Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 ön cam değişince sensörler çalışmayacak mı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10082
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 05:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 ön cam değişince sensörler çalışmayacak mı
Mesajı Yazan: ozgurkso
Konu: 307 ön cam değişince sensörler çalışmayacak mı
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2010 Saat 13:29

307 aracımın ön camı değişmesi lazım.orjinali 600 civarında ve o kadar para vermek istemiyorum.yerlisi 200 tl yalnız yağmur ve far sensörü çalışmayabilir dediler.Acaba yerli cam taktıran var mı aranızda? Sensörlerin çalışması için illa 600 tl mi vereceğim.Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2010 Saat 13:35
Arkadaşım far sensörüyle camın bi alakası yok ki..Far sensörü içerde ve karanlığpı algıladıgı zaman çalışır,,Yağmur sensörü de camla tümleşik...Usta ben bi yagmur sensörünü yeni cama yerleştiremem dememiş de çalışmaz demiş sana...Bence o ustaya yaptırma başka yerlere sor..

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2010 Saat 13:50
Orjinalini yazan: ozgurkso ozgurkso Yazdı:

307 aracımın ön camı değişmesi lazım.orjinali 600 civarında ve o kadar para vermek istemiyorum.yerlisi 200 tl yalnız yağmur ve far sensörü çalışmayabilir dediler.Acaba yerli cam taktıran var mı aranızda? Sensörlerin çalışması için illa 600 tl mi vereceğim.Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

sensörlerin çalışması için kaliteli cam bulman lazım. Yerli camlarda kalıp cıkartıp sensörlerle pek ugrasmazlar. 307 sahiplerini bekleyen önemli bir sorunda sorduğunuz sensörlü ön cam değişimidir. Servislerde çok yüksek fiyat cekiyorlar. Kaskolarda bu fiyatları ödemek istemeyebiliyorlar.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2010 Saat 14:06
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Arkadaşım far sensörüyle camın bi alakası yok ki..Far sensörü içerde ve karanlığpı algıladıgı zaman çalışır,,Yağmur sensörü de camla tümleşik...Usta ben bi yagmur sensörünü yeni cama yerleştiremem dememiş de çalışmaz demiş sana...Bence o ustaya yaptırma başka yerlere sor..
 Bir çok camcıya sordum garanti vermiyorlar sensörlere ama far sensörü çalışacaksa sadece yağmur sensörü için 400 tl fark fazla.Bu konuda bilgisi,çözüm önerisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum acil olarak.

Mesajı Yazan: Psh
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2010 Saat 22:31
Bende yağmur sensörü yok ama orijinal cama 650 istediler.

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2010 Saat 20:41
190 tlye yerli cam taktım sensörlerde çalışıyor bana pahalı cam satmak için mi çalışmaz dediler anlamadım.

Mesajı Yazan: yzt06
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2010 Saat 10:41
yok yalan sölememişler...ben aracımı aldığımda sensörler düzgün çalışmıyordu.mesela  sürekli farları açıyordu...ön camı değiştirdim..olimpia marka yerli cam vardı..orjinal cam taktırdım..sensörler düzeldi...

-------------
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...

Mesajı Yazan: yılmaz34
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2010 Saat 01:50
aynı dertten bendede vardı sıgortadan orjınal olmayan cam taktılar olımpıa marka far sensoru calısyordu ama yagmur sensoru calısmıyordu 
hatta servıse goturdum hemen ısın kolayına kactılar camını degıstırmek lazım dedıler tabı degıstırmedım sonra baya bı arastırdım hatta camın markası olımpıa fırmasıylada gorustum  en sonunda sensorun camla temasınında bır jel kullanıyolarmıs o jelden surduler sorunum cozuldu sımdı yagmur ve far sensorude calısıyor

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2010 Saat 20:29
ya bu jeli ben bulamadım yağmur sensörü biraz düzensiz çalışıyor bu jeli nerden buluruz  ne işe yarar bir yardımcı olsanız.Birde yağmur sensörü devredeysen fasılayı azaltma imkanımız var mı fazla çalışıyor.

