Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 MARŞ BASMA SORUNU

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10537
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 10:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 MARŞ BASMA SORUNU
Mesajı Yazan: aacemm
Konu: 307 MARŞ BASMA SORUNU
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2010 Saat 13:40
WallARKADAŞLAR 2004 307 1.6 envy triptonic var bende 84 b.nde. yardımcı olursanız sevinirim..

sorunum şu.malum havalar sıcak bugünlerde.araca sabah ilk bindiğimde ilk marşta hemen çalışıyor bir problem yok amaaa 15-20 dakika motor çalışsın hararet 90'a gelsin bir işimi halletmek için  durup markete giriyorum mesela,5 dak. sonra araca biniyorum marşa basıyorum tık tık diyo basmıyo (akü yeni) taki motor biraz daha soğuyuncaya kadar.Wall sürekli aynı şeyi yapmaya başladı.arabayı çalıştırdıktan sonra stop etmeye korkuyorum acil bir işim çıksa yolda kalacam yardımcı olursanız sevinirim......

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2010 Saat 15:54
ılgınc bır sorun marsın kablolarını soketlerını falan kontrol ettınız mı?

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2010 Saat 16:53
herşeyi kontrol ettim bi sorun gözükmüyor.özellikle sıcak havalarda ve motor ısındıktan sonra yapıyor bunu.hararet 90 da duruyor normal syir halinde iken.kontağı kapattığımda devir daim olmadığı için motor sıcaklığı yükseliyor normal olarak.ve 10-15 dk sonra kontağı açtığımda da zaten hararet göstergesinden de anlaşılıyor bu.işte benim sorunumda bu şekilde iken defalarca deniyorum. marş tık diye ses veriyor ama çalıştırmıyor motoru.belki basit bi çözümü vardır ama şimdi sebebini tam bilmeden yada bi fikrim olmadan servise gidersem kallavi bi fatura çıkaracaklar eminim...(

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2010 Saat 22:28
bence şarz dinamosuyla ilgili bir durum.

Mesajı Yazan: elcinaydogdu
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2010 Saat 21:10
arkadaşım kontak soketine baktır muhtemelen aşınmış veya arızaladır..ilk çalıştırmada soğuk olduğu için sorun çıkartmaz fakat ısındıkça devreyi tamamlamama gibi sorun yaratabilir.eğer sorun ordaysa çözümü için yeni bir soket alma...araya bir röle bağlattır..oto elektirkçiler kolaylıkla yaparlar.

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 10:41
arkadaşlar sonunda daha fazla arrza çıkmasın diye servise gittim hazır rutin bakımıda gelmişti.dedilerki marş dişlisi takılıyormuş (neden?? hala öğrene bilmiş değilim).marş motorunu komple değiştirmektense parça getirtip takacaklarmış oda + 200 tl masraf.sanayide başkasınada elletmek istemiyorum arabayı.ok dedim yapın. bakalım öğlen teslim edecekler

Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2010 Saat 15:16
marş dişlisi değişti oldu dediler aynı sorun 3 saat sonra devam etti meğer sorun marş otomatiği  imiş. takılı kalmış. onuda değiştirdiler halloldu....

Mesajı Yazan: 12omantic
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2010 Saat 20:50
aynı sorun bende de var arkadaşlar benimki de acaba marş otomatiğinden midir ne kadar patlat bana lütfen yardımcı olun

Mesajı Yazan: kergom
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2010 Saat 16:44
evet aynı sorun bendede vardı servıse goturdum zor bır arıza oldugunu aracın 3-4 gun kalması gerektıgını soyledıler kendı tamırcıme goturdum arızayı bır seferde buldu sorun  masr otomatıgı yenısı ıle degıstırık orjınalı 45 tl ye aldım bır haftadır kullanıyorum sorun yok.artık motor sıcaklıgı kac derece olursa olsun korkmadan kontagı kapata bılıyorum.

-------------
MEHMET ÖĞREK IZMIR                         307 XT           

Mesajı Yazan: myvzklc
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2013 Saat 13:58
Marş motor dinamiği değişmesi lazım.Masrafı 70 tl senin sorunun çözümü bu bende aynısını yaşadım çünkü 

-------------
Peugeot 307 1.6 XT

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net