Bor power katkısı ile ilgili
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=10035
Tarih: 24 Ekim 2025 Saat 09:21 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Bor power katkısı ile ilgili
Mesajı Yazan: endorphine
Konu: Bor power katkısı ile ilgili
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2010 Saat 22:12
Aracım imzadada yazdığı gibi 2006 model 307 otomatik vites. 38binde. Yağı yeni değişti. Bugün benzin alırken şeytan dürttü bor power ms-250 silver aldım. Kutuda yazan talimatların dışında yapmam gereken ekstra birşey var mı? Yani mesela önceden duyduğum birşey, bu katkı maddesini yağ çubuğunun olduğu yerden konulması. Birde kutunun hepsinimi kullanacağım. Yani araca göre farklı miktarlar var mıdır? Forumda arama yaptım biraz ama tatmin edici birşey yok gibi. P.tesi ağvaya gideceğiz çoluk çocuk. Gitmeden halledeyim dedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
------------- 2006 307 comfort otm.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2010 Saat 22:47
yağ katkısını yağı değiştirken konulmasının daha faydalı olacağını duymuştum iyi çalkayın kutunun üzerinde yazan süreden biraz daha fazla yağ çubuğu yerini ilk defa duyuyorum kolay gelsin
------------- BAHTİYAR KILCI 2011 Focus SW 1.6AT COL.
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2010 Saat 22:56
|
yag cubugundan koymanın amacı nedır anlayamadım. bor parcacıklarının orada kalma ıhtımalı var. bu parcacıkların mumkun oldugunca yagın ıcıne karısıp yuzeylere yayılması hedeflenmıstır. o acıdan bence yag kapagından konmalı gerektıgıne ınanıyorum...
|
Mesajı Yazan: endorphine
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2010 Saat 23:31
Yağı yeni değişti dediğim gibi. P.tesi günü. Çok km'de yapmadım değişeli. Neden yağ çubuğunun olduğu yerden sorusunu bende bilmiyorum. Aklımda öyle kalmış sadece. Ama kullanım talimatında yağ kapağından diyor. Bende öyle yapacağım. Üzerinde 2-3dk çalkalayın yazsada ben 5dk çalkalayacağım en az. Gerçi motor için belkide daha erken bu katkı ama işte dediğim gibi, dürttü bir kere. :)
------------- 2006 307 comfort otm.
|
Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2010 Saat 23:40
ben kullanıyorum faydasını gördüm diye bilirim motor sıcakken koyun ve iyice calkalayın şanzıman icin ve motor icin olanı var ben hem motora hem şanzımana koydum hissedilir bir fark var bence
------------- 307 1,4 hdı
|
|