Mesajı Yazan: serverumut
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2010 Saat 17:46
Merhaba. Bende 206 pejoma yan sanayi ön cam taktırdım ve yağmur & far sensörü düzgün çalmıyor. Far devamlı yanıyor, yağmur sensörü ise tek hızda çalışıyor ve yağmur yağmasada çalışıyor... Filitreli cam takmam gerektiğini sölediler...  bu sene değiştirmeyi düşünüyorum kaskodan ucuz yollu bulursamda çalışma garantili onlardan alıcam....

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2010 Saat 16:16

ya bu jeli ben bulamadım yağmur sensörü biraz düzensiz çalışıyor bu jeli nerden buluruz  ne işe yarar bir yardımcı olsanız.Birde yağmur sensörü devredeysen fasılayı azaltma imkanımız var mı fazla çalışıyor.
far sensörünün ışık şiddeti ayarlanıyor ama sanırım yağmur sensörü yağmurun şiddetine göre fasılayı ayarladığı için ona ayar yapılma şansı varmı bilmiyorum, herhalde yok. benim aracın da ön camı çatlatmışlardı lpg li olduğu için serviste değiştiremedim, Kadıköy söğütlüçeşmedeki üçler oto cama gittim onlar yetkili servisten camı getirtip taktılar jelide eski camdakini çıkarıp yenisine taktılar işçilik dahil 800 tl. sen camcılarla bide yetkili servisle görüş hiç değilse varmı yokmu onu öğrenirsin.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2010 Saat 16:33
Ön cam değişiminde yağmur sensörüne herhani bir sorun teşkil etmez kısa ve net :)

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 02:07
Benim 307 ninde zamanında ön cam değişmiş ve sensörler düzgün çalışmıyor.
Ön camı tekrar değiştirmeden en etkili çözüm ne yapabilirm sizce..?

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: hasancalp
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 22:14
Düzgün Çalışmaz... Kesinlikle tavsiyet etmem. En mantıklısı uygun bir yerden kasko yaptır. Nasıl olsa kasko yılda bir kez cam değiştirme hakkı veriyor... Yerli camlardan asla verim alamazsın. Zannediyorum renk farkı var camlarda ondan dolayı çalışmıyor... Kolay Gelsin...

-------------
Peugeot 406 - Sport Pack 2.0 - 2001

Mesajı Yazan: cesar67
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2011 Saat 23:45
geçen hafta değiştirdim olimpia cam gayet güzel çalışıyor ikiside :)

Mesajı Yazan: semsword
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 23:49
Selamlar. Benim (2000 model 206 1,6XT ) arabanın da sensörü yıllardır ışık yanıp sönüyodu ama çalışmıyordu. Hatta 2005 yılı şubat ayında aldık o tarihten beri. Bu sefer inat ettim çalıştırcam diye. Söktüm baktım ki iki sensörün birinde sensör jeli yok. Diğer jel (veya ped neyse) tam oturmamış bile yerine.

İnternetten biraz araştırınca yağmur sensörünün her iki gözle birlikte çalıştığını öğrendim. ayrıca bu sensörlerin ışığın kırılmasına göre çalıştığını da. Yani bu sensör jelleri (veya pedleri) sensörle cam arasını en küçük bir hava kabarcığı, parmak izi, toz, kir olmaksızın tam doldurmazsa hiç ya da iyi çalışmıyor. Bu işi yapan camcılar gerektiği kadar titiz davranmıyorlar, çünkü araştırmalarım sonucu camcıların bilinçsiz ped veya jel kullandıkları yada takarken titiz davranmadıklarından araç sahiplerine "senin arabanın sensörü bozuk" vaya "bu sensör zaten orjinal cama uyar" "orjinal takılmayınca çalışmaz" vs. diyerek vatandaşı başlarından savdıklarını anladım. 

