Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dünyayı sarsacak buluş!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12559
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 10:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dünyayı sarsacak buluş!
Mesajı Yazan: serkan24577
Konu: Dünyayı sarsacak buluş!
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 23:21
İngiliz bilim adamları yapay benzin üretti. Litresi ise 50 kuruş

Yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan ürünün içinde çevreye zarar veren karbon gazının bulunmadığı, bu sayede sera gazı emisyonunun engellenmesine yardımcı olacağı kaydedildi. Bilim adamları yapay petrolü üretmek için hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek sıvı gibi akmasını ve pompalanabilmesini sağladı.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi. Testlerine devam edilen yapay petrolü üreten ekipte yer alan Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor. Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. Araçların bir depo yapay petrolle 500 ila 650 kilometre gidebildiği ifade edildi. Yapay petrolün litresi ise 50 kuruş. hadi hayırlısı  o bize gelene kadar 1 tlolur :)  gümrüğü var cartı var curtu var :) Embarrassed

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 23:23
devlet ondanda %2500 vergi alır aynı hesaba gelır..onun ıcın umutlanmanın anlamı yok :)

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 23:26
aynen katılıyorum bende herşeye vergi loyuyo ...... ler Embarrassed

Mesajı Yazan: sistemci
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 23:51
Tam da adamları bulmuş ha. Bu şerefsizler değil mi petrol için dünyayı yakan, nesilleri yok eden? Arkadaşlar ben ingiltere'de yaşıyorum. Ayın 25'inde depomu 85 sterline fulledim. Lira karşılığı 212,500 ediyor. 85 poundluk benzinin 14 poundu buradaki tek bir vergiye gidiyor. 

Hani bir umut var diyeceğim bu haberde. O da bizim bilimadamlarının bu haberle birlikte araştırmaya soyulacağıdır. Ben son zamanlarda bir şey keşfettim. O da bizi ancak birilerinin bir şey bulupta, bulunan şeyin sırrı açıklanmazken bunu bizim adamların deşifre edebiliyor olması. O yüzden ingilizler 3-5 yıl sonraya atmışlar ya topu, işte bizimkiler 6 ayda çözer bu işi diye düşünüyorum.

-------------
Davranışlarımızdan sorumlu olmanın vakti geldi...

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 00:15
üstü kapanır bu konununda kardesım bosuna umıt etmeyın

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 00:38
rüyalarda buluşuruz 

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 00:49
kardeşim bu güzel araştırmaların için seni tebrik ediyorum
bide gerçekten öyle uygulamalar yapılsa süper olur

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 00:50
Orjinalini yazan: albaydemircan albaydemircan Yazdı:

rüyalarda buluşuruz 

aynen kanka bencede rüyamızda görürüz gibime geliyo

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 01:24

bulan adamı ortadan kaldırırlar benceGülme

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 01:35
Orjinalini yazan: serkan24577 serkan24577 Yazdı:

rüyalarda buluşuruz 

belkı sımdı goruyondur abı ruyanda Embarrassed ercan abıde goruyodur Embarrassedyarın anlatın bakam nası bı duygu :D

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 01:41
Rüyamızda bile göremeyiz Shocked

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 02:43
Türkiyede kim bilir kaça satılır... Gülme

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 08:56

Yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan ürünün içinde çevreye zarar veren karbon gazının bulunmadığı, bu sayede sera gazı emisyonunun engellenmesine yardımcı olacağı kaydedildi. Bilim adamları yapay petrolü üretmek için hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek sıvı gibi akmasını ve pompalanabilmesini sağladı.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi. Testlerine devam edilen yapay petrolü üreten ekipte yer alan Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor. Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. Araçların bir depo yapay petrolle 500 ila 650 kilometre gidebildiği ifade edildi. Yapay petrolün litresi ise 50 kuruş. hadi hayırlısı  o bize gelene kadar 1 tlolur :)  gümrüğü var cartı var curtu var :) Embarrassed
hiçbir arabada motor yağına suyun karışmasını istemeyiz ancak bu sistem ile pistonlarda biriken su nasıl eksozte edilecek

