Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hafif bir tekleme 106 GTI

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10910
Tarih: 19 Nisan 2025 Saat 05:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hafif bir tekleme 106 GTI
Mesajı Yazan: TA3537
Konu: Hafif bir tekleme 106 GTI
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2010 Saat 22:06
Arkadaşlar biraz anlatıcam belki başınıza gelmiştir çözümü kolay olur diye ..
Aracım 106 GTI geçenlerde rolanti 2000 lerden düşmüyordu boğaz gaz kelebeği rolanti motoru vs temizledik sıkıntı çözüldü fakat şöyle bir sorun oldu araç 1. vitesde 2000 2500 devir gidip gazdan çekince komprasördeken devir düşerken 2000 1500 lerde hafif hafif teklemeler yaşanıyor devir düşünce düzeliyor o devir aralıklarında oluyor hep bağzende 2. vitesde . Gaz verirsem sorun yok aracın gidişinde sorun yok rolantide sorun yok ama trafikte mesela 1. vites gittim çektim gazdan devir düşünce dediğim devirlerde tekleme yapıyor . Araç makinaya bağlandı hiç bir arıza yok ayrıca . Birde bunlar olmadan önce aracın krank filtresi eski ve yağlıdı bunu Simota ila değiştirdim ama bu sanırım tesadüf oldu bunun üstüne . Başınıza geldise yardımcı olursanız sevinirim sorunun kaynağı nedir diye . Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2010 Saat 22:14
hava problemi var bence.....

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2010 Saat 22:34
Araçda ayrıca yazılım yüklü devir bayağı gidiyor aşşa kaç bilmiyorum 8000 üstü

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2010 Saat 22:47
Orjinalini yazan: Pug Pug Yazdı:

1'de agir agir gideyim silkeliyo benimkide boyle bildigin salliyor ayni seyi 2. vites de agir agir giderkende yapiyor .. gaza hafif dokundugumda problem kesiliyor ..Bazen yapiyor bazen yapmiyor .. Ben Carbon Clean yaptirmayi dusunuyordum sonra caydim , enjektorleri sokup temizlettirecegim.Benzin pompasindan kaynaklanan sorun benim bir arkadasimda var pat pat pat yapiyo araba sonradan aliyor bi garip .. Soyle okuyorumda 106 ya hepsinin problemi ayni . Bir ev gununde toplanmis bayanlar gibi hahah :) dertler ayni :)
2009 dan bi konuda okudumda bu arkadaşdaki sorunun aynısı bendede gaz vermediğimde 2000 den 1500 arasında devir rolantiye düşene kadar silkeleme yapıyor

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2010 Saat 23:55
Yokmudur bilen ..? :(

Mesajı Yazan: alp34
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 00:18
senin aracının  boğaz kelebeğini, geçmişte aldıın muhtemelen su yada solvent karışımlı benzin ve zaman içindeki hava sülkilsyonu tıkamaya sebep olmuştur. sprey kullanaraq yada boğaz kelebeğini sökerek bu temizlik işlemini gercekleştirmişsindir... arac yine yüksek rolantide çalışıomu?

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 01:41

Aracın rolantide hiçbir sıkıntısı yok sağdece o arkadaşında dediği gibi 2009 tarihli msj ı ama o silkelemeyi yapıyor

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 13:08
yardım ?

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 19:28
Yokmu kimsenin tek bi fikri ?

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 19:59
Bence senin sorunun ateşleme bobinindendir, düşük devirde hissediliyor ama yüksekde hissedilmiyorsa ben %70 bobin diyorum

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 21:06
ilgiç bi sorun..

-------------
Koceli/İZMİT

1982

Mesajı Yazan: alp34
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 22:08
ben o boğaz kelebeğini 3 kere temizlettim... en sonunda boğaz kelebeğine giden gaz sensör kablosunu değiştim arkadaşın dediği gbi ateşleme ile alakalı bi sorun olmuş olsa araç hep aynı şekilde tekler ve 4 silindir aracın 3 silindir çalışır...

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:21
Orjinalini yazan: alp34 alp34 Yazdı:

ben o boğaz kelebeğini 3 kere temizlettim... en sonunda boğaz kelebeğine giden gaz sensör kablosunu değiştim arkadaşın dediği gbi ateşleme ile alakalı bi sorun olmuş olsa araç hep aynı şekilde tekler ve 4 silindir aracın 3 silindir çalışır...
Ne olabilir peki alp kardeşim çok hafif bişi ama rahatsız ediyor ve arada oluyor ..

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:42
bu benim başıma geldi ama degiştirdigim kablonun adı aklıma gelmediii....
aklıma gelsin yazacam söz :)

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:44

hayatta aklıma gelmez o kadar ustaya götürdüm sorunu bulamadı...

bitane yaşlı bi ustaya götürdüm adam şak dedi sorunu buldu...bujileri degiştirdim buji kablosunu degiştirdim önemli olan bi parça daha vardı onun adı aklıma gelmedi yaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 16:52
Orjinalini yazan: facemelowe facemelowe Yazdı:

bitane yaşlı bi ustaya götürdüm adam şak dedi sorunu buldu...bujileri degiştirdim buji kablosunu degiştirdim önemli olan bi parça daha vardı onun adı aklıma gelmedi yaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Kardeş nedir bu parça lütfen hatırla ...

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 18:15
Orjinalini yazan: facemelowe facemelowe Yazdı:

Enjeksiyonlara elektriksel üzeri lastik kaplı kablo olmasın sakın ?

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 23:35
Uff Arkadaş online değil sanırım aynı arıza ve değiştiği parçayı hatırlıyamıyor ..

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 23:48
kardeşim ismini unuttum ama bildigim tek şey bujilerin degiştigi buji kablolarının degiştigi ve buji kablolarının oldugu sistemde ufacık bi parçanında degiştigi anında kesildi tekleme filan...
ben gaz ayarındandır diye düşünüyodum,benzide de aynısını yapınca anladım ki bujilerden hemen gittim ustaya sorun kesildi...

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2010 Saat 00:01
106 GTI benimki LPG filan yok ama çok hafif bu sorun Senin Araç nedir ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net