Kendim yapıcam diye internette sensör jeli veya pedi araştırdım ve SensorTack ürününü buldum. Ama ne yazık ki adamlar Almanya'dalarmış. İstanbul'da ürün gönderdikleri firma da Kartal Oto Sanayi'de (aksesuarcı) SAYAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. (yani bana baya uzak)... Ama internet sitelerinden (PMA TOOLS) üç farklı sensör çeşidi ve buna göre çözümü olduğunu öğrendim. Aynı zamanda benim arabanın sensörüne sadece sensör pedinin uygun olduğunu da. Çünkü;
-SensorTack1: Cam kadar şeffaf ama su kadar sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel (yani benim sensörün kenarından akar gider)
-SensorTack2: Mat bir şeffaflığı var. Bu da sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel. (Peugeot 307'ninki bundan olmalı)
-SensorTack3: Cam kadar şeffaf, kalın, esnek bir bant şeklinde. Bunun benzeri bişey kesin camcılarda vardır diye gördüğüm her oto camcıya falan sordum. Sonunda, Davutpaşa'dan Ülker fabrikasına çıkan yokuşun yukarısında solda (yada cevizlibağ.daki Ford'un yanından girince dümdüz gidildiğinde ışıkların orda) yer alan oto camcıda benzer bir ürün buldum.

Aracın üzerindeki ped.e göre tam kestim, her iki gözün üstüne de yapıştırdım ve yağmur sensörü artık harika çalışıyor.

Yalnız çok dikkat edilmesi gereken noktalar var:

1- Sensör Pedi (jeli veya bandı) keserken ve kestikten sonra kesinlikle el değmemeli. Değdiği an parmak izi oluşuyor ve ped bozuluyor. Bunun için bandı kaldırıp açılan yapışkan diğer yüzeyine de temiz bir yapışmaz kağıt vb. birşey koyup kesilmeli ve sadece kağıttan tutulmalı (camcılar avuçlayarak kesiyor).
2-Sensör pedini keserken çok iyi kesen bir makas kullanmalı.
3-sensörün ve camın yüzü çok temiz olmalı. pamuk/kağıt kalıntısı vs olmamalı.
4-Yuvasına göre tam kesilmeli ve yapıştırırken uzatmamalı
5-Hiçbir şekilde ped.e el sürülmemeli
6-Sensör yerine monte edilirken yeri iyi hizalandırılarak tek bir seferde konmalı, bir daha kaldırılmamalı.

Not: Benim arabanın camı da yerli cam.

Ben olayı çözdüm. Paylaşayım dedim. İnşallah yazdıklarımın faydası olur.

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 23:52
http://www.pma-tools.net/tr/sensortack.html" rel="nofollow - http://www.pma-tools.net/tr/sensortack.html

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 00:43
Yağmur sensörünü tamir ettiğimden buyana ilk defa bugün yağmur gördüm, performans süperdiThumbs Up.

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 07:16
Orjinalini yazan: semsword semsword Yazdı:

Selamlar. Benim (2000 model 206 1,6XT ) arabanın da sensörü yıllardır ışık yanıp sönüyodu ama çalışmıyordu. Hatta 2005 yılı şubat ayında aldık o tarihten beri. Bu sefer inat ettim çalıştırcam diye. Söktüm baktım ki iki sensörün birinde sensör jeli yok. Diğer jel (veya ped neyse) tam oturmamış bile yerine.

İnternetten biraz araştırınca yağmur sensörünün her iki gözle birlikte çalıştığını öğrendim. ayrıca bu sensörlerin ışığın kırılmasına göre çalıştığını da. Yani bu sensör jelleri (veya pedleri) sensörle cam arasını en küçük bir hava kabarcığı, parmak izi, toz, kir olmaksızın tam doldurmazsa hiç ya da iyi çalışmıyor. Bu işi yapan camcılar gerektiği kadar titiz davranmıyorlar, çünkü araştırmalarım sonucu camcıların bilinçsiz ped veya jel kullandıkları yada takarken titiz davranmadıklarından araç sahiplerine "senin arabanın sensörü bozuk" vaya "bu sensör zaten orjinal cama uyar" "orjinal takılmayınca çalışmaz" vs. diyerek vatandaşı başlarından savdıklarını anladım. 

