrı: çalışan gözüküyorum :) :) |
Benim 106 Quik'e 1600TL verdi tanıdık sigortacı. 550TL olduğundan emin misin?
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:41
badires Yazdı:
[QUOTE=xdesign]Ben bankadan ötürü kasko yaptırıyorum yoksa yaptırmam. Alkollü araç kullanmadığım için trafik sigortam yeter. 2006 206 Xdesign 1.4 5 kapı 1300'e yaptırdım full. Ateş pahası hakikaten.
Alkollü araç kullanmakla kaskonun ne alakası var anlamadım. Alkollü iken yapılan kazlar zaten kasko dışı sayılıyor. Trafik kazalarında, trsfik sigortası kusurun oranında karşı tarafa ödeme yapar yani senin hasarını karşılamaz. Kasko da ise hatanın kimde olduğu önemini yitrir. Kasko her halükarda senin hasarını karşılar. Kusur karşı tarafta ise mahkeme yolu ile karşı taraftan tahsil eder. Sana yılda 1 kez arabanın ön ya da yan camını ücretsiz değiştirme hakkı verir. 8 adet 10 cm i geçmeyen küçük tamiratlarının yaptırma hakkı verir ki bunları yaptırınca hasarsızlık indirimin bozulmaz. |
Alkollü değilsem, ışıkta geçmediysem yani kısaca suçlu değilsem benim trafik sigortam karşıyı öderken onunki benim masrafımı ödemicek mi? :))) Biraz geniş düşün lütfen.
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 17:43
hasarsızlık ındırıme devam ettıgı ıcın ucuz 550 tl bu oran sureklı kademelı olarak degısır ılk yıl %30 35 40 45 50 55 60 dıye gıder ılk yaptırdıgın yılkı fıyattan ıner ıkıncı yıl dırekkt %30 az odersınkı 5 yıla gelırsen cok ıyı aklınızda bulunsun yenı arac alımlarında 1 ay zeyılname sureı var kasonuzun hasarsızlık ındırımı yenı aldıgınız araca gecer ve cıkan fıtattan dırekt ındırım yaparlar hasarsızlık oranına gore
|
Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:00
xdesign Yazdı:
badires Yazdı:
Alkollü araç kullanmakla kaskonun ne alakası var anlamadım. Alkollü iken yapılan kazlar zaten kasko dışı sayılıyor. Trafik kazalarında, trsfik sigortası kusurun oranında karşı tarafa ödeme yapar yani senin hasarını karşılamaz. Kasko da ise hatanın kimde olduğu önemini yitrir. Kasko her halükarda senin hasarını karşılar. Kusur karşı tarafta ise mahkeme yolu ile karşı taraftan tahsil eder. Sana yılda 1 kez arabanın ön ya da yan camını ücretsiz değiştirme hakkı verir. 8 adet 10 cm i geçmeyen küçük tamiratlarının yaptırma hakkı verir ki bunları yaptırınca hasarsızlık indirimin bozulmaz. |
Alkollü değilsem, ışıkta geçmediysem yani kısaca suçlu değilsem benim trafik sigortam karşıyı öderken onunki benim masrafımı ödemicek mi? :))) Biraz geniş düşün lütfen.
|
suc sendeyse onun sigortası senın masrafını odemez
|
Mesajı Yazan: k.kartal
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:03
Arkadaşlar kasko konusunda yardımcı olmaya çalışırım plaka lazım sanırım
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:07
d3Li Yazdı:
xdesign Yazdı:
badires Yazdı:
|
suc sendeyse onun sigortası senın masrafını odemez |
Kardeş bunları bilerek mi yapıyorsunuz anlamıyorum Bak diyorum ki "Alkollü değilsem, ışıkta geçmediysem yani kısaca suçlu değilsem"
Lütfen 
|
Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:08
Eğer kamu personeli iseniz (memur) ve sendikanız varsa Anadolu Sigortanın kamu personeline özel bir kaskosu var.
