Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 su alıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11259
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 09:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 su alıyor
Mesajı Yazan: ozaannn
Konu: 206 su alıyor
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 18:53
Arkadaşlar şöyle bi sorun var izmirden yazıyorum bu hafta çok yağmur yağdı malum arkadaşımın 206 sı sağ ön taraftan su almış vitesin oradada su vardı az bişey taban halısı göl gibiydi kapı döşemelerine baktık bişey yok yani kapıdan değil sunroofdan süphelendik ama yok eminiz sunroof değil bulamadık başına gelen varmı daha önce ilk sefer alıyormuş gerçi çok yağmur yağdı ama benim aracımla hemen hemen aynı yerde duruyor benimkininde alması gerekirdi yardımcı olacak birileri varsa sevinirim

-------------
ozaann

Cevaplar:
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 19:19
çoğu 206 da aynı problem oluyor. antenin ordan alıyor. Anteni sök veya söktür kaportacıda içinede silikon sıktır. su fln almaz.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 20:02
kapı fitil lastiklerinde yırtık varmı

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 20:05
benim sol arkadan alıyodu kapı içindeki şilteyi değiştrdim kesildi şimdi bi problem yok

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 20:05
kapı fitillerindende olur 

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 20:08
bazende cam sıyırma lastiğide yapar

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 21:11

selam bnm başıma geldi ama biraz komik bi durum.. :)

sabah uyandığımda arka sağ kapı kısmındaki paspas su içinde göl gibi olmuş araç su almış diye sanyide bir kaportacıya gitmiştim. yaparm felan dedi baktı baktı bulamadı. aradan 1 gün geçti ve yine yağmur ve arka  taraf sadece paspas kısmı su içinde koltuk felan kuru ama.. o günn akşamı aracı parkettm arka camlarda otomatikti ön camları açtm kapadm arkalarada tıkladım zınk etti :) meğerse arkadaş arka camı kaparken sonuna kadar basmamış ama cam kapalı açık değil sadece cam plastiğin içine girmiş ama sonuna kadar dayanmamış. bi dahada su almadı :))

Mesajı Yazan: Bulent
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 21:15
bende 306 var.Şöför ayak halısının orada su olduğunu gördüm.İlk iş olarak aracı yıkamacıya getirdim sol kapı bölgesine iyice su sıktırdım ama fitilden almadığını tespit ettim,sonra aracın ön gögüste sağlı sollu su tahliye delikleri var.bunlardan birinin biraz tıkalı olduğu gördüm.şiş ile açtım. ( bu işlemi yaklaşık 4 saat önce yaptım) şimdi takip ediyorum,( malüm araba fabrikasında çalışıyorum) muhtemelen su alma problemi çözüldü..inşallah...sonucu bildiririm.

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 22:28
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

Arkadaşlar şöyle bi sorun var izmirden yazıyorum bu hafta çok yağmur yağdı malum arkadaşımın 206 sı sağ ön taraftan su almış vitesin oradada su vardı az bişey taban halısı göl gibiydi kapı döşemelerine baktık bişey yok yani kapıdan değil sunroofdan süphelendik ama yok eminiz sunroof değil bulamadık başına gelen varmı daha önce ilk sefer alıyormuş gerçi çok yağmur yağdı ama benim aracımla hemen hemen aynı yerde duruyor benimkininde alması gerekirdi yardımcı olacak birileri varsa sevinirim
antenden başka yerden almaz tavan lambasını sök pas varmı bak

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2010 Saat 22:30
Tabanda Su Varsa Sen Taban Tıpalarına Bak Ole Tavanda Arama ;)

-------------
StOcK 99 106 S16/GTI

Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 12:57
tavandan almış olsa tavan döşemesinde su lekesi olur yerde su olmasını anladım ama vites körüğünde su olmasına anlam veremedik araba sunrofflu ama sunroffdan almamış belli ya kapı fitilinden yada tahliye delikleri sanırım önde var dimi tahliye delikleri  başka yerinde yok dimi tahliye delikleri en güzeli yıkamcıya gidip kapıdan su tutturmak bakalım ordanmı alıyor yoksa tek çözüm tahliye deliklerine bakmak yardımlarınız için çok teşekkür ederim

