Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ECO-MOD

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10500
Tarih: 22 Kasım 2024 Saat 23:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ECO-MOD
Mesajı Yazan: btn1907
Konu: ECO-MOD
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 13:20
Herkese merhabalar.Ben 2008 model Peugeot 206 HDI sahibiyim.Aracımı evimin önüne park ettim,daha sonra temizlerken radyoyu açtım,yaklaşık 15-20 dakika sonra radyo ekranında ECO-MOD yazısı çıktı ve radyo açılmadı,forumu araştırdım fakat birşey anlayamadım ECO-MOD sistemini nasıl devre dışı bırakacağım yardım edebilecek var mı? Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 13:34
hocam eco mode aracın aküsünü korumak amacıyla yapılmış sanırım.kontak kapatıldıktan 20 dakika sonra araba eco mode a geçerek aracın tüm elektriğini kesiyor ve araçta tekrar marş basılana kadar elektirk verilmemesini sağlıyor bence çok güzel bir sistem açık kalan teyp yüzünden vs. akünün boşalmasını istemeyiz sanırım.devre dışı nasıl bırakılacağını bilmiyorum.ama olduğunu da sanmıyorum.çünki baya bir peugeot forum u okudum ve hiç gözüme çarpmadı.eğer bilen varsa söyler bilgilerimize yeni şeyler ekleriz

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 13:44
Sanirim tum elektrik kesilmiyor. Cunku ben bir keresinde farklari otomatik konumundan cikarmistim ve surekli otomatik kullandigimdan dolayi garaja park ettikten sonra kapatmayi dusunmedim bile. Sabah araci calistirmaya gittigimde aku bitmisti. Ya da bu eco mode sadece belirli uniteleri kapsiyor, teyp, ic aydinlatma vs.

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 14:28
eco modu devre dışı bırakamazssın devreye girdiği zaman aracı çalıştırman yeterli teyp yeniden çalmaya başlayacaktır.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesajı Yazan: karayel1984
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 18:02
bu sorundan bende muzdaribim çok aradım ama nette devre dışı bırakmayla ilgili bişey bulamadım

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 20:24
Orjinalini yazan: karayel1984 karayel1984 Yazdı:

bu sorundan bende muzdaribim çok aradım ama nette devre dışı bırakmayla ilgili bişey bulamadım
Sizin icin yabanci forumlarda biraz arastirma yaptim. Soyle bisey buldum isinize yarabilir diye paylasiyorum:

Alıntı
Reply: ECO MODE is there to protect the battery and always allow you to start your car regardless. It will save you the hassle of a flat battery.

I have found a solution to the eco mode cut off/ Press the dark button on the LCD interface/radio this should give your at least an hour stereo time instead of the 20 minutes at present.

ECO MODE akuyu korumak ve her zaman aracinizi ne pahasina olursa olsun calistirabilmenizi saglar. Bitmis aku ile karsilasmaktan sizi kurtarir.

ECO MODE'u iptal etmek icin soyle bir cozum buldum. LCD arabirimi/Radyo' nun oradaki koyu butona  basin. Bu size 20 dk yerine en az bir saat sure verecektir.

Alıntı
All I want is to be able to turn on the radio without having to start the engine again. What exactly does that button do?
Butun istedigim radyoyu aracimi tekrar calistirmadan kullanmak. Bu buton tam anlamiyla ne is yapar?

Alıntı
The dark buttom press twiced will black out the lcd screen, which should extend the econo time by at least another 20 minutes-depending on the current battery positon. Couldn't agree with you more about the eco mode!

Having said that, The economy mode operates as follows
Ignition off - car goes to economy mode and stereo shuts down incl interior lights, when the car is started the battery will charge but if you quickly shut the engine off again economy mode will activate as the battery charge is still insufficient.

Also if you leave the accessories lights on and are in the car the car will still go to economy mode, so you cannot listen to the stereo at all if the battery charge is below the multiplexe's desired set level.

Hope this helps, trust me it's annoying but it's something you will have to live with as these cars are the most technologically advanced pieces of automotive machinery available.
Koyu buton'a iki kez basildiginda lcd ekrani karartacaktir. Bu da ekonomi zamanini en az 20 dakika uzatacaktir. Tabiki bu o andaki akunun durumuna da baglidir.

Soyledigim gibi, ECO MODE soyle calisir,
Araci susturduktan sonra arac direk ekonomi moduna gecer ve teyp, ic aydinlatmalar kapanir. Ne zaman ki arac calistirilir, o zaman aku sarja baslar. Ama diyelim araci calistirip hemen susturursan arac hic beklemeden ekonomi moduna gecer cunku aku hala yetersizdir.

