Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1998 406 SV Hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12468
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 10:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 1998 406 SV Hakkında
Mesajı Yazan: SECO
Konu: 1998 406 SV Hakkında
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 12:31

Herkese Merhabalar

Aranıza 1998 model 406 sv ile yeni katıldım. Arabamla ilgili detaylı bilgi varebilecek özelliklerini aktarabilecek bir arkadaşımız varmıdır acaba.  Teşekkrü ederim şimdiden.

-------------
seco 1997 406 sv

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 12:57
Merhaba. Uyelerimizi taniyalim kisminda kendinizi tanitmaniz gerekiyor. Hosgeldiniz.

Mesajı Yazan: vedat ersoy
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2012 Saat 12:22
merhaba ; ben vedat ersoy 1997 406 sv manuel aracım var 1,5 senedir kullanıyorum çok kaliteli ve sürüş zevki yüksek bir araç. aracımda kısa zaman önce sorun yaşadım sorun stop etmesiydi . gaz kelebeği içerisindeki gaz motorunu değiştirtim sorun ortadan kalktı stop etmiyor. ama takoz bobin de sorun var gibi gaz basarken kesik kesik tekleme ve patlama yapıyor.yakında onuda halletireceğim.

küçük bir sorunum var anahtar uzaktan kumandası bazen çalışıyor bazen çalışmıyor tuşlarına basınca ışığı yanıyor .sorun neden olabilir.

Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2012 Saat 12:32

arkadaşım merhaba bende senin gibi yeni katıldım ben 1,5 senedir 1997 406 manuel sv kullanıyorum çok keyifli bir araç .kalitesi çok yüksek dışarıdan herkesin dikkatini çekiyor ben çorumda yaşıyorum burada böyle :: )) araç çok sağlam bir araç . sana tavsiyem aracını tanımaya bir ustaya sakın elletme . benim araçta motor bağlantı takozu kırıldı adamlar eksozu değştirdiler sorun devam etti haliyle sonra ön takımdan dediler isyan ettim yeter dedim sonunda bir usta ile tanıştım sorunlarımı artık o çözüyor.anlamıyor ise asla yaparım yada şuradan buradan demiyor.ben sana burada bir link vereceğim orada 406 hakkında öğrenebileceğin herşey var .. saygılar 

.. http://forum.donanimhaber.com/m_14793956/tm.htm" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_14793956/tm.htm

vedat ersoy 

Mesajı Yazan: GSli 406
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2012 Saat 18:16
slm vedat 406 SV ler için elektriksel çok işlevi olduğu için(yağmur sensörü,ısıtmalı koltuk,ışık sensörü...vs) ve bundan dolayıda bu özelliklerin sık sık arıza yaptığı için uzak durmamı tavsiye ettiler. bende 2001 model 1.8 sr
(genelde 1.8 st geçiyor) aldım.ama sv nin özelliklerinede çok içim gitti.sence ilk fırsatta sv ye geçeyimmi.özellikleri gerçekten çok fazla.

şimdidden sağol

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2012 Saat 10:36

ÖNCELİKLİ BURADA FİKİR VE BİLGİLERİNİ PAYLAŞAN HERKESE AYRICA BU SİTEYİ HİZMETE AÇAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM .

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA GÜZELLEŞİR VEDE DEĞER KAZANIR.

GSli 406        ARKADAŞIM 'A CEVABEN : 

ARKADAŞIM BURADA İSİM PAYLAŞMAK YASAK MI BİLMİYORUM AMA BEN YAZIŞTIĞIM HERKESE İSMİ İLE HİTAP ETMEK İSTERİM . 
           KISACA 406 SV ARACI YAŞADIĞIM VEDE BİLDİĞİM KADARI İLE ANLATAYIM .
406 SV BANA GÖRE ÜST SEGMENT ÇOK LÜX KONFORU HARİKA BİR ARAÇ .GÜVENLİK KONUSU İSE GAYET BAŞARILI GÜNÜMÜZDE 2012 MODEL 40 BİN 60 BİN TL SATILAN ARAÇLARDAN HİÇ BİR EKSİĞİ YOK HATTA FAZLASI VAR DİYEBİLİRİM ..PEUGOUT NUN BU ZAMANA KADAR ÜRETTİĞİ EN BABA EN GÜZEL ARAÇLARINDAN BİRİSİ 406 SV DİR BENCE.. HOR KULLANILMAMIŞ CİDDİ BİR KAZASI OLMAYAN KİLOMETRESİ DÜŞÜK BİR 406 SV ALIRSAN İNANIYORUM Kİ KEYİFLE BİNERSİN .. (PROBLEM YAŞARSAN BİLMEDİK USTAYA GÖTÜRMEMEK KAYDIYLA ::: ))   SORMAK İSTEDİĞİN ARAÇ İLE İLGİLİ  SORULAR VAR İSE CEVAPLAMAK ÜZERE BEKLİYORUM.

