KENDI PARÇAMI KENDIM TAKICAM
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11685
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 20:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: KENDI PARÇAMI KENDIM TAKICAM
Mesajı Yazan: BUBU
Konu: KENDI PARÇAMI KENDIM TAKICAM
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 19:08
ARACIMIN HAVA YAG FILTRELERI. ARKA SILECEK VE BUJILERINI DEGISTIRMEK ISTIYORUM ACABA KENDIM YAPABILIRMIYIM KI BI FIKRI OLAN VAR MI?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: mehmet1965
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 19:42
el becerın varsa neden olmasın bende cogu ısımı kendım yaparım mesela ıkı aksam once arka tekerlek bılyasına degıstırdım ama meslegımden dolayı bıraz tecrubem var takım kullanımına ve sokup taklmaya
------------- 2000 206 xr prenses aşk-ı şehir ESKİŞEHİR
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 19:44
havayı ve sileceği kesinlikle kendin değiştirebilirsin ama diğerlerini bilmiyorum ben 206 mın hava polen filtresini ve sileceklerini kendim değiştiriyorum zaten bizim arabalar lego gibi yap boz tekrar yap ama çalışan şeyi pek kurcalama :))
|
Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 20:13
hava filtresi ve silecek tamam da yağ filtresinin sökme aparatı var birazda zor bir bölgede senin aracında öylemi bilmiyorum ama benim 306 da gerçekten zor bir bölgede tamirci bile lifte takıp motor korumalığını söküp takıyor ayrıca buji lere hiç bulaşma derim çünkü ne fazla sıkılmalı nede gevşek bunun tam bir ayarı var ayrıca takarken diş kaptırma riskinde var farkına varmazsan motor bölümündeki dişleri zedeleme riskin var
------------- PEUGEOT 306 XR 1.8 16v brc my-11 lpg kit
|
Mesajı Yazan: selfat8
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 20:50
arka bilyeyi kaca aldın benimkindende ses geliyorda
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 21:33
bende çok istiyorum kendim bişeyler becermekk istiyorum ama cesaret yok
|
Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2010 Saat 23:45
tugrahan Yazdı:
hava filtresi ve silecek tamam da yağ filtresinin sökme aparatı var birazda zor bir bölgede senin aracında öylemi bilmiyorum ama benim 306 da gerçekten zor bir bölgede tamirci bile lifte takıp motor korumalığını söküp takıyor ayrıca buji lere hiç bulaşma derim çünkü ne fazla sıkılmalı nede gevşek bunun tam bir ayarı var ayrıca takarken diş kaptırma riskinde var farkına varmazsan motor bölümündeki dişleri zedeleme riskin var
|
206 dada aynı.lifte kaldırmak lazım.
------------- 206 feline 1.4 hdi 2006
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2010 Saat 05:51
Ben 307 aracimin bujilerini kendim degistirdim cokta memnunum. Hic zor bisey degil ve ben kendin degistirmeni de oneririm. Az bisey dikkat ettin mi hicbir sorun olmaz. 307 sanirim aracin, ben yardim edebilirim elimden geldigince. Yag filtresini de degistirirsen sen bana anlatirsin sirada benim o var cunku :)
|
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2010 Saat 14:09
307nin bujilerini bilmem ama diğerleri değiştirebilirsiniz yağ filtresi manifoldun hemen solunda dik duran siyah palstik kerpeten benzeri bil alet ile sökülüyor hatta gevşekse elle bile olabilir düzgün takmak lazım yanlız contayı sıyırttırırsanız yağ kaçarır
------------- BAHTİYAR KILCI 2011 Focus SW 1.6AT COL.
|
Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2010 Saat 16:41
hava polen filtresi kolayda yağ ve diğerleri için sana kalmış
|
Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2010 Saat 19:08
2006 model mi senin araç? Geçenlerde değştirdm valla yarısını indirdi motorun serviste usta hava filtresini değştirmek için..bu kadar zormu ya bu olay dedimde bu modeller böyle dedi snradan düzelttiler ama bunlar böyle zor çıkıyo dedi..şahsen benm onu çkarma imkanım yok hadi çıkarsam bi şekilde mümkün değl geri toplayamam xD
------------- 3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+) 507 207 00 27 MuraT GÜLEN
|
Mesajı Yazan: erk
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2010 Saat 23:20
Neden buji ve yağ filtresini kendiniz değiştirmek istiyorsunuz? Araç garanti kapsamında ise, zaten garantiyi uçurursunuz bir Beceremezseniz pirince giderken bulgurdan olursunuz iki. Yok garanti kapsamında değilse iyi bir özel serviste çokta fazla bir meblağ ödemezsiniz. Bunlar basit işçilikler tabii anlayan ve eli tecrübeli olanlara...
|
|