Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pert olacak araç hakkında yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10715
Tarih: 24 Ağustos 2025 Saat 15:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: pert olacak araç hakkında yardım
Mesajı Yazan: yolgezer
Konu: pert olacak araç hakkında yardım
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 13:29
Arkadaşlar herkese merhaba,
3 gün önce malatya kayseri yolunda ağır bir kaza yapıp takla attım, allaha çok şükür ben ufak sıyrıklar ile çıktım araçtan. Araç büyük ihtimalle pert olacak aşağıda hem resim hem araç bilgilerini paylaşıyorum, sizlere sormak istediğim kasko piyasa değerine göre ödeme yapıyormuş herhalde aldanmamak için sşzce en az kaç lira almam gerekir ?

Peugeot 206 X-Design 1,4 5k
2006 model, 57,000 km de
benzin + londrenzo sıralı sistem lpg

Aslanımın bu resimlerini değil normal resimlerini paylaşmak isterdim ama kısmet.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: seyhanak
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 13:48
Öncelikle çok geçmiş olsun kardeş.Çok şükür sana bişey olmamış!
Aynı araçtan bendede var 2006 x-desing atiker tüplü.
Aracımızın şuan ki kasko piyasa bedeli 17350 Tl. Ayrıca tüplü olmasından dolayıda 1000 tl Civarı bir ek ödeme yapmaları gerekir diye düşünüyorum.Lpg montaj Faturası ibraz etmen durumuında.
Ama en azında 17350 Tl ödemeleri lazım sana.

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 13:54
Çok saolasın kardeş,
Kasko poliçeme 1,300 TL lpg değeri olarak işlettim dediğin gibi ben dosyaya faturada ekleyeyim en iyisi. Ama bana kasko değeri değilde eksper ve sigorta firmasının piyasa araştırması yaptığı ona göre bir teklif sunulacağı söylendi. Kasko değeri ödenebilecek maksimum tutar dediler.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 13:54
Cok cok buyuk gecmis olsun.

Bir baska yerden alinti yapiyorum belki isinize yarar:
Alıntı
Sigorta şirketinin belirleyeceği bedel pazarlığa tabi ama kasko bedeline (hele ki yüksek gösterilmişse) itibar etmeleri mümkün değil. Çoğu aracın piyasa ederi kasko bedelinin altında olduğu için sigorta şirketleri doğrudan piyasa fiyatını baz alıyor. Tam tersi olursa da kasko bedelini; yani hangisi işlerine geliyorsa. Buna itiraz etme şansınız pek yok çünkü ellerindeki argüman her iki şekilde de sağlam sayılıyor.

Pert durumunda poliçelerde şöyle bir hüküm oluyor;

Aracın tam hasara uğraması halinde, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere, hasar anındaki sigorta değeri ödenir.

Yani öncelikle poliçeden azami sorumluluk haddine bakmak gerekiyor. Muafiyetli poliçe falan olabilir veya belki başka bir özel madde vardır. Ondan sonra da poliçede yazan kasko değerine değil kazanın olduğu tarihteki kasko değerine bakılacak. Güncel değerler aşağıdaki linkte var;
http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi - http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Neticede bu tablodan aracınızın yıl ve modeline göre güncel değerine bakın ve sigorta şirketi piyasa değerini öne sürerek daha düşük bir bedel önerirse (tabi bir önceki paragraftaki gibi bir özel hüküm yoksa) itiraz edin. Anlaşma olmazsa bilirlkişi falan devreye giriyor sanırım ama çok da beklentiye girmeyin. Çoğu olayda vatandaşın sigorta şirketinin belirlediği bedele razı olduğunu biliyorum.

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:00
çok geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız komşum symbolu perte çıkarttı 2005 modeldi herhalde symbolun fulluydu 17bin lira aldı bu işlerde pek bilgim yok ama biraz sıkıştırın sigortayı bakalım birde acı bir hatırayı hatırlatmak istemem ama kaza nasıl oldu araç sizi korudu mu ben çok korkuyorum kaza olmasından kaporta bana eski arabama göre hiç güven vermiyor

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:06
çok büyük geçmiş olsun kasko konusunda emin daha iyi bilgi vericektir...

