Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇOK ACİL -- MORAL SIFIR

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12264
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 21:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ÇOK ACİL -- MORAL SIFIR
Mesajı Yazan: Guests
Konu: ÇOK ACİL -- MORAL SIFIR
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 16:18
KARDEŞLERİM MERHABA ÖNCELİKLE ARACIM 206RC  . SİZLERE BİR SORUM OLACAK.  BUGÜN BAŞIMA GELENİ ANLATAYIM. DAHA ÖNCE ARACIMIN YAYLARINI DEĞİŞTİRMİŞTİM ÇOK ALÇAK OLMASI SEBEBİYLE YÜKSELTMİŞTİM. GEÇENLERDE SAĞ ÖN amortisörüm PATLADI TAK TUK SESLER GELİYORDU. SANAYİYE GİTTİK USTAYA DERDİMİ ANLATTIM BÖYLE BÖYLE amortisörü DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM DİYE. TAMAM DEDİLER BİYERDEN amortisör SİPARİŞİ VERDİLER TAM  2 SAAT BEKLEDİM VE SONUNDA GELDİ amortisörler. AMA BİRDE NE GÖREYİM GELENLER İLE BENİM ARAÇTAKİLER ARASINDA UÇURUM VAR. GELENLER BENİM ARAÇTAKİLERİN 2 KATI BÜYÜKLÜKTE. PEK ANLAMIYORUM BU YAY amortisör İŞLERİNDEN.  SANIRIM BENİM ARACIMDA SPOR amortisör VAR. BİR TÜRLÜ BULAMADILAR. NEYSE TOPLADILAR PARÇALARI TOPLARKEN DE BENİM SAĞ YAYI KIRDILAR NASIL BECERDİYSELER. ÖYLE TAKTILAR ARACIM ŞİMDİ SAĞ ÇEKME YAPIYOR BİRDEN SOL ŞERİTTEN SAĞ ŞERİTE ATIYOR FREN YAPINCA. ARKADAŞLAR UZUN LAFIN KISASI BEN ŞİMDİ ARACIMA 2 ADET ÖN SPOR YAY 2 ADET ÖN SPOR amortisör KOYMAK İSTİYORUM (KONİ Mİ DİYORLAR BİLMİYORUM) BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ARACIM YATIYOR ÇOK ZORUMA GİDİYOR. BİRAN ÖNCE HALLETMEM LAZIM BU DURUMU.  BANA HANGİ PARÇALARI ÖNERİRSİNİZ ? BİRDE BU PARÇALARI İŞİ BİLEN ADAMLARA TAKTIRMAK İSTİYORUM BANA BİYER ÖNEREBİLİRMİSİNİZ ? TEŞEKKÜR EDİYORUM ARKADAŞLAR. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 16:53
Geçmiş olsun kardeşim.
Ben pek anlamam bu yay işinden bilenler gelir birazdan.
Sende bişey olmasın,rc de dişe dokunur bişey olmasın önemli olan o.Gülme
bende baya bir problemin var sandım.bana göre yok.sıkma canını

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: tanilbakicimsit
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 17:05
KARDESIM SIKMA CANINI BEN BUGUN BAKIM YAPTIRDIM KOMPLE EKS SETI YAG SANZ YAGI DUNYA KADAR SEY UZUN LAFIN KISASI CIKTI 895 TL BAYILDIM ALLAH BUYUKTUR DEDIM MORALINI BOZMAYA GEREK YOK YETERKI ISI BILENE GIT AMA VERDIGIM PARADAN PISMAN DEGILIM ARACIM KITAP GIBI OLDU

-------------
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON

LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 17:11
bu arada o nasıl ustaymış ne tamır edebılmıs bırde uzerıne senınkını kırmış. bence git üstüne düş olayın

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 18:35
senin usta bu işden anlamıyor galiba

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 18:36
ustayı değiştir :)

Mesajı Yazan: 3rkans
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 19:57
Aman sercan sıkma canını kardeş hepsi halolur canına bişi olmasın ALLAH korusun.Anlayan arkadaşlar yorumlarını yapar sende ona göre spor yaylarını alır taktırırsın.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 20:18
Birincisi; bence ustanı kesinlikle degistir..