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 13:28
bu arada arabada taban tıpası varmı varsa yerini bilen bi arkdaştan yardım bekliyorum

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2010 Saat 16:58
BENIM ARACTADA OLUYO COK ASIRI YAGMURDA GUNESLIKLERIN ALTINDAN SU DAMLIYO AZ AZ SUNRUFCUYA GOTURDUM TAHLIYE KANALLARINA FILAN BAKTI BISEY BULAMADI CTESI BASKA USTAYA GOTURECEGIM TELEFONDA SORDUM ANTENDENDIR DEDI

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2010 Saat 23:27
ben ondeki camın altındaki tahliye yerin tıkanmış..oda dolduğu zman içeri sızma yapar bence oraya bi bak sağ çamurluğun üstünde bilmeyen olursa diye yazdım bunu.oda değilse anten olamaz sanmam.antenin ordan su alsa elktrik devresinede zararda verir bi an önce baktır bence..

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 01:40
Önceki aracım hyundai accent idi. yağmurlu bir gecenin sabahında arabaya bindim bir baktım sağ tarafta göl oluşmuş Gülme Dedim hayırdır inşaallah. Aradım servisi ön taraftan bir yer sökülüp silikonlanacak dedi. Aynen öyle de oldu. Hava alma deliğinin contası dibinden kaçırıyormuş. Bir arkadaşta Toyota Corolla var o da aynı problemi yaşayınca dedim benim arabada da bu olmuştu. Böyle bir sorunu olabilir. Götürdük sanayii ye su tahliye kanalı tıkalıydı açtırdık bir sorun kalmadı. Geçen gün benim aslanı da götürdüm yine sanayii ye bu sefer sürücü tarafında göl oluşmuştu. Dedim bunda da buldu beni ama herhal ki kaloriferin radyatöründen sızdırıyormuş. Biraz uğraştık. Tamamdır radyatörden.
Sonuç her aracın kendine has problemleri oluyor. Bizimkilerde radyatörle alakalı sorunlar oluyor galiba. Tabii ki sizinki sürücü tarafı değil. Büyük ihtimalle tahliye kanalı tıkalıdır. Geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 02:36
daha götüremedeim sanayideki ustalar bilmez sanırım servise gitmekmi iyi olur acaba?

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 10:43
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

çoğu 206 da aynı problem oluyor. antenin ordan alıyor. Anteni sök veya söktür kaportacıda içinede silikon sıktır. su fln almaz.

Aynı sorun bende de olmuştu.Antenden alıyo suyu. zamanla antenin altındaki conta eskiyo ondan.Ben tavan aydınlatmasını söktüm ve antenin vidasını söküp üstten antenin plastiğinin altına siyah çekomastik sıktım ve sıkıca antenin montajını yaptım ve problm ortadan kalktı.

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 10:47
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

daha götüremedeim sanayideki ustalar bilmez sanırım servise gitmekmi iyi olur acaba?
İşini bilen bir ustaya denk gelirsen servise gitmene hiç gerek yok. Açıkçası servise kalsa 975 lira gibi bir masrafı vardı arabanın ama 10 tl ile hallettik. Ama dediğim gibi işini bilen bir usta. Tabii nerdedir arayıp bulmak lazım. Umarım önemli bir sorun değildir. Bazen çok küçük sorunlar bu tip arızalara sebep olabiliyor.