Kendim yapıcam diye internette sensör jeli veya pedi araştırdım ve SensorTack ürününü buldum. Ama ne yazık ki adamlar Almanya'dalarmış. İstanbul'da ürün gönderdikleri firma da Kartal Oto Sanayi'de (aksesuarcı) SAYAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. (yani bana baya uzak)... Ama internet sitelerinden (PMA TOOLS) üç farklı sensör çeşidi ve buna göre çözümü olduğunu öğrendim. Aynı zamanda benim arabanın sensörüne sadece sensör pedinin uygun olduğunu da. Çünkü;
-SensorTack1: Cam kadar şeffaf ama su kadar sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel (yani benim sensörün kenarından akar gider)
-SensorTack2: Mat bir şeffaflığı var. Bu da sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel. (Peugeot 307'ninki bundan olmalı)
-SensorTack3: Cam kadar şeffaf, kalın, esnek bir bant şeklinde. Bunun benzeri bişey kesin camcılarda vardır diye gördüğüm her oto camcıya falan sordum. Sonunda, Davutpaşa'dan Ülker fabrikasına çıkan yokuşun yukarısında solda (yada cevizlibağ.daki Ford'un yanından girince dümdüz gidildiğinde ışıkların orda) yer alan oto camcıda benzer bir ürün buldum.

Aracın üzerindeki ped.e göre tam kestim, her iki gözün üstüne de yapıştırdım ve yağmur sensörü artık harika çalışıyor.

1- Sensör Pedi (jeli veya bandı) keserken ve kestikten sonra kesinlikle el değmemeli. Değdiği an parmak izi oluşuyor ve ped bozuluyor. Bunun için bandı kaldırıp açılan yapışkan diğer yüzeyine de temiz bir yapışmaz kağıt vb. birşey koyup kesilmeli ve sadece kağıttan tutulmalı (camcılar avuçlayarak kesiyor).
6-Sensör yerine monte edilirken yeri iyi hizalandırılarak tek bir seferde konmalı, bir daha kaldırılmamalı.

helal sana işi tamamen çözmüşün.AlkışAlkış

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 08:22
Orjinalini yazan: semsword semsword Yazdı:

resim yok mu, benimde cam değişti sensör çalışmıyor. ama dıştan bakıldığında sensör aktif yani ışık yanıyor aynanın altında dıştan bakıldığında sensör orası mıdır? 

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 09:41

Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Bir çok camcıya sordum garanti vermiyorlar sensörlere ama far sensörü çalışacaksa sadece yağmur sensörü için 400 tl fark fazla.Bu konuda bilgisi,çözüm önerisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum acil olarak.

değişen bişey olmıyacak ki aracı satarken alan kişi bu masrafları kesmek isticek 500 tl indirmek zorunda kalcan.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 09:45
bu şekilde jel ile yerli camda da verim alınıyorsa çok daha iyidir. çünkü cam çok büyük benimkini çatlatmışlardı değiştirttim şimdi yine taş geldi anlıcanız sürekli bir masraf.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 11:08
bu olay bendede var sensor çalışmıyor ben hatta kutunun arızalı oldunu zannettım fakat bnm ön camda orjın değil demek o yuzden ne yağmur nede far çalışıor.. Forum yine yaptı yapcanı bişeyler daha öğrendim sayenizde. cam değiştiricem ve yazılanlara göre hareket edip sensörün çalışması için elimden gelenide yapıcamSırıtma