KAMU KASKO SİGORTASI adı altında güzelde bir indirimi var. Hatta anne, babadan da faydalandırıyor. Teminatlarıda sağlam. Eğer ilgilenmek isteyen olursa aşağıdaki linkten daha detaylı bilgi alabilir.
http://www.anadolusigorta.com.tr/Pages.aspx?pgID=1112 - http://www.anadolusigorta.com.tr/Pages.aspx?pgID=1112
-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:14
xdesign Yazdı:
d3Li Yazdı:
xdesign Yazdı:
badires Yazdı:
|
suc sendeyse onun sigortası senın masrafını odemez |
Kardeş bunları bilerek mi yapıyorsunuz anlamıyorum Bak diyorum ki "Alkollü değilsem, ışıkta geçmediysem yani kısaca suçlu değilsem"
Lütfen 
|
Eğer ki siz suçlu yada kusurlu değilseniz, başka bir araçla olan kazanızda karşı taraf suçlu veya kusurlu çıkmış olsun ve hatta alkollü olsun, sizin aracınızda oluşan hasarın tamamını karşı tarafın trafik sigortası öder. Eğer ki hasar miktarı zorunlu trafik sigortasının karşıladığı miktardan fazla ise azami miktarı sigortadan alırsınız ve eksik kalan kısmını hukuk yoluyla karşı taraftan tazmin edersiniz.
-------------
|
Mesajı Yazan: UGuRs
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:14
680 liraya yaptırdım bende ziraat sigortadan personel indirimiyle
------------- KahramanKentli...
|
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 18:47
berkaygr Yazdı:
FTH Yazdı:
Sırrı: çalışan gözüküyorum :) :) |
Benim 106 Quik'e 1600TL verdi tanıdık sigortacı. 550TL olduğundan emin misin? |
Tabisi 2.senem bu
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 19:09
kasko şirketi çok önemli
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 14:30
xdesign daha önce hiç kaza yapmadınız galiba? trafik kazalarında kusurlar oran nispetinde dağıtılır. Aracınızın trafikte olması bile %20 kusur sayılıyor. Varın gerisini siz düşünün.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 15:03
badires Yazdı:
xdesign daha önce hiç kaza yapmadınız galiba? trafik kazalarında kusurlar oran nispetinde dağıtılır. Aracınızın trafikte olması bile %20 kusur sayılıyor. Varın gerisini siz düşünün. |
195'le arkadan tırın altına girip ön arka iki lastik arasından fırlayıp dereye uçtum. Adana-Ceyhan E5'te.
Ben bunu kastetmiyorum baştan okusaydınız anlardınız. Ya da ben anlatamadım. Kasko olunca cebinizden para çıkmıyor mu kaza olduğunda? Sürünmüyor musunuz? Ben buna istinaden söyledim. Alkollü değilsem (bundan kastım sadece kanunen değil etik olarak ta...) Kasko olmasa da olur. Allah muhafaza tabi. Kusurum kadar tabi ki ben de öderim biliyorum. Yıllardır biz de bu işin içindeyiz illa ki. Allah kimseye kafa irfan eylemesin. Büyük kaza olunca sana bana bişey olunca yemişim kaskosunu trafik sigortasını arabasını. Ufak kazalardan ötürü kastediyorum ben bütün bunları.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 19:23
2004 206 HDI
XT
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 19:25
kasko yaptırmak için fiyat arastırması yapayıp dedım ama baktım kı konu nerelere vardı yardım ve yorumlarınızı bekliyorum
2004 206 HDI
XT
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 19:43
kitay Yazdı:
kasko yaptırmak için fiyat arastırması yapayıp dedım ama baktım kı konu nerelere vardı yardım ve yorumlarınızı bekliyorum |
Önceki mesajımı okudunuz mu?
MemoTech Yazdı:
Eğer kamu personeli iseniz (memur) ve sendikanız varsa Anadolu Sigortanın kamu personeline özel bir kaskosu var.
KAMU KASKO SİGORTASI adı altında güzelde bir indirimi var. Hatta anne, babadan da faydalandırıyor. Teminatlarıda sağlam. Eğer ilgilenmek isteyen olursa aşağıdaki linkten daha detaylı bilgi alabilir.
http://www.anadolusigorta.com.tr/Pages.aspx?pgID=1112 - http://www.anadolusigorta.com.tr/Pages.aspx?pgID=1112
|
-------------
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 20:56
kamu personeli degilim
2004 206 HDI
XT
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 21:39
Axa Sigorta da uygun diyorlar genel olarak peugeot ların risk grubu yüksekmiş Axa da Fransız olduğu için galiba torpil geçiyorlar peugeot marka arabalara.
-------------
|
Mesajı Yazan: higungor
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 21:42
benim yapıkredi sigortadan kaskom var bitmesine 3 gün kaldı. geçen sene 1300 tl. bedelle yaptırmıştım. talihsiz bir olay yaşadık ve tampon ve far değştirmek zorunda kaldık bu sene için fiyat teklifi geldı tam 2400 tl. Araştırırken başka bir acenteden fiyat aldım fiyatlar: fibasigorta 1800, güneş sigorta 1500, birlik sigorta 1000 tl. birlikten yenileteceğim kaskomu.
------------- 535 3032966 2005 307 xt
|
|