206 arka frenler sorunlumu?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10554
Tarih: 11 Temmuz 2025 Saat 14:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 arka frenler sorunlumu?
Mesajı Yazan: northmoon
Konu: 206 arka frenler sorunlumu?
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2010 Saat 21:02
iyi akşamlar tüm pejo severler.ben aranıza yeni katıldım yaklaşık 1 ay evvel 2007 model bir 206 fever aldım aracım benzinli. ustama sormak istediğim şey ise arabayı muayneye sokturdum arka fren baskı oranı % 43 diyor maksimum % 30 olması gerekiyormuş. aracı muayneye sokmadan evvel izmitte pejo yetkili servisine götürdüm sıra çoktu bende kardeş servisleri mazdaya gittim.(ikiside aynı kişiye ait) mazda servisinde aracımı muayneye sokacağımı ve ne gerekiyorsa yapılmasını istedim.bu uğurda 400 lira masraf ettim ön disk balatalar ve rot kolunu değiştirdiler far ayarı yaptılar. ve dün aracım muayneden geçemedi : bana söyledikleri fren ayar aletinin onlarda olmayışıydı pejo servisindede yokmuş göz kararı yapıyorlarmış ve arabalar muayneden geçiyormuş. izmit sanayisinde bir ustaya yönlerdirdiler beni usta sadece sökmeye ve alete sokmaya 100 lira istedi.dahada masraf açabilirmiş arabam. şimdi soruyorum arkadaşlar size yetkili servis ne işe yarar ve ben aracımı muayneden en masrafsız şekilde nasıl geçirebilirim sizce fren ayarı yeterli olurmu yoksa arka kampanalarda yada merkezde sorun çıkma ihtimali varmı ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: seLim
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2010 Saat 21:56
kocaelinde bu işten bitane adam yok arkadaşım istanbul tarafına yelken aç derim buda sana ek maliyet olacaktır
------------- Düş Peşindeyim Düş Peşime..
|
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2010 Saat 22:00
Ya adamlara soruyorum siz yetkili servis değilmisiniz ben size aracım muayneden geçsin diye hiç sorunum yokken avuç dolusu para yatırdım nasıl olurda arabam muayneden geçmez ve nasıl olurda sorunumu çözemezsiniz anlayabilmiş değilim deli olacam ya
------------- Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
|
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2010 Saat 22:01
ayrıca benim işyerim tuzla içmelerde tuzlaya yakın bir frenci tanıdığı olan varsa yazarsa çok minnettar kalırım zaten işe gidecem arabayla ek maliyet olmaz. ama bi ayar içinde 100 lira vermiyim bayram üstü.
------------- Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
|
Mesajı Yazan: mustafa486
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 00:05
gebzede , simge yemek diye bir yer var. onun yanında bir frenci var. benimkini o yapmıştı ve muayeneden geçmiştim. İsmini hatırlayamadım. orda 2 tane frenci var. Birinin adı Frenci ömer. ona SAKIN GİTME. simge yemek in sokağındakine git.
|
Mesajı Yazan: mustafa486
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 00:05
oto yedek parçacının tam karşısındakine
|
Mesajı Yazan: Melih
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 00:45
bugün ben ön balataları değiştirdim izmit sanayisinde ilk gördüğüm frenciye girdim artık tanıdığa gitmiyorum :) ön balataları değişti arka kampanaları söküp temizledi kampanaları ayarlayan bikaç küçük parça varmış onlaarı değiştirdi el freni ayarı yaptı tam 2.5 saat uğraştı çok temiz işçiliği var 120 lira aldı helal olsun abs gibi oldu biraz yaşlı bi usta ama işinin ehli naci usta sanırım adı sanayiye girdikten sonra ilk kavşaktan sonraki ilk frenci oto yıkamanın yanı tavsiye ederim
|
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 06:00
çok teşekkür ederim tavsiyeniz için pazar açıksa gidecem yoksa bayramdan sonra inş.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 09:39
gecenlerde bodrumda bı ustanında yanındayken orada 206 vardı onunda sıkayetı aynıydı. dengesız fren sıstemı sayesınde muayeneden gecememıs. bır suru parca degısmısler ama yınede olmamıs. ugrasıyorlardı ustalar ama sonucunu bılmıyorum :(
|
Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2010 Saat 11:21
bu servislere ne denir bilmiyorum
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 21:33
arkadaşlar bayramdan sonraya erteledim fren bakım işini daha zamanım var eğer gerçekten yardımı dokunacağına inandığınız sağlam bir servis yada usta varsa yazarsanız sevinirim.tercihen aynı şikayeti düzeltebilmiş birisi olursa daha çok makbule geçer teşekkürler.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
|
|