Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum.....

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11032
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 14:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum.....
Mesajı Yazan: Faruk
Konu: 307 kullanıcılarının yardımlarını bekliyorum.....
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 11:17
merhaba arkadaşlar,2007 model aracımı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum,ilk başlarda pek hissettirmiyodu ama bugünlerde her seferinde söför tarafı ve yan yolcu tarafı camını kaldırmaya çalıştığımda aşağıya kadar iniyor,2.-3. denememden sonra hele şükür kapanıyor camlar.belki çoğu 307 kullanıcısı yaşıyodur bunu ama
kronik bi hata olduğunu duymuştum,hatta cam kontrol kısmını yenilesek bile ilerde yine aynı olacağını söylenmişti sizler tarafından.
havalar soğuk olduğundan camı az bişey açıyorum ama az bişey kaldırıym veya komple kaldırıym derken  komple iniyor bu ara her seferinde aynı şeyi yaptığı için 307 kullanıpta aynı durumla karşılaşanların nasıl bi çözüm uyguladığını ve sonucun ne olduğunu paylaşabilir ve sorunumu çözmemde yardımcı olurmusunuz....
şimdiden teşekkürler.

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bulent 77
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 11:41

camı indirirken veya kaldırırken bir daha basıp çekin duracaktır

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 11:52
Orjinalini yazan: bulent 77 bulent 77 Yazdı:

camı indirirken veya kaldırırken bir daha basıp çekin duracaktır

durdurma işi tamam onda sıkıntı yok ama benim amacım bu sorunu nasıl çözeriz,tek seferde sorunsuz eskisi gibi kalkması için ne yapılabilir,ille servise gidip kontrol kısmının değişmesi mi lazım,yoksa kendimiz halledebiliyomuyuz...

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: mabolla
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 14:37
camı kapattıktan sonra düğmeyi yukarı çekip 10a kadar sayıp tekrar denediniz mi

-------------
Baran yıldırım

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 14:45
AYNISI ARKADAŞIMIN ARACINDA VARDI GİTTİ GÜZEL Bİ ELEKTRİK USTASI BULDU 20 LİRA VERDİ ADAM CİLLOP GİBİ YAPTI İNŞALLAH İYİ Bİ USTA BULURSUNDA HALLOLUR

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 14:46
benim 2006 307 de de aynı sorun var.servise götürdüm cam motoru arızalı değişmesi lazım dedi yaklaşık 2 sene önce bi 350 lira istediler.bende 2 senedir öyle kullanıyorum..Star

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 17:31
Orjinalini yazan: mabolla mabolla Yazdı:

camı kapattıktan sonra düğmeyi yukarı çekip 10a kadar sayıp tekrar denediniz mi

sorun düğmelerde...
düğmelere nasıl bi işlem yapabilirz,değişim veya temizlikmi herneyse...

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 17:38
Temizlikle ilgili bir konu açılmıştı galiba... Tekrar siteyi bir incelesen... Sökülüp temizleniyordu...

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 18:02
Orjinalini yazan: okan77 okan77 Yazdı:

Temizlikle ilgili bir konu açılmıştı galiba... Tekrar siteyi bir incelesen... Sökülüp temizleniyordu...

önceden okumuştum ama aklımda kalmamış,307 cam kumandası sökümü diye bi konu varmış aratınca konunun bi yerde alıntı yapılmış halini gösteriyo,ama konu silinmiş heralde.çünkü tıklayınca aynı yer geliyo.

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: yzt06
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 20:09

arkadaşlar benim aklıma başka bişey geliyor.bence düğmelerle alakası yok.

307 lerde camlarda sıkışmayı önleyici bi sistem var..cam kapanırken karşı bi direnç olursa yani elimiz kolumuz sıkışırsa camı otomatik olarak geri açar.yani camın oturduğu kızakta bişey birikmişse falan cam yukarı doğru kapanırken karşı direnç gördüğü iiçin geri açılıyor olabilir.

-------------
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2010 Saat 23:56
hocam şunu söyleyim 100%100 düğmelerde temizlemeniz gerekiyor.çok basit bir sorun.20 lira bile fazla onu düzeltmek için.vidasını açın zaten içi kumansdayı andırıyo.güzelce silin butonların altınıda silin bakın nasıl çalışıyo.

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 08:52
Orjinalini yazan: bayelektronik bayelektronik Yazdı:

hocam şunu söyleyim 100%100 düğmelerde temizlemeniz gerekiyor.çok basit bir sorun.20 lira bile fazla onu düzeltmek için.vidasını açın zaten içi kumansdayı andırıyo.güzelce silin butonların altınıda silin bakın nasıl çalışıyo.

deneyim söküp temizlemeyi,inş. sorun çözülür...