SAYGILAR   VEDAT ERSOY 

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 21:22
2003 406 hdi otomatik SV aracım var. 2 aydır kullanıyorum. aldığımda yakıtı biraz karmada yüksek geldi.
nede olsa ikinci el gittim şanzıman yağı hava filtresi, polen filtresi vb. değiştirme yaqptım. bilgisayara bağlattım hava akış debimetresinde anormallik gördü. ustalar bişey yaptı felan derken karma tüketim 8.6 lara düştü. ama sakin kullanımda.
kızılcahamam a git gel. gidiş 120 sürat dönüş 90 larda. ankara içi trafikte malum. ortalama 6.6 lt yaktı.
araç konforu çok yüksek. vites geçişleri sakin kullanımda hissedilmeyecek kadar yumusak. seriliği 1410 kg göre idare eder. elektrikli ve ısıtmalı koltuklar harika. yan aynalar sadece elle stopl edince kapanıyor. ses sistemi cd de gayet başarılı. yola tutunması harikulade. hele virajda gerçekten anormal bir mükemmel. denge çubukları mı ne sanırım bu aracı ayrı kılıyor. ısıtmalı koltuk kışın karlı buz gibi havalarda ayrı bir konfor.
en soğuk havalarda bile nasıl oluyorsa kalorifer anında ısıtmaya başlıyor. yakıt deposu 77 lt sanırım. 4 cam otomatik. yani beklentilerin üstünde konforlu bir araç alırken ustaya gösterin şanzıman ı iyi ise ve esaslı bir kazası yoksa, boya veya küçük hasarlar dert edilmemeli.
ancak unutmayınız peugeot ne de olsa. ufak tefek elektriksel arızaları kabullenin baştan. nede olsa sıfır araç değil. fransız bu araçlarda en sık karşılaşılan bir durumdur.
slmlr. sorusu olana 406 sv hdi bva ile yanıt verebilirim bildigim kadarıyla

Mesajı Yazan: bıdık55
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2012 Saat 12:21
S.A. ARKADAŞLAR 2003 OTOMATİK ŞANZUMAN 406 KULLANIYORUM .. ARACIMDA BİR ARIZA OLUŞTU BSİ BEYNİ ARIZALANMIS BU NASIL ARIZALANIR NE YAPILABILIR DAHA ONCE YASAMIS ARKADSASLARDAN CVP BEKLIORUM SANAYIDE USTALAR TARAFINDAN OPULMEK ISTEMIYORUM :)

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2014 Saat 11:17
http://documentation.peugeot.com/PmdMyDocFiles/doc05-01/index.html?mode=pdf&vehicule=406&lang=tr_tr&silouette=406_406&oldmode=ed

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2014 Saat 11:18
araç hakkındaki detaylı bilgilere aşağıdaki inkten ulaşabilirsiniz.

http://documentation.peugeot.com/PmdMyDocFiles/doc05-01/index.html?mode=pdf&vehicule=406&lang=tr_tr&silouette=406_406&oldmode=ed

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2014 Saat 15:24
Orjinalini yazan: vedat ersoy vedat ersoy Yazdı:

merhaba ; ben vedat ersoy 1997 406 sv manuel aracım var 1,5 senedir kullanıyorum çok kaliteli ve sürüş zevki yüksek bir araç. aracımda kısa zaman önce sorun yaşadım sorun stop etmesiydi . gaz kelebeği içerisindeki gaz motorunu değiştirtim sorun ortadan kalktı stop etmiyor. ama takoz bobin de sorun var gibi gaz basarken kesik kesik tekleme ve patlama yapıyor.yakında onuda halletireceğim.

küçük bir sorunum var anahtar uzaktan kumandası bazen çalışıyor bazen çalışmıyor tuşlarına basınca ışığı yanıyor .sorun neden olabilir.

hocam o dediğiniz sıkıntıdan 2 gün önce 99 poloda yaşamıştı arkadaşım birlikte elektrikçime gittik, oda önce motorunu kontrol etti bunların kaldırma motoru havalı olduğu için algılıyor ama geç harekete geçiyor demişti ufak bi bakım yaptıktan sonra sorun hala devam etti. Bi oto anahtarcısına gidip sorunu anlattık oda pilini ve algılayıcı bişi var adını hatırlıyamadım, onada ayar yaptı sorun ortadan kalktı. belki işine yarar ama sıkıntı aynıydı. 

