Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Motor yağı seviyesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12646
Tarih: 26 Haziran 2025 Saat 03:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Motor yağı seviyesi
Mesajı Yazan: fahrikem
Konu: Motor yağı seviyesi
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 22:30
Arkadaşlar pejo 206 aracımın motor yağı seviyesi  maksimum çizgisinden yaklaşık 1 parmak yukarısında bunun bir zaraı olurmu kendi başıma yağ seviyesini karter tapasını açmadan nasıl düşürebilirim teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 23:31
Orjinalini yazan: fahrikem fahrikem Yazdı:

Arkadaşlar pejo 206 aracımın motor yağı seviyesi  maksimum çizgisinden yaklaşık 1 parmak yukarısında bunun bir zaraı olurmu kendi başıma yağ seviyesini karter tapasını açmadan nasıl düşürebilirim teşekkürler.

Zannimca o kadarin bir yan etkisi olmaz. Zaten etkisi olsa anlarsiniz. Fazla yag varsa motorun sallandigini hissedersiniz. Illaki fazlalik yagi almak istiyorsaniz tapayi acmaniz gerekir. Azcik gevsetip akitabilirsiniz ama kaldirmaniz gerek araci Göz Kırpma
En kotu ihtimalle cubuktaki yagi silin sonra daldirin sonra yine silin. Bu sekil artik kolunuz yorulana kadar Embarrassed

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 01:07
bir sıkıntı olucağını sanmıyorum

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 10:49
geceden aracı tam duz zemıne parkedıpte sabah motoru calıstırmadan yağı olctun mu???

veya bu sekılde yagı olctugunde mı yuksek cıktı???

cunku bazen arac yamuk duruyorken yag bır tarafa kaydıgından dolayı cubuktakı sevıye az yada cok gorunebılır. yag devıyesını dogru gormen ıcın duz zemınde olması gerekır...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 14:39
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Zannimca o kadarin bir yan etkisi olmaz. Zaten etkisi olsa anlarsiniz. Fazla yag varsa motorun sallandigini hissedersiniz. Illaki fazlalik yagi almak istiyorsaniz tapayi acmaniz gerekir. Azcik gevsetip akitabilirsiniz ama kaldirmaniz gerek araci Göz Kırpma
En kotu ihtimalle cubuktaki yagi silin sonra daldirin sonra yine silin. Bu sekil artik kolunuz yorulana kadar Embarrassed

tak çıkar sil, tak çıkar sil öyle öyle yağ bile biter :D

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 15:23
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

tak çıkar sil, tak çıkar sil öyle öyle yağ bile biter :D

hımmm degısık bır fantezı yanı :))) gun agardıgında baslarsan aksama bıter degıl mı ??? yag cubugu omru hayatında oyle ıskence gormemıs olur yanı :)))))))))))))

Mesajı Yazan: fahrikem
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 21:41
Arkadaşlar olayı şöyle çözdüm karter çubuğunu çıkardım oradan akvaryumlarda dış hava motorlarında kullanılan hava hortumunu yaklaşık 1 metre kadar karter cubuğunu çıkardıktan sonra içeri saldım emerek hortumdan yağı çektim ve bir tasa doldurdum yaklaşık 500 ml 2 saate boşalttım sorun kalmadı şu an

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 13:07

Arkadaşlar olayı şöyle çözdüm karter çubuğunu çıkardım oradan akvaryumlarda dış hava motorlarında kullanılan hava hortumunu yaklaşık 1 metre kadar karter cubuğunu çıkardıktan sonra içeri saldım emerek hortumdan yağı çektim ve bir tasa doldurdum yaklaşık 500 ml 2 saate boşalttım sorun kalmadı şu an

Buna benzer bir yontemi ben de direksiyon hidroligini bosaltmak icin kullanmistim. Ince hava hortumlarindan alip bi ucunu yag haznesinin icine diger ucunu da camsil'lerin fisfis kisminin hortumuna baglamistim. Sonra pompalayip cikarmistim yagi. E tabi haliyle biraz uzun suruyor.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2011 Saat 21:59
maşallah maşallah şeytanın aklına gelmez be.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 10:25

Buna benzer bir yontemi ben de direksiyon hidroligini bosaltmak icin kullanmistim. Ince hava hortumlarindan alip bi ucunu yag haznesinin icine diger ucunu da camsil'lerin fisfis kisminin hortumuna baglamistim. Sonra pompalayip cikarmistim yagi. E tabi haliyle biraz uzun suruyor.

metın e katılıyorum. buda degısık bır fıkır :))

ama ben olsam ınce akvaryum hortumu ıle agzımla bır vakum yapıp tamponun altında bır kaba bosaltırdım...

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 23:41
en basiti benim gibi eczaneden maxi boy bi enjektor alin istediginiz yerden ceker istediginiz yere basarsiniz Sırıtma

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net