Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lpg taktırdım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12499
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 06:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: lpg taktırdım
Mesajı Yazan: rapsody
Konu: lpg taktırdım
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 19:35
arkadaşlar bugün itibariyle atiker marka lpg taktırdım 2004 model 1.4 look modeli aracıma.deneyimli arkadaşlara sorum şu:lpg nin litresinin 2.00 tl olduğunu varsayarsak km'de ne yakması normaldir?ben de ölçüp burada paylaşacağım ama henüz ölçemedim.merak ediyorum ne kadar tasarrufum olacak...

-------------
Rakı, şarap içiyorsam sana ne!
Yoksa sana bir zararı, içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 20:12

lpg nın lıtresı 2.3 haberın varmı senın :)) bu arada hayırlı ugurlu olsun...

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 21:24
10 litre yakarsa öpte başına koy :)

Şaka bir yana benim 307 olduğu için birşey diyemiyorum ama benzıne göre %20 - 30 artıyor

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 21:25
20 kuruş yakacağından emin olabilirsin
2005 1.4 X-LİNE arkadaşımda var

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 21:58
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

lpg nın lıtresı 2.3 haberın varmı senın :)) bu arada hayırlı ugurlu olsun...

biliyorum çoğu yerde 2.3 ama burada 1.99 a satan bir yer var:))o sebepten öyle hesapladım:)) ve teşekkür ederim

-------------

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 22:02
Sakın ha dandik gaz kullanma ucuz diye hayatından bezersin. ortalama 20 kuruş yakmasını tahmin ediyorum. hatta sen şimdi ekonomik oluyor diye biraz basarsın, 22 kuruş falan olur ortalama

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 22:08
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar...bir şey daha soracağım;ben kendimce seçimlere yaklaştıkça lpg ve benzin fiyatlarında indirime gidileceğini düşünüyorum.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-------------

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 02:51
Benim araba 1.6 110hp lik motordan.. Atiker var bende de.. Gazın litresini tam olarak 2.00 fiyattan alıyorum..

160-170 yakıyo km de.. Kullanıma ve trafige göre degisiyo tabi ki; ama hiç bir sekilde 170 in üstüne cıkmıyo km de yaktıgı gaz fiyatı..

(Tamamen gazda gittigim km ye göre hesaplıyorum.. Yani arabayı önce ısıtıp, gaza gecirdikten sonra yola cıkıyorum)

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 11:19

gaz 2.0 lıra ıse masallah...

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 11:43
170 1.6 için güzel fiyat. ama 1.4 olan arkadaşım içinde eğer düzgün kullanırsa 180 filan yakıcağını düşünüyorum

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 12:54
çok iyi yapmışsın. eğer işini bilen bir ustaya taktırdıtsan ce bakımlarını yaparsan o seni senelerce idare eder. memnun kalırsın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 12:57
hayırlı olsun :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 13:12
teşekkürler:))

-------------

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 13:21
hayırlı olsun benzinden %10-20 fazla yakar lpg de öyle hesap edebilirsin atıyorum 10 lt benzin yakıyosan 11.5- 12lt lpg yakar 

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 16:52
Ben hesabı mı yanlış yapıyorum, yoksa birilerinin arabası standart dışı mı? 1.6 motor bir araç şehiriçi ortalama 12 Lt LPG yakar. Bu hesaba göre (12*2,2)/100=0,264 kuruş yapar. Varsa bir yanlışım düzeltin lütfen.

Mesajı Yazan: drburak2525
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 16:59
Ben de hafta sonu Ankara Göral'da telefleks LPG taktırdım. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi civarında tankı fullettim ve hiç durmadan ÇORUM'a geldim. 228,4 km lik mesafe sonunda tekrar fullettim. litresi 2,28 TL'sından 58,50 TL'lık LPG aldım. Bu arada hız sabitleyici ile hızı 110,00 km/sa'e sabitledim. Yani inişi de 110'la indim, yokuşu da 110 la çıktım. Kar yağdığı için yollar karlı ve sulu idi ve hava sıcklığı -2 C idi. benim ölçüme göre km de 25 KR yaktı. Ban göre çok geldi.