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 08:57
gelsin lpg gibi 3 te biri oranında satılır sonra vergi zam derken 3 te 2 ye çıkar sonrada eşitlenir fiyatları :D

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:38
benzinin zaten rafineri çıkış fiyatı 1 tl vergilerle beraber alış fiyatımız 4 tl.

buda 0,50 kr dan satılırsa vergilerle 3,5 tl  yaparlar 0,50 kr kârdayız (:

Devletimiz sağolsun nasılda bizi düşünüyor öyle değilmi. Banned

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:43

kardeşim bu güzel araştırmaların için seni tebrik ediyorum
bide gerçekten öyle uygulamalar yapılsa süper olur

eyvallah kardeşim herzaman nedemek paylaşmak güzeldir

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:44
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

rüyalarda buluşuruz 

belkı sımdı goruyondur abı ruyanda Embarrassed ercan abıde goruyodur Embarrassedyarın anlatın bakam nası bı duygu :D

görüyodum valla muhammedim Star

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:45
Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

hiçbir arabada motor yağına suyun karışmasını istemeyiz ancak bu sistem ile pistonlarda biriken su nasıl eksozte edilecek

guzel kardesım pıstonun ustunde yanı yanma odasında yag olurmu??? orada yag olursa yanar gıder egzozdan mavı duman cıkar zaten. bu ıstenmeyen bır durumdur. o acıdan yanma odasında yag olmaz. ayrıcaaa orada suya donusur demesındekı kasıt su buharı olusmasıdır. o kadar sıcak motorun ıcınde su kalırmı? devamında egzoz hareketı ıle o buhar dısarı atılır gıder. sankı benzın yandıgında su buharı olusmuyormu sanıyorsun??

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:47
yürübe cecoli tam gaz katılıyorum sana Embarrassed

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:49

rüyalarda buluşuruz 

AlkışStarnası bi duygu abi duygularını alalım :)))))))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:55

rüyalarda buluşuruz 

AlkışStarnası bi duygu abi duygularını alalım :)))))))

valla çok güzeldi hiç mazotum bitmedi rüyamda gez gez bedavaya mazot al ohhhhhh  günde  2000 km yol yaptım :)

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:57
50 kuruşa benzin :)))) mahalledeki herkezin deposunu fullerim :))

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 10:58
herkeşe benden mazot :)))))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 11:04
bol buldunuz yaaa gezın bakalım oohhh. bende eve gıtmem arabada yatarım. calıstırırım hıc stop etmem. acarım otomatık sobamıda sıcacık ooooh mıs gıbı :)))

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 11:07
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

bol buldunuz yaaa gezın bakalım oohhh. bende eve gıtmem arabada yatarım. calıstırırım hıc stop etmem. acarım otomatık sobamıda sıcacık ooooh mıs gıbı :)))

ayenn cecoli yazın açarım bütün camları açarım klimamıda ohhh negüzel bedava mazot :)

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 13:16
Her duyduğunuza inanmayın. Yoktur böyle birşey. Boşgezerin birinin uydurmasıdır.

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 17:51
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

guzel kardesım pıstonun ustunde yanı yanma odasında yag olurmu??? orada yag olursa yanar gıder egzozdan mavı duman cıkar zaten. bu ıstenmeyen bır durumdur. o acıdan yanma odasında yag olmaz. ayrıcaaa orada suya donusur demesındekı kasıt su buharı olusmasıdır. o kadar sıcak motorun ıcınde su kalırmı? devamında egzoz hareketı ıle o buhar dısarı atılır gıder. sankı benzın yandıgında su buharı olusmuyormu sanıyorsun??
yanma odasında yağ olmadığını ehliyet alırken kopya çekmeyenler bilir.dışarı aatılmayan yanma odasında kalan suyun zamanla aşağı sızacağını kastetmiştim ama onunda cevabını aldım o sıcaklık ki tüm motor sıcaklığı bile 90 larda yanma odası daha fazladır.su buharının eksozte edilmesi mümkündür.teşekkürler ufkuma yeni şeyler kattığın için :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net