İkincisi; sana normal bir 206 nın ön amortisörlerini taktılar cok büyük bi ihtimal.. Onlarda daha konforlu olması için haliyle biraz daha büyük olmak zorunda..

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 21:19
Orjinalini yazan: se®k@n se®k@n Yazdı:

İkincisi; sana normal bir 206 nın ön amortisörlerini taktılar cok büyük bi ihtimal.. Onlarda daha konforlu olması için haliyle biraz daha büyük olmak zorunda..

sen bostancı sanayideki aydın amortisore git işini hallederler.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 23:17
Allah Allah ılgınc gercekten. ama bu yayları degıstıgın ıyı oldu. kesık yaylar cok tehlıkelı yaa :)) bence sen en ıyısı arabayı orjınale cevır... hem bıraz konforun olur :)

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2011 Saat 23:21
iyi bildiğin ustalara yaptırıcan aracını. araştırmamışmıydın ustayı

-------------

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 01:00
SekorC takma kafana, harbi kolay iş. ama tabi insan bilmeyince canı yanıyor dert sanıyor. bak yaylarını eibach yada koni öneririm. Türkiye piyasasında orijinal olanları iyice ayağa düştü. kapına kadar geliyor 300 lira (307 için olan, seninki daha ucuzdur). amortisör mü istiyorsun? K&N serileri, ortalama 120 liraya bulursun, sonra araban yol tutmazsa... tutmaz diye birşey yok yılan gibi tutar. Usta istersen benim tanıdık var levent eski sanayide. hem birşeyi kırarsa da yenisini alıp takacak adam. canını sıkmaya değmez kardeşim, içini rahat tut, hallolur

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:04
Orjinalini yazan: Özgür Özgür Yazdı:

Geçmiş olsun kardeşim.
Ben pek anlamam bu yay işinden bilenler gelir birazdan.
Sende bişey olmasın,rc de dişe dokunur bişey olmasın önemli olan o.Gülme
bende baya bir problemin var sandım.bana göre yok.sıkma canını
Teşekkür ederim kardeşim allah razı olsun

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:05
Orjinalini yazan: tanilbakicimsit tanilbakicimsit Yazdı:

KARDESIM SIKMA CANINI BEN BUGUN BAKIM YAPTIRDIM KOMPLE EKS SETI YAG SANZ YAGI DUNYA KADAR SEY UZUN LAFIN KISASI CIKTI 895 TL BAYILDIM ALLAH BUYUKTUR DEDIM MORALINI BOZMAYA GEREK YOK YETERKI ISI BILENE GIT AMA VERDIGIM PARADAN PISMAN DEGILIM ARACIM KITAP GIBI OLDU
Teşekkür ederim kardeşim. Aracını Kazasız Belasız günlerde kullan inşallah.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:07
Orjinalini yazan: ali öncü ali öncü Yazdı:

bu arada o nasıl ustaymış ne tamır edebılmıs bırde uzerıne senınkını kırmış. bence git üstüne düş olayın
Evet Kardeşim ustamı değiştireceğim. olayında üstüne düşeceğim şuan işteyim öğlenden sonra ustanın yanında alacağım soluğu

Orjinalini yazan: mtfpkr mtfpkr Yazdı:

senin usta bu işden anlamıyor galiba
malesef Wall

Orjinalini yazan: mstfkrl mstfkrl Yazdı:

ustayı değiştir :)
Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:09
Orjinalini yazan: 3rkans 3rkans Yazdı:

Aman sercan sıkma canını kardeş hepsi halolur canına bişi olmasın ALLAH korusun.Anlayan arkadaşlar yorumlarını yapar sende ona göre spor yaylarını alır taktırırsın.
Teşekkür Ederim Erkan Abi Eksik olma. Arkadaşların Yorumlarını ve önerilerini bekliyorum detaylı bir şekilde araştırıp değişimi yapacağım inşallah

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:10
Orjinalini yazan: se®k@n se®k@n Yazdı:

Sanırım öyle oldu kardeşim ben anlamıyorum parasıyla değilmi bu işler neyse parası vericem aracıma aynı amortisörlerden taksınlar istiyorum sağlam çalışsın yeterli benim konforda gözüm yok yol tutuşu iyi olsun yeterli