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 11:24
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

bu olay bendede var sensor çalışmıyor ben hatta kutunun arızalı oldunu zannettım fakat bnm ön camda orjın değil demek o yuzden ne yağmur nede far çalışıor.. Forum yine yaptı yapcanı bişeyler daha öğrendim sayenizde. cam değiştiricem ve yazılanlara göre hareket edip sensörün çalışması için elimden gelenide yapıcamSırıtma

pugti niye camı değiştiriyorsun ki yan sanayi camda da iyi bir jel ile sorun çözülüyormuş. ama camın değişmesi gerekse çatlak vs ise bilemem

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 11:32
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

pugti niye camı değiştiriyorsun ki yan sanayi camda da iyi bir jel ile sorun çözülüyormuş. ama camın değişmesi gerekse çatlak vs ise bilemem

cam daha önceden değişmişti ama sensörler çalışmıyodu. şimdi camda çatlak var hazır kaskodan değiştirmeyi düşünüyorum tabi arada sensörde var bakalım dediğiniz jeli söylücem umarım çalışır

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 12:02
yerlı camlar hızı cok hıssedırıyor emmıyor duzgun

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 12:17
Anladıgım kadarıyla bu camlardakı sensor ısınede cozum bulunmus oldu...

Daha once ben cesıtlı yerde sensoru ıyı oturtamadıkları jelı dogru uygulayamadıkları gıbı yazılar okumustum demekkı dogruymus...

Tesekkurler...

Mesajı Yazan: eneslan
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 12:21
Dostum  belki şuan için fazla vermiş olucaksın ama sen sen ol orjinal peugeotun camından başka cam taktırma (Markalı cam diyorlardı sanırım) . Aracından sesnsörler var yarın öbürgün daha büyük sıkıntı yaşayabilirsin.  Ayrıca büyük ihtimal senin camın atermik olması lazım hafif morumsu bir tonu vardır. Farklı açılarla dışarıdan ön cama baktığında anlayabilirsin.  Benim bildiğim  kadarıyla yağmur sensörü ile far sensörünün alıcısı ortak diye biliyorum . 

-------------
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 17:06
Benim arabayı 2005 Şubat'ta aldım. O zamandan beri yağmur sensörünü kullanmadım. İlk defa bu sene satmayı düşünmeye başlayınca yaptıram şunu dedim. Ne camcı ne de özel servisçiler yapılır dedi. Kimsenin birşey bildiği yok, direkt git orjinal sensörlü cam al diyorlardı... Ben de PMA-TOOLS'un sitesinden işin aslını öğrendim. Bu sitede videolu olarak da anlatılmış. Bu şirket sanırım Almanya'da kurulmuş bir Türk şirketi. Profesyonel ürünleri var. Mail gönderdim, Kartal Oto Sanayi Sitesinde aksesuarcı Sayan Otomotiv'den Süleyman Bey'i adres gösterdiler. (0216-387 38 01) (Uzak olduğu için gitmedim kendim yaptım)

http://www.kartalotosanayi.com/oto-sanayi.asp?sid=136" rel="nofollow - http://www.kartalotosanayi.com/oto-sanayi.asp?sid=136  

Önemli olan yukarıda saydığım üç çeşit üründen (jel veya ped'den) hangisinin aracın sensörüne uygun olduğu çözmek (marka önemli değil) (bant şeklinde ped olanların yüzeyi kimi yerde hatalı üretimden dalgalı olabiliyor, ne kadar düz olursa iyi olur)...