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 13:33
evet dediğin gibi işi bilen birilerine denk gelmek lazım

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2010 Saat 18:49
bizim 106 da sag ön kapıdan alıyordu senin dediğin gibi olmuştu fitillerde problem varmış genelde sag kapının altına  bez sıkıştırıyoruz fitillerin yenisi gelene kadar,  artık su felan almıyor Sırıtma

Mesajı Yazan: tunaycylni
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2011 Saat 20:07
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Konu biraz ölmüş gibi :) Benim 206da antenin olduğu kısımdan su alıyor ve öyle tavan döşeme felan ıslanmıyor, direk ordaki plastik kısımdan vitese ve sürüş esnasında hafif viraj durumuna göre üstüme damlıyor, bunuda sabah aracı yıkamaya götürdükten sonra farkettim, anteni elle yokladığım zamanda hafif yerinden oynuyor artık yarın icabına bakıcam .

Mesajı Yazan: mehmet20
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2011 Saat 20:26
daha 2 ay once benım basıma gelmıstı tavan antenınden gelıyordu silikon yapılarak sorun cozuldu

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2011 Saat 01:02
kardeşim iyiki açmışsın konuyu benimde başıma geldi geçen yağmurlardan dolayı sol arka paspalığın olduğu yerden benimde felaket ıslaktı geçen gün arabayı yıkarken pas pasları çıkardım bide baktım arka taraf göl demek arkadaşlarında dediği gibi antenden yapıyo ama koltuklar ıslanmamış onu anlamadım yarın bi baktırayım en iisi

Mesajı Yazan: orhungsxr
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2011 Saat 01:13
su alma olayı benimde eski aracımda başıma gelmişti sunroof tan şüphelendik başta  sonra paspaslarda ıslaktı yukarıdan damlayan suyu anten kısmından aktığı ortaya çıktı ve usta silikonla kapattı bi güzel yukarıdan su akma olayı son buldu paspaslar içinde arabanın yağmur suyu giderleri tıkanınca birde davlumbazlarda sıkıntı olunca yapabiliyormuş.

-------------
çeliğin rüzgarla dansı

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2011 Saat 02:32
Orjinalini yazan: orhungsxr orhungsxr Yazdı:

su alma olayı benimde eski aracımda başıma gelmişti sunroof tan şüphelendik başta  sonra paspaslarda ıslaktı yukarıdan damlayan suyu anten kısmından aktığı ortaya çıktı ve usta silikonla kapattı bi güzel yukarıdan su akma olayı son buldu paspaslar içinde arabanın yağmur suyu giderleri tıkanınca birde davlumbazlarda sıkıntı olunca yapabiliyormuş.

davlumbazda nasıl sıkıntı oluyomuş peki?

Mesajı Yazan: orhungsxr
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2011 Saat 02:49
ben aracımı 2. el almıştım ve aynı aracın grisi dayımdada vardı ikimizdede davlumbaz yokmuş sanırım ordanda su alıyormuş ustanın dediğine göre 

-------------
çeliğin rüzgarla dansı

Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2011 Saat 16:19
ön cam fitili üzerinde de bi deneme yap,göğüsten süzülüp vites körüğüne damlamış olabilir..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesajı Yazan: Antiseptiq
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2011 Saat 07:55
Selam benim 307' de su alıyordu, bir baktım anten girişinden alıyor, anteni söküp silikonladılar, problem düzeldi.

Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 20:36
Ayni sorun bende de var. Yagmurlu havalarda arka koltuklarin alti golet gibi oluyo haliyle koltugun alti islaninca ustunede geciriyo. Yorumlari okudumda antenden olsa koltuk altina nasil sizacak,arka kapi yok oradan sizdirsin,ee camdanda almiyo.... Koltuklari kaldirince altida bi kapak gordum kapakta elektrik birlesmesi olusan bir yer var acaba ordanmi sizdiriyo dedim kenarina ince bi silikon cektim ama tekrarlayinca ordan olmadigini anladim. Ne olabilir sizce?? Sunuda dipnot olarak belirtmek isterim arac koni lastigin yarisi camurlugun icerisine girmis durumda