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 00:58
Merhaba arkadaşlar Yeni üye oldugum için bu konuyla ılgılı yenı yazıyorum . 4 ay geçmiş gerci . Bendede 2006 model 307 var bende yaklasık 1 senedir bu sorunu yasıyorum ön ıkı cam kendiliğindne camı kapatırken aşağıya atıyor kendını akıllı cam devreye giriyo . En son sağ arka cam sıkışmaya baslamıstı servıse goturdum kumandaları temızledıler camın makınasını yagladılar duzeldi . ama bu seferde sol on cam takılmaya basladı ve düzelmiyor.Su kacmıs olabılır diyorlar.  Çözüm olarak board ın değişmesi lazımmış 250 TL  miş fiyatı . bende kalsın dedim değiştirmedim. Ufak bir sorun gibi görülen şey askında daha cok can sıkıyor. 

Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 02:08
yaklaşık iki ay önce aynı sorun wardı servise götürdum çıkardı temizledi getirdi 2 dk sürmedi 30 lira aldı..neyse dedm tamam..2 aydır sorun yoktu dün ön sağ cam sapıttı yine yukari kaldıryorum aşşağı iniyo falan kendm açıcam..sende göturme boşa serwise..

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesajı Yazan: kabus
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 10:32
valla kronik aynı sorunu bende yaşıyorum ön camlarda ve iğrenç bir gıcırtı seside oluyor cam inip kalkarkenEmbarrassedgidip temizletiyorum falan 2-3 gün sonra gene aynı bazen sırf bu yüzden arabayı yakasım geliyorEmbarrassedsanki bizle alay ediyor cam yaEmbarrassedben kapatmaya çalışırken o açılıyor yada tam tersi ama nedense aynı şey arka camlarda olmuyor???ilginç yani arka camlarda bi anormal çalışma durumu yada gıcırtı sesi olmuyor

-------------
2003 PEUGEOT 307 1.4 XR HDİ BEYAZ

Mesajı Yazan: serdia
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 13:57

ARKADAŞLAR AYNI SORUNU YAŞADIM SADECE ALKOLÜ FIRÇA İLE TEMİZLEYİP KAPATIN ÇALIŞIR.307 1,4TDI VAR BENDE 2004 MODEL GENELDE SORUN ÇÖZÜLÜYOR AMA İLLAKİ SERVİS DERSENİZ 350TL ALIR KENDİNZ TAKARSANIZ 100 İLA 150 ARASI

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2010 Saat 17:04
benim sadece ön yolcu tarafı yapıyodu son 1 haftadır sürücü tarafıda yapmaya başladı.350 lira ona vercek değilim alıştım artık ama yolcu tarafına binen arkadaşlarım cam öyle yapınca camı durdurmak için neredeyse düğmeyi yerinden kopartcaklarEmbarrassed

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesajı Yazan: qw12
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2010 Saat 02:26
açıp temizlemeyi ben de düşünmüştüm. şimdi arkadaşlardan duyunca cesaretlendim. en kısa sürede yapacağım.

Mesajı Yazan: qw12
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2010 Saat 15:37
Bugün sol tarafı söküp temizledim arkadaşlar. Aynı televizyon kumandasını temizlediğimiz gibi. kumanda devresinin üstünde silikon var. Ancaaaaak
Hiçbir fark olmadı kaldırma hareketi yaptığım halde cam tekrar geri indi. Yanlız şunu farkettim. Cam yukarı aşağı hareketi sırasında çok hafif ileri-geri hareketi de yapıyor. Elinizle camın orta sütuna yakın kısmını kaputa doğru ya da bagaja doğru yarım cm hareket ettirebiliyorsunuz. İşte yukarı kaldırma komutu verince cam yuva içerisinde yukarı yön dışında diğer eksende (hafifçe ileri ya da geri) hareket edince sıkışma koruma mekanizması devreye girip camı aşağı indiriyor. Kapı iç döşemesini söküp o hareketin sebebini bulmak lazım ve gevşeyen parça ne ise sıkmak ya da değiştirmek lazım. Kesin çözümü bence bu. Onunla da uğraşmaktansa böyle binmeye karar verdim.

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2010 Saat 09:18
Orjinalini yazan: yzt06 yzt06 Yazdı:

arkadaşlar benim aklıma başka bişey geliyor.bence düğmelerle alakası yok.

