2000 devirlerde motordan gelen ses
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10397
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 01:47 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 2000 devirlerde motordan gelen ses
Mesajı Yazan: mutlu
Konu: 2000 devirlerde motordan gelen ses
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 14:36
Arkadaşlar 2004 model 307 sw benzinli aracımda 2 aydır çözemediğim bir ses var. Sabah ilk çalıştırken 1-2 saniye var sonra kesiliyor.(tıkrtı gibi bir ses) Sonra motor ısınınca bu ses sürekli gelmeye başlıyor tekrar. Gaza hafif yüklenince 2000 devirlerde ses gelmeye başlıyor. Geçen sene de buna benzer bir ses vardı. Devirdaim pompası değişti ses kesildi. Bir ustaya gösterdim. Yataklardan şüpheleniyorum dedi. Güvenemedim. Motoru açtırmadım. Yetkili Servise gösterdim. Manifolt çatlakmış. Motor kapağını da açıp bakacağız dediler. Şimdi teredütte kaldım. Yine devirdaim pompasından olabilir mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: can32
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 17:21
bahsettiğin ses egzos sistemi ile alakalı gibi duruyor. benzer bi arızayı bende yasadım, manifolt tan hemen sonra kaçırıyor dediler, yaptılar kesildi. manifolttaki çatlaktan kaynaklanıyor olabilir, yaptrcaksan ondan sonra kesilebilir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2010 Saat 21:31
Yarın Servise bırakıyorum arabayı. Bakalım, İnşallah manifolttandır. eğer yataklardan ise bir sürü masraf bizi bekliyor. Hayırlısı..
|
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 21:34
kardeşim servise götür baksın servisin parça garantisi falan var ama sakın başka bir yere açtırma motoru
------------- PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 22:17
Yetkili sevise vermiştim arabayı. Önce Subaplardan dediler ve subapları rektefiyeciye gönderip hallettik dediler. 3 gün sonra aldım arabayı. 5 Km gittiktenm onra aynı ses tekrar gelmeye başladı. Hemen geri götürdüm. Bakacağız dediler. 1 gün sonra ana yataktanmış dediler. 2 gün sonra da teslim aldım. Motoru alttan açıp yatağı değiştirmişler. Yağ göstergesi de yandığı için yağ pompası da değişti. Klimanında yaklaşık 750TL masrafıyla beraber toplam 2.250 Masraf çıktı. Şimdi bir aydır kullanıyorum. Problem yok
|
|