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 20:20

DSCF4702.jpg: http://www.imageupload.org/?d=DEF41CE01" rel="nofollow">

DSCF4703.jpg: http://www.imageupload.org/?d=9DC1CF561" rel="nofollow">

DSCF4705.jpg: http://www.imageupload.org/?d=9B5ECB151" rel="nofollow">

DSCF4707.jpg: http://www.imageupload.org/?d=F43B4CE41" rel="nofollow">

DSCF4709.jpg: http://www.imageupload.org/?d=674597BB1" rel="nofollow">

DSCF4710.JPG: http://www.imageupload.org/?d=82873F4F1" rel="nofollow">

DSCF4711.jpg: http://www.imageupload.org/?d=08CF341F1" rel="nofollow">

DSCF4712.jpg: http://www.imageupload.org/?d=8621D8071" rel="nofollow">

Cama yapıştığı için çalışır vaziyetteki sensörü yerinden çıkarmadım...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 21:17
Sn. semsword,

"Nasil yapilir" konusu altinda bir baslik acarak bu konu hakkindaki degerli bilgilerinizi toplayabilirseniz sonradan gelenler/gorenler icin cok daha faydali olacaktir.

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 09:53
arkadaşlar yerli cam ile orjinal cam arasındaki fark sadece marka farkı değil, 307'lerin ve donanımı yüksek olan 206'ların ön camları atermiktir, ısı yalıtımlıdır bu camlar, sürüş esnasında güneş kucağınızda giderken sizin güneşten "yanmamanızı" sağlar, dikkat ederseniz zaten yan camlardan gelen güneş sizi yakar ama ön camdan gelen güneş sizi yakmaz, sebebi budur. Bu özelliği camın katmanlarının arasına çekilmiş ince bir metalik film sağlar ve bu filmi herhangi bir cama sonradan çekmek mümkün değildir. Eğer aracınızı çok kullanıyorsanız orjinal cam taktırmanız sürüş konforunuzu arttıracaktır.

Bu atermik cam olayının sensörlerle pek alakası yoktur çünkü atermik camlarda sensörlerin olduğu yerde bahsettiğim metalik film yoktur, yani yan sanayi camla sensörleri bozmanız gibi bir durum söz konusu değildir (sensörlerin jelleri doğru monte edildiği takdirde)

-------------
206 Quik

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 09:56
Orjinalini yazan: d3n1s d3n1s Yazdı:

arkadaşlar yerli cam ile orjinal cam arasındaki fark sadece marka farkı değil, 307'lerin ve donanımı yüksek olan 206'ların ön camları atermiktir, ısı yalıtımlıdır bu camlar, sürüş esnasında güneş kucağınızda giderken sizin güneşten "yanmamanızı" sağlar, dikkat ederseniz zaten yan camlardan gelen güneş sizi yakar ama ön camdan gelen güneş sizi yakmaz, sebebi budur. Bu özelliği camın katmanlarının arasına çekilmiş ince bir metalik film sağlar ve bu filmi herhangi bir cama sonradan çekmek mümkün değildir. Eğer aracınızı çok kullanıyorsanız orjinal cam taktırmanız sürüş konforunuzu arttıracaktır.

Bu atermik cam olayının sensörlerle pek alakası yoktur çünkü atermik camlarda sensörlerin olduğu yerde bahsettiğim metalik film yoktur, yani yan sanayi camla sensörleri bozmanız gibi bir durum söz konusu değildir (sensörlerin jelleri doğru monte edildiği takdirde)

Evet cok dogru...
Atermık olması tabıkı cok guzel bır ozellık. Isı yalıtımı cıddı bır nokta. Ama tabıkı maddıyat baglantılı tercıh meselesı

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 09:58
Fakat bu resımler acılmıyor... Duzeltme yaparsanız cok guzel olur

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 10:05
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Sn. semsword,

"Nasil yapilir" konusu altinda bir baslik acarak bu konu hakkindaki degerli bilgilerinizi toplayabilirseniz sonradan gelenler/gorenler icin cok daha faydali olacaktir.

O.K.

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Fakat bu resımler acılmıyor... Duzeltme yaparsanız cok guzel olur

İmageShack adlı siteye yükledim bir sürü seçeneği denedim ben de açamadım. Tekrar denerim, yine olmazsa rar.layıp hotfile'a falan atarım artık.

