Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Şarj dinamosu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10998
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 15:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Şarj dinamosu
Mesajı Yazan: 12omantic
Konu: 307 Şarj dinamosu
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2010 Saat 02:12
merhaba
arkadaşlar geçn gün gaz ayarı yaptırmaya gittm arabayı çalıştırmaya kalktığımda çalışmadı marş çevirmiyr tıkkk deyip bırakıyor...oradaki ustalar la beraber aküye baktık sorun yok sonra sarj dinamosundan olabilceğini söylediler sonra snayi de ki bir peugeot servisine gittim bana oda bana şarj dinamosundan kaynaklabilceğini belirtti kömürü zayıflamıştır açıp bakmadan bişi diemem vs. ve bana en az 150 tl aşağa olmucğnı  söledi bende başka bi peugeot servisine gittim oda aynı şeyleri söledi 150 200 civarında tutabilceğini nse ertesi gün arabayı çalıştırdığmda hiç bi sorun yok muş gibi çalıştı daha önce böle bişeyle karşılaşan varmı yardımcı olabilirseniz sevinirim ???

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mettow
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 16:23
Selamlar,

anladığım kadarıyla aracınız LPG'li.

Markası Peugeot olmasa da kayınpederimin aracında aynı sorun olmuştu. Hatta aracı ben kullanıyordum, yolda hareket halindeyken küt diye gitti. Benzine geçirsem de çalışmıyordu. 15 dakka uğraştım ve şans eseri marşı alıp çalışmıştı.   Daha sonrasında da size olduğu gibi birgün çalışıp birgün çalışmadığı oldu. Onun aracı da LPG'liydi. Daha sonrasında sorunun LPG ile bağlantıyı sağlayan elektrik aksamında olduğu ve kablolardaki temassızlıkdan kaynaklandığı anlaşıldı.
Bence bir kontrol ettirin.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 19:20
aynı sorun geçen ay benim 206 ya oldu senin dinamo bitmek üzere sana 2 tavsiyem
1. si aracı 2 seneden fazla kullanırım diyosan valeo marka dinamo al sıfır taktır fiyatıda 300 tl civarı
2.ben tamir ettirdim kömürler değişti marş otomatiği ve balyası değişti işçilikle beraber parçlar bana 160 tl ye mal oldu 1 aydır sorun yok maşşallh ama dersen kiş serviste yaptırayım ben aradım şase numarasını verdim ve işçilikle bana 1249 tl fiyat verdiler aradaki farkı sen değerlendir ki benim dinamo daha öncede tamir görmüşş haaa burarada parçaları tek tek bulmak çok zor oldu benim için erzurumdayım ben ararken özel bir pejo servisinde usta çıkma var bende 150 ye vereyim dedi
yanlız önemli olan konu şu çok çok iyi bir usta bulman lazım sökmesi takması çok zahmetli çıkartabilmek için tekerleği söktü tablalrı aküyü falan bide bu işi yapan bi elektrikçi bulman lazım
kolay gels,in

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 20:55
arkdaşlar yarın sanayi ye gidicem servis çok isticeği belli o yüsden tamir ettiricem başka çarem yok forumlarda aradım aynı sorun başkalarıda yaşamş ve marş otomatiği değişince sorun çözülmüş o da fazla bi miktar değil umarım benimki de öle hallollur diyorum marş otomatiğide değişince sorunum çözülmezse parça elimde patlamsın ....

Mesajı Yazan: impala
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 21:20
aynı sorunu ben de yaşadım. sorun marş otomatiği. 75+işçilik vererek sorunu çözebilirsiniz.  marj otomatiği marj motorunun içindeki bir parçadır. serviste  değiştirmeyebilirler. peugot ustası olmayanın anlamayacağı bir sorundur. (istanbul)kadosandaki hazarbey otodaki ustalar sorunu hemen çözdüler.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 22:23
sanayi de ki pejo ustaları da servisten farklı almıyor parayı sadece malzeme ucuza geliyor o kadar bide bugun fark ettim araba soğuyunca hareret seviyesi 90 ın altına gelince marş almaya başlıyor. 90 üstündeyken tık deyip bırakyor yarın iyi bi oto elek.gidicem umarım fazla sorun olmadan çözülür 

Mesajı Yazan: atilla1280
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 23:00

sorun sarj dinamosu,bir ay önce yaptırdım,topkapı oto sanayi.dinamo tamir oldu 75 tl.geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 23:13
izmir de tanıdığınız bi yer varmı acaba makul fiyata hallolmş inş benimki de aynı olur...

Mesajı Yazan: atilla1280
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 23:17
maalesef izmir de yok.ama forumd arkadaşlarda mutlak tanıdık bir bilen vardır.inş uyguna halledersiniz

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 23:18
inş kardeşim

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2010 Saat 20:10
bugün çiğli organize de marş otomatiği değiştirerek halloldu cvp yazan arkadaslara tsk....

Mesajı Yazan: oguzcan
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 20:25

Arkadaşlar ankara da bildiğiniz iyi bir usta varmı bende de aynı sorun var.Durup dururken bir dençalışmadı bende usta çağırdım.Elektirik kablolarının oraya bir dinoma yerleştirdiler serviste 50 tl fakat 1 ay geçti yine aynı sorunu yaptı şimdi dışardan bir usta arıyorum ankara için tavsiye edebileceğiniz usta adresi ve fiyat rica ediyorum

-------------
2010 3008 1.6 HDİ OT
2010 megane 3 HB OT
2006 citroen c4 HB OT
2004 307 sw
2006 Meriva
2000 Hyundai Accent
1998 Tipo :)
...... :)

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 20:52
Benimde başıma aynı şey gelmişti ama bendeki sorun marş dinamosundaki kömürlerin zayıflığı ile ilgiliydi . Değiştirdikten sonra hiçbir sorun kalmadı 

-------------
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Mesajı Yazan: oguzcan
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: eneslan eneslan Yazdı:

Benimde başıma aynı şey gelmişti ama bendeki sorun marş dinamosundaki kömürlerin zayıflığı ile ilgiliydi . Değiştirdikten sonra hiçbir sorun kalmadı 
kaça değiştirdiniz acaba

-------------
2010 3008 1.6 HDİ OT
2010 megane 3 HB OT
2006 citroen c4 HB OT
2004 307 sw
2006 Meriva
2000 Hyundai Accent
1998 Tipo :)
...... :)

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 21:12
Orjinalini yazan: oguzcan oguzcan Yazdı:

Orjinalini yazan: eneslan eneslan Yazdı:

kaça değiştirdiniz acaba

Fiyatını hatırlayamıyorum bayağı zaman olmuştu ama servisle görüşüp fiyatının ne kadar olduğunu öğrenebilirim size. 

-------------
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net