-------------
Peugeot 307 SW Pack - 2003 - 1,6 Benzinli Metalik Gri

Mesajı Yazan: drburak2525
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 17:03
bu sayfaya da yakıt tüketimi hakkında yzı yazdım. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12203&PN=3&title=307-yakt-tketimi-hk - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12203&PN=3&title=307-yakt-tketimi-hk

-------------
Peugeot 307 SW Pack - 2003 - 1,6 Benzinli Metalik Gri

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 16:22
slm arkadaşlar...
bugün itibariyle gösterge tam tamına 100 km iken ve bu 100 km'nin yarısı şehir içi yarısı şehir dışı gidilmiş iken litresi 1.99 dan depoyu fulledim ve süper bir sonuç aldım:))
km'de:145 kuruş:))
bence çok iyi,sizce?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 16:30
100 km ye 7.5 lt lpg bıle etmıyor. cok cok ıyı...

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 16:33
Orjinalini yazan: drburak2525 drburak2525 Yazdı:

Ben de hafta sonu Ankara Göral'da telefleks LPG taktırdım. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi civarında tankı fullettim ve hiç durmadan ÇORUM'a geldim. 228,4 km lik mesafe sonunda tekrar fullettim. litresi 2,28 TL'sından 58,50 TL'lık LPG aldım. Bu arada hız sabitleyici ile hızı 110,00 km/sa'e sabitledim. Yani inişi de 110'la indim, yokuşu da 110 la çıktım. Kar yağdığı için yollar karlı ve sulu idi ve hava sıcklığı -2 C idi. benim ölçüme göre km de 25 KR yaktı. Ban göre çok geldi.

soyledıgın kadarıyla 100 km ye 11 lt lpg yakmıssın. anlattıgın surus formunda senın aracın ıcın 10 lt ye varmamasını beklerım... ama sıstem daha yenı zamanla ıyıce bır uyum soz konusu olunca daha stabıl hale gelebılır dıye dusunuyorum...

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 17:22
şu an itibariyle neden daha önce taktırmadım lpg yi diye kendi kendime hayıflanıyorum...

-------------

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 17:27
hayırlı olsun.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2011 Saat 20:33
Orjinalini yazan: rapsody rapsody Yazdı:

şu an itibariyle neden daha önce taktırmadım lpg yi diye kendi kendime hayıflanıyorum...

bız bosuna konusmuyormusuz degıl mı :)))

bazen sagda solda soruyorumda "gaz pedalının derınlıgını bılen varmı" dıye mıllet dumur oluyor... cunku cok kımse gaz pedalının dıbını hıc goremıyor kı Sırıtma lpg olunca aractan keyıf alıyorsun... hayırlısı olsun ınsallah...

Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 15:22

Cem bey peki sizin aracınız kaç kuruş yakıyor. benim aracım benzinde 35-38 kuruş yakıyor. ortalama 10 lt benzin ediyor bu. Otogazı %20 daha fazla yaksa 12 litre eder. O da 12*2,23=26,76 kuruş. Senin araban .8 olduğuna göre en az bu kadar yakıyodur.

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 15:43
Orjinalini yazan: drburak2525 drburak2525 Yazdı:

Zamanla yakıtınız azalacaktır.. İlk baslarda normalden biraz fazla yakması normal..

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Ben hesabı mı yanlış yapıyorum, yoksa birilerinin arabası standart dışı mı? 1.6 motor bir araç şehiriçi ortalama 12 Lt LPG yakar. Bu hesaba göre (12*2,2)/100=0,264 kuruş yapar. Varsa bir yanlışım düzeltin lütfen.
hesabın kesinlikle doğru 12 litre  bende aynı şekil yakıyorum araç otomatik lpg 2.13 kmde 26 28 arası değişiyor  160 170kuruşa çok şaşırdım ama eminim yoğun trafikde değildir

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 16:09

Cem bey peki sizin aracınız kaç kuruş yakıyor. benim aracım benzinde 35-38 kuruş yakıyor. ortalama 10 lt benzin ediyor bu. Otogazı %20 daha fazla yaksa 12 litre eder. O da 12*2,23=26,76 kuruş. Senin araban .8 olduğuna göre en az bu kadar yakıyodur.

ben her zaman soylerım. aracım 10-11lt arası lpg yakar. nadıren trafık durumuna gore 11.5 lt ye kadar cıktıgıda olur. hesabı kurusa vuracak olursak 23-26 kurus eder. kullanım seklı olarak ne cok sakın gıderım ne de cok devırlı. tatlı sert kullanırım.

lpg lı aracların benzın + lpg = toplam yakıt tuketımıyle alakalı onemle belırtmem gereken 2 nokta var. bu noktada kendı aracımla cok ıddıalıyımdır. aracım herkesın aracından evvel lpg ye gecer. buda daha fazla lpg tukettıgımı ve daha az benzın tukettıgımı ortaya koyar.

