Buğulu farlar
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11740
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 20:43 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Buğulu farlar
Mesajı Yazan: GiTaRRa
Konu: Buğulu farlar
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 02:45
arkadaşlar farlarımın içi buğulu internette görmüştüm.kısaca hatırladığım zımpara yapıyosun üstüne su gibi sıvıda bişeyle yıkıyosun ilk günkü gibi net ve buğusuz oluyor.bunun adını bilen yada kullanan varsa paylaşırsa sevinirim..
------------- Peugeot 106 XR.. 1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 09:00
arkadasım sen farın ıcı bugulu dıyorsun ama farın camındakı matlasmadan bahsedıyorsun... bugulasma olayı farklı bır olay. bu camdakı matlasmayı gıdermenın soyledıgın sekılde yolu var. ama bu ısı yapan kısılere danısmak gerekır. sıtede yapanlar varsa cevap vereceklerdır...
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 13:15
Bu konu benim de basimda olan bisey. Sizin dediginiz yontem ancak far caminda disaridaki etkenlerden kaynaklanan puruzler oldugunda gecerlidir. Cami once zimparaliyorlar 3 farkli derecedeki zimpara ile sonra da cilaliyorlar. Ancak siz farin ici bugulu demissiniz. Farin ici derken tam olarak neresini kastediyorsunuz? Far caminin ice bakan kismini mi yoksa farin icindeki aynali kismi mi? Eger bu bugulanma sadece tek bir farda varsa o zaman o farin orjinal olup olmadigini kontrol edin. Gerci kirik far orjinalle bile degistirilse zamanla kullanim farkindan dogan bir fark olusuyor.
|
Mesajı Yazan: 06ef
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 14:02
aynısı bende de oldu 0 numara su zımparasıyla herbrini 20 şer dakika falan zımparaladım ustune pasta attım düzeldi ama yine her yıkandığında buğulanıyor, kendim pastalayınca geçiyor tekrar, 100 liraya falan makinede yapıyorlar ama o nasıl sonuç veriyor bilmiyorum
------------- E35
|
Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 19:46
Zımparayı bilinçli olarak yaparsanız baya canlı duracaktır en dikkat edilmesi gereken iş zımparayı kalından inceye doğru yapıcaksın vede sabırlı olucaksın öle hemen ıkı dakka zımparalayıp bırakırsan eskısınden daha kötü olur her plastik farın üzerinde en son kat olarak orjinal bi vernik tabakası vardır o verniği alana kadar zımparalamak gerekir ve sabır ister ondan sonra en son olarak 2000 ve 3000 sulu zımpara yapıcaksın sonrada makinayla sulu pasta yapıcaksın hadi kolay gelsin
|
|