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:12

Teşekkür Ederim en kısa zamanda uğrayacağım.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:14
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Allah Allah ılgınc gercekten. ama bu yayları degıstıgın ıyı oldu. kesık yaylar cok tehlıkelı yaa :)) bence sen en ıyısı arabayı orjınale cevır... hem bıraz konforun olur :)
Teşekkür ederim cecoli ancak orjinale çevirirsem beni yolda taşlarlar sanırım arkalarda koni var önlere orj. amortisör koyarsam dengesizlik olur. önlerede koni düşüyorum bakalım hayırlısı.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:16
Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

iyi bildiğin ustalara yaptırıcan aracını. araştırmamışmıydın ustayı
Malesef araştırmadım bi kaç arkadaşımın gittiği ustaydı sanırım yanlış yere gidiyorlarmış bunu anlamış oldum Sinirli

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 10:22
Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

SekorC takma kafana, harbi kolay iş. ama tabi insan bilmeyince canı yanıyor dert sanıyor. bak yaylarını eibach yada koni öneririm. Türkiye piyasasında orijinal olanları iyice ayağa düştü. kapına kadar geliyor 300 lira (307 için olan, seninki daha ucuzdur). amortisör mü istiyorsun? K&N serileri, ortalama 120 liraya bulursun, sonra araban yol tutmazsa... tutmaz diye birşey yok yılan gibi tutar. Usta istersen benim tanıdık var levent eski sanayide. hem birşeyi kırarsa da yenisini alıp takacak adam. canını sıkmaya değmez kardeşim, içini rahat tut, hallolur
Çok Teşekkür Ediyorum Kardeşim. Dediğin Markaları Araştıracağım umarım Biran önce Hallolur.

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 14:02
Çok geçmiş olsun kardeş, ama benim anlamadığım bişey var nasıl oluyorda araca amatisör takarken yay kırılıyor. Bana kalırsa uzakdan yakından alakası yok sonucda yayda esneklik payı var kullanılan metalller düz demirden ibaret deıldır herhalde o yayın kırılması bence bi şekılde ısı gördürdülerki yaylar sertleşip kırıldı, yoksa baska sekılde kırılacagını hıc sanmıyorum

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 14:04
Çok geçmiş olsun kardeşim sıkma canını.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 21:57
Orjinalini yazan: Carmania Carmania Yazdı:

Çok geçmiş olsun kardeş, ama benim anlamadığım bişey var nasıl oluyorda araca amatisör takarken yay kırılıyor. Bana kalırsa uzakdan yakından alakası yok sonucda yayda esneklik payı var kullanılan metalller düz demirden ibaret deıldır herhalde o yayın kırılması bence bi şekılde ısı gördürdülerki yaylar sertleşip kırıldı, yoksa baska sekılde kırılacagını hıc sanmıyorum

Kardeş evet üzerinde oynama vardı daha önceden kesilip alçaltılmıştı yaylar. sanırım o yüzden kırıldılar.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 21:57
Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

Çok geçmiş olsun kardeşim sıkma canını.

Teşekkür Ederim Kardeşim Sıkmamaya Uğraşıyorum Bakalım Hayırlısı.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2011 Saat 23:16
arkalarda da konı varsa haklısın tabı...

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2011 Saat 09:03
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

arkalarda da konı varsa haklısın tabı...

Thumbs Up GÜNCELLLL

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2011 Saat 09:08
geçmiş olsun parçayı bulabildinizmi

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2011 Saat 11:21
Orjinalini yazan: 06BAHO 06BAHO Yazdı:

geçmiş olsun parçayı bulabildinizmi

Teşekkür ederim. Bi arkadaşla görüşüyorum bilirsiniz kırmızı rc si var 35DRC43 arkadaşın eski amortisörlerini alabilirim sertleştirilmiş alçaltılmış amortisörlermiş namistein de yaptırılmış daha önce kendisi koni aldığı için 1 senedir boşta duruyormuş. 2 ön amortisöre 120 tl ver yeter diyor. görüşme aşamasındayım şuanda olursa onları alıcam inşallah. birde eibach yay alıcam onlara şimdilik öyle devam edicem ileride koni koymayı düşünüyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net