Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206cc aldım ancak bazı sorularım olacak...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11561
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 08:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206cc aldım ancak bazı sorularım olacak...
Mesajı Yazan: oskancomputer
Konu: 206cc aldım ancak bazı sorularım olacak...
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 19:39
arkadaşlar 2001 model 206cc aldım. yaklaşık 1 hafta oldu... forumda bu aracı kullanan arkadaşların oldugunu düşünerekden sizlere bazı sorularım olacak....

cabrio mandalları kasise girince ses yapıyor. birde örnek verim böle yavasca hai rampa yukarlı bi yola girince cabrio kasıldıgını hissediyorum aracın burnu hafif kalktıgı için sol mandalı otomatık acıyor bende elımle kapatıyorum. sağa eyimli rampaya girince sağ mandalı açıyo ancak düz yolda yapmıyor bunu sadece ya hafif rampa yukarı kasıntılı çukurlu yollarda yapıyor. sizlerdede oluyormu bu sorunu nasıl çözebilirim.

birde tentedeki dier makul olan hafif gıcırdamalar var kasılınca bunları kesmek mümkünmü...? bu sesler normalmi

arka 2 koltugun ortasında yuvarlak kapaklı bi hazne var eşya bölümü muabbetınemi konulmuş...

şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 19:59
aracınız hayırlı olsun , foruma da hoş geldiniz. Yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:01
mandal karşılıklarına bantile sarıp sesi biraz azaltabiliyoz fakat mandal atmalarına ayarı var bence bu ayar ve ses için yetkili servisi tavsiye ederim

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:08
yani ayardan kaynaklanan bir durummudur...

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:09
Orjinalini yazan: oskancomputer oskancomputer Yazdı:

yani ayardan kaynaklanan bir durummudur...
mandal atmaları evet ses ise mandalın karşılığı aşınık olduğu için ama ben cc nin ilk cıktığındada kullandım ses tamamen gitmiyor

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2010 Saat 09:58
birde bu 2 arka koltugun arasındaki boşluk dedigim gibi eşya gözü muabbetinemi yapılmış yoksa farklı bir amacımı var...

birde merkezi kilit sorunsuz calısıyor ancak mesela kapıları kitleyince bagajda kitleniyor ancak kapıları açmaya kalkınca kumandayla kapılar açılıyo ancak bagaj acılmıyo anahtarla açmak gerekıyor. bu orjinalmidir cc lerde yoksa bi arızamı var bende yani kapıları kitleyince bagajıda sorunsuz kitliyo ama merkezi kiliti açınca kapıları acıyor ancak bagajın kilidini açmıyor. buna sebep olarak ben şey düşündüm hani aracın üstü açıkken bilmeyen biri açar bagajı eşya falan koyar hani cabrio bagajda oldugu için bişi koymalarını engellemek amaçlı falan die düşündüm....

bu konuda bilgilerinize danışmak istiyorum...

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2010 Saat 22:38
Dotum öncelikle CC'in hayırlı olsun. sorularını yanıtlamaya çalısayım kısaca, öncelikle mandal atması zamanla ortaya cıkan bir sorun sonucta 10 yılı olacak arabanın herkezde oluyor ama cok sarsılmadıkca atmaz, attığında elinle kapatıverirsin, önemli olan tutması egerki tamamen dusmeye baslarsa icindeki yayı degistirio servis ama suanlık sana gerekmez gibi. Ses sorunu var demissin sonucta parcalar birbirine kaynaklı değiller, sadece birbirini tutuyorlar o yuzden ufak sesler herzman olur hatta baglantı noktalarındaki lastik filtrelerden gıcırtıda gelebilir ara sıra uzerini acıp bakım yap lastikleri bir bakım sütü ile güzel besle bulamazsan, vazelin sür aynı isi gorur hem saglıklı olur hem de gıcırtıları engeller. kapı kilidini kendin çözmüssün zaten aynen dedigin gibi cabrio icerideyken izinsiz acılmasın diye yapılmıs ama en zoruda kıs gunu alısveris magzasına girerken aramada oluyor kontagı kapatıp iniosun bagajı gosteriyorsun =) arka koltuktaki kapak icine su koyarak degerlendirebllirsin ben de tam ne oldugunu çözemedim, takıldıgın noktalar olursa seve seve yardımcı olurum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net