1) lpg ye gecıs ısısı
kendı aracım 15C de lpg ye gecer ve calısmasına sorunsuz devam eder. pıyasada genelde gecıs ısısı, sıstemıne yada ustasına gore 30-35-40 derece ayarlanır. bazı sıkıntı cıkaran araclarda 45-50 derecelere kadar ayarlandıgını bılırım.benım aracımdada hal boyle olsa daha az lpg yakarım. ama aradakı fark, fazla benzın tuketımıyle cıkar :)) sonucta amac daha az benzın yakmak...

arada sunuda belırtmek ıstıyorumkı  anlattıgım sekılde lpg ye erken gecme olayı asla basıt bır olay degıldır. oyle sadece gecıs ısısını dusurmekle olmuyor. hangı lpg ustasına sorsanız "olmaz" der. ama bazıları gercekten haklıdır. cunku her sıstemın yazılımı farklıdır. bazıları erken gecıse ızın vermeyebılıyor.

2) regulatorun kalorıfer hortumuna olan mesafesı
motorun ne kadar hızlı lpg ye gecmesını ıstıyorsak o zaman regulatorude o kadar hızlı bır sekılde ısıtmalıyız. buda regulatorun kalorıfer hortumuna olan mesafesını olabıldıgınce kısa tutmakla olur. bazı araclarda regulator cok uzaga monte edıldıgınde ısının regulatore tasınım suresı ıster ıstemez uzuyor ve beraberınde lpg ye gecıs suresıde uzuyor. elbette unutmamamız gereken su kı bu tarz uygulamalar aracına motoruna veya sıstemıne gore farklılık gosterecektır.

bunları acıklama geregı duyuyorum kı cunku bırcok kısı az lpg yaktıgını soyluyor ama bır taraftan her ay en az 20-30 tl benzın alıyorkı daha fazla benzın alanıda var. durum boyle olunca aracının az yaktıgını sananlar, toplam rakama baktıgınızda cok daha fazla yakmıs oluyorlar...

kusura bakmayın bıraz uzun oldu ama yazdıkca yazasım gelıyor :))

Mesajı Yazan: regalos
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 19:56
selamlar bende geçen ay ocak ortasında lpg taktırdım
atiker marka
aracım 2003 xline otomatik

2 depo lpg den sonra ölçümüm 350 km aslında 380 gibi ama hadi bir kısmıda benzinde gitmiştir diyorum.
yani 1 depo gaz ile 35lt yaklaşık 350 km yapıyorum şehiriçinde

benzin göstergesi düşme olayı bende oluyor ama arasıra kendine geliyor onun neye bağlı olduğunu daha bulamadım bulunca yazarım.

1.  başka gözlemlerimde araba ilk 2 depoda benzinden gaza geçerken hiç anlaşılmıyordu 
bu aralar ufak bir titreme yapıyor ilk anda bu normal mi bilmiyorum.

2.  bunun hariçide 3 defa stop etti bunun ikisi gaz da iken biri benzinde iken oldu acaba herhangi bir montaj hatası mı oldu yoksa normal midir?

3.  bir de sorum 1 depo gaz(35lt)  ile kaç km gitmem normaldir lt bazında tahminleri daha sağlıklı buluyorum.

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2011 Saat 21:34
hayırlısı olsun demekten başka ne gelir bundan birkaç sene evvel kalbur sene önce tekstilkendin önlerin de yağışlı bir yolda şahanın arkaya bir eski kasa misubişiyle öyle bir vurduki arkadaş zencinin japona vurduğu misal depo mepo koptu arabanın bagaj altına kaçtı dahada çıkmadı halen sağmıyız sağız yiyecek ekmeğimiz varmış ama kardeşim gazlımı bagajdamı benden uzak ol  

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 14:51
Zavoliye 1.200 TL fiyat almıştım. Haftasonu ilk işim onu taktırmak olacak. Bir de öyle bakacağım kaç kuruş yaktığına. İnşallah dediğiniz gibi olur da gaza basmaktan korkmam.

Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 15:21

Zavoliye 1.200 TL fiyat almıştım. Haftasonu ilk işim onu taktırmak olacak. Bir de öyle bakacağım kaç kuruş yaktığına. İnşallah dediğiniz gibi olur da gaza basmaktan korkmam.

duzgun montaj ve ayar yapabılırlerse yag gıbı olur ınsallah.

nerede taktıracaksın ???

Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 15:28
Orjinalini yazan: regalos regalos Yazdı:

selamlar bende geçen ay ocak ortasında lpg taktırdım
atiker marka
aracım 2003 xline otomatik

2 depo lpg den sonra ölçümüm 350 km aslında 380 gibi ama hadi bir kısmıda benzinde gitmiştir diyorum.
yani 1 depo gaz ile 35lt yaklaşık 350 km yapıyorum şehiriçinde

benzin göstergesi düşme olayı bende oluyor ama arasıra kendine geliyor onun neye bağlı olduğunu daha bulamadım bulunca yazarım.

1.  başka gözlemlerimde araba ilk 2 depoda benzinden gaza geçerken hiç anlaşılmıyordu 
bu aralar ufak bir titreme yapıyor ilk anda bu normal mi bilmiyorum.

2.  bunun hariçide 3 defa stop etti bunun ikisi gaz da iken biri benzinde iken oldu acaba herhangi bir montaj hatası mı oldu yoksa normal midir?

3.  bir de sorum 1 depo gaz(35lt)  ile kaç km gitmem normaldir lt bazında tahminleri daha sağlıklı buluyorum.

oncelıkle sıstemın hayırlı olsun. gule gule kullanmanı dılerım... 
sıstemını nerede taktırdın??? aracın kac km de??? 1.4 mu 1.6 mı??? ayrıca profılındekı konum kısmına ıl-ılce bılgını yazarsan daha guzel olacak...

sehır ıcınde 100 km de 10 lt lpg yakmıs oluyorsun buda normal. zaten aracın otomatık... bırde bunun ustune tukettıgın benzınıde artı olarak eklemelısın.

gecıs esnasında havanın ısısına gore yakıtın kalıtesıne gore veya ayara gore sılkeleme yapma ıhtımalı var.

benzın gostergenın dusmesı normal. ara ara benzın aldıgında normale gelecektır. nedenını bosuna arama puglarda sıstemın yapısı bu sekılde. tabı daha yenı model puglar bu sekılde calısıyor. mesela benım aracımda ıbre aynen duruyor. senınkısının calısma prensıbı farklı. bu konu cok konusuldu forumu aratırsan detaylı bılgı sahıbı olursun...

Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 15:32
Orjinalini yazan: insomnia insomnia Yazdı:

hayırlısı olsun demekten başka ne gelir bundan birkaç sene evvel kalbur sene önce tekstilkendin önlerin de yağışlı bir yolda şahanın arkaya bir eski kasa misubişiyle öyle bir vurduki arkadaş zencinin japona vurduğu misal depo mepo koptu arabanın bagaj altına kaçtı dahada çıkmadı halen sağmıyız sağız yiyecek ekmeğimiz varmış ama kardeşim gazlımı bagajdamı benden uzak ol  

tercıh meselesı bu ıs. 

saglam ve emnıyetlı bır sekılde montaj olmus bır kalıtelı bır depo hıcbır zaman patlamaz...

mmo baskanı bunu acıkladı. benzın sıstemınden daha saglam oldugunu cok net bır sekılde anlattı. merdıven altı montajlarda yasanan sıkıntıları bana ornek gostermeye kalkma cunku onlara montaj demıyorum ben... :)))

hee bu arada benım araba lpg lı ona gore benım arabaya pek yaklasmaa heee Sırıtma

Mesajı Yazan: regalos
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2011 Saat 21:24
aracım 2003 model xline 1.4
60.000km
ilk sahibiyim 
sistemi florya tms gas da taktırdım

ustalar 1000km sonra gel dediler ama 2000 oldu gidemedim kontrole:D

aslında yakış fena deil benzini de 9-10 lt arası dikkatli kullanımda yakıyordu 
gazda benzinden fasla tüketildiğine göre normal gibi yakış değerim zaten otomatik araç yakışı fazla
şu anda memnunum bir sıkıntım yok

maslak sanayii de görüştüğüm bir çok usta takma ilk bobinler gider dedi sıkıntılı oluyormuş dediler ama şu ana kadar herhangi bir sıkıntım olmadı inşallah olmaz 

bir arkadaşımda grandrolos vardı 1.6 ilk onda gördüm gazı 1 sene sıfır sorunsuz kullandı ondan sonra bende taktırmaya karar verdim.

Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2011 Saat 17:58
Bugün 1.300 TL 10 taksit olarak Zavoli taktırıyorum. Biraz sonra teslim alacağım. Zavoli bayisi Murat otoya taktırıyorum. Tek sıkıntım, muayenem yeni ruhsata işletmeden bir müddet kaçak binmem gerekiyor. Yakalanırsam canımı okurlar.

Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2011 Saat 18:00
Projeyi muayenem biterken alıp öyle ruhsta işleteyim diye düşünüyorum. Birde durduk yere yeniden muayene harcı, ruhsat parası ödemek istemiyorum.

Mesajı Yazan: psychoabi
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2011 Saat 19:27
Bende atiker var  106 xs 98 1.6 motor 90 hp 2.25 po dan 52 tl lik aldığım gazla susurluk afyon arası 400 km yol yaptım

-------------
106 XS Balıkesir

Mesajı Yazan: archozdemir
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2011 Saat 15:52
Aracıma Zavoli veya Brc  marka kit taktırmak istiyorum. bu marka kitleri taktıran  arkadaşlar 307 lerde performansı nasıl acaba. Hangisini taktırayım.

Mesajı Yazan: GANDALF
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2011 Saat 21:40
beyler slm, benim arabada 307 SW otomotik vites ne yaptıysam istanbul şehir içi trafikte 0.35 krş un altına düşüremedim.. içinde atiker sıralı mevcut.. taktırdığımdan beri bir sıkıntı yaşamadım kontrolleri rutin aksatmadan yaparım 

-------------
2006 sw 1.6 16 valf otomatik

Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2011 Saat 22:18
kardesım ülkemız şartlarına gore en ıyısını yapmıssın umarım sırun cıkmaz.. GAzın bol olsun inşallah :)

Mesajı Yazan: UGuRs
Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2011 Saat 00:29
Orjinalini yazan: GANDALF GANDALF Yazdı:

beyler slm, benim arabada 307 SW otomotik vites ne yaptıysam istanbul şehir içi trafikte 0.35 krş un altına düşüremedim.. içinde atiker sıralı mevcut.. taktırdığımdan beri bir sıkıntı yaşamadım kontrolleri rutin aksatmadan yaparım 

aynen bendede 206 otomatik var bende 0.33 ün altına düşüremedim uzun yolda 0.20 ama şehir içi fazla düşmüyor

-------------
KahramanKentli...

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 13:32
Otogazın performansından memnunum ama dün öğleden sonraarıza lambası yandı. Cumartesiye kadar bu şekilde binip cumartesi ayarlatacağım. Daha kaç kuruş yaktığını hesaplamadım. Umaraım %40 tasarruf edeblirim.

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 15:03

Otogazın performansından memnunum ama dün öğleden sonraarıza lambası yandı. Cumartesiye kadar bu şekilde binip cumartesi ayarlatacağım. Daha kaç kuruş yaktığını hesaplamadım. Umaraım %40 tasarruf edeblirim.

daha sıstemın yenı takıldı. duzgun bır ayarı yakalayabılırsen pek problem yasayacagını sanmıyorum... arıza ısıgının yanma sebebıde hatalı lpg karısımıdır... benzınde motor yakıt karısım ayarını kendısı yapar ama lpg sıstemının boyle bır ozellıgı yoktur. bu yuzden manuel ayar gerektırır.

ayrıca cok kısı kabul etmeyebılır ama ıklım sartlarına gore lpg ayarı degısır. yanı yaz sıcagındakı ayar ıle kıs sogugundakı ayar farklıdır. cunku motorun bu ıkı farklı durumlardakı calısma parametrelerı farklıdır. tek sebep havadakı ısı farkıdır. ıste bu durumlarda motor benzındeyken kendı ayarını yapar degısen kosullara uyum saglar. ama lpg de bunu yapamaz. normalde sogukta daha cok yakıt puskurtulur ve motor daha kuvvetlı olur ama yazın sıcagında daha az yakıt puskurtulur ve motor gucu duser... bu farkta havanın sıcakkenkı yogunlugu ıle sogukken kı yogunlugu arasındakı farktan meydana gelır...

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 17:35
İnşallah dediğin gibi olur. Taktırdığıma pişman olmak istemiorum. malum birdünya para ödeniyor.

Mesajı Yazan: mod55
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 17:41
Bilmiyorum belki biz yanlış ölçtük ama 2 gün önce Toyota Corolla 1.6 2008 model araca BRC MY-10 taktırdık . 7 liralık tüple 62 km yol aldık sanırım yanlış ölçtük tekrar deneyip sonuçları koyarım.