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 21:13
değerli dostlarım bende 306 da sağ ön paspasın altında yaşadım sorun klima drenaj borusu aşağıya değil yukarıya bakıyordu klimacıya gittim hortumu aşağı doğru çevirdi olay bitti bilginiz olsun

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: fieryx
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 12:32
arkadaşım benim başıma da bu durum geldi ama ikisi yarı ayrı yani taban veyavan ,  tavan arkadaşlarında sölediği gibi antenin dibinden alıyor ben anteni söküp siliikon doldurup öyle takmıştım kesildi tabanda da da ön panelin hemen altında kalorifer radyatörü var o delin mişti yağmurun yağmasına bile gerek yok paspasın altı kendi kendine su içinde kalıyordu ... umarım kısa sürede masrafsız bir şekilde hallolur...

-------------
2004 1,4 manuel benzinli ş.kırmızı 206

Mesajı Yazan: bünyaminkara
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2012 Saat 19:07
selam kardeş 3008 aldım 2012 model gögüsten su alıyor bilgin olsun pejo da bi sorumluluk üstlenmiyor. kasko sel yok diyor. pejoda  su çok gelirse içeriye verir diyor ama 8 çesit araba ile aynı testi yaptım hiç biri su almıyo bi pejo alıyo bunlar bizi kekliyo bilgin olsun

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2013 Saat 20:40
Orjinalini yazan: Bulent Bulent Yazdı:

bende 306 var.Şöför ayak halısının orada su olduğunu gördüm.İlk iş olarak aracı yıkamacıya getirdim sol kapı bölgesine iyice su sıktırdım ama fitilden almadığını tespit ettim,sonra aracın ön gögüste sağlı sollu su tahliye delikleri var.bunlardan birinin biraz tıkalı olduğu gördüm.şiş ile açtım. ( bu işlemi yaklaşık 4 saat önce yaptım) şimdi takip ediyorum,( malüm araba fabrikasında çalışıyorum) muhtemelen su alma problemi çözüldü..inşallah...sonucu bildiririm.

dostum sorun çözüldümü? bendede aynı sıkıntı var ama çok nadir oluyor. şuanda sunruf oluklarında sıkıntı var oluklar tıklaı nasıl temizlerim bilgisi olan?

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: elestern
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2013 Saat 21:37
geçen yıl benim başıma gelmişti efes pilsenin ordaki yolda çukur olduna eşik hızasının biraz üstünde su birikiyo ordan geçerken olmuştu  su arka tarafta var demi  su tahliye deliğimi ne varmış bizim arabalarda ordan aldı demişlerdi bana

-------------
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2013 Saat 22:04
Orjinalini yazan: elestern elestern Yazdı:

geçen yıl benim başıma gelmişti efes pilsenin ordaki yolda çukur olduna eşik hızasının biraz üstünde su birikiyo ordan geçerken olmuştu  su arka tarafta var demi  su tahliye deliğimi ne varmış bizim arabalarda ordan aldı demişlerdi bana

benim şuanki sıkıntı sunruf tahliye deliklerinden araç düz durduğunda başıma bela oluyor ufakdan :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2013 Saat 22:51
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

dostum sorun çözüldümü? bendede aynı sıkıntı var ama çok nadir oluyor. şuanda sunruf oluklarında sıkıntı var oluklar tıklaı nasıl temizlerim bilgisi olan?

Recep kardeşim 3 yil önce yazilmis yaziya geri soru sormussun yeni konu AC istersen

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2013 Saat 01:36
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Recep kardeşim 3 yil önce yazilmis yaziya geri soru sormussun yeni konu AC istersen

MANTIKLI BÖLE ŞEYLER BENDE MANTIK PEK OLMADIĞINDNA DÜŞÜNEMEDİM HACI ABİ :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: ninjitsu07
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2013 Saat 05:46
Tavandan gelme ihtimali daha yüksek , (tahliye ) kapı arasıda   olabilir .    detaylı  incelerseniz   farkedersiniz   ıslaklığın yoğun olduğu bölgeden .. Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net