306 XR Silecek Motoru
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11956
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 12:38 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 306 XR Silecek Motoru
Mesajı Yazan: zex
Konu: 306 XR Silecek Motoru
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 21:45
Öncelikle herkeze merhaba;
2000 model 306 XR 1.6 aracımla ankara sokaklarında ilerlerken havanın yoğun yağışlı olması nedeniyle silecek hızını en üst seviyeye getirmiş bulunuyordum. (son seviyede bile önümü zor görüyordum) yaklaşık 7-8 dakika çalıştıktan sonra silecek durdu. aracımı kenara çektim ve elimle sileceği hafif itekledim ve tekrar çalışmaya başladı. neyse heralde bi tutukluk oldu diyip yoluma devam ettim. aradan 1 hafta geçti ve bu tutukluklar sıklaşmaya başladı. her defasında elimle silecekleri hafif itekleyip yeniden çalışmasını sağlıyordum. taki bu akşama kadar. silecekler artık hiçbir şekilde çalışmıyor. yol üstündeki bir oto elektrikçiye gösterdiğim ve yeni silecek motoru takılması gerek dedi. bildiğim kadarı ile yeni silecek motorları biraz masraflı. 250-300 tl gibi. şu an için bütçem buna müsait değil, sizlerin görüşünü almak istiyorum. bu silecek motorunun tamiri söz konusumudur ? motor kömürünün bitmiş olabileceğinide duymuştum. sizce en ucuz maliyet ile bu işin içinden nasıl çıkabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 00:19
merhabalar bende 306 kullanıcısıyım bu aralar benim kide 1 kademede titrer gibi kesik kesik çalışıyor diger kademelerde bir sorun yok
istersen çıkma birşeyler bakabilirsin forum sponsoru oto efe var telle ulaş kendisine birşeyler ayarlar
ayrıca ilk mesajın galiba !!! forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%C4%B0m%C4%B0z%C4%B0-taniyalim - ÜYELERİMİZİ TANIYALIM bölümünde kendini tanıtman gerekli forum kuralları gereği bunuda hatırlatayım
------------- PEUGEOT 306 XR 1.8 16v brc my-11 lpg kit
|
Mesajı Yazan: peugeotuzbeş
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2015 Saat 21:09
zex arkadaşım benim 2010 206 sedanda aynı sorun var sen sorununu nasıl çözdün yardımcı olurmusun.
|
|