307 lerde camlarda sıkışmayı önleyici bi sistem var..cam kapanırken karşı bi direnç olursa yani elimiz kolumuz sıkışırsa camı otomatik olarak geri açar.yani camın oturduğu kızakta bişey birikmişse falan cam yukarı doğru kapanırken karşı direnç gördüğü iiçin geri açılıyor olabilir.

bu sistemde sıkıntı var gibi geliyor bana da ama ,bi fırsat bulupta temizleyemedim,servise gidip soramadım bile de neyse biraz daha böle kullanalım,belki bi çözüm bulan arkadaşımız çıkar da bizi bilgilendirir....

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2010 Saat 19:37
Alkolle hatta değişik bir kimyasalla temizlemeyi yaptırdım ama kısa bir sure sonra yine başladı . Hatta sağ arka cam takılırken şimdi ön sol cam takılıyor  , otomatiği çalışmıyoru dugmeye basılı tutuyorum hep .  Belli bir yıldan sonra bu kronik rahatsızlıkgı gidermenin en temiz yolu  kumanda boardını değiştirmek .  250 TL  fiyat söylediler . Bilginize 

-------------
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Mesajı Yazan: ceronimo1978
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2010 Saat 20:16
herkese selamlar, öncelikle problemi daha önce yaşamış ve çözmüş biri olarak size yardımcı olacak 2 bilgi vereyim. Cam kumanda mekanizmasının sökülüp temizlenmesi şart. Silikon rubber tuş takımlarını kontak sprey ile silinmesi, kart üzerindeki yolların ise sıcak lehimle tekrar düzeltilmesi gerekiyor. Zamanla oksitlenme olduğu için bunu yapmanız şart. Son olarak tuşların çekilip itilmesi esnasında kartla tuş takımı arasında zamanla boşluk oluşuyor. Bu boşluğu almak için ilave vida atmanız gerekebilir. Ben bu söylediklerimin hepsini yaptım ve problem kesin olarak çözüldü. Söylendiği gibi bir tasarım hatası kesin var. Bunu da ilave vida atarak halledebilirsiniz arkadaşlar. 

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2010 Saat 22:33
Merhaba,
Aynı kronik problemi ben de yaşadım. Kendim söktüm tuş takımını diyeyim artık adı her neyse :) Gördüğüm şey şu, arkadaşların da dediği gibi bildiğimiz televizyon kumandası gibi. Benim sürücü camı ile ilgili problemim vardı. Baktığımda sürücü tarafıyla alakalı kısımda kart üzerindeki bakır yollar aşınmış. Önce temizledim kolonya ile topladım taktım oldu fakat yarım saat sonra bir daha aynı hatayı verdi. Tekrar söktüm. Bu sefer kurşun kalemle aşınan yolları dolandım, plastik kısmı da ( üstten basan kısım ) boyar gibi yaptım. Çok şükür iki aydır sorun yok. Canavar gibi çalışıyor. Hatta öyle ki alışmışım elimi sürekli orda tutuyorum şimdi kaldırırken geri inecek diye ama olmuyor.
yalnız sökerken dikkatli olun plastik tırnaklar çok ince kırılabilir. Hafif esneterek açarsanız sorun olmuyor.

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2010 Saat 22:35
banimde aynı srun var camlarda

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 19:44
ara sıra benimkide takılıyor galiba 307 lerde kronik

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 21:37
 bendede 307 1,4  var aynı sorun ön sag camda oluyordu ben yukarı cekıyordum o kafasına göre takılıyordu konsol kısmını söktum temizledim oldu fakat kumandadan kapıları kılıtledikten sonra bütün camlar kapanıtor ama sag ön cam kapanmıyor neden olabilir bilen varmı

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 21:54
kapagan nickli arkadaşımız sorunu güzel çözmüş. Kumanda değişecek olursa  çıkması için 100 orj. içinde 200,250 ytl arası fiyatlar istiyorlar. Basit bir mekanizma için çok pahalı bu rakamlar.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 22:04
eeee pengeot ta binmenin farkı olsagerek

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 22:14
Gülme

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 11:27
bence benim sorun bu sıkışmayı önleyici sistemden kaynaklanıyor.çünkü camı yukarı kaldırırken az aşağı inip duruyor,aynen kolunuz sıkıştıında aşağı inip durduğu gibi...servise gidip bi soracağım bu işe nasıl bi çözüm buluruz die ama bide sizlerin çözüm yolu varsa onuda uygulayabilirim.
saygılar...