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2014 Saat 15:28
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz. Konuya bi göz atam dedimde bildiğin 406 cılar için buluşma konusu olmuş yaa :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: eskihakem
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2015 Saat 11:02
SELAMLAR HOCAM. BENDE YENİ 406 SV ALDIM 98 MODEL. LPG YENİ TAKILMIŞ. ŞU AN 212 BİNDE LPG TAKILALI 3000 KM. OLMUŞ. ARABAYI ALDIKTAN SONRA YAĞINI FELAN DEĞİŞTİRDİM. TABİ YENİ BAKIM KAYITLARI OLSUN DİYE BUJİLERİNİDE DEĞİŞTİRDİM. ÜZERİNDEN BOSCH MARKA ÇİFT TIRNAKLI BUJİ ÇIKTI. USTA BUJİLER İDARE EDER FELAN DEDİYSEDE BEN YİNEDE DEĞİŞTİRDİM. TABİ BUNDAN ÖNCE ARAÇ LPG DE ARA ARA ÇOK NADİR TEKLEME YAPIYORDU.  PARÇACIDAN ŞASE NUMARASINI VEREREK ORJİNAL EYUİM MARKA BUJİ ALDIM. TANESİ 5 TL. BUJİLERİ DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA ARABADAKİ TEKLEME İNANILMAZ DERECEDE ARTTI. ARABA KULLANMAYA KORKMAYA BAŞLADIM. DÜŞÜK DEVİRLERDE VİTES DEĞİŞTİRDİĞİMDE TEKLEMEYE VE EGZOZDA PATLAMA SESLERİ GELMEYE BAŞLADI. BUNUN ÜZERİNE LPG CİYE GİTTİM. SORUN BİZDEN DEĞİL ATEŞLEME SİSTEMİNE BAKTIR DEDİLER. ARAŞTIRA ARAŞTIRA SORUNUN ATEŞLEME BOBİNİNDEN OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. ŞÖYLE YORUM YAPTI USTALAR BU ARA BENZİNDE KULLANILDIĞI İÇİN BOBİN YILLAR GEÇTİKÇE ZAYIFLIYOR. TABİ BENZİN BU ZAYIFLAMAYI HİSSETTİRMİYOR. LPG DE YANMA ISISI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN BOZUK BOBİNİ ORTAYA ÇIKARTIYOR. O YÜZDEN LPG DE TEKLEME ARTIYOR. PEKİ NEDEN ÇİFT TIRNAKLI BUJİ. BU TEKLEMEYİ BİRAZ ERTELİYOR. YANİ BOBİNİN ÖMRÜNÜ BİRAZ DAHA UZATIYOR. SİZE BİR KAÇ AY YARDIMCI OLUYOR. ONUNDA KÖTÜ TARAFI YATIKI ARTTIRIYOR. NEYSE ANKARA ŞAŞMAZDA YAMAN PEJO PARÇACISINIDAN BİR YIL GARANTİLİ 175 TL.YE BOBİN ALDIM. EN UCUZ FİYATI BURASI VERDİ. ARAŞTIRABİLİRNİZİ. BUNUN YANINDA 4 TANE DAHA BUJİ ALDIM AMA BU SEFER BOSCH MARKA TEK TIRNAKLI ORJİNAL BUJİSİNİ ALDIM. USTALAR BU ARAÇLARDA BOSCH BUJİYİ TAYSİYE ETTİLER. İNANIN BOBİN VE BUJİLERİ DEĞİŞTİRİNCE ARABA ÇOK İYİ DERCEDE DÜZELDİ. ÇOK DÜŞÜR DEVİRLERDE ÇOK GÜZEL TOPLAMAYA VE 2000 MOTOR GÜCÜNÜ HİSSETMEYE BAŞLADIM.  EĞER ARACINIZDA TEKLEME VARSA ATEŞLEME BOBİNİNİ DEĞİŞTİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM. 

-------------
güzellikler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net