Ayni zamanda eger arac icinde aksesuarlarindan birinin isiklarini acik birakirsan, aracin yine ekonomi moduna gececektir. Bu halde yine muzik dinleyemeyeceksin cunku aku sarji hala carpicinin istedigi degerin altindadir.

Umarim yardimci olabilmisimdir. Inan bana bu cok rahatsiz edici ama bununla yasamak zorundasin cunku bu araclar otomotiv parcalarinda mumkun olan en ustun teknoloji ile donatilmislardir.

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2010 Saat 20:51
Simdi baska bir yerde okudugum kadariyla diag toollari ile bu aku sarj seviyesi degistirilebiliyormus. Dolayisiyla ECO MODE'a gecme suresi de uzayacaktir.

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 21:32
araç istop ettikten sonra belli bir süre daha aküden faydalanır fakat o süre dolunca araç ekonomi moduna girer ve farlar yanmaz teyb çalışmaz vb bunun içinde aracı çalıştırmak yeterli

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 23:31
Kardeşim araç EKO - MOD  a giriyorsa senin akünün ömrü bitmiş demektir başka kıl tüy arama bende aynısı vardı 2 hafta önce aküyü değiştirdim böyle bir sorun kalmadı kim ne derse desin tek sorun akü

Mesajı Yazan: Akifff
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 23:56
Benim 307 de aynı şekilde 20 dakika içinde eco mode a geçip elektrikleri kesiyor. Yalnız deniyen varmı bilmiyorum, arka çakmağa bağlı buzdolabı gece boyu açık kaldı ve eco mode a geçmedi? Herkes kurtulmaya çalışıyor ama çakmaları eco moda nasıl dahil ederiz???  Embarrassed

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 03:33
eco mod devre dısı kalmıyor bıldım kadarıyla 15 20 dakıkla sonra elektrıgı keser ıstesenızde teyp ı acamassınız aracı calıstırdınızda acılır 

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 04:42
aracı calıstırmaya bıle gerek yok teybın calısması ıcın kapıları acıp kapatmak yetıyor da nıcın kapatmak ıstıyorsunuz anlamadım :) teyp dınlemek ıstıyosanız calıstırmak kapı acmak ıstemıyorsanız vs vs. seyler yapmanıza gerek yok yarı kontakta dursun arac eco moda gecsede teybı kapatmaz

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 08:06

Arac ECO-MODE'a girdiginde yarim kontak, kapi tavan doseme kaldirmak kapatmak ise yaramaz. Zaten ise yarasa Eco-mode'un anlami kalmaz. Yani mantiga aykiri. Hatta sunu diyeyim, eger sofor kapisini kazara tam kapatmazsaniz ve oylece birakirsaniz, 1 gun sonra araci calistirmaya gidin ECO-MODE'un aktif oldugunu gorursunuz. Eger butun riskleri goz onune almak ve Eco-mode'u kapatmak cok isterseniz ki onermem PP2000 ile deaktif edebilirsiniz.

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 10:57
Ben memnunum ECO-MOD dan Embarrassed Dukkanın önünde bas açık ses açık gümbürgümbür müzik dinliyorlar tam  kopucakalr takk kapanıyor :D anahtarıda vermiyorum. :D açamıyorlar. Bence gerekli birşey,

Ve albayım;
Benim akü geldiginde araç zayıf tı sabahları itelemk zorunda kalıyorduk, Teyp eco mod a alıyordu akü degişti yine yanı durum 15 20 dk çalıştmı kapatıyor.

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:22
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Ben memnunum ECO-MOD dan Embarrassed Dukkanın önünde bas açık ses açık gümbürgümbür müzik dinliyorlar tam  kopucakalr takk kapanıyor :D anahtarıda vermiyorum. :D açamıyorlar. Bence gerekli birşey,

Ve albayım;
Benim akü geldiginde araç zayıf tı sabahları itelemk zorunda kalıyorduk, Teyp eco mod a alıyordu akü degişti yine yanı durum 15 20 dk çalıştmı kapatıyor.

Aracin Eco-mode'a ne kadar sure sonra girecegi BSI yazilimina gore degisir. Yeni nesillerde genellikle bu 30 dakikadir. Bildigim kadari ile 206'larda bu 20 dakikadir.
Aracin eco-mode'dan cikmasi icin BSI'in alternator voltaji gormesi gerekir ki bu da araci calistirip susturmakla olur. 2 saniye calistirip sustursaniz da eco-mode'dan cikmis olur. Bu demek degildir ki 2 saniyede aku doldu. Sadece dakikayi resetler.

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:27
Kapatması akü yü korumak eger aç kapa aç kapa aküyü yer bitiririz.