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: adilpeugeot
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 12:14

merhaba arkadaşlar verdiğiniz bilgiler çok önemli en azından deneyip görmek açısından ama uzun vadede cam açma düğmelerini komple değişmek en iyi ve doğrusu gibi geliyor...ama tabi deneyipte tamir etmekte kısa süreli bi çözüm olabilir

Mesajı Yazan: reserpin
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 12:38
307 haricinde benim 308 de ve daha önce kullandığım citroen c4 de aynı problem vardı hatta bir defasında c4 de yagmurlu havada sigara içtiğim için hafif açmıştım  daha sonra kapatıcagım an cam indi ve aksilik ya kapanmadı dakikalarca  kapalı alanda yoktu gidebilicğeim şakır şakır yağmur araba su gölüne dönmüştü. 308 ve c4 de aynı sorun fazlasıyla var.

-------------
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)

Mesajı Yazan: sistemci
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 22:21
Özel bir aracın salaklıklarına sahip olmadığımı farkettim ;)
Ömrümü tükettin Peugeot Wall

-------------
Davranışlarımızdan sorumlu olmanın vakti geldi...

Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 23:22
aynı sorun bendede var çok problem etmiyorum tam tamamen kapanacagı esnada gıdım gıdım kapatıyorum problem ortadan kalkıyor bu sıkıntı pek çok arabada var sadece 307 ye has bi olay degıl opel corsa vs vs

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Mesajı Yazan: teknikerrr
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 00:13
arkadaşlar bu sorun benim şirket aracı olan fiorino da da var.
Sorun cam fitillerinden kaynaklanıyor.camı açarken sorun yok sadece kapatırken var değilmi.
Çocuk el kol sıkışmasına karşı sistem camı otomatik olarak açıyor.fitiller veya başka bişey camın yukarı kalkmasına direnç gösterince sistem de camı otomatik olarak açıyor.
Sıkışma sorununu çözdüğünüzde bu sorunda otomatik olarak çözülecektir.

-------------
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:37
Orjinalini yazan: teknikerrr teknikerrr Yazdı:

arkadaşlar bu sorun benim şirket aracı olan fiorino da da var.
Sorun cam fitillerinden kaynaklanıyor.camı açarken sorun yok sadece kapatırken var değilmi.
Çocuk el kol sıkışmasına karşı sistem camı otomatik olarak açıyor.fitiller veya başka bişey camın yukarı kalkmasına direnç gösterince sistem de camı otomatik olarak açıyor.
Sıkışma sorununu çözdüğünüzde bu sorunda otomatik olarak çözülecektir.

önerin için teşekkürler
bi ara fitillerin oraları temizleyelim deneyelim .

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: muratsafa
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 02:12
Orjinalini yazan: anil307 anil307 Yazdı:

aynı sorun bendede var çok problem etmiyorum tam tamamen kapanacagı esnada gıdım gıdım kapatıyorum problem ortadan kalkıyor bu sıkıntı pek çok arabada var sadece 307 ye has bi olay degıl opel corsa vs vs

Arkadaşımın arabasında da var :) sırf cam motoruna para vermemk için yavas yavas kapatıyor yani sen sorun yapma :))

-------------
Peugeot 307 1.6 Hdi Premium 2006 * Honda Accord 2.4 2004

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 11:39
arkadaşa katılıyorum aynı şey banada olmuştu ama sökerken dikkat et kırma tutacaklarını çat diye kırılıyo :)

Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 12:31
Arabada o sorun yoksa 307 değildir zaten. Başka markaya 307 amblemi çakmışlardır. Dil Çıkarma
İkinci 307'mi kullanıyorum, ikisinde de aynı sorunu yaşadım. Birkaç kere temizlettim ama nafile. Burada okuduklarımdan gaza geldim, kendim temizleyeceğim yine...

-------------
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 13:14
ya bence problem büyük değil, ben kullanma kılavuzu okurken o özellik kronik hatadan ziyade önlem amaçlı olduğunu anlamıştım. Kesinlikle cam kapanırken bir engele takılıyor o yüzden açılıyordu. geçen gün araba pislik içindeyken o sorunu yaşıyordum, (camdaki kuş pisliğiEmbarrassed) ama yıkattıktan sonra baktım maşallah tıkır tıkır:)

Mesajı Yazan: riva70
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 14:20

arkadasllar aynı sorun bendede var birkac aydır devam ediyordu ustaya sordum bunun tamiri olmaz degişmesi lazım dedi.(tus takımı için) şimdi de su hatayı vermeye basladı anahtar ile camları kapatırken diğer camlar kapanıyor sol ön cam kapanmıyor.

tuş takımından tek basışta asagı iniyor ama tek basışta yukarı cıkmıyor.
çözümü yok sanırım yada cok maliyetli.

