Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

otomatik vites sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10101
Tarih: 26 Haziran 2025 Saat 12:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: otomatik vites sorunu
Mesajı Yazan: EMRE
Konu: otomatik vites sorunu
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2010 Saat 20:51
bugun giderken bi anda ışıklarda durup kaldıgımda arac zorlandıgını farkettim sonrada giderken roketleme calışmadıgını aracın fırlama yapmıyor yokuşu cıkarkende epey güçlükle cıktım eskisinden eser kalmamış arabayı durdurup stop ettigimde tekrar çalıştırmak istedigimdede göstergelerdeki otomatik vites şeklindeki S harfi ve altındaki buzlanma simgesi bi anda sırayla yanıp sönmeye başladı arabadan pip pip diye ses verdi tamda askere giderken iş accak gibime geliyor Ouch

Cevaplar:
Mesajı Yazan: arifkemal
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 01:36
aynısı bende oldu
 sorun şanzıman valfleri. değiştirilmesi gerekir. her arabada olan bişeydir. bir zamandan sonra işlevini yitirir. 400 tl civarındadır. değiştirdikten sonra yokuşta tek sollayan sen olursun. farkını anlarsın ohh be dersin :)

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 02:08
iyi masrafmış ya 400 lirada hiç yoktan yani.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 10:17

400 mü Confused tam gider ayak ii masraf kapısı actı araba Gülme

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 10:57
roket teli de olabilir

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 11:40

inş. teldir ucuzdur o yarın sabah ustaya götürcem görcez bakam nedir ne kadar sıkışmış vitese görecem Sırıtma

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 12:27
sadece dip gazda kick down yapmıyosa roket teli (throttle teli) olmasılığı büyük

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 12:35

işte fırlatma yapmıyor kalkarkende zorlanıyor dün dolmuşu sollayamadım dedim eskiden fırlardı gazı yerdi yediremedim yokuşa cıkarken 50ile girdi 20ye düştü

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 12:51
inşallah teldir diyeli yoksa cok masrafın olur

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 16:31

şanzıman yağı azalmış olabilirmi ? biri söyledi kafama takıldı şanzıman yağına bakabiliyormuyuz ne kadar olduguna eksilme falan varmı diye ?

Mesajı Yazan: yzt06
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 19:57
%90 şanzuman valfleri...aynı sorun bendede yapıyor gibi bu aralar:)bilgisayara sokturmak lazım...

-------------
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2010 Saat 20:36
roket teliyle alakası yok kick down olsa spor kar ışıkları yanmaz elektorvalflerden büyük ihtimal

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2010 Saat 19:25
kendi ustama gittim waflerde sorun gözükmüyormuş bistonmudur nedir onlarda aşınma olma olasılıgı yüksekmiş şanzımanın sökülüp bakılması lazımmış biston falansa takımı 800 falanmış kafam karışınca bide servise sorayım dedim randevusuz servise gittim bakmadılar ama arabayı test ettiler hava basıncı basmıyor şanzımana dediler bide elektrotlar varmış ciftli onlardanda olabilcegini söylediler onlarsa 600 tlmiş veya başka bişeysede 1 kusuru bulurmuş tam cevabı yarın servise bi götürüp baktırıp cevabı alacam askerlige hazırlık aşamasında araba başıma iş actı Gülme

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2010 Saat 16:40
cok büyük şok yaşıyom peugeot servisi bi fiyat cıkarttı şanzımana 4000 tl kafam allak bulak oldu Confused

Mesajı Yazan: tayfunyesilyurt
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2010 Saat 00:17
offf geçmiş olsun , umarım en uygun şekilde çözülür sorunun..

-------------
Peugeot 307 1.4 Hdi

Mesajı Yazan: yzt06
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2010 Saat 01:43
orun neymiş peki?4000 lira tutan sıkıntı neymiş öğrenebildinizmi? valflerden değilmiş anladığım kadarıyla...

-------------
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2010 Saat 19:00
servis bilgi vermiyor sadece şanzımanın istanbulda olcagını söylüyor bugun izmirde şanzımandan anlayan usta buldum yarın arabayı oraya cektirtcem kaç kişiye 4000 tlyi söyledigimde şanzımanın sıfırınımı takcaklar diyorlar Sırıtma

Mesajı Yazan: hantsome28
Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2010 Saat 14:29
sonuçtan bilgi verirsen seviniriz...bende triptonik var.merakla bekliyorum

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2010 Saat 14:55
hocam servisler direk olarak tamir etmezler.sorunuda tam anladıklarını zannetmiyorum.yetkili servis dediğn neticesinde serviste çalışan bir usta kendi çapında yorum yapıyor.ikinci bir ustaya böyle yüksek masraflarda muhakkak gösterin.yetkili servis şanzıman revizyonu demiştir.kesin.sorunun öncelikle yağ değişimi 100 lira  olmadı selnoid valf yada elektro vana 500 lira  oda olmadı hidrolik blok 1300 lira değişimiyle olacağını düşünüyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net