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:31
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Arac ECO-MODE'a girdiginde yarim kontak, kapi tavan doseme kaldirmak kapatmak ise yaramaz. Zaten ise yarasa Eco-mode'un anlami kalmaz. Yani mantiga aykiri. Hatta sunu diyeyim, eger sofor kapisini kazara tam kapatmazsaniz ve oylece birakirsaniz, 1 gun sonra araci calistirmaya gidin ECO-MODE'un aktif oldugunu gorursunuz. Eger butun riskleri goz onune almak ve Eco-mode'u kapatmak cok isterseniz ki onermem PP2000 ile deaktif edebilirsiniz.
benım aracım yarı kontakdayken teyıbı kapatmıyordu değişiklik yapıldımı yapılmadı mı bilmiyorum ama uydurmak ıcın soylemedım bızzat yaşadıgım olayı soyluyorum arkadaşlar denesin söylesin ben sadece yaşadığım olayı söyledim

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:40
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

benım aracım yarı kontakdayken teyıbı kapatmıyordu değişiklik yapıldımı yapılmadı mı bilmiyorum ama uydurmak ıcın soylemedım bızzat yaşadıgım olayı soyluyorum arkadaşlar denesin söylesin ben sadece yaşadığım olayı söyledim

Bir onceki mesajimda yazdigim gibi, en fazla 30 dakika sonra kapatmasi gerekir. Sizin ekraninizda eco-mode yazisi hic cikmiyorsa Peugeot Planet 2000 ile aktif/deaktif edilebilir. Belki sizinkinde deaktif edilmistir. Ancak ekranda eco-mode yazdigi halde teyp calismaya devam ediyorsa elektrik baglantilariyla oynanmistir diyebilirim.

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:43

Bir onceki mesajimda yazdigim gibi, en fazla 30 dakika sonra kapatmasi gerekir. Sizin ekraninizda eco-mode yazisi hic cikmiyorsa Peugeot Planet 2000 ile aktif/deaktif edilebilir. Belki sizinkinde deaktif edilmistir. Ancak ekranda eco-mode yazdigi halde teyp calismaya devam ediyorsa elektrik baglantilariyla oynanmistir diyebilirim.
kontak acık degılken eco moda gectıgınde teyıbı kapatıyor yarı kontaktayken kapatmıyor yani eco mod yazısı cıkıyor eco mod aktif bağlantılarda varmı yokmu bılemıcem bısı veya bsi yle oynanmıs mı onuda bılemıcem aracı 1 yıl kullandım geldıgınden berı bu sekıldeydı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:47

kontak acık degılken eco moda gectıgınde teyıbı kapatıyor yarı kontaktayken kapatmıyor yani eco mod yazısı cıkıyor eco mod aktif bağlantılarda varmı yokmu bılemıcem bısı veya bsi yle oynanmıs mı onuda bılemıcem aracı 1 yıl kullandım geldıgınden berı bu sekıldeydı

Eger Eco-Mode yazisi cikiyorsa BSI'da degisiklik yapilmamistir.
Aracinizi sattiniz, sanirim deniyemezsiniz ama ic aydinlatma isiklarini da denemenizi isterdim. Yani kontak kapali radyoyo dinliyorsunuz. Ic isiklar da acik. Bir muddet sonra eco-mode'a girdi radyo ve isiklar gitti. Siz yarim kontak yaptiniz radyonuz geldi. Bu noktada ic isiklar da yaniyor mu? Eger yanmiyorsa radyonuzun elektrik baglantilari ile oynanmistir derim.

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2011 Saat 12:54

Eger Eco-Mode yazisi cikiyorsa BSI'da degisiklik yapilmamistir.
Aracinizi sattiniz, sanirim deniyemezsiniz ama ic aydinlatma isiklarini da denemenizi isterdim. Yani kontak kapali radyoyo dinliyorsunuz. Ic isiklar da acik. Bir muddet sonra eco-mode'a girdi radyo ve isiklar gitti. Siz yarim kontak yaptiniz radyonuz geldi. Bu noktada ic isiklar da yaniyor mu? Eger yanmiyorsa radyonuzun elektrik baglantilari ile oynanmistir derim.
valla tam hatırlamıyorum ışıkları sattım aracımı deneme sansım kalmadı dedıgınız gıbı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesajı Yazan: Gknb
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2017 Saat 23:35
Arkadaşlar benimde 2012 308 in var teybim sessiz moda geçti kitapçık tavsiyeleri ni yaptım açılmıyor.seyir halinde iken bazen açılıyor sonra tekrar kapanıyor ne yapmalıyım bilen varmı şimdiden teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net