Mesajı Yazan: mabolla
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:16
çok şükür size birşey olmadan atlatmışsınız,çok geçmiş olsun.onun dışında aslanı böyle görmek üzücü.

-------------
Baran yıldırım

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:16
Kaza yolda hafif serpme mıcır vardı, bendede ince yanakperformans lastikleri, hızda 110 civarı araç bir anda kontrolden çıktı (frene basmadım bu arada) sağ sol yalpalarken orta çukura düştü ve takla attı. Benim şansım emniyet kemeri ve nasıl olduğunu anlamadan sağa doru eğilmem oldu benim üst tavan gördüğünüz gibi aşağı indi allah korusun kapafama gelseydi kurtulamazdım.

Mesajı Yazan: fatih1903
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:23
çok geçmiş olsun kardeş canına bişey olmasın 
sigortanın baz aldığı bazı galeriler var 10 tane civarında bunlardan fiyat alıp ortalamasından 1-2 bin lira yıpranma payını düşüp sana o fiyatı verirler...

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 15:38
büyük geçmiş olsun.Sana birşey olmaması sevindirici.Kemerin takılıyken sağa doğru yatabilmen gerçekten büyük şans.Araç orta çukura çapraz girdi sanırım.Allah korumuş.

Arkadaşların dediği gibi kasko şirketi poliçedeki araç bedeli,araç değerinden yüksekse rayiç (piyasa) bedelini öder.Aracının kasko değeri ne kadar bilmiyorum.Tavsiyem piyasa bedelini araştır ve kasko değerin yüksek değilse o değeri almakta ısrarcı ol.Uzlaşmanız sigorta şirketi ve experin tutumuna göre kolay veya zor olur.Piyasa-kasko arasındaki değerde farklılık varsa da kasko şirketi ödeme tutarını minumum tutmaya çalışır ama unutma sen kabul etmediğin sürece anlaşma sağlanamaz.Araştır-tart aracına bir değer biç ve o değeri almakta ısrarcı ol.tabi rakamı çokta yüksek tutmadan ortak bir noktada anlaşmak zararını daha erken karşılaman demektir.

Tekrar geçmiş olsun.

-------------
A3

Mesajı Yazan: the_beKKo
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 17:26
çok geçmiş olsun Allah korumuş 

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 18:56

çok geçmiş olsun

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Mesajı Yazan: ggokayy
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 21:09
Çok geçmiş olsun..

-------------
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Mesajı Yazan: sarioglu32
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 21:21
geçmişolsun arkadaşım kaskodan evela kurban kes kan akıt

-------------
sarioglu32

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 21:27
geçmiş olsun kardeşim. Allah canınızı korumuş umarım sigortada sizi mağdur etmez.

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2010 Saat 22:48
Allah hepinizden razı olsun, hayat aslında bir var bir yok gibi çok şükür benim için şimdilik varımış. sarioğlu kardeş dediğini ilk gün yaptım zaten 3 günde kasko falan daha yeni derdine düştüm önce can sonra mal değilmi olmasa ne olacak ben hayattayım çok şükür. Ama yinede aldanmamak lazım bu sigortacıların işi belli olmaz biz saf saf gitmeyelimde. Bu arada bu forum ve hepiniz iyiki varsınız.

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2010 Saat 00:06
Çok büyük geçmiş olsun

Mesajı Yazan: SahinGün
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2010 Saat 00:59
Geçmiş olsun kardeşim. Allah korumuş. Bir arkadaşın dediği gibi bir kurban kesmen iyi olabilir... Büyük geçmiş olsun...

-------------
Şahin Gündoğan QuiK_

Mesajı Yazan: ereneren
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2010 Saat 02:27
kaskodan paranı alırsın bi kaç binlara eksik çok önemli değil verilmiş sadakan varmış hakikaten Allah daha büyüklerinden başka kazalardan korusun o araçdan canlı çıkmayı sakat kalmadan çıkmayı başarmışsın para pul hallolur.

tekrar büyük geçmiş olsun...

-------------
otomatik 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net