Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Far temizliği

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12485
Tarih: 11 Kasım 2025 Saat 03:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Far temizliği
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Far temizliği
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 11:21
Arkadaşlar benim bir sıkıntım var. Aracın ön farının iç kısmında sinekler böcekler var, biaz da kirlenmiş. farın iç kısmını temizlemenin bir yolu var mı? Tabi fara zarar vermeden. Sadece içi kirlendi diye farı değiştirmek istemiyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 11:41
bazı oto boyacılar far temizliğiyle de ilgileniyorlar bi hafta sonu gidin mutlaka yapan bi yer bulursunuz sanayi de.. farı sökülüp içi temizlenir eğer far camının dışında da kirlenme sararma cizik vs varsa su zımparası ve cila yardımıyla farlarınız fabrikadan yeni çıkmış gibi olur..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 13:29

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu hafta sonu yolum  düşerse boyaclara sorayım.

Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 13:46
rica ederim kolay gelsin..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesajı Yazan: elnino35
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 16:55
Zor ve zahmetli iş oldugu için herkes kolay kolay farı açıp yapmıyo. Yapanları coguda yapamıyo far su alıyor o yüzden yaptırırken su almama garantisi verdir ustaya .

-------------
Peugeot 206 forover.

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 17:59
Sanayide garanti zor bir olay. Verse bile sözüne güven olmuyor birçok ustanın.

Mesajı Yazan: elnino35
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 18:02
İzmirde olsaydı garantili yerler var tabikide . Ama malesef dedigin gibi bi çok yer garanti vermez ve güven olmaz .

-------------
Peugeot 206 forover.

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2011 Saat 19:22
kendin yap bence kardeşim titiz davranırsan orjınalı kadar saglam olur

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: Antiseptiq
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2011 Saat 18:04
Ben Ankara' da 50 TL ye yaptırdım, önceden su giriyordu, şimdi girmiyor:)

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 02:43
Kendin de acıp temizleyebilirsin.. En iyimser rakam olarak 40-50 TL isterler en az..

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 12:54
Orjinalini yazan: se®k@n se®k@n Yazdı:

Kendin de acıp temizleyebilirsin.. En iyimser rakam olarak 40-50 TL isterler en az..
evet ama daha fazlasınıda vermeyın bıde açtırmışken far karartma yaparsınız :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 13:16
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Orjinalini yazan: se®k@n se®k@n Yazdı:

evet ama daha fazlasınıda vermeyın bıde açtırmışken far karartma yaparsınız :)

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: Dayyyyy
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 14:37
Valla benimkide sararmış. Hiç uğraşmadım şuan istanbuldan orjinal farlarını getirtiyorum pzartesi yani yarın takılacak :) Cirillop gibi olacak  :) Birde Dreksiyon pompasını değiştiriyorum.  Benim aracım direksiyonu şahinden daha beret birader pompası ölmüş :)

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 14:38
Orjinalini yazan: Dayyyyy Dayyyyy Yazdı:

Valla benimkide sararmış. Hiç uğraşmadım şuan istanbuldan orjinal farlarını getirtiyorum pzartesi yani yarın takılacak :) Cirillop gibi olacak  :) Birde Dreksiyon pompasını değiştiriyorum.  Benim aracım direksiyonu şahinden daha beret birader pompası ölmüş :)
kaç liraya mal oldu

Mesajı Yazan: Dayyyyy
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 15:59
Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

Orjinalini yazan: Dayyyyy Dayyyyy Yazdı:

