garip pervane sesi..
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12640
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 18:09 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: garip pervane sesi..
Mesajı Yazan: TURAN61
Konu: garip pervane sesi..
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 19:31
sağ on kapı tarafı. sağ camurlugun ıcınden gelen sankı bir pervane ,fan sesi var.. sebebi ne olabilir?
not: kalorıfer kapalıyken de oluyor.
soru 2: kalorıfer kapalı ancak kokpittekı cıkıslar acıkken sıze de motorun sıcaklıgı gelıyormu?
------------- 2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327 05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 20:15
bendede oluyo bazen çok bariz hissediliyo sağ ön çamurluktan gelen çıt çıt sesi hatta gaz verince kesiliyo rolantide baya duyuluyo her neyse servise sordum normal olduğunu benzinin emme manifotunun karışım ayarlandığından falan bahsetti (tam hatırlamıyorum) bana pek inandırıcı gelmedi ama bilmiyorum bilen varsa yardım eder umarım sıcaklık olayı banada galiyo tabiykide ki gayet normal gibi gelyo bana
------------- sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur... 2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp
|
Mesajı Yazan: fahrikem
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 22:42
Sağ taraf tekerlek rulmanını bir kontrol et tekerleği kendine doğru çektiğinde bir boşluk var mı eğerse varsa diğer tekerlekleride yokla farkı daha iyi anlamak için
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 23:24
Kalorifer izgaralari acik oldugu muddetce motordan sicak hava gelir normal. Engellemenin tek yolu izgaralari kapatmak 
Dediginiz ses sn fakrikem'in dedigi gibi tekerlek rulmanlarindan gelebilir. Sakin ve olabildigince puruzsuz bir yolda 40 ile giderken arabayi bosa alin. Direksiyonu saga ve sola kirin ve sesteki degismeye kulak verin. Eger seste degisme oluyorsa cok buyuk ihtimalle tekerlek rulmanindan. Eger ses direksiyonu saga kirdiginizda artiyorsa sol tekerlek rulmaninindaki bozukluga, sola kirdiginizda artiyorsa sag tekerlek rulmanindaki bozukluga isaret eder.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 23:45
daha park halınde. hareketsiz rolantide calsırken oluyor. yıne rulman mı dusunursunuz?
------------- 2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327 05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor..
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 11:04
TURAN61 Yazdı:
daha park halınde. hareketsiz rolantide calsırken oluyor. yıne rulman mı dusunursunuz?
|
Park halinde olunca haliyle rulman olma ihtimali ortadan kalkiyor. Belki de basit biseyden kaynaklaniyordur, ya da onemsiz. Mesela havalandirma acik mi siz bu sesi alirken?
|
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:35
koliva Yazdı:
TURAN61 Yazdı:
|
Park halinde olunca haliyle rulman olma ihtimali ortadan kalkiyor. Belki de basit biseyden kaynaklaniyordur, ya da onemsiz. Mesela havalandirma acik mi siz bu sesi alirken?
|
kapalı..
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2011 Saat 12:58
Normal bi ses hocam..Tam açıklamasını yapamayacağım ama geçen sene arabamı öğrenirken sorduğum sorulardan birisiydi ve benzinle ilgili normal bi ses olduğnu söylemişti usta..
|
|