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 17:48
7 liralık gazı nasıl aldın? Ben onu merak ettimKahkaha

Mesajı Yazan: mod55
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2011 Saat 17:52

Alır almaz tam doldurduk . 4 daire vardı hepsi doldu . Ne kadar ölçtüğünü merak edip turlamaya başladık . 1 daire eksildiğinde aynı pompaya gittik . Fulledik 7 liralık aldı tak tak atmaya başladı adam elle basıcaktı basma dedik. Tekrar deniycez bu kadar düşemez.

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 02:16
bende lpg li otomobil zamanında kullandım ama 50.000 km lerı devırdıkten sonra arac sorun cıkartmaya baslıyor, birde şu anda %40 avantaj sağlamıyor %30 civarında avantajı kaldı lpg nin. taktıran arkadaslara hayılı olsun

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 03:00
öncelikle hayırlı olsun abim inş. sorunsuz bi şekilde binersin.ben peugeot ailesine yeni katıldım 1 ay önce 2001 model 1.6 motor 110 hp'lik peugeot 206 rolland garros araç aldım.aldığımda atiker marka sıralı sistem tüp takılıydı üzerinde sevinerek aldım ama atiker peugeot 206 larla uyumlu değilmiş sanırım tüpün garanti belgesinde üç kere anahtarının ve 3 kerede ecu nun değiştiğini gördüm bilgin olsun benim aracımın termostatını bozdu yeni değiştirdim termostatı tüpün beyninide söktürdüm tamir ettirip tekrardan taktırdım.

saygılarımla

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 08:40
bu ısın ıcınde bıraz sans faktorude var. her sıstemde benzer sıkıntılar olabılıyor. ama ınanın bu cıkan arızalarında bır mıktarı usta faktorlu oluyor. cunku dogru sekılde montaj ve ayar olmayınca parca zamansız problem cıkarabılıyor... ama sunuda kabul etmek gerekırkı ben pek sıkıntı yasamadım ama atıkerde parca problemlerı dıger markalara nazaran bıraz daha fazla... ama buda dıgerlerınde hıc sıkıntı cıkmadıgı anlamınada gelmıyor...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 16:16
bugün itibariyle ölçümlerim şu şekildedir:
28.5-29 litre gaz ile tam 360 km yol yapmışım.
29 litre olarak hesaplarsak ve gazın litresinin de 2.10 kuruş olduğunu düşünürsek 60.9 liraya depoyu fullemişim:)) ve yine bu hesaba göre de km si 169.kuruşa geliyor:))
ne düşünüyorsunuz?  tüketim nasıl?

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 16:58
Hep bayır aşağı mı sürdün arabayıDil Çıkarma Çok güzel rakam. Güle güle kullan.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 16:59

maşallah güzel değerler.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 17:33
teşekkürler...Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 19:09

29 litre olarak hesaplarsak ve gazın litresinin de 2.10 kuruş olduğunu düşünürsek 60.9 liraya depoyu fullemişim:)) ve yine bu hesaba göre de km si 169.kuruşa geliyor:))

bence harika değerler kazasız belasız vede nazarsız.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 21:33

29lt yı 3.6 ya bolersen 100kmde 8.05 lt ye denk gelıyor. sehır ıcınde mı yoksa sehır dısında mı bu tuketım??
bırde arac 1.4 mu 1.6 mıydı?

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 22:01
hey yavrum benim. ökkeş harbiden hep bayır aşağı kullandın heralde aracı

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 19:43
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

29lt yı 3.6 ya bolersen 100kmde 8.05 lt ye denk gelıyor. sehır ıcınde mı yoksa sehır dısında mı bu tuketım??
bırde arac 1.4 mu 1.6 mıydı?

Araç 1.4 look modeli.
360 kilometrenin yaklaşık 260'ı şehir dışı

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 19:44
Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

hey yavrum benim. ökkeş harbiden hep bayır aşağı kullandın heralde aracı

:)) sağolasın aydınım:))

-------------

Mesajı Yazan: okanisilak
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 10:52
2002 model peugeot 307 1.6 16v aracımda 11 aydır atiker sıralı sistem lpg takılı.
geçen hafta tokat-ankara-tokat arası yolculuğumda 38 lt lpg ile 475 km yol yaptım uzun yolda.
110 km. hızın altına düşmemeye çalıştım ve 130 km. hız uzerine çıkmadım. 
sizce tüketim nasıl arkadaşlar? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net