Mesajı Yazan: unknown2tr
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 09:19
Yorumlara baktım ama jelden bahsetmiş arkadaşlar alakasız...

genelde 307 camları ATERMİK tabir edilen bir renk türüne sahiptir....cam değişimi esnasında ise karşıdaki cam firması YEŞİL cam takıyor bu yüzden sensör çalışmıyor arkadaşlar....ek bilgi far ve yağmur sensörüde cam ile alakalıdır....

-------------
aasaa

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 09:27
Orjinalini yazan: unknown2tr unknown2tr Yazdı:

Yorumlara baktım ama jelden bahsetmiş arkadaşlar alakasız...

genelde 307 camları ATERMİK tabir edilen bir renk türüne sahiptir....cam değişimi esnasında ise karşıdaki cam firması YEŞİL cam takıyor bu yüzden sensör çalışmıyor arkadaşlar....ek bilgi far ve yağmur sensörüde cam ile alakalıdır....

Oncelıkle uygun sekılde kendınızı tanıtmanız gerekmektedır. Ayrıca buyuk font kullanmanında bır anlamı yok...

Ayrıca bız 307 de yan sanayı cam ıle senın deyımınle yesıl cam ıle sensorlerı coktan calıstırdık bıle Göz Kırpma
Cam ıle alakası yok... Olay jel veya ped ıle alakalı...

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 10:32
ben geçen hafta değiştirdim. gelen camın içinde jelde var mevcut olan sensorün üstüne jeli sürüyorlar camıda adam akıllı takıyorlar sonra sorun kalmıyor. far yağmur sensörleriniz tıkır tıkır çalışıyor. cam orjinal yan sanayi farketmiyor hepsi çalışıyor..

saygılar

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 10:37

ben geçen hafta değiştirdim. gelen camın içinde jelde var mevcut olan sensorün üstüne jeli sürüyorlar camıda adam akıllı takıyorlar sonra sorun kalmıyor. far yağmur sensörleriniz tıkır tıkır çalışıyor. cam orjinal yan sanayi farketmiyor hepsi çalışıyor..

saygılar

Degıl mı kardesım Sırıtma Bunu kac kısı yaptı zaten...

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 10:40
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

saygılar

Degıl mı kardesım Sırıtma Bunu kac kısı yaptı zaten...
aynen gittim gördüm geldim çalıştı bu kadar basitSırıtma yok jel yok artemik adamlar yapıyor işte sen bekleme salonuna geç çay iç gazaete oku tv izle.. arada gidip bi kaç foto aldım okadar Kahkaha

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 16:45
öncelikle şunu söyleyeim benim aracın camı köyde taşlık yolda biraz sert kullanıtken taş çarptı çapı 2 cmlik 3 tane çatlak oluştu . kaskodan her yıl cam değiştirme hakkı varmış sanırım . bizim bölgede öztürk cam var orada değiştirdik abi dediki sensör çalışmaz , jel daha kurumadı . babama öyle yutturmuş ama benim kafama yatmadı , bir hafta bekledik sensöt bozuk aracın üstünde camı bikere patlatıp fotosunu çekiyorlar acaba dedikki titreşimden sensörmü gitti . ondan sonra camcıda kaldı araba , arabayı beyinciye götürmüşler bişi çıkmamış  , ondan sonra camcıda daki ustanın eniştesi baykaralarda çalışıyormuş arabayı oraya götürdüğünde cam renginin tutumadığını bu camın uyum sağlamayacağını söylemişler . camın renkleri varmış mor , yeşil filan diye . böyle bir serüven yaşadık arkadaşlar bilginize
ORJİNALDEN ŞAŞMA !!!

Mesajı Yazan: metato
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:01
arkadaşlar bu problemi ankarada çözen yer varmı. bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.
ankarada fatih peugeot'a gittim.sitede yazanları anlattım. sensör pedi satılmıyor dediler.ped yeni sensörle geliyor dediler.ya sensörü yada camı değiştirmemi önerdiler,sinirlenip ayrıldım.

-------------
307 sw ov pack 1,6

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net