kaç liraya mal oldu
400 Tl Mal oldu kardeş :(

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 16:08
Arkadaşlar bu işin bazı incelıklerı var.. mesela arkadasın farlarının içinde böcek toz pislik vs.. varmış kolayca acıp temizlenebilir ama bazı farlarda günesden felan sararıyo ve kişi olayın mantıgını bılmedıgındende gidip farları actırıyo hemde güzel paralar vererek, şimdi gelelım sararmış farlara bunu herkes sölemez pırlanta gibi bilgidir :)
Farları açmıyoruz (sararmışlar için gecerli) isteyen söküp o sekılde yapabilir.. Orjinal farların üzerinde kendine has bir vernik vardır öle kolay cıkabılecek bişey deıldır bu vernik , sararanda zaten odur yapacagınızı sölüyorum kalından inceye doğru zımparalamalısınız öncelik olarak 800 yada 1200 de olabilir en son 2000 , 3000 atarsınız ince çizikleri almış olursunuz ,yanınıza su dolu bi kova alın bi elinizde sünger diğerınde zımpara sulu sekılde zımparalamaya başlayın öle 2 dakıkada alamassınız ugras ister sabır ister 1 fara 2 saat bile zaman ayırabılırsınız zaten yaptıkca verniği aldıgınızı göreceksiniz komple kalından inceye doğru zımparaladıkdan sonra en son yapmanız gereken devir ayarlı pasta cila makınasıyla güzelce cilalamak hepsi bu kadar, kolay gelsin :)
(Elinizden gelmiyorsa kendiniz yapmayın, yanlış yönlendirmiş olmayayım)

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 17:07
Orjinalini yazan: Carmania Carmania Yazdı:

Arkadaşlar bu işin bazı incelıklerı var.. mesela arkadasın farlarının içinde böcek toz pislik vs.. varmış kolayca acıp temizlenebilir ama bazı farlarda günesden felan sararıyo ve kişi olayın mantıgını bılmedıgındende gidip farları actırıyo hemde güzel paralar vererek, şimdi gelelım sararmış farlara bunu herkes sölemez pırlanta gibi bilgidir :)
Farları açmıyoruz (sararmışlar için gecerli) isteyen söküp o sekılde yapabilir.. Orjinal farların üzerinde kendine has bir vernik vardır öle kolay cıkabılecek bişey deıldır bu vernik , sararanda zaten odur yapacagınızı sölüyorum kalından inceye doğru zımparalamalısınız öncelik olarak 800 yada 1200 de olabilir en son 2000 , 3000 atarsınız ince çizikleri almış olursunuz ,yanınıza su dolu bi kova alın bi elinizde sünger diğerınde zımpara sulu sekılde zımparalamaya başlayın öle 2 dakıkada alamassınız ugras ister sabır ister 1 fara 2 saat bile zaman ayırabılırsınız zaten yaptıkca verniği aldıgınızı göreceksiniz komple kalından inceye doğru zımparaladıkdan sonra en son yapmanız gereken devir ayarlı pasta cila makınasıyla güzelce cilalamak hepsi bu kadar, kolay gelsin :)
(Elinizden gelmiyorsa kendiniz yapmayın, yanlış yönlendirmiş olmayayım)
mantık guzel :) Thumbs Up bak bunu kendım sökp yaptım hem temızledım hem karartma  yaptım

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 18:53
güzel olmuş.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2011 Saat 21:47
Orjinalini yazan: Özgür Özgür Yazdı:

güzel olmuş.
teşekkürler :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2011 Saat 17:25

Farı nasıl sökeceğim konusunda yardımcı olailir misiniz? Daha önce hiç yapmadım.

Mesajı Yazan: Emre GÖK
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 16:28

Merhaba arkadaşLar,aranıza yeni katıldım.

Aracımda bir kaç ufak sorun var sizlerle de sormak istiyorum.Araç 2004 model 307 lakin sorunum farlarım :(
İçleri çok fazla pis yolu göstermiyor,bu sorun için sanayiye gittim ancak far değişimi olucağını söylediler.
Yani farlar acılıp temizlenmiyormuş. Bana biraz yardım edebilirmisiniz :(

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 19:57
aracın farını açıp temizlerken dikkatli olun krom aksama eliniz değerse kararma ve dökülme yapar ve ışığı göstermez

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 22:48
Ben,m farklarım tertemiz ama istediğim ışığı alamıyorum.  Ampul aldım osram nigt braker felan ama herkes 2 kat fark yaptı dedi bendeki fark %20  nasıl oldu anlamadım . 

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: Emre GÖK
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2012 Saat 17:01

307'Lerin farları acılıp içi temizleniyormu ki ? Bana açılmıyor diye bilgi verdiler illa far değişcekmiş :S

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net