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2011 Saat 12:09
arkadaşlar bu 307 lerdeki kronik  camı kaldırırken aşağı inme sorununu çözememişken ve hatta böyle kullanmaya alışmışken birde sağ ön cam kendi tarafından açılıp kapanıyor ama sürücü tarafından parça parça iniyor ve tomatiği çalışmıyor.servisteki usta hafıza alınmalı falan dedi bende kontak açıkken ve kapalıyken indirip kaldırdım camı ama yine olmadı.bu probleme çözüm bulan varmı ?

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: riva70
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2011 Saat 12:57
Şoför tarafındaki cam kumandası arızalı veya temizliğe ihtiyacı var.

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2011 Saat 13:02
bendede aynı sorun var arkadaşlar galiba sesörlerde bir sorun var.çünkü 307 lerde sıkışmayı önleyici cam var camı kapatıtken camın önünde bir şey varsa cam otomatik olarak açılıyor.muhtemelen sesörlerde sorun var ama 350 tl vermek benimde işime gelmiyor.

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 12:02
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

Şoför tarafındaki cam kumandası arızalı veya temizliğe ihtiyacı var.

evet cam kumandasını temizlettim sağ ön cam daki sorun düzeldi ama camın aşağıya inmesini çözemedik,böyle devam edeceğiz.

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:57
Arkadaşlar, kimse bilmez genelde bilenlerde söylemiyor (yani elektrikçi ustaları falan..)
% 100 olmasa bile buna %95 diyebilirim çözümü var.
Kendim yaptım ve yaklaşık 5-6 ay oldu hala sorunsuz kullanıyorum.
kumandanın anakartını güzelce temizledikten sonra devrelerin o uc kısımlarını kurşunkalem silgisi ile güzelce siliyoruz..
kumandanın pad.lerinin alt kısımlarınıda 2b kurşun kalaem ile boyuyoruz..
hepsi bu kadar.. maliyet bedava.. Deneyenelerden cvp bekliyorum..

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 20:36
Aynı olay daha dün benim aracımdada meydana geldi.. cam kumandasını kapıdan söktüm, eve götürdüm içini açtım, içindeki devreyi kolonya ile güzelce sildim, düğmeleri çıkartıp kirleri temizledim, parçaları toplayıp kumandayı yerine taktım. sonuç: sıfır gibi oldu :)

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 20:44
Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

arkadaşlar bu 307 lerdeki kronik  camı kaldırırken aşağı inme sorununu çözememişken ve hatta böyle kullanmaya alışmışken birde sağ ön cam kendi tarafından açılıp kapanıyor ama sürücü tarafından parça parça iniyor ve tomatiği çalışmıyor.servisteki usta hafıza alınmalı falan dedi bende kontak açıkken ve kapalıyken indirip kaldırdım camı ama yine olmadı.bu probleme çözüm bulan varmı ?

sürücü tarafındaki kumanda oksit yapıyor bütün mesele bu açıcan içini alkol gibi birşeyle silicen taş gibi çalışıyo ondan sonra

Mesajı Yazan: mrkync
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2012 Saat 22:33
Arkadaşlar aynı sorun bende de arka camlar açılıp kapanmıyor ön camlar ise kademe kademe iniyordu. Kolu tamamen söktüm. Çoğunuz televizyonların uzaktan kumandasının içini görmüştür, aynı ona benzer bir şema var. Şemayı güzelce kolonya ile temizledim ve kuruttum, ardından plastik bir kısım var düğmelerin hemen altında (şeffaf olan kısım değil) ben  tek tarafı yapışkanlı normal izole bantlardan biraz daha kalın bantlar yapıştırdım. Bu sayede  tuşa basınca karta daha fazla baskı yapıyor. Şu anda sanki sıfır kumanda kolu  gibi çalışıyor. Ben çözümü böyle buldum. Bence yeniden kumanda kolu almadan önce bir deneyin.

Mesajı Yazan: tariik_akan
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 02:06
ayni sorun bendede var.ustaya sordugumda su almis dedi kisa devre yapiyor dedi temizledi fakay yinede ayni problem devam ediyor.arkadaslarin dedigi gibi servis 350 tl istiyor.yeni dügme takimi alip kendiniz takabilirsiniz.tek 1 tane vida tutuyor zaten.gerisi cit citli hafiften cekince geliyor.ben gerek duymadim yaptirmaya.böyle devam.ee gülü seven dikenine katlanir...

Mesajı Yazan: ahmet_ankara29
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2012 Saat 15:49
aynı sorun bendede oldu arkadaş camı açık bırakmış yağmur yağınca kontrol paneli su almıştı kendim söktüm contact spreyi ily iyice temizledim şimdi canavarr :)

-------------
307 307 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net